Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CO TO JE JOJOBOVÝ OLEJ

OBSAH

Co je jojobový olej?

Jojobový olej je ve skutečnosti tekutý vosk, který je zlatavé barvy v čisté organické formě. Rafinovaný jojobový olej je téměř čirý. Jojobový olej je bezbarvá kapalina bez zápachu, která je široce uznávaná pro své úžasné hydratační vlastnosti. Jojobový olej je jedním z nejdůležitějších přírodních produktů v kosmetickém průmyslu. V současné době je tento olej nepostradatelnou součástí mnoha šamponů, kondicionérů a řady výrobků pro péči o pleť. Používá se pro ochranu před slunečním zářením, stejně jako pro boj s příznaky stárnutí. Příznaky stárnutí se míní vrásky a jemné linky. Tento olej je především prospěšný pro vlasy a vlasovou pokožku.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi AKNE DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, Normaderm jsou vyhozené peníze. Nic od Vichy neobsahuje žádnou účinnou látku na akné, Jediné co tam najdeš je zinek a ten si můžeš užívat vnitřne, což sej mnohem lepší než si ho patlat na obličej. POkud ti pomohl tak to opravdu závidím. Mně jediné co pomáhá je vitamín B5 500mg na akné, je třeba brát vysoké dávky - ale funguje to. Na červené skvrny a pod makepu používám kalciovou mast, což je vlastně také forma B5 ale v masti, nebo i jojobový olej. Červené skrvrny a sjednotit plet pomáhá frakční laser CO2, je to drahé ale kdo na to má at to zkusí.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Akne diskuse

Výhody jojobového oleje

  • Použití jojobového oleje při masáži pokožky hlavy může zlepšit krevní oběh. Díky tomu jsou stimulovány vlasové folikuly při růstu vlasů.
  • Jojobový olej má antibakteriální a fungicidní vlastnosti. Jojobový olej může být také použit při péči o zdravou pokožku.
  • Jojobový olej pomáhá při snižování vypadávání vlasů. Častými faktory vypadávání vlasů jsou dermatitida, lupénka a ekzém, které jojobový olej léčí.
  • Jojobový olej je také vynikající vlasový kondicionér, který může být použit při suchých, kudrnatých a nezvladatelných vlasech.
  • Jojobový olej pomáhá utěsnit vlhkost ve vlasech a dodává přirozený lesk a třpyt vlasům. Minimalizuje škody způsobené chemikáliemi a látkami, které vlasy a pokožku znečišťují.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Prosím o radumjak použít hřebířkový olej a Teatree olej na svrab děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Čítala som, že Tea tree oil 1 PL zmiešať s 2 dcl kokosový olej a natrieť celé telo 3-4 x. Nemám odskúšané, ale vraj toto zabralo.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Jojobový olej pro zdravou pokožku hlavy

V současné době se používá jojobový olej na problémy vlasů a pokožky hlavy. Časté problémy, které jojobový olej léčí jsou suché lupy, vypadávání vlasů, suchost vlasů a roztřepené konečky. Jedná se o běžné problémy, vzhledem k nadměrné expozici chemikálií, znečišťujících látek a produktů na vlasový styling. V takovýchto situacích je řízení a udržování zdravých vlasů docela náročné. Z tohoto důvodu je jojobový olej obvykle považován za jeden z éterických olejů s unikátními vlastnostmi. Jojobový olej je snadno k dispozici na trhu. Jojobový olej pomáhá proti mazu nebo při čištění mazových žláz přítomných na pokožce hlavy. Díky tomu se jojobový olej aplikuje lokálně na postižená místa, protože reguluje úroveň produkce mazu. Nadbytečná produkce mazu může někdy ucpat vlasové folikuly a brání růstu vlasů.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ LIS NA OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Danka.

Já koupila lis na olej tuším na www.lisnaolej.cz a nedám na něj dopustit. Lisuji kokosoý olej a z dýňového semínka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí lis na olej

Další využití jojobového oleje

Růst vlasů není jediným přínosem tohoto unikátního oleje. Jojobový olej může být používán lidmi, kteří trpí na akné a mají mastnou pleť. Jojobový olej redukuje produkci mazu kdekoliv na pokožce a pomáhá při čištění pórů kůže, čímž zabrání vzniku akné a pupínků. Jojobový olej udrží celodenní vlhkost a snadno se vsákne do kůže. Tento olej působí proti stárnutí, pomáhá snižovat vrásky, jemné linky a strie. Pomocí jojobového oleje získáte kůži bez vad, která doslova září.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ V LÉKÁRNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

dobry den poradi mi někdo kde objednat hřebickovy olej dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej v lékárně

Jojobový olej jako čistič pokožky hlavy

Mazové žlázy na pokožce hlavy vylučují maz či olej, který má neblahý vliv na hydrataci vlasových folikul. Přebytek mazu na pokožce hlavy může způsobit blokování vlasových folikul, což vede k vypadávání vlasů. Dokonce i míra růstu vlasů může být ovlivněna, pokud jsou vlasové folikuly ucpané mazem. Jojobový olej pomáhá v odstranění mazu z pokožky hlavy, což přispívá ke snížení vypadávání vlasů a jejich lámání.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi OLIVOVÝ OLEJ, CITRON A MED NA DETOXIKACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Lze úspěšně nahradit olivový olej za lněný?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucy.

Také olivový olej zbožňuji, salát si bez něj nedokážu představit.

Zdroj: diskuze Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Jojobový olej hydratuje vlasy

Vlasová pokožka by měla být dobře hydratována, stejně tak i kůže na celém těle. Ze suché pokožky mohou vznikat suché lupy, šupinatění a také silné svědění. Použití jojobového oleje hydratuje pokožku hlavy hluboko do pórů a neodpařuje se. Na rozdíl od ostatních přípravků, které jsou založeny na vodní bázi. To znamená, že těsní vlhkost. Jojobový olej způsobuje hluboké a trvalé hydratační účinky a vyrovnává pH pokožky.

Pokud máte stále matné a suché vlasy, tak jojobový olej je způsob léčby přesně pro vás. Jestli jsou vaše vlasy slabé a křehké, jojobový olej pomůže vlasovým folikulám. Vzhledem k tomu, že se jedná od 100% přírodní produkt, tak se může používat stále do kola, protože neobsahuje žádné chemikálie a nedráždí pokožku hlavy.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Před šamponováním zahřejte jojobový olej a pak ho vetřete do vlasů. Stačí jen pár kapek jojobového oleje. Nechte jojobový olej působit po dobu 30 minut. Po uplynutí této doby začněte se šamponováním hlavy. Pokud váš šampon neobsahuje jojobový olej, tak ho můžete smíchat se lžičkou jojobového oleje a jemně s ním drhnout pokožku hlavy a vlasy. Po několika minutách opláchněte vlasy a vysušte ručníkem. Nepoužívejte šampon opakovaně, protože to může vysušit vlasy. Pro lepší výsledky se uplatňuje jedna či dvě kapky jojobového oleje do vlasů po vysušení. Díky tomu budou mít vlasy zdravý lesk.

Jojobový olej patří do snadné vlasové péče. Jojobový olej se dobře mísí se všemi druhy šamponů. Můžete použít i vlastní domácí šampon. Nedoporučuje se používat produkty, které obsahují chemikálie. Velkými výhodami jojobového oleje jsou zdravé a přirozené vlasy pěstěné pomocí přirozeného způsobu.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Diskuze

V diskuzi DÝŇOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matouš.

Dýňový olej mohu jen doporučit, lisování je pro mě zbytečně náročné, dýňový olej kupuji zde: www.siladoteku.cz/si… Proč čekat až na podzim? Oblíbili jsme si ho i v kuchyni, žena ho má spojený s péčí o vlasy a nehty, já jsem zase zjistil, že je užitečný pro muže, které trápí prostata...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dýňový olej

Způsoby použití jojobového oleje

Výživná maska na vlasy z horkého jojobového oleje

Zahřejte jojobový olej a aplikujte ho na pokožku hlavy pomocí vatových tamponů. Následně masírujte vlasovou pokožku. Masáž pokožky by měla být jemná a odpočinek by měl trvat asi hodinu. Po masáži a odpočinku si umyjete vlasy jemným šamponem, čímž odstraníte přebytečný olej. Smícháním jojobového oleje s kokosovým olejem se vytvoří extra výživa pro pokožku a vlasy.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Diskuze

V diskuzi DÁ SE POUŽÍT TECHNICKÝ RICINOVÝ OLEJ MÍSTO LÉKAŘSKÉHO ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím - jaký je rozdíl Ricinový olej technický - Ricinový olej z lékáren ? Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra.

Dobrý den, může mi někdo odpovědět Jaký je rozdíl v Ricinovém oleje z lékárny a Ricinovým olejem technickým ? Může se použít technický na pokožku nebo jen pro práci ve výrobě.
Děkuji předem za informaci.

Zdroj: diskuze Dá se použít technický ricinový olej místo lékařského ?

Jojobový olej chrání vlasy před mastným a olejovým vzhledem

Mastnota vlasů patří mezi problémy pokožky hlavy. Je velmi těžké se s mastnotou vlasů vypořádat, zejména u lidí, kteří mají dlouhé vlasy. Většina výrobků, které jsou určeny na mastné vlasy, ztrácí účinek při sušení vlasů. Šamponování vlasů také nepomáhá, protože vysušuje vlasy. Šamponování dělá vlasy matné a nezdravé. Kondicionéry zase způsobují mastnotu vlasů.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS A CBD OLEJ, MŮŽOU SE UŽÍVAT SOUČASNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

beru eliquis 2x 1/2 5 mg,můžu brát cbd olej

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zatím není známa žádná interakce mezi lékem Eliquis a Kanabidiolem. Vzhledem k tomu, že Eliquis vám umožňuje žít déle, je jakékoliv potenciální ovlivnění jeho účinků nebezpečné pro váš další život. Proto doporučuji obrátit se na svého lékaře a každou doplňkovou léčbu provádět pod jeho dozorem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a cbd olej, můžou se užívat současně

Další účinky jojobového oleje na vlasy

Jojobový olej pomáhá kontrolovat tvorbu mazu na pokožce hlavy. Také pomáhá vyrovnat produkci kožního mazu na pokožce hlavy. Jojobový olej pomáhá s podporou zdravého lesku vlasů a s regenerací průtoku mazu z ucpaných pórů. Tímto způsobem se udržuje dokonalé množství oleje na pokožce hlavy.

Jojobový olej zabraňuje a zastavuje vypadávání a řídnutí vlasů. Vypadávání a řídnutí vlasů je často způsobeno blokováním vlasové folikuly, což způsobuje její utlumení. Pokud je mnoho pórů ucpaných, tak to může způsobit horší růst vlasů.

Jojobový olej může rozpustit a odstranit tyto bloky a díky tomu je sníženo vypadávání vlasů. Jojobovým olejem může být léčena i lupénka a dermatitida pokožky. Tyto nemoci také způsobují vypadávání vlasů. Léčba tohoto oleje je založena na jeho proti-plísňových vlastnostech. Také pomáhá stimulovat a podporovat růst nových vlasů, což je způsobeno podporou rozvoje nových vlasových buněk a přispívá ke zlepšení mikro cirkulace pokožky hlavy.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliska Chaloupkova.

Dobrý den,
Mám uz nekolik měsíců velice suché vlasy, dále mám problém i s vypadavanim i růstem. Pořídila jsem si tedy ricinovy olej i 100% rozmarynovy olej (také dále mám arganovy a třešňový olej). Poradila by jste mi jak tyto oleje smichat abych vytvořila nejlepši kombinaci na moje vlasy?

Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suché vlasy plně postačí kvalitní šampon a arganový olej. Stačí ho jen malinko vetřít do mírně vlhkých vlasů.

Zdroj: diskuze Ricinový olej

Růžový olej saloos

Obličejový olej Růže Saloos obsahuje oleje lisované zastudena, a to bio jojobový, bio brutnákový a bio šípkový. Dále pak 100% esenciální oleje – růži bulharskou, růži marockou a další. K tomu navíc vitamíny A, E, F a lecitin. Olej má sytě žlutou barvu. Na celý obličej stačí několik kapek. Roztírá se lehce a dobře se vstřebává. Olej je balen v krásné lahvičce s kapátkem, aplikace je jednoduchá a příjemná.

Zdroj: Růžový olej

Kondicionér z jojobového oleje

Pokud máte vlasy velmi suché, tak přidejte lžičku jojobového oleje k vašemu pravidelnému kondicionéru. Po té aplikujte kondicionér na vlasy. Kondicionér nechte působit několik minut a následně opláchněte. Ale nepoužívejte znovu šampon na vlasy. Pro suché vlasy můžete vzít pár kapek tohoto oleje na dlaň. Oleje na dlani rozetřete a aplikujete jej důkladně na vlhké vlasy. Pokud jsou vaše vlasy kudrnaté a nezvladatelné, tak si dejte několik kapek na prsty a pročesávejte si jimi suché vlasy. Tímto způsobem se vlasy vyrovnají a nebude docházek ke krepatění.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Rozmarýnový sprej pro lesklé vlasy

Do poloviny obsahu rozprašovací láhve nalijte čištěnou nebo destilovanou vodu a k tomu nakapejte osm až deset kapek domácího oleje z rozmarýnu. S množstvím oleje můžete experimentovat a vytvořit si vlastní perfektní kombinaci, která vám přesně sedne. Dále do směsi přidejte lžičku aloe vera gel a 1/2 čajové lžičky jojobového oleje. Jojobový olej je hydratační, ale není tak těžký jako klasický kondicionér. Tato kombinace aloe vera gelu a jojobového oleje udrží vůni rozmarýnu ve vlasech až na několik hodin, takže se tím perfektně na dlouhou dobu vlasy krásně osvěží. Dále přidáme 2 lžíce oblíbeného kondicionéru, protože kondicionér hydratuje vlasy a vlasové kořínky a také prodlužuje vůni ve vlasech. Dobře to protřepejte, aby se zcela promíchaly všechny přísady. Několikrát odstříkněte na prázdno, abyste se ujistili, že rozprašovač funguje správně. Nyní je váš rozmarýnový sprej na vlasy připraven k použití.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:

Čerstvý rozmarýn, skleničku s víčkem, nějaký přírodní rostlinný olej, například mandlový olej, olej z meruňkových jader, olej z hroznových semínek nebo olivový olej. Pokud budeme používat rozmarýnový olej na pokožku nebo do vlasů, tak je dobré zvolit olej z hroznových jader, protože je to velice lehký olej.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Arganový olej cena

Organický arganový olej není levná záležitost, díky tomu že patří mezi nejlepší oleje a je hodnocena jako číslo 1. Tedy je přehled nejlevnějších cen, za které se dá arganový olej koupit: arganový olej cena.
 

Zdroj: Organický arganový olej


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP