Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ŠKODÍ JÁTRŮM POTRAVINOVÉ DOPLŇKY

OBSAH

Výživové doplňky a ADHD

Všichni lidé s ADHD by měli užívat 100% denní dávky vitamínů a minerálů. Mnoho dětí, dospívajících a dospělých však nemá vyváženou stravu, v tomto případě je tedy nutné užívat vhodné potravinové doplňky.

Zdroj: ADHD diety

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A POTRAVINOVÉ DOPLŇKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Červnková.

Dobrý den! Je možné k Warfarinu užívat tyto potravinové doplňky?


Biotin 300
Colafit
Klokan
Panthenol 40 mg
Protectum vital
Vitamin C 500 mg
Colafit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Je to možné, ale při každém začátku této doplňkové léčby je potřeba provést kontrolu srážlivosti krve. Informujte o svých záměrech užívat uvedené potravní doplňky svého lékaře a dohodněte si s ním postup této doplňkové léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a meloun

Doplňky stravy na hubnutí

Kromě odborníků vám může pomoci i výběr vhodných doplňků stravy. Pamatujte, že prostředek, který je vhodný pro vašeho známého, nemusí sedět i vám. Doporučujeme poradit se s odborníkem a nedat na reklamu v televizi.

Zdroj: Jaké doplňky používat při hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem PURINY A CVIČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas .

Dobrý den . Mám dnu a chci začít cvičit mohu používat potravinové doplňky jako bílkoviny a aminokyseliny ? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bodybuilding a dna moc dohromady nejdou, protože pro výstavbu svalů jsou potřeba živočišné bílkoviny a ty obsahují puriny, které zhoršují dnu. Při onemocnění dnou se významně zužuje škála vhodných potravin. Dobrou volbou můžou být vaječné bílky (Smacker) a nebo sušená mléčná syrovátka (Whey protein). Tím by se dala nahradit vynucená absence masa ve stravě. Aminokyseliny typu BCAA můžete používat taky. Vyhněte se Argininu. Informujte o této změně životního stylu svého lékaře, čímž si zajistíte častější pravidelné vyšetření hladiny kyseliny močové v krvi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puriny a cvičení

Kolagen pro silné vlasy

Pevné, husté, lesklé a zdravé vlasy, to je sen asi každého člověka a žen zvlášť. Dostatek kolagenu dokáže výrazným způsobem zlepšit kvalitu vlasů, dokonce i hustotu řas. Vlasy déle drží objem, jsou lesklé, přestávají se lámat a jejich perfektní kondice je patrná na první pohled. Zvláště pro vlasy namáhané barvením, žehlením, případně trvalou je kolagenová kúra doslova požehnáním.

Jelikož kolagen nelze vstřebat přes kůži, je potřeba užívat výživové doplňky, díky nimž lze navýšit hladiny kolagenu v těle. Kolagenové doplňky jsou pro naši kůži skutečně přínosné, protože pomáhají při redukci vrásek a jemných linií. Kolagen typu I, který je vytvořen z aminokolagenu C a kyseliny hyaluronové, hraje hlavní roli ve výživových doplňcích určených pro pokožku. Potravinové doplňky dokážou zvrátit stárnutí kůže, pokožku napnout a zaoblit, zlepšují její pružnost.

Zdroj: Kolagen

Potravní doplňky versus léky

Doplňky stravy v podstatě nejsou na rozdíl od léčiv ze strany státu nijak regulovány a není tedy ani zkoumáno, zda doplněk stravy má nebo nemá deklarované léčivé účinky a zdali je či není zdravotně nezávadný.

Zdroj: Doplňky starvy na oteklé nohy a jejich cena

Poradna

V naší poradně s názvem OBSAHUJÍ DOPLŇKY OMEGA 3 KYSELINU MOČOVOU? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Jarolímová.

Dobrý den, nikde jsem se nedočetla, jestli obsahují potravinové doplňky s rybím tukem Omega 3 kyselinu močovou a zda je vhodné je užívat při onemocnění dnou? děkuji za odpověď Petra Jarolímová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud je doplněk s Omega 3 vyroben z rybího tuku, tak puriny obsahuje. Rovněž je ale třeba zmínit, že kapsle obsahuje jen velmi málo tuku, obvykle 1 nebo 2 gramy, někdy i méně. Takže při užívání tohoto doplňku nevzniká vysoké množství metabolizované kyseliny močové a je tedy i při dně prospěšný. Pokud si chcete být jistá, že vám ani toto malé množství vůbec neublíží, tak kapsle zapíjejte větším množství alkalické minerální vody. Alkalická voda má pH vyšší než 7, takže reaguje zásaditě (neutralizuje kyseliny) a v organismu pomáhá lépe rozpouštět krystalky kyseliny močové.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Obsahují doplňky Omega 3 kyselinu močovou?

Potravinové doplňky se zázvorem

Užívání 1000mg zázvorových tobolek denně pomáhá regulovat trávicí systém a zabraňovat kyselému refluxu.

I zázvor by měl být stejně jako jiný lék užíván s rozumem. Nadužívání totiž může problémy zhoršit. Pokud je váš žaludek citlivý, vždy používejte zředěnou formu zázvoru. Zázvor je velmi účinný při léčbě nevolnosti u těhotných žen.

Shrnutí:

  • Doporučená denní dávka zázvoru je 4 gramy a může být použita v jakékoli formě.
  • Nepoužívejte zázvor, jestliže trpíte vředy nebo krvácivými poruchami, nebo jestliže užíváte aspirin nebo jiné léky na ředění krve.
  • Nedávejte zázvorové nápoje dětem.
  • Konzumace nakládaného zázvoru pravidelně pomáhá předcházet refluxu.
  • Zázvor představuje nejbezpečnější a nejpřirozenější způsob léčby refluxu.

Zdroj: Zázvor a reflux

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil.

Již delší dobu mám cukrovku II .typu. V poslední době se hodnoty při měření ráno na lačno pohybují přes 10 mmol . Přesto že beru léky Glimepiryd Sandoz 3 mg ráno, večer a EUCREAS 850 mg. nedaří se hodnoty snížit . zkoušel jsem i
potravinové doplňky Dialevel, Gurmám Mizín bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vysoký ranní cukr v krvi je častým jevem u diabetu II. typu. Můžou za něj hormony, které se vylučují během spánku. První volbou jak to řešit je změna léčby, proto navštivte svého lékaře a prodiskutujte to s ním. Zárověň si vezměte svůj domácí glukometr a v ordinaci porovnejte jeho měření s tím lékařským.
Pomoci si můžete i sám změnou některých zvyklostí.
- Například je vhodné před spaním sníst něco malého s obsahem sacharidů do 20 gramů. Například jogurt bez tuku, trochu hummusu, malý kousek ovoce a nebo zmrazené hrozny.
- Snížení tělesné hmotnosti má obrovský vliv na ranní glykemii. Máte li nadváhu, tak se snažte zhubnout změnou jídelníčku.
- Zvýšení tělesné aktivity během dne vede k omezení ranní vysoké glykemie. Při jakékoliv tělesné aktivitě se tělo učí pracovat s inzulínem a lépe pak ovládá hladinu cukru v krvi během spánku. Není rozhodující kdy aktivitu vykonáváte. Důležité je dělat ji každý den, abyste se zadýchal a spotil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukrovka

Diosminol

Podobné složení hesperidinu a diosminolu mají také potravní doplňky s názvy Diosminol nebo Diohes. Cena potravního doplňku Diosminol je uvedena zde: Diosminol cena.

Zdroj: Doplňky starvy na oteklé nohy a jejich cena

Poradna

V naší poradně s názvem TRITTICO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Prosím o radu.Uzivam lék TRITTICO.Jake mohu používat potravinové doplňky a léky z těchto:
Aloe Vera gel na pití
Zelený ječmen a chlorella
Švédské kapky
Melatonin
Magnesolv
Ostropestřec
Salvej
Tablety na odčervení.
Živočišné uhli

Děkuji a těším se na odpověď.Ivana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Trittico obsahuje účinnou látku trazodon, který má sedativní účinky. Melatonin má také sedativní účinky a při společném užívání mohu být nepřiměřeně silné. Ostatní složky vašeho výběru jsou bez komplikací.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tritico a třezalka (trittico a merilin)

Odvar z trnky

Jako povzbuzující nápoj se používá odvar z trnky. Do jednoho litru vody se přidá 50 g sušených trnek a vaří se po dobu 5 minut. Doporučená denní dávka odvaru představuje 2 až 3 šálky.

Zdroj: Doplňky pro správný růst

Diskuze

V diskuzi NEFROTICKY SYNDROM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena.

vnučka 3,5 let po očkování dostala nefrotický syndrom .určene 2 špatné diagnozy 5 nemoc a alergie na mycí gely po 6 týdnech teprve hospil. v nemocnici .kortikojdni léčba 3 měsíce prosím o radu jak dál díte je hodně otekle po prendisolu jaké potravinové doplňky.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nefroticky syndrom

Karlovarský knedlík podle Dity P.

Ingredience:80 g hrubé mouky, 80 ml mléka, 1 vejce, sůl, muškátový oříšek, 2 starší housky, petrželová nať

Postup: Z hrubé mouky, mléka a žloutku vytvoříme těsto a ochutíme solí a muškátovým květem. Do těsta přidáme na kostky nakrájenou housku, nasekanou petrželovou nať a sníh ušlehaný z bílku. Směs lehce promícháme a vytvoříme šišky, zabalíme do potravinové fólie, vložíme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut.

Zdroj: Jak se dělá karlovarský knedlík

Diskuze

V diskuzi KOLAGEN V POTRAVINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Kolagen je pro nehty každopádně velmi důležitý, ale určitě bych se kvůli němu nekrmila každý den hovězím. Rozhodně jsou podstatně zdravější alternativy, např. potravinové doplňky určené přímo pro nehty, protože ty obsahují kromě kolagenu i celou řadu dalších účinných látek, které nehty zpevní, podpoří jejich růst a pružnost a zároveň působí i preventivně proti plísním.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: kolagen v potravinách

Diohes

Složení těchto tablet je velice podobné jako je u Diosminolu a Mobivenalu. Diohes je volně prodejný potravní doplněk a zde je jeho cena: Diohes cena.

Zdroj: Doplňky starvy na oteklé nohy a jejich cena

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN S JINÝMI LÉKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Olahova.

Dobrý den, prosím vás poradili by stě mi beru warfarin půl roku na trmbo nohou pod stehnem můžu brát omega Marine děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak určite chodíte na pravidelné kontroly srážlivosti krve (kvik). Domluvte se s ošetřujícím lékařem, že chcete začít užívat tuky omega. Lékař k tomu přizpůsobí kontroly srážlivosti. Potravinové doplňky s obsahem omega u některých pacientů zesilují účinky Warfarinu. Proto je nezbytné tento doplněk užívat pod lékařským dohledem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliques a omega 3


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP