Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO DĚLAT PŘI EREKTIVNÍ DYSFUNKCI

OBSAH

Přírodní léčba erektivní dysfunkce

Zde jsou uvedeny přírodní prostředky, které by měly zabránit erektilní dysfunkci:

  • L – arginin
  • Ginkgo biloba
  • Zinek
  • Kardamom
  • Ženšen

Zdroj: Babské rady na erektilní dysfunkci

Diskuze

V diskuzi POHLAVNÍ STYK PŘI EREKTIVNÍ DYSFUNKCI PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Jsem po robotickém odstranění prostaty už 3,5 roku. Někdy mám samovolný únik moče v nejnevhodnější chvíli. Takže musím být neustále ve střehu. Klasickou
erekci nemám a to na sex myslím pořád. Ale už přes deset let používám vakuovou pumpu a můžu potvrdit, že to funguje. Operaci jsem prodělal, když mě bylo necelých 48 let. Tak si snad dovedete představit jak s tím musím bojovat a bez skoro každodenního tréninku s pumpou by byl že mě jen eunuch. Tak pánové nehažte flintu do žita.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viktor.

Mám 8 měsíců po operaci prostaty,stále unik moči erekce žádná,suché vyvrcholení si vyvolám ve stavu i když nestojí,prosím jak vakuovovou pumpu používat,dík Viktor a nějaké cviky děláte?

Zdroj: diskuze Pohlavní styk při erektivní dysfunkci po operaci prostaty

Pohlavní styk při erektivní dysfunkci po operaci prostaty

Uvědomte si prosím, že průnik penisu do pochvy je primární podmínkou pro oplodnění, ale nikoliv jedinou podmínkou pro sexuální uspokojení. Proto není třeba trvat na bezpodmínečném zasunutí penisu, aby bylo dosaženo sexu nebo sexuálního uspokojení. Otevírá se před Vámi nová etapa Vašeho života, která bude jiná, než ta předešlá. Hrajte si, sexuálně se vzrušujte a važte si toho, že jste mohl své onemocnění přežít. Tuto větu prosím nechápejte jako zlehčování situace, ale jako pomůcku, jak se přestat soustředit jen na topoření penisu.

Zdroj: Ztráta erekce po operaci prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem CIPRALEX ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivo.

Dobrý den
Před třemi týdny jsem začal mít deprese a byl mi předepsán Cipralex 20 mg/ml kapky. Dočetl jsem se ,že při bráni tohoto léku může dojit k impotenci. Je mi 48 let a chtěl bych ještě zažívat krásy při milováni. Ještě jsem nezkoušel jestli při brani tohoto léku je možno dosahnout stopoření penisu.Děkuji za odpověď.

Děkuji Ivo

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dlouhodobá léčba escitalopramem (Cipralex) vyvolává erektilní dysfunkci - neschopnost udržet úd ztopořený. Dochází k tomu kvůli snížením biologické dostupnosti oxidu dusnatého zprostředkované zvýšenou aktivitou nikotinamid adenindinukleotid fosfát oxidázy a produkcí reaktivních forem kyslíku.
U některých mužů může pomoci užívání sildenafilu (Viagra) nebo tadalafilu (Cialis). Tyto léky mohou zmírnit erektilní dysfunkci vyvolanou antidepresivy. Muži i ženy mohou mít prospěch z přidání bupropionu k jejich léčbě. Bupropion Neuraxpharm je přípravek k léčbě deprese. Předpokládá se, že reaguje v mozku s látkami, které se nazývají noradrenalin a dopamin a které souvisejí se vznikem deprese.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cipralex zkušenosti

Projevy dysfunkce

V zásadě se jedná o poruchu některého ze tří základních prvků určujících kvalitu erekce:

  • schopnost dosáhnout erekce
  • dostatečné ztopoření penisu
  • schopnost udržet erekci

Zdroj: Babské rady na erektilní dysfunkci

Poradna

V naší poradně s názvem CO DĚLAT KDYŽ MÁ VÁŠ PEJSEK HOREČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel No co teda delat?.

ale co delat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Při horečce je potřeba, aby pejsek hodně pil. Umístěte misku s vodou hned vedle místa, kde pes odpočívá. Když pes nemá snahu pít, tak mu udělejte kuřecí vývar a vychlazený a bez kostí mu ho dejte. Také krmení je v této době důležité a pes by měl každý den přijmout dostatek potravy. Když nemá chuť na pevnou stravu, tak zkuste konzervu a nebo zase masový vývar i s masem bez kostí. Pokud má pes vysokou horečku a vy s ním nemůžete zajít k veterináři, tak nejlepší domácí pomoc na horečku je psa vykoupat ve vlažné vodě po dobu přesně dvou minut. Voda nesmí být studená a čas nesmí překročit uvedenou dobu. Když to nepovede ke snížení teploty, tak psa na několik minut obložte ledem od zadních nohou až k hlavě. Vždy nezapomeňte psa osušit, aby nezůstával dlouho mokrý. Když se takto nepodaří horečku snížit do prvních 24 hodin, tak bude nezbytná návštěva veterináře, který zjistí příčinu a předepíše vhodnou léčbu. Nejčastěji to jsou antibiotika a nebo nesteroidní protizánětlivé léky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co dělat když má váš pejsek horečku

Poruchy erekce

Příčin, proč z nějakého důvodu k erekci nedojde, je celá řada. V následujícím textu uvádíme ty nejčastější. Jedná se o nejrozmanitější důvody od poruch psychiky přes zlozvyky, pooperační stavy, úrazy až k závažným celkovým onemocněním.

Zdroj: Babské rady na erektilní dysfunkci

Diskuze

V diskuzi DYSFUNKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Reumulus.

ono ne vzdy se da uplne rozlisit co je dysfunkce a co je pouze chvilkove oslabeni. nekdy kvuli stresu a unavy erekce slabne, ale jinak je penis zdravy. pokud ale clovek je vzruseny a nema jine potize, ale pouze mu proste nestoji, kdyz potrebuje, tak je uz podezreni ane dysfunkci . doporucuji clanek zde a podle nej se da hodne zjistit o erekci www.vimax.cz/jak-pre…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dysfunkce

Stupně erekce

  • Stupeň 1: Penis je větší (než obvykle), ale není pevný.
  • Stupeň 2: Penis je pevný, avšak ne dostatečně pro průnik. Muž cítí vzrušení, ale penis se chová jinak.
  • Stupeň 3: Penis je dostatečně pevný pro průnik, avšak není úplně tvrdý.
  • Stupeň 4: Penis je úplně tvrdý.

Zdroj: Babské rady na erektilní dysfunkci

Poradna

V naší poradně s názvem TRESIBA INZULÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan.

Dobrý den,
Tresiba Inzulín užívám cca 6 týdnů. Poslední dobou mám opravdu velký problém s erekcí. Před tím jsem to nezažil. Myslíte že to souvysí? Je mi 47let
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Erektilní dysfunkce - neschopnost dosáhnout nebo udržet dostatečně pevnou erekci pro sex - je běžná u mužů s diabetem, zejména u pacientů s diabetem 2. typu. Může pocházet z poškození nervů a cév způsobeného dlouhodobou zvýšenou hladinou cukru v krvi. Zhoršujícími faktory jsou vysoký krevní tlak, kouření, nadváha a nedostatek fyzické zátěže. Není známa přímá souvislost mezi inzulínem Tresiba a erektilní dysfunkcí.
Co teď s tím? Snižte krevní tlak, cvičte, nekuřte a před sexem si dejte pohárek červeného vína. Dohodněte se se svým praktickým lékařem, aby vám předepsal lék s obsahem léčivé látky sildenafil a zkuste, jestli to půjde lépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tresiba inzulín

Vznik erekce

Při dostatečně silném akustickém, vizuálním či dotykovém vjemu dochází ke stimulaci nervových center v mozku, která vydají signál přes míchu a nervy až do penisu. Dojde k rozšíření tepen a zvýší se tak přítok krve do topořivých těles penisu, která se jí naplní. Rovněž se omezí žilní odtok, krev v topořivých tělesech zůstává a dochází k postupnému tvrdnutí penisu, tzv. tumescenc. Pokud na jakékoliv úrovni tohoto reflexu dojde k poruše, erekce není dostatečně tvrdá nebo se nedostaví vůbec, vzniká erektilní dysfunkce.

Zdroj: Babské rady na erektilní dysfunkci

Diskuze

V diskuzi KOČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štefan Sakač.

Co dělat naše kočka pořídila jedno kotě tři dny nic ,ale ještě má určitě aspoň podle mě tři mám o ní strach co dělat já vím k doktorovi,ale je pořád zalezlá a nechce vylézt potřebují Vaší radu Mockrát Děkuji!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kočka

Prevence

Růst dětí je do značné míry určen geny a je ovlivněn hormony, výživou a psychosociálními faktory, čímž je předurčena jen malá možnost prevence.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslav Hubatý.

Dobrý den. Jsem po robotickém odstranění prostaty z důvodu karcinomu prostaty. Mám problémy s erekcí, i když při masturbaci k ní častečně dochází. Pokud mne stimuluje partnerka, tak také dojde k částečné erekci, ale není tak pevná, aby došlo k zasunutí penisu do vagíny. Při tom k ejakuaci téměř vždy dojde. Lékař mi doporučil inj karon, ale to mi nezabírá. Chci se zeptat, zdali by pro zlepšení a zpevnění erekce pomohlo něco jiného, na oř. Clavin, nebo nějaké cviky. Můžete mi poradit? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy tato erektivní disfunkce odezní až po dvou letech a často vůbec. Souvisí to s poškozením nervů a cév v místě operativního zásahu. Existují implantáty, které napřimují a zvětšují penis, ale je to další invazivní zásah s možnými nežádoucími účinky, které mohou stav ještě více zhoršit. Bližší info k tomu Vám sdělí Váš urolog.
Já bych Vám doporučil vyzkoušet vakuovou pumpu, která také pomůže k dosažení erekce. S pomocí erekčního kroužku pak zaškrtíte odtok krve u kořene penisu a tak udržíte dostatečnou erekci k vaginálnímu styku. Bohužel prožitky už nebudou tak příjemné jako dříve, to už jste určitě zjistil. Je třeba se s tím smířit a hledat jiné možné varianty společného uspokojení. Na výběr máte orální sex nebo různé umělé penisy. Důležité je, že dokážete dosáhnout vlastního vyvrcholení, nyní ještě musíte najít nově nejlepší cestu, která k němu povede.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ztráta erekce po operaci prostaty

Co dělat, když má moje cukrovka hodnoty 9

Zajímá vás, co máte dělat, pokud jste si naměřili hladinu cukru v krvi 9? Nejprve je důležité si říct, kdy jste si tuto hodnotu naměřili. Před jídlem, nebo po jídle? Určitě je ale vhodné co nejdříve navštívit lékaře. Jedná se pravděpodobně o cukrovku a je potřeba ji léčit. Poté můžete zkusit nějakou dietu, omezit cukry, bílé pečivo. Ke sražení cukru napomáhá bazalka a ženšen, citron, borůvky, kysané zelí, skořice či mátový čaj.

Zdroj: Čím snížit cukr před odběrem krve

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLA TVÁŘ A DASEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela.

Dobry den mužete mi poradit co mam delat ze vcera na dnesek mi otekla tvar a jde mito od dasne co mam delat jak lecit dekuji Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě navštivte zubního lékaře. Ten vám dásně vyšetří a předepíše roztok na vyplachování úst.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest a zánět dásní

Kde bolí žlučník

Příznaky podrážděného žlučníku se dostaví bezprostředně po jídle. Objeví se pocity nafouklého břicha a intenzivní plnosti, prudká bolest vystřelující pod žebro, zvracení nebo pocit na zvracení, říhání a případně i mírné zežloutnutí bělma.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Diskuze

V diskuzi EREKCE PO OPERACI PROSTATY - NESTOJÍ MI CO MÁM DĚLAT ??? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Borec.

Co mám dělat, aby mi opět stále ? Byly mi odooperována prostata a už se mi nepostavil.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel ONDREJ kanci.

dobri den den mam problem po operaci s erekci malo mi stoji pomuzou nejake prasky

Zdroj: diskuze Erekce po operaci prostaty - nestojí mi co mám dělat ???

Doporučení

Rodiče mohou své dítě doma pravidelně vážit a měřit a tyto výsledky předávat lékaři. Velikost a hmotnost dětí je jiná u chlapců a u dívek, každé pohlaví má své vlastí měřítko.

Zdroj: Co dělat, když moje dítě málo roste

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Machucova.

dobry den uz delší dobu mě svědi kolem nosu uz nevim co stim mam dělat občas i telo pusa a hlave můžete mi prosim poradit co mam dělat děkuji machucova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi stavy, které mohou způsobit svědění na vnějším povrchu nosu, patří kožní onemocnění, jako je ekzém a dermatitida. Oba stavy patří do kompetence kožního lékaře. Protože onemocnění spojená se svěděním nosu jsou různorodá, je důležité nalézt správné léky, které mohou tento stav vyřešit nebo zmírnit. Toho lze dosáhnout identifikací příčiny, která tento stav způsobuje, a jednat podle toho. Bez pomoci kožního lékaře se neobejdete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Co dělat, když otékají nohy

Léčba otoku nohou spočívá v léčení příčiny. Moderní medicína nabízí diuretika na odvodnění, venofarmaka na lepší kondici cév. K podpoře léčby je klíčová změna pohybových návyků, pravidelný sport, procházky, cyklistika, plavání.

Zdroj: Mast na oteklé nohy

Rozšíření dysfunkce

Mužská erektilní dysfunkce je jednou z nejčastějších poruch sexuálních funkcí. Odhady uvádějí, že některým z jejích stupňů trpí až polovina všech mužů po překročení čtyřicátého roku věku. S přibývajícími léty se počty ještě zvyšují. Na celém světě se problémy s erekcí trápí odhadem až 152 milionů mužů. Podle některých průzkumů přiznává v České republice poruchu erekce každý druhý muž starší 40 let. Není to tedy problém nikterak vzácný. Mnozí muži mívají občas problémy s erekcí, to však neznamená, že by se u nich ED měla stát chronickým problémem. Aby byla v případě takových potíží stanovena diagnóza ED, musely by se objevovat pravidelně. Potíže s erekcí se nemusí vyskytnout pokaždé, když hodláte uskutečnit pohlavní styk. Objevují se však opakovaně v určitém časovém horizontu.

Zdroj: Babské rady na erektilní dysfunkci

Proč mě bolí žlučník

Podrážděným žlučníkem může trpět i mladý člověk. K záchvatům přispívá (či je způsobuje) ostré, kořeněné nebo tučné jídlo a hektický způsob života plný stresu. Svoji roli zde hrají i rodové dispozice. V případě větších problémů a bolestí navštivte okamžitě lékaře.

Zdroj: Co dělat s podrážděným žlučníkem

Co dělat, když sušené droždí nekyne

Pokud sušené droždí nekyne, může být příliš staré. Ve většině případů a dle recenzí sušené droždí použité správně dle návodu vzejde.

Na pizzu je lepší používat sušené droždí, protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu.

Zdroj: Sušené droždí

Poruchy prokrvení

Jak již bylo řečeno v úvodu, velmi důležitou roli v procesu erekce hrají cévy. Pokud nedojde k jejich dostatečnému rozšíření, je erekce neuspokojivá. Na cévních poruchách se podílí celá řada onemocnění. Jsou to zejména:

  • Cukrovka a s ní související ateroskleróza – při tomto onemocnění jsou postiženy cévy v těle rozvojem sklerotických plátů uvnitř cév, které zužují jejich průsvit a snižují tak průtok krve. Největší riziko je samozřejmě u cév hlavy a srdce, kde pak může dojít k infarktu. Ale ani cévy penisu nejsou ušetřeny a ateroskleróza je významným faktorem ED.
  • Hypertenze – zvýšený krevní tlak je velmi zákeřným onemocněním, protože zpočátku probíhá bez příznaků a teprve při poškození cévní stěny se může závažněji projevit. Hypertonici mají rovněž vyšší výskyt poruch erekce.
  • Nadváha – obezita je dalším rizikovým faktorem vzniku erektilní dysfunkce.

Zdroj: Babské rady na erektilní dysfunkci

Co dělat po vytržení zubu

Pacient by měl vědět, že první den po zákroku má jen minimálně vyplachovat ústa, následně dodržovat zvýšenou hygienu ústní dutiny. Velmi vhodné je instruovat pacienta nejen verbálně, ale také formou psané informace, kterou si může následně v klidu domova pročíst.

Zdroj: Vytržený zub - jak hojit ránu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP