Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CLOTRIMAZOL RECENZE

OBSAH

Složení léku Clotrimazol

Léčivá látka tohoto roztoku je clotrimazolum, přičemž 1 ml léčivého roztoku obsahuje látku clotrimazolum v množství 0,01 g. Pomocnou látkou je propylenglykol. Clotrimazol AL spray je kožní sprej, čirý bezbarvý roztok.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Havel.

Lidi nebuďte tak důvěřiví a přečtěte si recenze podvedených tímto přípravkem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Václavíček.

Jsem skálopevně přesvědčen, že tinitus je neléčitelný a proto veškeré kladné recenze na přípravek Tebokan považuji slušně řečeno za nepravdivé. Lékařská věda zatím nenašla způsob, jak tuto vadu léčit. Lituji všechny postižené tou horší formou a nedivím se jim, že hledají spásu i v nepravdivých nabídkách.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Clotrimazol a jeho kontraindikace

Tyto přípravky se nesmějí používat při přecitlivělosti na kteroukoliv složku přípravku. Z opatrnosti nemá být Clotrimazol použit v těhotenství, zvláště v jeho prvním trimestru. U kojících matek nemá být Clotrimazol aplikován v prsní krajině, aby nedošlo k proniknutí i malého množství léčivé látky do mateřského mléka. Clotrimazol snižuje účinnost amfotericinu a dalších polyenových antimykotik (nystatin, natamycin). U léčby Clotrimazolem nebyly zaznamenány žádné případy snížení pozornosti ani jiné negativní účinky na schopnost řídit a obsluhovat stroje.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi ROSUMOP 20MG RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Dobrý den, prosím o recenze na lék rosumop a jestli ho můžu brát společně s lékem Lokrén.. je lepší ho brát ráno nebo na noc? děkují.. zdravím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Venglová.

Dobrý den, je možné, aby mi po tomto léku otékaly dole nohy a docela hodně, četla jsem o reakcích, ale týkají se obličeje-otékání-v únoru mi bude 79 let. Anebo to může být od bolestí páteře a okolí, děkuje Venglová.

Zdroj: diskuze Rosumop 20mg recenze

Clotrimazol AL spray 1% cena

Aktuální přehled nejlevnějších nabídek Clotrimazolu na trhu je zde.

Zdroj SÚKL, autor ©Mgr. Marie Svobodová

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ KRUHY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ulrychová D..

Poradí mi někdo léčení?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tinea corpis - kožní plíseň. Z volně prodejných léků je možné použít krém Clotrimazol a mazat několikrát denně tři dny od vymizení příznaků, obvykle jeden týden. Pokožku před aplikací krému omýt žínkou s mýdlem a jemně osušit ručníkem. Zde je vidět jak krém Clotrimazol vypadá a kolik stojí: www.zbozi.cz/hledej/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené kruhy na kůži

Jak Clotrimazol léčí mykózu

Clotrimazol patří do farmakoterapeutické skupinay s názvem Antimykotika, ATC kód: D01AC01. Clotrimazol má zejména fungistatický, ve vysokých koncentracích i fungicidní účinek. Clotrimazol působí jen na množící se mikroorganismy. Podle současných znalostí je antimykotický účinek Clotrimazolu způsoben potlačením biosyntézy ergosterolu. Vzhledem k tomu, že ergosterol je esenciální součástí buněčné membrány hub, dochází pod vlivem Clotrimazolu k výrazným změnám ve složení a vlastnostech membrán a to s určitým zpožděním, které souvisí s vyčerpáním cytoplazmatického ergosterolu v buňce hub. Porucha permeability membrány vede k rozpadu buňky. Mimo to Clotrimazol ve fungistatické koncentraci interferuje s mitochondriálními a peroxizomálními enzymy. Následně se toxicky zvyšuje koncentrace peroxidu vodíku, což pravděpodobně přispívá k zániku buňky (autodigesce peroxidem vodíku).

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem JAK MÁM LÉČIT PLÍSEŇ V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

mám plísen vtříslech a nevím jak se jí zbavit prosím poradte mi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Anno, na plíseň v tříslech nebo v kožních záhybech je dobrý CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1%. Dají se s ním dobře ošetřovat i větší plochy, což oceníte právě u plísně v tříslech. Je třeba léčbu provádět dlouho - ještě 1 měsíc po vymizení vizuálních příznaků plísně. CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1% se nanáší 2x denně, nejlépe ráno po probuzení a večer před spaním. Takže takový noční stolek u své postele bude nejlepší místo, kdy je po ruce CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1%. Důsledně dodržujte pravidelnost léčby a uvidíte, že se brzy dostaví kýžený efekt. CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1% SPR 1X30ML 1% je volně prodejný v lekárně a jeho cena je kolem 80 Kč. Obvykle stačí na úplné vyléčení kožní plísně dvě až tři balení.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Jak mám léčit plíseň v tříslech

Clotrimazol a nežádoucí účinky

Ojediněle se mohou objevit kožní reakce, například přechodné zarudnutí, palčivý nebo štípavý pocit v místě aplikace. Při velmi vzácně se vyskytující přecitlivělosti vůči propylenglykolu a makrogolu (polyethylenglykolu) se mohou objevit kožní alergické reakce.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem CLOTRIMAZOL SPREJ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mila.

V textu SUKL tvrdi, ze clotrimazol je urcen na plisen nehtu, ale v peibalovem letaku u leku nic takoveho neni, jen ze je urcen na ruzne plisne na kuzi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Z anatomického hlediska jsou nehty součástí kůže, stejně jako vlasy a chlupy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Clotrimazol sprej na nehty

Na co Clotrimazol zabírá

Clotrimazol pomáhá léčit mykotické infekce kůže vyvolané dermatofyty, kvasinkami, (například kandidózy), plísněmi a dalšími, jako Malassezia furfur a infekce způsobené Corynebacterium minutissimum. Ty se mohou projevit jako mykotická onemocnění nohou, kůže a kožních záhybů, jako pityriasis versicolor (pityriáza), erythrasma nebo povrchní kandidózy. Clotrimazol také velmi dobře vybělí i od plísně zažloutlé nehty. Když Clotrimazol pravidelně stříkáte pod žlutý nehet zasažený plísní, tak žluté nehty na nohou nebo rukou do několika dnů krásně zbělají - plíseň zmizí a započne hojení nehtového lůžka. Hojení nehtového lůžka po plísni trvá dlouho, lůžko se zaceluje rychlostí přibližně půl milimetru za měsíc! V tomto procesu je nezbytné soustavné léčení Clotrimazolem.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Může se Forfemina v těhotenství

V těhotenství se užívání přípravku Forfemina nedoporučuje.

Zdroj: Forfemina - recenze

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ KŮŽE PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den,
má někdo zkušenost čím vyléčit kožní plíseň u psa ?
Předem děkuji
TH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Clotrimazol spray. Je to volně prodejné léčivo pro lidi, ale bude fungovat i u psa, tedy pokud jde skutečně o kožní plíseň a ne třeba o herpes.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže psa

Farmakokinetické vlastnosti Clotrimazolu

Je nepravděpodobné, že by při lokálním podání byl Clotrimazol významně systémově dostupný dokonce i za podmínek jako jsou kožní léze, okluzivní překrytí. Po aplikaci určitých masťových základů se koncentrace Clotrimazolu od epidermis významně snižuje, zejména ve stratum corneum, kde koncentrace Clotrimazolu byla přibližně 1µg/ml. Přes škáru (dermis, koncentrace přibližně 2-30µg/ml) až po podkoží (koncentrace přibližně 0,1µg/ml). I po šesti hodinách po aplikaci tohoto specifického preparátu koncentrace Clotrimazolu v epidermis je nebo přesahuje mikrobiologicky adekvátní koncentraci.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Diskuze

V diskuzi CONDROSULF 800 - RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Číhalová.

Dobrý den.

Mám artrozu III.st. v levé kyčli a v pravém koleni. Od 30 let mámproblémy s páteří. Užívám už více jak 5 let Condrosulf 800, 1 tabletu denně. Mám dotaz, zda je dlouhodobé užívání vhodné. V poslední době beru denně 1 - 2 tablety Biofenac, protože se stav zhoršuje a Brufen 400 nestačí. Je mi 74 let, bydlím ve 4.patře bez výtahu, ale snažím se denně absolvovat aspoň krátkou procházku, cvičení ani jízdu na kole nezvládnu. Jezdím pravidelně do lázní. Mohu v popsané léčbě dále pokračovat ? Děkuji za odpověď. AČ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maria Urbaczková.

dobrý den,je vhodné užívat conrosulf 800,nebo začít čtyřstovkou...děkuji

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 - recenze

Lze aplikovat Clotrimazol do úst?

Mykóza v ústech se léčí antimykotiky, konkrétně léčivy jako nystatin, ketokonazol nebo fluknazol. Ústní dutina se může vyplachovat zředěným roztokem peroxidu vodíku, genciánovou violetí a roztokem chlorhexidinu. Na mykózy kůže se používají obvykle lokální antimykotika ve formě roztoků nebo zásypů (například Lamisil nebo Canesten). Při rozsáhlejších mykózách se užívají perorální antimykotika.

CLOTRIMAZOL AL SPRAY 1%

Clotrimazol AL spray 1% je širokospektré antimykotikum (přípravek určený k léčbě mykotických, plísňových či kvasinkových, infekcí) u dospělých. Na doporučení lékaře lze přípravek použít i u dětí od 2 let. [1]

Clotrimazol AL spray 1% se používá k léčbě kožních a slizničních infekcí (mykóza v puse), které jsou způsobeny kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi. Mykózu v ústech lze po konzultaci s lékařem řešit i tímto prostředkem, a to pomocí vatových tyčinek nastříkaných tímto roztokem 2krát až 3krát denně. Maximální délka léčby je 3–4 týdny. Pokud se obtíže nezlepší do 14 dnů nebo se zhorší, poraďte se s lékařem.

Zdroj: Kvasinky v krku léčba

Poradna

V naší poradně s názvem RADY OTCE PLESKAČE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Otče prosím Vás o radu. Zeť má již delší dobu bolavé ústní koutky,nehojí se. Předem děkuji a přeji Vám vše dobré. Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Doporučte svému zeti, aby si v lékárně koupil mast Clotrimazol AL, Hydrocortizon a vitamíny B komplex. Masti se nanáší na bolavá mista 3 krát denně samostatně s odstupem dvou hodin. Nejdřív Clotrimazol a za dvě hodiny Hydrocortizon. Vitamín B komplex se užívá jedna tableta během dne. Ústní koutky by se měly do týdne srovnat. Pokud ne, bude zapotřebí navštívit zubního lékaře a dohodnout se s ním na další léčbě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Viadrus Lignator – recenze

Viadrus Lignator patří do skupiny „kotle na dřevo“. Tento kotel dle recenzí splňuje emise, má výbornou účinnost a je z litiny.

Recenze uvádějí i skutečnost, že záleží na tom, jak budete topit, pokud dřevem je to „watově“ v pořádku, ale pokud chcete „jet jen na automat“, nastává problém, musíte si vzít silnější těleso o řadu kilowat.

Dále recenze uvádějí, že když kotel vykazuje teplotu spalin 234 °C, je to normální. Teplota UT by měla být 75 °C. Šamotové desky u kotle jsou povinné pro správné prohořívání a odchod spalin.

Zdroj: Viadrus Lignator

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Plně s Vám souhlasím.Mám s tím stejné zkušenosti. Je to jeden velký podvod. Václav P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš V..

Poctivě jsem užíval (postřikoval) jak říká návod a po spotřebování ŽÁDNÉ výsledky.
Neutrácejte zbytečně !!!

Zdroj: diskuze Arthroneo recenze

Název přípravku

Ophthalmo-Septonex 1 mg/g oční mast. Často se setkáváme s chybným označením Optalmoseptonex mast.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Cena

Zde můžete vidět, kolik stojí přírodní produkt Parazitex.

Autor: © svevi
Foto:
© Max

Zdroj: Parazitex – recenze

Léková skupina

Oba produkty (Glyvenol, Detralex) patří do skupiny venofarmak.

Zdroj: Glyvenol recenze

Plíseň nehtů foto

  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na rukou, jsou zde.
  • Fotografie, na kterých je vidět plíseň a mykóza nehtů na nohou a žluté nehty, jsou zde.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Nežádoucí účinky masti Ophthalmo-Septonex

  • Poruchy kůže a podkožní tkáně;
  • Pálení;
  • Svědění;
  • Erytém;
  • Papulovesikulární vyrážka.

Předávkování

Není známo, že by došlo k předávkování.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Dávkování

Tři nápoje denně by měly být schopny dokonale nahradit běžnou stravu a uspokojit hlad. MANA se podle doporučení jí pětkrát denně v menších dávkách. Nicméně pořád je to jeden sáček na den.

Zdroj: MANA - recenze


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP