Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NEMOHU PO PROBUZENI A PRI KAŠLI DÝCHAT

OBSAH

Probuzení z narkózy

Po probuzení z narkózy se neděje nic závažného. V některých případech může být pacient bezprostředně po celkové anestezii mírně zmatený, cítit nevolnost nebo zvracet. Po spinální anestezii častěji bolí hlava, může se objevit přechodná porucha močení a někdy je třeba jednorázově zavést cévku. Riziko nějakých zdravotních komplikací je u anestezie vždy, ale při spolupráci s dobrým lékařem ho lze minimalizovat.

Zdroj: Anestezie a narkóza

Diskuze

V diskuzi POMŮŽE KONOPÍ NA ŠLACHY STEHENNÍHO SPODNÍHO SVALU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Chlád.

Již druhý měsíc mě bolí levá noha - spodní lýtkový sval. Vůbec se nemohu pohnout. Jsem invalidní nepohyblivý člověk. Dříve jsem mohl alespoň chvilku stát než mi třebas vykoupali. Nyní to hrozně bolí a žádný ibalgin nebo léky na uvolnění svalu nepomáhají. Nemohu už ani sedět, trochu to pomůže pokud ležím v klidu. Každý pohyb je velká bolest. V noci to trochu zaspím, ale po probuzení je to tu opět. Nemohu se ani sám vymočit, každý pohyb je moc bolestivý. Rád bych něco bral na zmírnění bolestí. Co koliv.
Děkuji moc za Info.
Dotazuji se přes bratra ten má doma internet.
S pozdravem
Stanislav Chlád

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Janečková.

Zdravím Vás, pane Chlád, je mi moc líto, že máte bolesti. Zkuste kontaktovat Mudr.Petr Sikora, ordinace Ostrava, je to špičkový lékař.
Telefon 596 716 986.
Eva Janečková ️

Zdroj: diskuze Pomůže konopí na šlachy stehenního spodního svalu?

Poruchy spánku

Vegetativní reakce s nadměrným pocením doprovází i obstrukční spánkovou apnoi. Zde je hlavním příznakem chrápání a nekvalitní spánek, přerušovaný opakovaně krátkými epizodami probuzení. Lidé se budí bez pocitu odpočinku, jsou dlouhodobě unavení, usínají během dne a potí se.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem TYPY DEPRESE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

ráno po probuzení se mi vůbec nic nechce

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Omezte večeře a večerní mlsání. Choďte spát ne hladová, ale s prázdným žaludkem. Po probuzení si dopřejte snídani složenou z jídel, která máte ze všeho nejraději, i když to třeba nejsou jídla typicky snídaňová, a po probuzení se na ně těšte. Uvidíte, že to bude lepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Typy deprese

Dávkování

Oreganový sirup proti kašli se užívá ústy. Při kašli nebo bolestech v krku si vezměte lžíci sirupu tak často, jak potřebujete. Dětem do jednoho roku nedávejte sirup proti kašli kvůli medu.

Zdroj: Dobromysl sirup recept

Účinky exfoliace pleti

Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chemický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Diskuze

V diskuzi PRESTARIUM NEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luck.

dobrý den, chtěla bych se optat, zda můžu PRESTARIUM NEO 5 mg brát dohromady s antikoncepcí? Po prvním vzatém prášku mám tlak 120/75 a jinak jsem předchozích 14 dní měla v průměru 140/100. Při ranním měření byl tlak opět 120/80. To asi nebylo hned po prvním prášku že? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Dobrý den chtěla jsem se optat beru Prestárium neo 10 muže se mne po něm špatně dýchat? jsem Astmatička děkuji

Zdroj: diskuze Prestarium neo

Přírodní prostředky proti kašli

  • Silným odvarem proti kašli je směs citrónové šťávy, medu a práškového zázvoru.
  • Dráždění v krku zmírní podávání vlažného bylinného čaje; ideální je například máta, heřmánek a zázvor.
  • Výborný je domácí sirup proti kašli vyrobený z medu a jablečného octa, smíchaný s drceným pepřem a zázvorem.
  • Pomáhá i koupel v horké vaně s přídavkem několika kapek eukalyptového oleje. Nechte dítě sedět ve vaně, aby inhalovalo páru z vany.

Zdroj: Domácí léky na kašel u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem PORADNA LÉKAŘE KOUSNUTÍ OD BLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobrý den jsem poštípaná od blech a začala jsem špatně dýchat a pálení v krku může to být reakce k tomu pokousání od blech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Poštípání od blech je nepříjemné, ale nezpůsobuje zhoršené dýchání ani pálení v krku. Vaše příznaky budou nejspíše souviset s přicházející virózou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poradna lékaře kousnutí od blech

Cibule s medem proti kašli

Při prvním náznaku chorob dýchacích cest, snězte cibuli. Všechny uvedené varianty receptů mají stejné léčebné účinky. Záleží jen na vás, který si vyberete, buď podle dostupnosti surovin, nebo snadnosti přípravy. Nejosvědčenějším receptem je med s cibulí proti kašli.

Šťáva z cibule s medem: Šťávu ze syrové cibule smíchejte s medem v poměru 2 : 1. Užívejte při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Cibulový sirup s medem: Syrovou cibuli nakrájejte na kolečka, přelijte vroucí vodou, přidejte špetku majoránky a nechte 1/4 hodiny louhovat. Podávejte s medem. Užívejte při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Cibule na kašel pro děti: Cibuli nakrájejte, zasypte lžící práškového cukru. Za hodinu pustí cibule šťávu, tu užívejte třikrát denně po jedné polévkové lžíci. Vhodné při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Cibule s medem na bolest v krku: Smíchejte drcenou cibuli, med a trochu drceného fenyklu. Užívejte 1 lžičku před jídlem. Výborné při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Cibule s medem na kašel: Nakrájenou cibuli přelijte horkou vodou, povařte, sceďte, smíchejte s lipovým čajem a přidejte med nebo cukr. Recept je vhodný pro děti při rýmě, kašli, chřipce, angíně, zahlenění, chrapotu a bolesti v krku.

Zdroj: Na co je dobrá cibule v léčitelství

Diskuze

V diskuzi EKZEM NA HLAVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ajda.

Moc dekuji za info, vyzkousim, uz jsem tak nestasrna, ze jaem musela prejit na framykoin, ktery to jakztaz uklidni. Strasne to zacalo mokvat a si se do toho dostala infekce. Ve foru pisou babske rady, take jsem na ne dala a koupila si ho. Mydlo zrejme neni spatne ale ne na vlas, moc vysusuje a pokozka pak praska. Popraskali mi to tak, ze mi tekla krev, vlasy slepene, prilepene k hlave, kuze nemohla dychat a pak to zacalo hnisat. Nejdrive se zbavit infekce a pak budu zkouset dal,clovek vyzkousi vsechno, kdyz nevi kudy kam a nic nezabira. Nemohu ani poradne mezi lidi. Dekuji a drzim vem palce at se to neopakuje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jakub.

Treba skúsiť ten olej určite. A ekzem je problém aj psychický aj celkovo "telesný". Netuším akú máte stravu a ako žijete no určite vám pomôžu tieto veci ktoré popíšem jedným alebo dvomi slovami, čím viac ich budete dodržiavať tým lepšie sa budete mať a tým menší ekzem.

Jesť: zdravé tuky, zastudena lysované, olivový, kokosový, kvalitné maslo, rybý, masť najlepšie domácu (ja k nej nemám prístup, kupujem v obchode... nevadí :D)
Nejesť: margaríny, sladkosti, sladké jogurty, čokolády, údené, mastné, biele cestoviny, pečivo.

Piť: zelené čaje vysokej kvality (gaba katsura, gaba premium, gaba taiwan, kate benifuki jeden z najlepšich cajov na alergie, určite skúste aj sencha všetky čaje nad 8€ sú kvalitné), bilinkové čaje na očisty a ukludnenie, (medovka, žihlava, čistec lekársky) - najlepšia stránka je čajovna dobrých ludí. -----www.e-tea.eu/-----
Nepiť: pravidelne veľa kávy, stačí 1x denne MAX alebo 2-3 x týždenne, energiu získate aj z čaju pripadne oleja (kokosový za lyžicu ráno, poobede obsahuje dosť energie, a je kvalitnejšia ako z kávy), nepiť sladké malinovky, sirupy, energetické nápoje.

Cvičiť: najlepšie vlastnou váhou.. správne robiť kliky drepy brušáky kuknite videá na internete, hoci čo ... stačí aj 10-15 minút denne. Kto vraví že nemá čas na cvičenie sa vyhovára. Dá sa násť všetko pre každého. Dokonca aj pomalé chodenie po schodoch (10 poschodí denne) spraví veľa a o mesiac môžeš zísť dole a dať 20poschodí.. . vždy niečo lepšie ako nič
Necvičiť: násilné športy, neutekať dlho, nebyciklovať neplávať, neskákať dlho, neutekať po ceste a kameňoch ale po tráve a po hline. Nič nerobiť dlhšie ako 40minúť alebo hodinu.

Skúsiť hocijaké očisty: skúste ocot na ráno, očistu s citrónmi (každý deň šťavu z citrónu), skúste chlorelovú očistu, očistu kokosovým olejom, očistu čistiacimi čajmi, odkyslenie organizmu, skúste hladovkovú očistu (raz do týždňa nič nezjete LEN VODU) alebo očistu zeleninou 1x 2x do týžna budete jesť LEN ZELENINU tie dni.. žiadna káva nič len nastúhané pomleté, smoothie mrkva petržlen kaleráb koreňové zeleniny, cibula cesnak.. hoci čo.

Internet je plný všetkého treba len skúšať ak budete robiť minimálne 50% z toho čo som vám sem napísal musí sa vám to zlepšiť.


Zlepšiť celkovo spánok a životný štýl: čítať knihy, náučnú literatúru, skúsiť sa učiť cudzí jazyk, skúšajte hlavovalami, rubiková kocka, hrajte šach, kreslite, hrajte na hudobný nástroj, vyšívajte, učte sa variť nové dobroty, pečte, cvičte, posilujte........milion možnosti.

Všetko čo váš mozog a hlavu odbremení od problému "mám ekzem všetko je zlé" vám pomôže. Ja sám som mal problémy s ekzemom a STALE ICH MAM no v porovnaní mám už len 10% problémy. A ako som spomínal mokvajúci ekzem v hlave som zničil olejom.

Zdroj: diskuze Ekzem na hlave

Léky na kyselý pot

Pokud snížení teploty, dieta ani bavlněné pyžamo nepřináší žádné výsledky, tak byste měli navštívit svého lékaře. Protože pocení a kyselý tělesný pach může také být příznakem závažného onemocnění, jako je hypoglykemie nebo hypertyreóza. Správná léčba těchto metabolických poruch může snížit pocení a doprovodný tělesný pach. Pokud ale lékař vyloučí onemocnění krve a štítné žlázy, tak si můžete nechat předepsat antiperspirant s obsahem chloridu hlinitého a tento typ silného antiperspirantu můžete pak aplikovat na problematické oblasti před spaním, což snižuje pocení a pomáhá snižovat kyselý tělesný zápach.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luboš.

Dobrý den,chtěl bych se zeptat mám pejska 13 let ,teriér začal hodně dýchat,často pije,často močí co by to mohlo být,děkuji s pozdravem Luboš

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud váš pes příliš pije, což je stav s názvem polydipsie, je to pravděpodobně proto, že ztrácí nadměrné množství vody z některého z mnoha důvodů. Řada nemocí vede k nadměrnému příjmu vody a výdeji moči, ale mezi nejčastější z těchto nemocí patří selhání ledvin, diabetes mellitus a Cushingova nemoc.

Méně častá příčina toho, že váš pejsek více pije, se nazývá psychogenní polydipsie. Jedná se o behaviorální stav s fyzickým projevem nadbytku žízně. Primární polydipsie je název stavu nadměrného pití vody, který není způsoben nemocí nebo psychózou.

Prvním a nejdůležitějším krokem při řešení nadměrného pití je diagnostikovat a potvrdit základní příčinu v ordinaci vašeho veterináře. Mnoho z příčin spojených s velkou žízní jsou velmi závažné a musí být vyřešeny co nejdříve. Jde zejména o nemoci ledvin, diabetes mellitus a hyperkalcemii, což je vysoká hladina vápníku v krvi.
To vše jsou komplikované a progresivní nemoci. Je důležité, aby tyto potenciální příčiny byly potvrzeny a kontrolovány dříve, než způsobí nevratné poškození.

Co dělat, když váš pes hodně pije?

Nikdy neomezujte přístup k vodě ve snaze snížit příjem vody. Omezení vody může mít za následek dehydrataci a nerovnováhu tekutin, což zhoršuje podmínky k uzdravení.
Nikdy neignorujte tento problém. Některé z příčin, které tyto změny způsobují, jsou velmi závažné a mohou být i fatální. Proto si co nejdříve sjednejte prohlídku u veterináře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci psu

Kyselý pot a strava

Kyselý tělesný pach může být také výsledkem trávení některých potravin. Mezi časté viníky smradlavého potu patří česnek, cibule a kofeinové nápoje. Ale nemusí se jednat jen o tyto potraviny, protože časem zjistíte, že třeba u vás tyto problémy můžou způsobovat i jiná jídla a potraviny, které jsou problematické jen pro vás a zhoršují váš tělesný pach. Jestli chcete zjistit, co způsobuje kyselý tělesný zápach při spánku, tak si veďte potravinový deník a pak můžete porovnat vůni těla s tím, co jste předchozí den snědli. Tato metoda pak pomůže lépe identifikovat příčiny kyselého potu ve stravě.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení

Poradna

V naší poradně s názvem PROSIM O RADU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava Nováková.

Dobry den mám prosbu mam uživat furon na odvodneni.Mam si vzit jeden denně ale rano,a jak tomam udělat když pracuji na vratnici dvanactky čili ranni a noční.Mužete mě poradit kdy si mam prašek vzit když mam nočni přijdu rano a jdu spat mohu si jej vzit až se vyspim poradite děkuji s pozdravem Nováková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék na odvodnění užívejte vždy po probuzení. Řekněte o tom svému lékaři při příští návštěvě. Lékař se tak může lépe zaměřit na výsledky léčby a případně vám upraví dávkování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Recept na sirup s cibulí

K výrobě silného přírodního sirupu proti kašli potřebujete česnek, dobromysl, med, cibuli a citron.

Ingredience

  • ½ hrnku medu,
  • 2 stroužky česneku,
  • ½ hrnku cibule,
  • 1 citron,
  • 2 snítky čerstvého oregana nebo jednu polévkovou lžíci sušeného oregana.

Postup

Rozdíl ve výrobě tohoto sirupu proti kašli je, že se nechává louhovat přes noc bez vaření. Do sklenice na dno dejte oregano, pak nasekaný česnek, pak na kolečka nakrájený citron a na kolečka nakrájenou cibuli. Ingredience přelijte medem a vodou a ujistěte se, že voda zcela pokryje všechny přísady. Nasaďte na sklenici víko, aby byla vzduchotěsná, a nechte přes noc louhovat. Druhý den ráno tekutinu sceďte a pijte pouze tekutinu.

Uchovávat lze v chladničce po dobu jednoho týdne.

Tento sirup proti kašli je silnější, protože česnek a cibule mají více léčivých vlastností, pokud nejsou vařené.

Zdroj: Dobromysl sirup recept

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZÁCPU ZPUSOBENOU DEPRESÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva Karasová.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit čím odstranit zácpu vzniklou vždy při depresi? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Mám maniodepresivní psychózu, která je často doprovázená i zácpou. Léčím ji tak, že užívám Psyllium, což je zdravá vláknina a když mám hodně tuhou stolici, tak večer dávám jednorázově Gutalax nebo Fenolax a navýším denní příjem tekutin na 3 litry vody denně, první pití hned po probuzení na lačno. Dá se to takhle v pohodě zvládnout a chodím pak pravidelně ráno po probuzení na velkou jenom jednou denně.

Zdroj: diskuze Jak léčit zácpu zpusobenou depresí

Účinky oregana

Dobromysl na vysoký cholesterol

Klinický výzkum ukazuje, že užívání oregana po každém jídle po dobu 3 měsíců může snížit hladinu lipoproteinů s nízkou hustotou, což je LDL cholesterol neboli „špatný cholesterol“ a zvýšit cholesterol s vysokou hustotou HDL neboli „dobrý cholesterol“ u lidí s vysokým cholesterolem. Hladiny celkového cholesterolu a triglyceridů však nejsou ovlivněny.

Paraziti ve střevech

Užívání oleje z oregana po dobu 6 týdnů může zabít parazity Blastocystis hominis, Entamoeba hartmanni a Endolimax nana.

Dobromysl proti kašli

Česnek, med a oregano jsou antimikrobiální látky, které pomáhají přirozeně bojovat proti nachlazení a kašli. Používají se ve formě sladkého sirupu.

Zdroj: Dobromysl sirup recept

Diskuze

V diskuzi ANTONIE MAČINGOVÁ 28 DENNÍ JÍDELNIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Vedralová.

Dobrý den koukala jsem na jídelníček který jste mi zaslali vše je pohodě až na to že česnek nemohu a luštěniny také nemohu jak to mám udělat brokolice ,hrách česnek ,jsou které nemohu .děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika břenová.

Dobrý den,mohu poprosit o zaslání celehé jídelníčku?děkuji moc.

Zdroj: diskuze antonie mačingová 28 denní jídelniček

Recept proti křečovým žilám

Ráno po probuzení a večer před usnutím zvedneme nohy do výšky tak, že naše tělo tvoří pravý úhel. Pokud nám to činí potíže, můžeme nohy přidržovat rukama. V kotnících děláme malé kroužky. (Můžeme měnit směr, jak potřebujeme.) Je to docela jednoduché, jde jen o to udělat jich opravdu čtyřicet. Zpočátku to může být náročné, ale je třeba vytrvat. Když pak nohy položíme zpět na podložku, máme pocit, jako by se žíly propláchly teplou vodou. Cítíme příjemné teplo. Když to budeme dělat opravdu pravidelně, asi tak po měsíci ucítíme rapidní rozdíl.

A když ještě k tomu upravíme jídelníček, ušetříme si spoustu komplikací, jako jsou třeba bércové vředy. O tom zas někdy příště.

Hanka Synková, poradkyně zdravého životního stylu

autorka 5 knih o výživě, např. „Všechno je dobré“.

Zdroj: Prevence proti křečovým žilám

Za kyselý zápach těla můžou bakterie a pot

Kyselý tělesný pach, který nejspíše vnímáte každé ráno, může být důsledkem bakterií a potu. Každý má bakterie, které se vyskytují na kůži. Když tyto bakterie přijdou do kontaktu s potem, tak se mohou porušit. V průběhu tohoto procesu vzniká tělesný zápach, který může mít i kyselý odér. Zabránit kyselému pachu můžete tak, že snížíte teplotu v ložnici nebo redukujete své přikrývky. Noční pocení a následný tělní zápach může vznikat z vysoké tělesné teploty, kterou způsobuje vysoká teplota v místnosti a příliš mnoho přikrývek. Proti kyselému pachu taktéž můžete změnit oblečení na spaní, dobré jsou prodyšné tkaniny, jako je bavlna nebo hedvábí. Sprchování před spaním nebo použití deodorantu a antiperspirantu, také může pomoci snížit tělesný zápach vzniklý během noci.

Zdroj: Kyselý zápach těla po probuzení


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Hanka Synková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP