Téma: 

co obsahuje

Lapacho

Co všechno obsahuje lapacho?

Lapačo červené obsahuje zejména alkaloidy naftochinony, lapachol, lapachon a jejich deriváty. Dále pak Lapacho obsahuje přírodní antimykotika, flavonoidy, quercetin, kyselinu hydroxybenzoovou, saponiny, vápník, selen a železo a to vše v čisté přírodní organické formě. Odvar z lapacha do sebe natahuje přírodní antimykotika, která lapacho obsahuje, a může tak tedy příznivě pomáhat v boji proti plísni. Lapacho využívá svoje přírodní antimykotika k obraně svého živého kmene, před průnikem spórů plísní z vnějšího prostředí.

Zdroj: Lapacho
Zveřejněno dne: 5.12.2011

Diskuze: Re: obsahuje rýžový chlebíček celozrnný puriny

Bohužel rýžový chlebíček obsahuje zvýšené (nikoliv vysoké) množství purinů a při dně se konzumuje jen střídmě. V jídelníčku ho můžete nahradit vařeným bramborem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Obsahuje rýžový chlebíček celozrnný puriny
Odesláno dne: 7.7.2016 uživatelem Cempírek

Léčivé účinky citronu

Co všechno citron obsahuje

Citron je bohatým zdrojem vitamínu C neboli kyseliny askorbové, která posiluje obranyschopnost organismu. Dále podporuje tvorbu kolagenu, látky, která se podílí na stavbě pojivové tkáně a pomáhá při hojení nejrůznějších poranění. Citronová šťáva obsahuje karotenoidy, vitamíny skupiny B, pektiny, fosfor, draslík, sodík, dvojmocný vápník, dvojmocné železo a další stopové a minerální prvky. Citron především obsahuje takzvané flavonoidy, látky s antioxidačními vlastnostmi, které preventivně působí proti kardiovaskulárním chorobám a rakovinnému bujení. Ve žluté vrstvě citronové kůry se nachází silice, která se skládá z limonenu, citralu a citronelalu, dále obsahuje glykosid hesperidin, jenž blahodárně ovlivňuje prostupnost a křehkost krevních vlásečnic. Bílá vrstva citronové kůry je nazývána albedo a obsahuje především flavony, glykosidy a deriváty kumarinu. Citrony rovněž pomáhají odkyselovat organismus.

Zdroj: Léčivé účinky citronu
Zveřejněno dne: 1.11.2015

Diskuze: obsahuje rýžový chlebíček celozrnný puriny

mám dotaz obsahuje rýžový chlebíček celozrnný puriny mám DNU
děkuji

Zdroj: diskuze Obsahuje rýžový chlebíček celozrnný puriny
Odesláno dne: 30.6.2016 uživatelem Fanyna

Zelená káva

Obsah zelené kávy

Zelená káva obsahuje cenné fenoly, rostlinné látky, které jsou pro váš organismus nesmírně důležité. Fenoly mají vliv na krevní oběh, činnost srdce, cévní oběh a správné trávení. Nejcennější je ale kyselina chlorogenová. Čím je káva kvalitnější, tím vyšší je v ní podíl této látky. Tradiční káva obsahuje 3–6 % kyseliny chlorogenové, zatímco zelená káva 39 %. Zelená káva omezuje chuť k jídlu a tím zvyšuje efektivitu hubnutí. Přitom dodává tělu energii a stimuluje metabolismus, stejně jako vytváří rovnováhu hladiny cukru v krvi.

Zdroj: Zelená káva
Zveřejněno dne: 13.9.2013

Diskuze: obsah purinů ve skořici

chcela by som vedieť,kedže mam dnu ,koľko purinu obsahuje škorica a či je vhodne piť škoricovo jablčny napoj ďakujem

Zdroj: diskuze Obsah purinů ve skořici
Odesláno dne: 12.8.2016 uživatelem Štefania Libiakova

Zelená káva

Obsah kofeinu v zelené kávě

Zelená káva obsahuje zvýšené množství kofeinu a časem tak pocítíte více energie. Následně se dostaví účinek antioxidantů a asi po měsíci uvidíte první rozdíly. Tělo vypadá na první pohled lépe, zdravěji, zhubnete a ubude vám i několik centimetrů na problémových partiích. Pozitivní účinky pití zelené kávy budete pozorovat i na své pleti, vlasech a nehtech. Záleží na metabolismu – u někoho se účinky projeví rychleji, u někoho později, ale výsledek bude každopádně stát za to.

Zdroj: Zelená káva
Zveřejněno dne: 13.9.2013

Diskuze: hubnutí

Já jsem si kupovala přípravek, který zelenou kávu obsahuje. A byla jsem spokojená :) krásně jsem zhubla a naštěstí se mi daří váhu držet.

Zdroj: diskuze Hubnutí
Odesláno dne: 29.5.2016 uživatelem Janula

Zdravý celer

Co všechno v sobě celer obsahuje

Celer miřík, někdy též nazývaný cerel, v sobě obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, apiin, cholin, vitamíny B1, B2, PP, a asi 7 mg vitamínu C ve 100 g hmoty; z minerálních látek především vápník, sodík, draslík, hořčík a fosfor.

Kompletní výpis nutričních hodnot

Syrový celer (Apium graveolens)

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie 67 kJ (16 kcal)

Sacharidy

2,97 g (včetně vláken)

- škrob 0,00 g
- cukry

- laktóza

1,34 g

0,00 g

- vláknina 1,6 g

Tuky

0,17 g

- nasycené 0,042 g
- trans 0,000 g
- mononenasycené 0,032 g
- polynenasycené 0,079 g

Bílkoviny

0,69 g

Vitamíny (poměr k doporučené denní dávce)
Vitamin A ekv.

(3%)

22 ug
Thiamin (B 1 )

(2%)

0,021 mg
Riboflavin (B 2 )

(5%)

0,057 mg
Niacin (B 3 )

(2%)

0,320 mg
Kyselina pantotenová (B 5 )

(5%)

0,246 mg
Vitamín B 6

(6%)

0,074 mg
Kyselina listová (B 9 )

(9%)

36 ug
Vitamin B 12

(0%)

0.00 ug
Cholin

(1%)

6.1 mg
Vitamín C

(4%)

3.1 mg
Vitamin D

(0%)

0 IU
Vitamin E

(2%)

0,27 mg
Vitamin K

(28%)

29,3 mikrogramů
Minerály
Vápník

(4%)

40 mg
Železo

(2%)

0,20 mg
Magnézium

(3%)

11 mg
Fosfor

(3%)

24 mg
Draslík

(6%)

260 mg
Sodík

(5%)

80 mg
Zinek

(1%)

0,13 mg
Další složky
Voda 95,43 g
Alkohol (ethanol) 0,0 g
Kofein 0 mg
cholesterol 0 mg

  • Jednotky
  • ug = mikrogramů • mg = miligramy
  • IU = mezinárodních jednotek

Zdroj: Zdravý celer
Zveřejněno dne: 27.5.2014

Diskuze: kostival vyroba masti

Dnes jsem poslouchal vysílání v rozhlase kde se zmíňovali o kostivalu, že se dá připravovat jako špenát kvůli obsahu vápníku. Navíc, že obsahuje vitamín B12, který je označován jako jen živočišného původu. Na konec poznamenali, že kostival obsahuje sirné sloučeniny, které jsou vhodné na léčení pásového oparu. Neřekli však zda užívat jako čaj nebo mast.
Mohu Vás požádat o nějaké doporučení léčby ?
Děkuji za laskavost, Karel Pánek.

Zdroj: diskuze Kostival vyroba masti
Odesláno dne: 17.1.2014 uživatelem Karel Pánek

Zdravý celer

Celer řapíkatý

Miřík celer je dvouletá bylina z čeledi miskovité. Je pěstována jako kořenová zelenina pro své bulvy a listy. Celer řapíkatý obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, vitamíny a minerální látky.

List celeru působí protizánětlivě a močopudně, působí příznivě na činnost ledvin, povzbuzuje chuť jídlu, je vhodný pro revmatiky a diabetiky, uklidňuje a podporuje trávení, zpevňuje cévy. Doporučuje se při obezitě, neboť urychluje látkovou výměnu. Působí i jako zdraví neškodné afrodiziakum.

Je to výrazné aroma balkánské, středomořské, americké i anglické kuchyně. Celer se spolu s mrkví a petrželí přidává do polévek, pod hovězí pečeni, k přípravě vařeného nebo syrového salátu. Celerová nať i semeno jsou častou součástí kořeninových směsí pro grilování.

Zdroj: Zdravý celer
Zveřejněno dne: 27.5.2014

Diskuze: krev

zdravím,
zapomněli jste také zmínit, že chlorella obsahuje mnoho vitamínu C, který krev ředí, tudíž užívání chlorelly je naprosto bezpečné. Nedoporučují se pouze těmto lidem velké výkyvy v užívání.

Zdroj: diskuze Krev
Odesláno dne: 28.3.2013 uživatelem Alena

Zelená káva

Zelená káva pro hubnutí

Jestli se skutečně chcete zbavit několika kilogramů nadváhy, je vhodná právě zelená káva. Spolu s vhodnou fyzickou aktivitou se vám to může podařit. Nemusíte trávit celé hodiny ve fitness centru ani se trápit přísnou dietou. Postačí vám pravidelné procházky a samozřejmě je v prvé řadě třeba, abyste upravili své stravovací návyky. Vyhýbejte se přejídání, jezte menší porce pravidelně, ideálně 5krát denně. Díky zelené kávě se tuky a cukry rychleji spalují a neukládají se v těle. Antioxidanty, které obsahuje zelená káva, vám navíc pomohou zbavit se toxických látek v těle. Zelenou kávu je vhodné vypít ještě před snídaní. Dodá vašemu tělu energii, nastartuje a připraví váš organismus na celý den. Příprava je přitom stejná jako u běžné kávy.

Zdroj: Zelená káva
Zveřejněno dne: 13.9.2013

Diskuze: trittico a dlouhodobá nespavost

Dobrý den, obsahuje Trittico atropin? Zhoršil se mi zrak po užívání Trittica, tak by mě zajímalo jestli má na toto vliv.Děkuji Vojtečková.

Zdroj: diskuze Trittico a dlouhodobá nespavost
Odesláno dne: 1.4.2015 uživatelem Vojtečková Ludmila

Zdravý celer

Celer bulvový

Jde o kořenovou zeleninu, kterou ctili už staří Egypťané. Po celém světě a také v našich zemích se pěstování tohoto druhu celeru rozšířilo až v 17. a 18. století.

Kuchyňské použití

Celer je nutno důkladně očistit – nejlépe okrájet vrchní vrstvu a omýt. Lze ho konzumovat syrový, ale nejvhodnější úpravou je jeho krátké spaření nebo povaření a následné využití do salátů i jinak. Krátkou tepelnou úpravou dojde k vyčpění dosti výrazné vůně a snadnější stravitelnosti. Další variantou základní úpravy je jeho opečení či osmahnutí na tuku a komponování do nejrůznějších pokrmů. Opečením získá velmi příjemnou chuť. Má velmi široké použití při úpravě pokrmů, patří do polévek, omáček (zvláště smetanových), k dušeným i pečeným masům, do bramborové kaše, opečený či smažený jako doplněk pokrmů a podobně.

Výživové hodnoty

Obsahuje vitamíny skupiny B, C, draslík, vápník, fosfor, vlákninu. Čistí a stabilizuje trávicí trakt, působí antibakteriálně na sliznice, posiluje nervovou činnost, působí antistresově, zvyšuje vitalitu a výkonnost, snižuje tlak a upravuje cholesterol. Celer je alergen.

Zdroj: Zdravý celer
Zveřejněno dne: 27.5.2014

Diskuze: condrosulf da sa nim predavkovat

Dlhsiu dobu uzivam collagen typu 2 a tiez to obsahuje condrosulf, da sa nim predavkovat. Dakujem

Zdroj: diskuze Condrosulf da sa nim predavkovat
Odesláno dne: 18.6.2013 uživatelem Maria

Zelená káva

Zelená káva jako přírodní spalovač tuků

Proč je tedy zelená káva tak efektivní potravinový doplněk? Ukázalo se, že existuje řada důvodů. Čistý extrakt zelených kávových zrn obsahuje kyselinu chlorogenovou a jiné podobné polyfenolické látky, které působí jako silné antioxidanty. Pokud jsou kávová zrna pražena, tak je obsah kyseliny chlorogenové výrazně snížen, a tím jsou sníženy i zdravotní výhody, jaké měla ve své syrové a nepražené podobě. Jinými slovy, zelená kávová zrna mají mnohem více antioxidantů nežli pražená kávová zrna. Zelená káva je nejen užitečná v boji proti volným radikálům v našem těle, ale zároveň dokáže snížit hladinu glukózy v krvi, snížit krevní tlak a zabránit hromadění viscerálního (vnitřního) tuku v těle. Vnitřní tuk se většinou hromadí v oblasti břicha a obklopuje srdce, játra, slinivku a ledviny, což může vést k vážným zdravotním problémům, jako je cukrovka, kardiovaskulární choroby a některé formy rakoviny. Stručně řečeno, extrakt ze zelené kávy zabraňuje hromadění vnitřního tuku v těle a tím patří mezi efektivní dietní doplněk.

Zdroj: Zelená káva
Zveřejněno dne: 13.9.2013

Diskuze: Re: užít omega marine forte v těhotenství

V těhotenství můžete omega marine užívat bez obav. Podle výrobce obsahuje jen rybí tuk a ten je prospěšný během těhotenství i po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užít omega marine forte v těhotenství
Odesláno dne: 8.4.2014 uživatelem Cempírek

Kyselina listová ve stravě

Potraviny, které obsahují kyselinu listovou

Následující potraviny jsou velkým zdrojem na kyselinu listovou. Tento seznam není rozsáhlý, ale je skvělý pro začátek.

Tmavé listové zeleniny

Tmavá listová zelenina patří mezi nejzdravější potraviny a obsahuje velké množství vitaminu M. Do své stravy přidávejte více špenátu, listové zeleniny, kapusty, listů tuřínu a římského salátu. Díky těmto potravinám posílíte kyselinu listovou v těle. Jeden talíř těchto potravin vám může poskytnout všechny potřeby pro kyselinu listovou na jeden den.

Chřest

Tato lesnatá lahůdka patří mezi nejvíce bohaté potraviny, které obsahují živiny s kyselinou listovou v celé rostlinné říši. Jeden šálek vařeného chřestu vám dá 262 mikrogramů kyseliny listové. Což představuje 65% z vaší denní potřeby. Nejen, že je chřest chutný, ale je to také živina, kterou vaše tělo potřebuje. Obsahuje vitamin K, vitamin C, vitamin A a mangan a působí i jako přírodní diuretikum .

Brokolice

Brokolice patří mezi jednu z nejlepších detoxikačních potravin a také je skvělým zdrojem kyseliny listové. Jeden šálek brokolice vám poskytne přibližně 24% každodenní potřeby kyseliny listové. Nemluvě o dalších důležitých živinách, které obsahuje. Brokolice se doporučuje jíst syrová nebo lehce dušená.

Citrusové plody

Mnoho plodů obsahuje kyselinu listovou, ale citrusové plody ji obsahují nejvíce. Obzvláště pomeranče jsou bohatým zdrojem kyseliny listové. Jeden pomeranč pojme asi 50 µg a velká sklenice šťávy může obsahovat i mnohem více. Další plody, které obsahují kyselinu listovou, je papája, grapefruit, hrozny, banány, meloun a jahody.

Fazole, hrách a čočka

Fazole a luštěniny s velkým obsahem kyseliny listové jsou, pinto fazole, lima fazole, hrášek a klasické fazole. Miska jakéhokoli typu čočky vám dodá denní množství vitamínu M.

Avokádo

Avokádo pojme až 90µg kyseliny listové v jednom šálku, což představuje 22% denní potřeby. Avokádo je nejlepší potravina na kyselinu listovou, ale také je vynikajícím zdrojem mastných kyselin, vitaminu K a vlákniny. Přidání avokáda do svého jídelníčku bude extra zdravou pochoutkou.

Okra

Jedná se o slizkou zeleninu, která je bohatá na živiny. Okra má odlišné schopnosti ale současně vám nabízí vitamíny a minerály, které jsou vhodné pro čištění trávicího traktu od toxinů. Pokud jde o vitamin M, tak ibišek je jeho velkým zdrojem. Jeden šálek vařené okry vám dodá 37 mikrogramů kyseliny listové.

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta většinou nepatří mezi oblíbenou zeleninu, ale nelze popřít, že patří mezi nejlepší potraviny na kyselinu listovou. Růžičková kapusta obsahuje vysoké množství vitaminu C, vitaminu K, vitamínu A, manganu a draslíku. I když obsahuje spoustu živin, tak nepatří mezi oblíbenou živinu.

Semena a ořechy

Nezáleží na tom, jestli se jedná o dýňová, sezamová, slunečnicová nebo lněná semínka. Protože všechna tato semínka obsahují velké množství kyseliny listové. Také nezáleží na jejich stavu. Semena slunečnice, lnu a arašídů jsou obzvláště bohatá na vysoký obsah vitamínu M, Ořechy také obsahují vysoké množství kyseliny listové. Ale obzvláště vysoký obsah kyseliny listové mají arašídy a mandle.

Květák

Tato hlávková zelenina je obvykle považována za jednu z nejlepších potravin na vitamín C. Ale také je dobrým zdrojem kyseliny listové. Květák se může přidávat do salátu s některými ostatními potravinami, které mají vysoký obsah kyseliny listové.

Řepa

Řepa obsahuje hodně antioxidantů, které poskytují detoxikační podporu. Díky tomu patří mezi nejlepší potraviny na očistu jater. Řepa má také vysoký obsah kyseliny listové, proto je dobré ji mít ve svém jídelníčku.

Kukuřice

Určitě někde doma naleznete plechovku kukuřice. Tato populární zelenina obsahuje spoustu kyseliny listové. Doporučuje se vyhnout se konzervované formě. Lepší je zvolení čerstvé a organické kukuřice.

Celer

Celer je považován za skvělé jídlo na pomoc s ledvinovými kameny, ale zároveň je skvělým zdrojem kyseliny listové.

Mrkev

Mrkev je velmi populární zelenina. Mrkev se nachází v každé domácnosti. Jedení mrkve, buď syrové, nebo v salátu je obrovským přínosem kyseliny listové.

Dýně

Dýně nemusí patřit mezi nejoblíbenější zeleninu, ale má jisté nutriční výhody. Ať už je podávána v létě nebo zimě, tak je také zdrojem kyseliny listové.


Zdroj: Kyselina listová ve stravě
Zveřejněno dne: 13.11.2012

Diskuze: péče o vlasy

Já si všímám, co dnes obsahuje kosmetika.Jsou to samé sulfáty, parabeny a chlorid sodný, tyhle látky jen vysušují vlasy.Proto jsem se rozhodla používat už jen výhradně přírodní kosmetiku, teď se mi osvědčila kosmetika od řady Alloxi.

Zdroj: diskuze Péče o vlasy
Odesláno dne: 8.12.2016 uživatelem Naděžda

PŘISPĚJTE NA PROVOZ TOHOTO WEBU


Jakákoliv částka od Vás nám do budoucna pomůže připravit nový a zajímavý obsah.
Uděláte nám velkou radost, když nám pošlete příspěvek na nový obsah.

Číslo účtu je 2901151489/2010

Variabilní symbol: 223311

Za každý příspěvek Vám z celého srdce děkuje celý tým webu ČeskáOrdinace.cz.


SiteMAP