Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANENI DOLNICH PYTLU POD OCIMA TEPLICE

OBSAH

Co to jsou oční váčky

Vaky pod očima jsou více či méně výrazné otoky dolních víček. Často se jedná o změny v tukové tkáni dolních víček. Váčky mohou vznikat přes lymfatické kožní ochabnutí nebo kožní proliferaci, která je způsobená vzácným onemocněním kůže. Mohou také souviset s otoky horních víček. Krevní otoky očí mohou být způsobené lymfatickým přetížením nebo tukovou tkání kolem očí. V podstatě, by se měly rozlišovat akutní a chronické otoky očí nebo dlouhotrvající otoky. Akutní oční otoky mají často jednoduché příčiny, které lze rychle napravit. Mezi akutní oční otoky patří alergie, cizí těleso nebo oční infekce. Tyto příčiny odstraní oftalmolog. Zejména chronicky oteklá víčka mohou vzniknout z podobných důvodů, závisí na nadbytečné tukové tkáni kolem očí a oční slabosti. Zde je pak nutná dlouhodobá léčba.

Zdroj: Vaky a kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi XANTELASMA ODSTRANENI OČNÍCH VÍČEK TEPLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den kam prosim na odstraneni xantelasmi na horních víčkach v Teplicich děkuji s pozdravem Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Klinika CLT, spol. s.r.o.
Císařské lázně
3. patro
Laubeho nám. 2
415 01 Teplice

Mob.: +420 724 666 355

Telefon: +420 417 977 800

Zdroj: diskuze Xantelasma odstraneni očních víček teplice

Vzhled tmavých kruhů

Zbarvení kruhů pod očima může být od hnědé až po fialovou. Výsledná barva je způsobena otokem krevních cév pod očima, nejvíce je to patrné u dětí, které jsou bledší. Kruhy mají jednotný vzhled, to znamená, že se objevují pod oběma očima, a mohou být doprovázeny mírným otokem nebo „vaky“ pod očima.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Proč mám mžitky před očima a rozmazané vidění

Mžitky před očima a rozmazané vidění mohou souviset s počátečními projevy migrény. Migréna je nepříjemné onemocnění, které se projevuje nejen prudkými záchvaty bolesti hlavy, nevolností a zvracením, ale mohou se při ní objevovat také mžitky před očima a rozmazané vidění. V takovém případě není nutné propadat panice, protože mžitky před očima jsou důsledkem právě probíhající migrény.

Zdroj: Mžitky před očima

Diskuze

V diskuzi XANTELAZMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Repiska.

Dobry vecer
Dnes jsem se docetla o leserovem odstraneni,chtela jsem se nejdrive zeptat nez se k Vam objednam zdali to jde nejak zakryt, je to moc viditelne,ikdyz se maluji nejde to ani zakryt makeupem,mam to pod ocima a kazdy mi rika,ze mam spatne rozetreny makeup uz mi to aj prekazi
Dekuji bud za kladnou nebo zapornou
odpoved Repiska Ivana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Xantelazma

Kruhy pod očima – foto

Zde je několik fotografií zachycujících tmavé kruhy pod očima.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi OPERACE ARTEROSKLEROZY DOLNÍCH KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sasínková Jiřina.

Mám 64 let,160 cm měřím a 70 kg vážím / nadváha /.Poslední 2 roky mě bolí při chůzi i v klidu
nohy / lýtka,nárty,kotníky... / Ještě mám příčně plochou nohu, vložky nosím
Po vyšetření mě byla určena diagnoza arteroskleroza dolních končetin. Pan doktor mě doporučil operaci.Zatím užívám claudienne 100 mg.
Rozhodla jsem se na operaci jít, ale pro mě je důležité znát všechny okolnosti např. jak dlouho
operace trvá jak probíhá a pooperaci pobyt v nemocnici je jak dlouho
Omlouvám se za dotaz, ale když budu vědět do čeho jdu tak budu mnohem klidnější.
,

Mnohokrát děkuji za pochopení

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina Sasínková.

Jak probíhá /zhruba / operace ucpaných cév dolních končetin a s jakými výsledky

Zdroj: diskuze Operace arterosklerozy dolních končetin

Léčba kruhů pod očima

Někteří dermatologové doporučují používání hydratačních krémů, zejména těch, které mají bělicí účinky.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ZABÍT SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Fričová.

dobrý den , chci se zeptat jak dlouho přežívá zákožka bez hostitele.dekuji.fričová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bez hostitele svrab obvykle nepřežije déle než 48-72 hodin. Svrab také umře, pokud bude vystaven teplotě 50 °C po dobu 10 minut. Takže všechno do pytlů a šup s tím do sauny. Sauna je větší než trouba a vejdou se do ní i rozměrnější věci, jako je sedačka, matrace a podobně. Při prohřívání je třeba brát ohled, že chvíli trvá než se celý předmět prohřeje na teplotu 50 °C a v ní pak ještě musí zůstat po dobu oněch deseti minut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak zabít svrab

Domácí léčba

Léčbu tmavých očních kruhů, očních váčků a oteklých víček si můžete udělat i doma. Závisí na příčině, která by měla být odstraněna. Jedná se o zdravý životní styl, dostatečný spánek, vyhnutí se spouštěčům alergie a dostatečný příjem tekutin. K odstranění těchto kožních problémů je dobré zvládnout speciální masážní techniku. Pomocí této techniky si můžete zlepšit průtok lymfatických cév a odstranění otoků víček. Na otok jsou účinné chladné obklady ze zeleného čaje, plátků okurek či studeného syrového steaku. K odstranění tmavých očních kruhů a očních váčků se používá make-up, který je zakrývá - korektor.

Zdroj: Vaky a kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi DOPORUČUJI CGA800 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Rošická, Teplice.

Všem doporučuji CGa800. Užívám ho pravidelně již nějakou dobu a celkem rychle s tím to přípravkem hubnu. Stačilo mi jen pár měsíců, abych zhubla dokonce pár desítek kg.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Doporučuji CGA800

Příčiny embolie

Existují různé rizikové faktory, které vedou ke vzniku embolie. Nejohroženější skupinou jsou imobilní pacienti, dále pak pacienti po chirurgickém výkonu, především na dolních končetinách. Rovněž jsou embolií ohroženi pacienti se srdečním selháváním. Rizikovým faktorem je rovněž užívání hormonální antikoncepce.

Zdroj: Embolie dolních končetin

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela houdková.

Dobrý den,
mohu požádat o zaslání tohoto malého zázraku.
Moc děkuji Houdková Gabriela, revoluční 689/11, Teplice 415 01

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den p. Houdková, mohu ji zaslat v PO 28.11. - v ÚT 29.11. bude u Vás v čerstvém stavu, balíček na dobírku, vč. návodu na přípravu kefíru a uchování houby, podrobný popis na jaké zdrav. problémy působí a jim předchází, mám letitou zkušenost a zdrav. problémy se zlepšily, cena je 250kč/ houba a pošt/, děkuji za včasné vyzvednutí, aby zásilka došla k Vám v pořádku a mohla jste ji využít v čerstvém stavu, jen si připravte doma ČERSTVÉ mléko ne krabicové/ nebo kravské, kozí, ovčí z domácího zdroje/, hlavně nemá být trvanlivé, děkuji Alena- tel:732231707

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba prodej

Tipy

Možným tipem je namáčení žínky do studené vody s následnou aplikací na plochu pod očima dítěte. Tato metoda by se měla provádět po dobu 10 minut každé ráno. Chlad stahuje cévy, takže může částečně dojít ke zlepšení vzhledu tmavých kruhů pod očima kojence.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Diskuze

V diskuzi JAK ODSTRANIT OTOKY DOLNÍCH KONČETIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Mám dotaz, neví někdo,jak se zbavit otoků dolních končetin a břicha,rady na netu jsem vyzkoušela.Děkuji a hezké dny Dana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odstranit otoky dolních končetin

Odstranění kruhů pod očima

Objeví-li se pod očima zbarvení nebo otok, poraďte se raději s lékařem. Pokud chcete trvalé řešení tohoto problému, navštivte svého dermatologa. Někdy postačí make-up, jindy je potřeba laserová terapie, v některých případech dokonce i chirurgická operace. Výsledky tohoto odstranění nejsou vždy perfektní, je tedy dobré mít realistická očekávání.

Dermatolog nejprve doporučí léky na předpis, zejména krémy, poté je vhodná laserová operace nebo chemický peeling. Dutiny způsobující tmavé skvrny mohou být injekčně vyplněny. Tmavé kruhy pod očima nejsou zdravotním problémem, ale lidé se jich často bojí a sahají po kosmetických úpravách.

Mírné a středně tmavé kruhy pod očima často reagují dobře na jednoduché a levné procedury:

  • Studené obklady. Postačí dvě ochlazené lžičky nebo pytlík mraženého hrášku, který by měl být zabalený do tkaniny. Velmi vhodné jsou i ochlazené čajové sáčky (použité).
  • Při spánku přidat více polštářů, aby se zabránilo otoku.
  • Krátké noci nejsou obvykle vhodné, nedostatek spánku způsobuje tmavé kruhy pod očima.
  • Velmi účinné je užívání tmavých brýlí nebo opalovacího krému. Často jsou tmavé kruhy zapříčiněny pigmentací kůže.
  • Další dobrou radou pro odstranění tmavých kruhů je použití roztoku slané vody nebo volně prodejných solných sprejů, které přispívají k uvolnění nosu.
  • Kosmetika. Výrobci pleťových krémů a produktů často tvrdí, že jejich produkty zabraňují tmavým kruhům. Ale dalo by se říci, že mnohem účinnější jsou produkty na rostlinné bázi, protože ty výrazněji zlepšují vzhled tmavých kruhů pod očima.
  • Použití korektoru. Korektory zamaskovávají tmavé kruhy pod očima. Pokud jsou kruhy pod očima namodralé, použijte broskvově barevný korektor. Zároveň se nedoporučuje používat aromatizované výrobky nebo produkty s obsahem kyseliny salicylové nebo glykolové. Aroma a tyto kyseliny způsobují podráždění oční tkáně, což následně zapříčiní zarudnutí a otok.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA 40,- KČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana ruzickova.

mela bych zajem o 1 kus houby adresa je romana ruzickova stredni 149/2 dubi pozorka 41703 teplice dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radomira.

Pěkný den paní Růžičková,
v pondělí pošlu na dobírku.

S pozdravem
Radomíra

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba 40,- Kč

Jak vypadají mžitky

Mžitky v očích má někdy každý. Popis mžitek je individuální – jedinec buď vidí světýlka, nebo má pocit, že vidí něco jako vlnění před očima, blikání v zorném poli, problikávání před očima, jiskření, světelné záblesky, případně barevné obrazce.

Zdroj: Mžitky před očima

Poradna

V naší poradně s názvem POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Prosím odpoví mě nějaká dobrá duše proč mám polyneuropatii dolních končetin? Nemám cukrovku,nikdy jsem nekouřila ani nepila alkohol.Ten alkohol jen na malý přípitek např.narozeniny.Mám srážení krve laidenskou mutaci.Moc díků za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy si polyneuropatii přineseme do života vlastní genetickou výbavou, podobně jako třeba leidenckou mutaci. To pak vůbec nezáleží na dodržování zásad zdravého životního stylu a neuropatie propukne tak jako tak. V kombinaci s leidenskou mutací zde vyvstává možnost řešení projevů polyneuropatie úpravou dávkování antikoagulačních léků, které určitě užíváte na ředění krve. Domluvte se na tom se svým kardiologem. Také by bylo vhodné být v péči neurologa, který bude kontrolovat změny v projevech neuropatie a určí i následnou léčbu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Mžitky a krční páteř

Mžitky mohou souviset i s krční páteří. Změny na páteři se mohou projevovat i v podobě takzvaných Schmolových uzlů, což je nevratné poškození páteře, které se nedá vyléčit ani odstranit. Dochází k otisku uzlu do kosti obratle, takže vznikají nerovnosti na povrchu obratle a s tím následně i projevy, mezi něž mohou patřit i mžitky před očima, vlnění před očima, blikání v zorném poli, problikávání před očima, jiskření, světelné záblesky či barevné obrazce.

Zdroj: Mžitky před očima

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Mžitky před očima po sportu

Mžitky před očima mohou souviset s různými faktory při zátěži. Občasný výskyt tohoto příznaku je zcela normální. Zvláště byl-li vyvolán únavou, dehydratací, rychlou změnou polohy, dlouhým stáním nebo pobytem v místnosti s vydýchaným vzduchem. Jsou-li však potíže časté a nespojují se s žádnou podobnou situací, je určitě namístě co nejdříve navštívit lékaře.

Zdroj: Mžitky před očima

Náhlé kruhy a vaky pod očima

Pytle pod očima se objeví, když to předchozí večer přeženete s energetickým příjmem prostřednictvím sacharidů. Jinými slovy, když před spaním debužírujete, tak počítejte s vaky pod očima, které jsou patrné ráno po probuzení. Energetický příjem zaručeně zvýší alkohol a míchané nápoje s ním. Dále například slané brambůrky, zákusky, pečivo, krekry, čokoláda, ovoce, suchary. Pokud se pak vrátíte ke střídmé stravě, tak tyto vaky většinou do druhého dne splasknou. Pomoci tomu můžete, když si na zavřené oči položíte pytlíky použitého černého čaje a necháte je na očích co vydržíte.

Zdroj: Vaky a kruhy pod očima

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jiří Dvořák

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP