Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ŠTĚNĚ A KREV V PRŮJMU

OBSAH

Kdy navštívit lékaře

Pokud průjem trvá déle než dva dny, je krvavý a nebo se zdá, že nedokážete přijmout tolik vody, kolik z vás vyteče, tak je třeba navštívit lékaře. Na průjem se totiž i umírá, protože při průjmu je tělo doslova ždímáno od vody. Proto během průjmu je velmi důležité pít dostatek čirých a chladných tekutin. Nesprávným postupem je hladovění a žízeň.

Zdroj: Léčba průjmu

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE PROTI PRUJMU ENDIARON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

mám prujem mám deprese beru kvastax na spaní steval déle seropram . no avšak prujem začal při použití piva rebel , to je asi před 3 dny jinak chodim neustále na záchod asi po hodině mám křeče v břiše mužete mi poradit co a jak dále díky za odpověd jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kupte si v lékárně Imodium. Je to léčba průjmu na 4 dny. Pokud průjem nezmizí, tak se obraťte na svého praktického lékaře, protože budete potřebovat laboratorní vyšetření stolice pro zjištění přesné příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je proti prujmu endiaron

Krev ve stolici při průjmu

Při některých infekčních onemocněních se může krev ve stolici objevit. Typickým onemocněním je úplavice. Jedná se o velice bolestivý průjem s velkými křečemi v břiše. Stolice je vodnatá s příměsí krve a hlenu. Typické jsou také vysoké horečky, třesavka a malátnost. U dětí a starých lidí je průběh velice nebezpečný a je potřeba hospitalizace, aby bylo tělo opět zavodněno. Onemocnění vzniká náhle, inkubační doba je 1 až 3 dny od nákazy. Úplavice je tak nejnakažlivější střevní nákaza. V České republice vzniká toto onemocnění nejčastěji u dětí v letních měsících. Na světě je výskyt četnější, odhadem úplavice postihne několik stovek milionů lidí ročně. Jestliže trpíte horečkou a urputným průjmem, okamžitě vyhledejte lékaře, který vám odebere vzorek stolice a pošle vás do nemocnice na pozorování. Pokud se u vás prokáže úplavice, bude vám nasazena antibiotická léčba a klidový režim. Důležitou částí je takzvaná rehydratace, kdy vám budou dodávány tekutiny infuzí. Velice důležité je také dodržování dietních opatření.

Zdroj: Krev ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÝ KONEČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Prosi o radu asi tri mesice u me stridani zacpy a prujmu nekdy neudrzeni stolice krev hlen ve stolici nekdy tuzkovite stolice pri tlaceni na stolici cervena boule i pri pohledu do zrcatka pri zatlaceni cervena boule.muze se jednat o vyhrez konecniku?dekuji moc za odpoved.ls

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro srovnání s vašimi poznatky zde můžete vidět, jak vypadá prolaps konečníku, lidově výhřez konečníku: www.google.cz/images…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlý konečník

Štěně čůrá krev

Krev v moči u štěňat je obdobná jako u dospělých psů, může ji způsobovat zánět močového měchýře, zánět ledvin a močové kameny.

Při zjištění krve v moči štěněte navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Diskuze

V diskuzi OBČASNÝ PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Na průjem se mi osvědčili probiotika Probiolact. Dal jsem si prášek ráno a večer a bylo po průjmu. Teď si ho dávám, když mi začne hučet ve střevech. Pomáhá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Občasný průjem

Krev ve stolici při průjmu

Krev ve stolici je vždycky podezřelý nález a vyžaduje návštěvu lékaře. Průjmy a příměs krve ve stolici jsou základními příznaky zánětlivého postižení tlustého střeva z různých důvodů. Jedním z nich může být ulcerózní kolitida nebo Crohnova choroba. Jestliže máte bolesti, a navíc jste zhubli, tak je tato příčina velmi pravděpodobná. Stanovení správné diagnózy spočívá v provedení vyšetření krve, stolice a endoskopickém vyšetření – v tuto chvíli postačí vyšetření konečného úseku tlustého střeva, takzvaná sigmoideoskopie. Tato vyšetření vám provede lékař-gastroenterolog. Jak již bylo uvedeno, krev ve stolici musí být vždy prověřena lékařem.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

prosím vás a co používáte na průjem, když vás to chytne... potřeboval bych radu... černému uhlí a podobně bych se rád vyhnul..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ruda.

Proti průjmu pomáhají sušené borůvky.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Proč je krev hustá

Krev je hustá vlivem dehydratace. Krev je z vody. Pokud v těle není dostatek vody, neočekávejte optimálně řídkou krev.

Zdroj: Hustá krev

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM U ŠTĚNĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Kyhosova.

Dobrý den mám dotaz. Mám 4měsíční štěně. Koupila jsem mu yoggies kachna aktive a najednou má štěně řídkou stolici. Může být příčina v novém krmivu? Děkuji Kyhosová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Každý pes někdy v životě trpí průjmem. Průjem je obvykle způsoben trávicími problémy, takže správné jídlo je důležité, když váš mazlíček trpí tímto stavem.

Průjem vzniká v důsledku podrážděného žaludku. Ve většině případů váš pes snědl něco, co pro něj nebylo dobré, ale také mohl mít alergickou reakci, stres nebo bakterie.

Průjem je způsob, jakým se tělo zbavuje toxinů a čistí se.

Abyste zjistila, že na vině je konkrétní krmivo, tak ho přechodně nahraďte dietní nevýraznou stravou po dobu jednoho týdne a zjistěte reakci vašeho pejska.

Dietní strava se skládá ze tří dílů čisté vařené rýže a jednoho dílu vařeného, ​​nekořeněného, ​​vykostěného kuřete. Nezapomeňte na nepřetržitou dostupnost pitné vody.

Pokud průjem během několika dní zmizí, tak na vině je vaše nové krmivo.

Zdroj: diskuze Jorkšírský teriér - střihy

Čerstvá krev ve stolici

Příčiny červené, čerstvé krve ve stolici mohou být způsobené poruchou srážlivosti krve, nebo léky na ředění krve, brániční kýlou (mnohdy se projevuje bez příznaků), střevními výchlipkami (jedinec má pocit plnosti, zácpu, plynatost, nadýmání, bolesti břicha), dále ulcerózní kolitidou (únava, krev ve stolici, bolest břicha, konečníku, bolestivý vleklý průjem i několikrát denně, plynatost, nadýmání, teplota, bolest kloubů, afty), Crohnovou chorobou (únava, bolest břicha, průjem, nadýmání, teplota, hubnutí, krev ve stolici, bolesti kloubů), nepřehlédnutelnou příčinou jsou i hemoroidy (krvácení z hemoroidů se projevuje sytě červenou krví na povrchu stolice, pálením, bolestí a svěděním konečníku) a také rakovina tlustého střeva (dochází k střídání zácpy a průjmu, pocitu plnosti, krev ve stolici, únava, noční pocení, dlouhodobě zvýšená teplota, nechutenství, ztráta hmotnosti).

Zdroj: Co znamená krev ve stolici

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojtin.

S průjmem mi úžasně pomohla probiotika Probiolact. Jeden den užívání a bylo po průjmu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanička.

Máme doma probiotika Probio. Dělají je i navíc s vitaminy. Při průjmových onemocněních neobo po antibiotichách sou fajn. Vyzkoušeli sme je na doporučení magistry v lékárně a teď je kupujem. Sou za dobrou cenu hlavně.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Co dělat, když pes čůrá krev

Když zjistíte, že váš pes má krev v moči, tak neprodleně navštivte veterinárního lékaře, který provede patřičná vyšetření, stanoví diagnózu a zahájí léčbu. Určitě tento indikátor nepodceňujte.

Zdroj: Krev v moči u psa

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zbyněk.

Průjem jsem vždycky léčil Endiaronem. Poslední dobou už nezabíral. V lékárně mi poradili nějaká probiotika Probiolact. Stačílo si dát jednu tobolku ráno, druhou večer a průjem odezněl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

co teda zabírá na sto procent při průjmu? chtělo by to něco šetrnějšího pro lidské tělo.. ono černé uhlí znám, ale to nechci, to je o ničem :(

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Krev ve stolici u starého psa

Čas od času se krev u psů ve stolici objeví, pokud tedy máte staršího psa a pozorujete u něj krev ve stolici, která se objevila jen jednou, a pes nemá žádné jiné problémy (průjem, zvracení, nechutenství), tak to neznačí nic závažného, s největší pravděpodobností se bude jednat o podrážděnou sliznici.

Pokud však krev ve stolici přetrvává, je potřeba vyhledat veterinárního lékaře, který psa patřičně vyšetří, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Co znamená krev ve stolici u psa

Diskuze

V diskuzi PÉČE O YORKSHIRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Ondrejkova.

Dobrý den,mám 3 a půl měsíčního yorkshira,chtěla jsem se zeptat pořád kouše a
nedaří se to odnaučit,při hraní i při česání,hygieně nevím si už rady dost to
už bolí,děkuji za radu Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

Hele myslím si, že to je o tréninku, zkusit mu nabídnout pamlsek a udělat danou aktivitu... Pomalé pohyby. Důležité je, aby si to spojil s něčím příjemným. 3 a půl měsíční štěně je malé ještě štěně a zvládne se to odnaučit.

Zdroj: diskuze Péče o yorkshira

Hustá krev v těhotenství

Hustá krev se nevyhýbá ani ženám v těhotenství. Těhotné ženy jsou pod kontrolou lékaře, a pokud se u nich vyskytne problém, jsou předány do odborných ambulancí.

Zdroj: Hustá krev

Poradna

V naší poradně s názvem HNIS VE STOLICI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kája.

Jsem ve 24 týdnu těhotenstvý a když jdu na velkou na toaletním papířr mám krev s hnisem takovou čistou červenou krev s nažloutlým hnisem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To se u vás asi objevily těhotenské hemoroidy. Při kakání vám prasknou a vyteče z nich krev a hnis na povrch hovínka, který pak vidíte. Tento problém byste měla konzultovat se svým gynekologem, protože může způsobit komplikace při porpdu i během těhotenství. Hemoroidy jdou snadno léčit zmrazením nebo chirurgickým odstraněním.

Zdroj: diskuze Hnis ve stolici

Hustá krev při menstruaci

Barva a konzistence krve se během menstruace mohou různě měnit. Nejlépe to můžete pozorovat, když budete používat menstruační kalíšek. Krev se může lišit také v různých fázích života, jako je menopauza a podobně.

Zdroj: Hustá krev

Diskuze

V diskuzi PLIVANI KREV S PUSI A NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata skopova.

D. Den. Chtěla bych vas poprosí o radu muj kluk PLIVA krev s hlenami a teče mu zaroven i s nosu krev můžete mi prosim poradit na jake vyšetření mam s klukem jit a co mam delat dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plivani krev s pusi a nosu

Nebezpečí při průjmu

Průjem se může stát nebezpečným, neboť kromě vody přichází postižený jedinec o důležité minerální látky, jako je sodík nebo draslík. Pokud průjem trvá déle než 24 hodin nebo je stolice velká a vodnatá, může se tělo rychle odvodnit. Přidá-li se k průjmu navíc vysoká horečka, zvracení a nedostatečný přísun tekutin, může dojít k bezprostřednímu ohrožení na životě.

Zdroj: Jak zvládnout průjem

Krev v moči u feny

Krev v moči u feny se může vyskytnout z důvodu zánětu močového měchýře, zánětu ledvin, močových kamenů nebo před prvním háráním.

Při zjištění krve v moči navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Na co se používá umělá krev

Umělou krev lze použít na vytváření efektu otevřených jizev a ran. Pokud chcete docílit přesného efektu, můžete pro aplikaci použít štětec. Nikdy nepoužívejte umělou krev kolem očí a vyvarujte se přímému kontaktu s očima. Jak jsme již zmínili, umělá krev vytváří efekt otevřené rány, takže nikdy úplně nezaschne. Pozor tedy: pokud si ušpiníte oblečení touto krví je možné, že z některých druhů textilií nepůjde úplně odstranit. Umělá krev je dostupná v obchodech ve světlé i tmavé variantě a v několika velikostech balení.

Zdroj: Jak vyrobit umělou krev

Meloun při průjmu

Meloun je při průjmu výborný pomocník, protože dodá dehydrovanému tělu tekutiny a minerály. Meloun však obsahuje i látku zvanou sorbitol.

Sorbitol je obsažen i v dalším ovoci, zejména ho obsahují:

  • jablka,
  • třešně,
  • hrušky,
  • meruňky,
  • broskve,
  • sušené švestky.

Působení sorbitolu na vyvolání průjmu není způsobeno schopností této látky stimulovat činnost střev, ale spíše to, že způsobí zvýšení množství vody v tlustém střevě, což vede k usnadnění vylučování odpadu z tlustého střeva. To znamená, že je klasifikován jako nestimulační laxativum. Pro zabránění zhoršení průjmu je možné konzumovat meloun v omezeném množství maximálně 1/2 kg melounu denně, přičemž ten den již není možné konzumovat ostatní ovoce zde uvedené, které taktéž obsahuje sorbitol. Ani jablka v rámci diety BRAT.

Naproti tomu je možné v tomto dni konzumovat ostatní ovoce bez přítomnosti velkého množství sorbitolu, kam patří:

  • bobule,
  • jahody,
  • citrusy,
  • ananas,
  • hrozny,
  • banány,
  • kiwi.

Zdroj: Meloun při průjmu

Krvavý průjem

Pokud má váš pes průjem s obsahem krve, většího množství hlenu, má nafouklé břicho, bledé dásně a ostatní sliznice, ihned kontaktujte veterináře.

Průjem s krví je velkým strašákem. Pokud ve stolici objevíte krev, měli byste navštívit veterináře. Ten následně odhalí příčinu jejího výskytu.

Jestliže se ve stolici objeví krev (krvavá stolice), je to následek krvácení v horní či dolní části trávicího traktu. Podle barvy krve ve stolici můžeme zjistit, zda krvácení nastává v žaludku, nebo v horní části tenkého střeva, respektive v dolní části jak tenkého, tak tlustého střeva. Krev ve stolici je tmavá, když praskne vřed v žaludku, dvanácterníku, čehož důsledkem je černá stolice. Naopak světlejší barva prozrazuje, že krvácení nastalo ve druhé polovině trávicího traktu.

Pokud se u psa objeví průjem s krví, je třeba okamžitě vyhledat veterinárního lékaře, který štěně vyšetří a nasadí vhodnou léčbu.

Zdroj: Jak léčit průjem u štěněte

Smecta na průjem

U štěňat je vhodné se před použitím Smecty poradit s veterinárním lékařem.

Jedná se o lék na více typů průjmu. Smecta je přírodní čištěný jíl s vysokou vazebnou kapacitou, váže se s hlenem sliznice zažívacího traktu a zvyšuje tak jeho kvalitu a množství. Touto cestou chrání sliznici proti infekci a škodlivým látkám a umožňuje rychlejší uzdravení. Navíc váže toxické látky produkované infekčním původcem průjmu, nebarví stolici, není RTG-kontrastní, nezrychluje ani nezpomaluje průchod trávicím traktem. Vzhledem k minimálním nežádoucím účinkům (pouze přecitlivělost na účinnou látku nebo zácpa) a nevstřebávání se do organismu je Smecta vysoce bezpečná i při používání ve veterinární praxi. Smecta patří mezi adsorbenty. To zjednodušeně řečeno znamená, že tento preparát vytváří suspenzi částeček navazujících na svůj povrch některé bakteriální toxiny, ale i jiné škodlivé látky, obaluje povrch sliznic, ale i obsah střeva povlakem – filmem částic. Protože se Smecta ze střeva nevstřebává, odchází škodlivé látky společně se Smectou stolicí.

V případě, že příznaky u štěněte neustoupí během 2 dnů léčby, případně dojde ke zhoršení stavu nebo se ve stolici objeví krev, je nezbytné vyhledat lékaře.

Léčba Smectou nevylučuje v případě potřeby rehydrataci (doplnění tekutin). Míru rehydratace a způsob podání je nutno přizpůsobit věku a stavu zvířete a závažnosti průjmu.

Zdroj: Jak léčit průjem u štěněte


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP