Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

COLAFIT

OBSAH

Co obsahuje Colafit

Colafit obsahuje čistý krystalický bovinní lyofilizovaný kolagen typu I, čistota je 99,9%. Minimální rozměr čtverečků je 9 × 9 × 6 mm, váha pak 8 mg.

Zdroj: Colafit – kolagen v kostičkách

Diskuze

V diskuzi COLAFIT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra76.

Na uvolnění pokožky používám kostičky colafit www.prozdravi.cz/col… 60 kostiček mám na dva měsíce a pocitově i vzhledově super.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Colafit diskuze

Dávkování Colafitu

Užívá se 1 kostička denně ráno nalačno, minimálně 10 minut před jídlem. Colafit je snadno polykatelný i bez zapíjení. Přesto není na újmu kvality a účinnosti zapíjení vodou. Pro dosažení požadovaného efektu užíváme Colafit 2 až 3 měsíce dvakrát do roka. V případě potřeby můžeme užívat trvale. Je vhodný i pro diabetiky v rámci diety určené lékařem.

Doporučená délka užívání: 2–3 měsíce 2x ročně (opakovat nebo trvale).

Balení: 30 kostiček představuje dávku na 1 měsíc.

Upozornění: Jedná se o doplněk stravy. Není určen pro děti do 3 let. Vhodné pro diabetiky v rámci diety schválené lékařem.

Zdroj: Colafit – kolagen v kostičkách

Poradna

V naší poradně s názvem COLAFIT PRI WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek.

mohu uživat colafit při varfarinu? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Radku, Colafit je čistý krystalický kolagen, který dodává stavební buňky především pokožce, vlasům a nehtům a nijak neovlivňuje srážlivost krve. Takže Colafit můžete užívat společně s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Colafit pri warfarinu

Colafit

Colafit je kloubní doplněk stravy, který je určen především pro mladé lidi v období růstu a dospívání, dále pro sportovce či těžce fyzicky pracující, kteří nadměrně zatěžují klouby, a pro osoby s pohybovými potížemi, starší lidi, těhotné a kojící ženy. Obsahuje kolagen, který je přirozenou součástí kloubů a kloubní chrupavky či vazivových tkání.

Doporučuje se užívat 1x denně jednu kostičku, nejlépe ráno 10 minut před jídlem. Colafit se snadno polyká a není třeba jej zapíjet. Přípravek obsahuje čistý lyofilizovaný kolagen (99,9 %). Přípravek není určen pro děti do 2 let.

Zdroj: Kolagen

Cena Colafitu

Zde můžete porovnat ceny Colafitu na heureka.cz.

Zdroj: Colafit – kolagen v kostičkách

Diskuze

V diskuzi DISKUZE COLAFIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melinda .

Colafit je opravdu skvělý doplněk stravy. Také ho již dlouhou dobu využívám. Je to skvělý pomocník na bolest kloubů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Dobrý den.Mam artrózu kloubů prstů ruky,mohu brát současně během dne Condrosulft 400 a Colafit? Dále užívám Vít.D,Ca,C,Mg,B6,omega 3,betaglukany hlivu s rakytnikem,Zn a bylinky na menopauzu od Virde.
Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Diskuze colafit

Zkušenosti s Colafitem

Colafit je krystalický kolagen určený na klouby, vaziva a kůži. Čistota obsaženého kolagenu je 99,9 %. Colafit ochraňuje a regeneruje klouby. Doplňuje nedostatek kolagenu v potravě. Nahrazuje ztrátu kolagenu způsobenou nadměrným namáháním a nedostatečnou výživou kloubů. Pro ženy je zde navíc benefit v podobě vyhlazení a omlazení pokožky v obličeji.

Potravinový doplněk Colafit rovněž chrání a posiluje klouby, nahrazuje zvýšenou ztrátu kolagenu, je doplňkem při artróze, doplňuje kolagen v chrupavce, udržuje pokožku zdravou, doplňuje nedostatek kolagenu v potravě, udržuje zdravou kůži, vlasy a nehty u mládeže, starších dětí a sportovců, je přirozenou součástí výživy. Je určen nejen pro mladé lidi v období růstu a dospívání, ale i pro jedince, kteří nadměrně zatěžují klouby, starší lidi, aktivní sportovce, lidi s pohybovými obtížemi. Pomáhá také při bolestech od krční páteře.

Zdroj: Colafit – kolagen v kostičkách

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A POTRAVINOVÉ DOPLŇKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Červnková.

Dobrý den! Je možné k Warfarinu užívat tyto potravinové doplňky?


Biotin 300
Colafit
Klokan
Panthenol 40 mg
Protectum vital
Vitamin C 500 mg
Colafit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je to možné, ale při každém začátku této doplňkové léčby je potřeba provést kontrolu srážlivosti krve. Informujte o svých záměrech užívat uvedené potravní doplňky svého lékaře a dohodněte si s ním postup této doplňkové léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a meloun

Tablety obsahující kolagen

Colafit

Zde je seznam nejlevnějších cen tablet Colafit.

Kolagen Forte

Tady je uveden seznam s nejlevnějšími tabletami Kolagen Forte.

Kolagen Activ Plus

Zde nabízíme seznam nejlevnějších tablet Kolagen Activ Plus.

Kolagen Farmax

Zde je nabídka nejlevnějších tablet Kolagen Farmax.

Zdroj: Kolagen na vlasy

Diskuze

V diskuzi COLAFIT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milagros1515.

Zdravím, Colafit je opravdu dobrý přípravek. Je to doplněk stravy, který dodává potřebný kolagen kloubům. Měla jsem tu možnost tento doplněk užívat a pracovat s ním. Výsledky se opravdu dostavují. Klouby jsou potom skoro, jako nové a můžu hopsat i po skalách.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Colafit diskuze

Doplňky stravy na suchou pokožku

Z doplňků stravy lze užívat Colafit (kolagenové kostičky). První měsíc je vhodné užívat 2 kostičky ráno, poté postačí 1 kostička denně.

Z času na čas doporučujeme aplikovat parafínové zábaly, tuto službu provádějí vybrané kosmetické studia, cena se pohybuje kolem 250 Kč.

Ruce by se dále neměly namáhat chemickými čisticími prostředky – myti nádobí přenechte jiným členům rodiny.

Zdroj: Vrásčitá pokožka rukou

Diskuze

V diskuzi COLAFIT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila .

Zdravím, Colafit je opravdu dobrý přípravek. Je to doplněk stravy, který dodává potřebný kolagen kloubům. Měla jsem tu možnost tento doplněk užívat a pracovat s ním. Výsledky se opravdu dostavují. Klouby jsou potom skoro, jako nové a můžu hopsat i po skalách.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Colafit diskuze

Krémy s kolagenem.

Kolagen je bílkovina, která způsobuje elasticitu kůže. Kolagen je ale obrovská molekula a buňky kůže jsou schopny propouštět jen látky s molekulami mnohem menšími. Nějakou takovou obrovskou molekulu nejsou schopny vůbec vstřebat. Účinek kolagenu z krému nebude tedy tolik výrazný, jak se o něm často mluví. Mnohem výraznější omlazení kůže se dosáhne pomocí kolagenu, který je do těla podáván stravou, například doplňkem stravy s názvem Colafit.

Zdroj: Účinné látky v kosmetice

Diskuze

V diskuzi DOBRÉ NEHTY VITAMÍN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel GABČA.

Jasný dárek pro ségru na vánoce jsou kosticky Colafit. Kamarádka je zkoušela a byla moc spokojená.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dobré nehty vitamín diskuze

Jak proti třepení nehtů a popraskané pokožce?

  • Můžete si připravit domácí regenerační zábaly, které zjemňují a vyživují pokožku rukou a posilují nehty. Regenerační zábaly na ruce a nehty najdete v našem článku Domácí krémy na ruce, odkaz na článek je přiložen níže.
  • V kosmetickém studiu můžete vyzkoušet i parafínový zábal na ruce a nehty. Okamžitě zlepšuje stav pokožky a nehtů. Je však nutné ho aplikovat v pravidelných intervalech - zhruba po týdnu.
  • La ChevreZ doplňků stravy doporučujeme přípravky s obsahem kolagenu (např. Colafit), dále zinek (v chelátové vazbě), hořčík a křemík. Vitaminy skupiny B a široké spektrum minerálních látek získáte nejlépe z pivovarských kvasnic. Omega kyseliny doplníte přípravky s obsahem extraktu z lněných semínek.
  • Speciální kosmetické prostředky ve formě olejů či krémů vytvářejí ochrannou vrstvu, posilují a regenerují. Doporučujeme La Chevré – zpevňující výživa nehtů. Aplikujte přes noc a ráno umyjte.

Zdroj: Třepení nehtů a suchá pokožka rukou

Diskuze

V diskuzi NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karolína.

Taky mám nehty trochu zažloutlé a tenké, takže věčné polámané. Většinou se dokonce zlomí tak hodně, že to i 2 dny pěkně bolí.... Teď jsem začla užívat Colafit. Jsem na to velmi zvědavá.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Terka.

Ahojky Karol. Tak jsem si včera ty vitaminy taky koupila.

Zdroj: diskuze Na nehty

Domácí léčba třepivých nehtů

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévková lžíce medu

Postup: Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky rovněž na suché nebo popraskané ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Rychlé řešení třepivých nehtů

  • Z doplňků stravy doporučujeme přípravky s obsahem kolagenu (například Colafit), dále zinek (v chelátové vazbě), hořčík a křemík. Vitamíny skupiny B a široké spektrum minerálních látek získáte nejlépe z pivovarských kvasnic.
  • V kosmetickém studiu vyzkoušejte parafínový zábal. Okamžitě zlepšuje stav pokožky a nehtů. Pro lepší účinek vyžaduje pravidelnou aplikaci zhruba jednou týdně.
  • Speciální kosmetické prostředky ve formě olejů či krémů vytvářejí ochrannou vrstvu, posilují a regenerují.

Zdroj: Domácí triky proti třepení nehtů

Kolagen pro hladší pleť

Za to, že je naše pokožka hladká, vděčíme až 70% podílu kolagenu v její bílkovinné struktuře a 3% podílu elastinu. Kolagen je zodpovědný za pružnost, pevnost a správné navlhčení kůže. Následkem deficitu kolagenu v organismu začíná stárnutí, jehož projevem je například tvorba vrásek. Příčinou tvorby vrásek je konkrétně pokles kvality kolagenových elastenních vláken v kůži a podkoží. Když jsme mladí a zdraví, lidský organismus nemá žádné problémy s tím, aby vyráběl dostatek kolagenu. Pleť je napnutá a nevyskytují se na ní žádné stopy vrásek. Stárnutím dochází k nižší produkci kolagenu a snížení rychlosti obnovy pokožky, což je jednou z příčin tvorby vrásek a ubývání elastičnosti pleti. Nedostatek kolagenu způsobuje nižší pružnost, pevnost a hydrataci kůže. S přibývajícími léty jsme nuceni se o svoji pleť starat stále více, lépe a účinněji. Po čtyřicítce se vrásky prohlubují, kontury tváře povolují, pevnost pokožky se snižuje a tvář ztrácí jas. I úbytek hormonů způsobený menopauzou se projevuje na pleti. Ta je vysušená, bez jasu, kůže začíná klesat.

Pokud usilujeme o zlepšení stavu kolagenu v pokožce, můžeme to zkusit pomocí správné výživy. Jinou alternativou je potírání pokožky krémy obsahujícími aktivní složky a vitamíny, ale pokud nanášíme Přírodní kolagen, pak jej dodáváme právě do mezibuněčné tkáně, kde se tvoří proteinová síťka, jejíž hustota rozhoduje o pružnosti, pevnosti a stupni vrásčitosti pokožky. Přírodní kolagen doplňuje tento nedostatek a stimuluje buňky, které díky své stařečské lenivosti zpomalují produkci kolagenu. Rybí kolagen navrací fibroblasty a chondrocyty do aktivního stavu, na který „věkem zapomněly“. Nezapomínejte ani na péči o krk, dekolt a zbytek těla. I na těchto místech pokožka ztrácí postupem věku pružnost, hydrataci a vznikají vrásky.

Zdroj: Colafit – kolagen v kostičkách

Kolagen na klouby

V dnešní době trápí problémy s klouby i věkovou kategorii, u níž bychom to dříve nečekali. Pravidlo, že klouby mohou bolet až lidi nad padesát let, už dnes neplatí. V poslední době se stále častěji setkáváme s problémy u mladých lidí, a dokonce i mladistvých. Mezi nejčastější příčinu bolesti kloubů patří osteoartróza. Jedná se o degenerativní nezánětlivé onemocnění kloubů, způsobené úbytkem kloubní chrupavky, což vede ke změnám postihujícím kloub, okolní kosti, vazivo a měkké části v blízkém okolí kloubu. Toto onemocnění nejčastěji postihuje kyčelní (koxartróza) a kolenní (gonartróza) klouby, ale můžeme se s ním setkat i na kloubech rukou nebo na páteři. Artróza přímo souvisí s věkem, postihuje 70 % padesátiletých lidí a až 90 % sedmdesátiletých. Jedná se o chronické onemocnění, které neohrožuje člověka přímo na životě. Artróza způsobuje bolesti, snižuje pohyblivost, a proto snižuje kvalitu života. Kolagen se ve velké míře vyskytuje ve vazivové tkáni. Nejvíce ve šlachách, vazech a kloubních chrupavkách a je právem považován za základní stavební kámen vazivové tkáně. Ovlivňuje vysokou stabilitu a pevnost kloubní chrupavky, kostí, vaziva, kůže i zubů. Kolagen je tak nejdůležitější složkou vazivové tkáně a tím i kloubní chrupavky.

Vlastnosti hovězího kolagenu jsou obzvlášť cenné pro svou shodu s lidskými. Dalším důležitým faktorem pro maximální využití potravinového doplňku s obsahem nebo na bázi kolagenu je, aby byl štěpený. Štěpený kolagen je totiž mnohem lépe vstřebatelný, což je důležité proto, aby se jakožto stavební materiál dostal do krevního oběhu přes střevní stěnu. Štěpený kolagen je pro lidské tělo daleko více biologicky dostupný. Pokud chceme maximalizovat účinek kloubní výživy, pak je vhodné kombinovat štěpený kolagen s dalšími chondroprotektivy, které působí protizánětlivě, dále s vitamínem C a nosičem, který zajistí ještě lepší biologickou dostupnost a vstřebatelnost pro náš organismus.

Zdroj: Colafit – kolagen v kostičkách

Prospěšnost kolagenu

Kolagen je hlavní organickou složkou podpůrného systému organismu, kostí, chrupavek, šlach, vaziva a kůže. Je významnou složkou cévních stěn, bazálních membrán, rohovek a některých tělesných orgánů. Naše tělo bohužel již kolem 25. roku života přestává kolagen doplňovat a vyrábět, a tak následkem tohoto deficitu nastává stárnutí, což se projevuje například tvorbou vrásek. Úbytek kolagenu však odhalíme nejen podle viditelných příznaků stárnutí, ale především z funkce pohybového aparátu, projeví se na kvalitě kloubní chrupavky, která ztrácí svou pevnost a pružnost a dochází k její destrukci.

Jak kolagen pomáhá:

  • vyhlazuje a mírní vrásky, zabraňuje tvorbě nových vrásek, zpomaluje stárnutí pleti;
  • zlepšuje napětí pokožky, povzbuzuje tvorbu vlastního kolagenu;
  • hydratuje pokožku a zabraňuje jejímu vysoušení;
  • má kosmetické a reparační účinky a velmi účinně stahuje široké póry;
  • upravuje promaštění pokožky – mastnou nebo suchou pleť vrátí do normálu;
  • pomáhá při parodontóze a krvácení dásní;
  • natíráním víček vniká gel do sítnice oka, odstraňuje otoky víček, regeneruje unavené oči (vhodné pro řidiče, po práci u počítače a podobně);
  • při dlouhodobém používání působí blahodárně na šedý oční zákal;
  • pomáhá při gynekologických problémech (například mykózy, vřídky);
  • odstraňuje těhotenské strie a celulitidu;
  • Je výborným pomocníkem po slunečním a solárním spálení (zničený kolagen se v pokožce po natření zregeneruje), kůže se neloupe, rychleji zhnědne a lépe se opaluje, sluneční opálení vydrží déle;
  • regeneruje spálení po ozařování;
  • na ochablé svalstvo a kůži (například po zlomeninách končetin);
  • posiluje vlasové cibulky a zabraňuje vypadávání vlasů, omezuje tvorbu lupů;
  • vynikající jako styling na vlasy (tvarování a zpevnění účesu + vyživuje);
  • pomáhá na jemné lámavé nehty (natírat nehtová lůžka i nehty), po sundání umělých nehtů nehet zcela regeneruje;
  • velmi pomáhá při bolestech kloubů;
  • pomáhá na křečové žíly, na bolest a zpevnění stěny cév, při dlouhodobém používání dochází k zatahování žil;
  • odstraňuje popraskané žilky na nose (cca po měsíci);
  • odstraňuje bolesti zad (po několika dnech);
  • zcela odstraňuje jizvy po akne vulgaris a velmi příznivě působí na růžovku (červené fleky na kůži), a to během několika týdnů až měsíců, je tedy vhodný i pro mládež v pubertálním věku;
  • zmírňuje ekzémy a některé druhy lupénky, zmírňuje zánětlivé stavy a alergické reakce, zmírňuje vitiligo na rukou;
  • velmi příznivě působí na popáleniny a na popáleninové jizvy, dochází k regeneraci a nárůstu nové kůže;
  • používá se na řezné rány a pooperační jizvy; čerstvé jizvy zcela odstraňuje, starší jizvy (rok a více) redukuje o desítky procent včetně vyrovnání barevnosti kůže; zarovnává vypuklé i propadlé jizvy;
  • působí na proleženiny; na hemoroidy;
  • pomáhá vyrovnat barevnost kůže, zesvětluje, až odstraňuje stařecké a pigmentové skvrny;
  • příznivě působí na sliznice při rýmě, včetně senné rýmy (natřít do nosu).

Zdroj: Colafit – kolagen v kostičkách


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP