Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

COLLAGUARD VELIKOST

OBSAH

Collaguard velikost

Collaguard je v České republice dostupný v 7 velikostech:

  • Collaguard 3,6 x 1,8 cm
  • Collaguard 4,5 x 4,5 cm
  • Collaguard 9 x 4,5 cm
  • Collaguard 9 x 9 cm
  • Collaguard 15 x 10 cm
  • Collaguard 20 x 15 cm
  • Collaguard 30 x 20 cm

Collaguard lze skladovat v běžném prostředí při pokojové teplotě. Nevyžaduje žádné speciální skladovací podmínky. Collaguard obdržíte na doporučení vašeho lékaře v lékárně.

Zdroj: Collaguard

Diskuze

V diskuzi RAKYTNÍK PĚSTOVÁNÍ A MNOŽENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek.

jak rozpoznam samči a samiči

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Staňa.

Zasadil jsem na zahradě rakytník (samčí i samičí), ale neuvědomil jsem si jeho budoucí velikost.Chci se zeptat zda ho mohu nějak hodně omladit a přesadit na chatu, kde by mi jeho velikost nevadila nebo jak namnožit ze stávajících keřů mladé rostliny a stavající doma zlikvidovat pro jejich velikost. Děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Rakytník pěstování a množení

Co je Collaguard

Collaguard je sterilní, průhledný, biologicky vstřebatelný film složený ze 100% kolagenu typu I, který se používá pro prevenci pooperačních adhezí. Collaguard je ošetřen proti přítomnosti virů a prionů. Collaguard se používá při operacích trávicího traktu, při gynekologických a urologických operacích. Collaguard je možno použít u pacientů podstupujících klasickou otevřenou operaci nebo laparoskopii. Collaguard je německý zdravotnický prostředek určený k prevenci pooperačních srůstů.

Zdroj: Collaguard

Diskuze

V diskuzi VELIKOST MÝCH VARLAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomas.

Dobrý den chci se zeptat zda má velikost varlat je správná měří 4,5cm děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Velikost mých varlat

Collaguard k čemu slouží

Cillaguard slouží jako dočasná bariéra oddělující přiléhající povrchy po celou dobu procesu hojení. Collaguard je moderní prostředek určený k zabránění vzniku srůstů.

Zdroj: Collaguard

Poradna

V naší poradně s názvem HLEDAT PODLE JMÉNA VLASTNICTVÍ NA KATASTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Slavíčková.

Hezký den,ráda bych věděla velikost pozemku,který má být v mém vlastictví.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Katastrální úřady poskytují výstup z katastru nemovitostí - tzv. přehled vlastnictví. Přehledem vlastnictví se rozumí tiskový výstup vytvořený pro zadanou osobu v rámci územní jednotky (tedy i celé ČR), jehož obsahem je výčet katastrálních území s uvedením čísel listů vlastnictví, na kterých má zadaná osoba zapsáno vlastnické nebo jiné věcné právo, případně, že k zadané osobě v katastru žádné takové právo evidováno není. Na přehledu budou uvedena jak jednotlivá katastrální území, tak čísla listů vlastnictví pro každé katastrální území.
Při žádosti se ověřuje totožnost žadatele. Jde to samozřejmě zařídit osobně i poštou či datovou schránkou, jen je při tomto podání třeba vyřešit prokázání totožnosti. Přehled vlastnictví lze získat také prostřednictvím zřízené služby Dálkového přístupu www.cuzk.cz/%E2%80%A… .

Prokázání totožnosti při osobním podání
V případech, kdy je žádost o poskytnutí přehledu vlastnictví nebo údajů ze sbírky listin podána osobně na katastrálním úřadě, bude proto katastrální úřad po žadateli požadovat, aby předložil doklad totožnosti.

Prokázání totožnosti při jiném než osobním podání
V případech, kdy žádost není podána osobně nebo prostřednictvím datové schránky, bude katastrální úřad totožnost žadatele považovat za zjištěnou, pokud žádost bude opatřena úředně ověřeným podpisem žadatele, jde-li o fyzickou osobu, úředně ověřeným podpisem fyzické osoby, která jedná za žadatele.

Z výše uvedeného vyplývá, že o přehled vlastnictví může žádat kdokoliv, kdo prokáže svoji totožnost, není třeba prokazovat právní zájem ani jednat na základě plné moci. Pokud se o přehled vlastnictví žádá osobně, je vyhotoven na místě. Stačí navštívit jakékoli katastrální pracoviště.
Osobu je třeba co nepřesněji identifikovat, nejjednodušeji samozřejmě pomocí rodného čísla. Poplatek za vydání přehledu vlastnictví činí 50 Kč za každou stránku A4 a hradí se buď v pokladně katastrálního pracoviště a nebo na výzvu k zaplacení, kterou katastrální úřad zašle po obdržení žádosti.

Chcete-li získat kompletní přehled o tom, co vlastníte vy a nebo někdo jiný, uděláte nejlépe, když osobně návštívíte nejbližší katastrální pracoviště. Seznam pracovišť i s adresami najdete zde: www.cuzk.cz/Urady/Ka…
Další možnost je poslat žádost s úředně ověřeným podpisem na katastrální úřad do Prahy. Adresa je

Katastrální úřad pro hlavní město Prahu
Pod sídlištěm 1800/9
Kobylisy
18214 Praha 8
ID datové schránky: qjfadtx

Zdroj: diskuze Hledat podle jména vlastnictví na katastu

Collaguard složení

Collaguard je bezpečný prostředek. Skládá se výlučně ze 100 % kolagenu, obsahuje 4 mg kolagenu na 1 cm2. Collaguard se velmi dobře používá díky svým vlastnostem. Nevyžaduje žádné speciální skladovací podmínky, neulpívá, nelepí se, membránu je možné rolovat pro laparoskopické zavedení, umožňuje přesné umístění a dobře přilne ke tkáním. Collaguard má hemostyptický účinek. Zcela se vstřebává během 3–5 týdnů, a proto nemusí být odstraněn při další operaci. Výhodou Collaguardu je minimální riziko reakce organismu na cizí těleso.

Zdroj: Collaguard

Poradna

V naší poradně s názvem NATEKLÉ UZLINY NA JEDNÉ STRANĚ KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Vaše neustálé masírování místa se zvětšenou uzlinou určitě nepovede k tak velkému trvalému zvětšení. Určitě je na místě odebrat krev a podívat se na kompletní krevní obraz. Můžete se také s praktickým lékařem dohodnout na vystavení doporučení na vyšetření lékařem lymfologem. Popřípadě se můžete sama obrátit na občanské sdružení Arcus onko a lymfo centrum Brno www.arcus-lymfo.cz/u…

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana.

Jeste k te uzline.Velikost je podle sona 10mm krat 2mm.Kdyz ji nekontroluji, tak je menši.

Zdroj: diskuze Nateklé uzliny na jedné straně krku

Collaguard zastoupení

Zástupce pro Českou a Slovenskou republiku je firma Immomedical CZ. Společnost Immomedical CZ s.r.o. působí na trhu zdravotnických prostředků od prosince roku 2008. Společnost se orientuje na specializovaná pracoviště fakultních, krajských a regionálních nemocnic. Odborně vyškolený tým pracovníků poskytuje všem partnerům komplexní servis při používání distribuovaných zdravotnických prostředků a souhrn informací z oblasti aplikace nových technologií a dostupnosti produktů zastupovaných firem.

Zdroj: Collaguard

Poradna

V naší poradně s názvem ŠKŮDCI NA SPODNÍ STRANĚ LISTŮ VINA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Standa.

Takové prhledné kapky nebo co to je mám na spodní staně listů a stoncích vinné révy.Velikost se liší tak půl až 1 mm.nevíte někdo co to je a jak se to dá zničit.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Vaše fotografie ukázala, že se nejedná o révu vinnou, ale o rostlinu s latinským názvem Parthenocissus tricuspidata, česky Přísavník trojcípý, lidově řečeno "psí víno". Sice patří do čeledí Vitaceae, ale s révou vinnou má společného jen málo. To, co nacházíte na listech, jsou s největší pravděpodobností exudáty (výpotky), které se u tohoto druhu mohou objevovat často. Souvisí s dobrou výživou a s dostatečnou zálivkou. Takže se tím nemusíte znepokojovat. Pokud by šlo o nějaká vajíčka, nebyla by tak roztroušena po ploše listu, ale nacházela by se v kupkách. Navíc ani profesionální rostlinolékařové málokdy rozpoznají škůdce jen podle vajíček.
Myslím, že se Vaším nálezem nemusíte znepokojovat.
Ještě malou připomínku ke způsobu vedení. Tato rostlina se přísavkami přichytává na zdi či jiné opory. Pokud se tedy rozhodnete k tomuto způsobu vedení, je dobré na jaře (ještě v bezlistém stavu) všechny výhony značně zkrátit. To vyprovokuje vytváření přísavek.

Zdroj: diskuze Škůdci na spodní straně listů vina

Normální penis

Při měření velikosti penisu je důležité rozlišovat mezi ochablou velikostí penisu a ztopořeným penisem. Ochablý penis se značně liší co do velikosti, a to nejčastěji od 5,1 cm do 12,7 cm. Velikost ochablého penisu neurčuje velikost vztyčeného penisu. Velikost vztyčeného penisu se pohybuje v rozmezí 12, 5–17,5 centimetrů. Muži s menším ochablým penisem mají obvykle poměrně větší nárůst velikosti penisu při erekci.

Zdroj: Prodlužování penisu

Diskuze

V diskuzi HARTOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Palo111.

Dobrý den.Našel jsem na půdě pravděpodobně mýdlo. Celý nápis je HARTOL - odporučujeme Hartol ve spojení s teplou vodou použíti. Nic víc ani výrobce ani co to je ani rok. Velikost je 4 x 7 cm. Dokáže mě někdo říci zda je to opravdu mýdlo nebo něco jiného. Moc děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hartol

Pooperační srůsty

Pooperační srůsty jsou nejčastější komplikací po operacích v oblasti břicha a malé pánve.

Srůsty způsobují chronické bolesti břicha a znepříjemní každodenní činnost jedince po operaci, mohou způsobit neprůchodnost střev, která si vyžádá akutní operaci a hospitalizaci.

Při srůstech může dojít k opakovaným operacím spojeným s opakovanými hospitalizacemi a pracovní neschopností.

Srůsty mohou způsobovat bolestivý pohlavní styk, bolestivou menstruaci nebo problémy s vyprazdňováním, jako je zácpa.

Srůsty způsobují neplodnost.

Srůsty se nejčastěji objevují u gynekologických operací, a to u operací vejcovodů, vaječníků, endometriózy, kyretáže dělohy, u operací myomů dělohy a u císařského řezu. Dále u operací na trávicím traktu a u urologických operací.

Zdroj: Collaguard

Diskuze

V diskuzi JAK OBLÉKAT PODPRSENKU AHH BRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

No já tedy nevím, jsou divné, mám velikost 85F, objednala jsem si tedy xl/xxl a podprsenky opět na nic, ramínka můžu navlíknout ještě na uši, aby mi tedy prsa držely na hoře jako u normální podprsenky, košíčky by šly, ale jinak je na nic, je velká i vzadu to natáhnu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak oblékat podprsenku ahh bra

První výbavička pro miminko

Při nákupu myslete na to, že děti rostou v prvních měsících jako z vody, a tak není potřeba kupovat příliš mnoho oblečení v jedné velikosti. Když se miminko narodí, měří kolem 50 centimetrů a váží kolem tří až čtyř kil. Pro novorozence je vhodná velikost číslo 56. Už ve třech měsících však mívá miminko velikost číslo 62 a kolem jednoho roku už může mít velikost 80 i více. Opravdu není potřeba kupovat více než 4 kusy dupaček velikosti číslo 62, protože děťátko z nich velmi rychle vyroste.

Zdroj: Výbavička pro miminko

Poradna

V naší poradně s názvem RŮŽOVÝ KEŘ KVETOUCÍ V ČERVENCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Charouzová Marie.

Nemohu najít jak se tento keř jmenuje, Vpravo dole na fotografii. Děkuji
Aha,nejde mi odeslat fgotografie. Tak,že je růžový,chlupatý a velikost a tvar jako Komule nebo šeřík. Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Na fotografii vpravo dole je Tavolník (Spiraea billardii). Tady se můžete podívat na více obrázků tavolníku www.google.cz/images…

Zdroj: diskuze Růžový keř kvetoucí v červenci

Velikost žlučníkových kamenů

Maximální velikost žlučového kamene, který projde žlučovodem, je asi jeden centimetr! Pokud máte žlučové kameny větších velikostí, jsou alternativní postupy nevhodné. Radikální kúry na vypuzení žlučových kamenů spočívají v uvolnění žlučových cest velkými dávkami magnézia a následně vypitím značného množství olivového oleje smíchaného se šťávou z čerstvých grapefruitů. Postup je vhodný jen pro odvážné.

Zdroj: Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Poradna

V naší poradně s názvem DRACENA PŘESAZOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina Slabá.

Dobrý den. Mám krásnou dracenu původně z IKEA. Roste do výšky, listy má zelené a pevné. Nic jí nechybí. Je tu jen jeden háček. Má hodně kořenů. Mám ji přesazovat pořád do většího a většího květináče, nebo ji můžu odstřihnout jemné kořeny a nechat jen ty silnější? Můžu ji zmenšit celý kořenový bal třeba na polovinu? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Kořenový bal je možné ořezat až na polovinu původního objemu, ale zároveň je třeba zmenšit i rostlinu. Jinak ny menší kořenový bal nestačil zásobovat celé její tělo. Pokud vám vyhovuje její velikost, tak nepřesazujte a v létě jenom hnojte a nechte ji v současném obalu.

Zdroj: diskuze Dracena přesazování

Výbavička pro podzimní miminko

Pokud máte termín porodu na podzim, budete potřebovat:

  • soupravičku do porodnice velikost 56/62 – 1 ks
  • body s dlouhým rukávem ve velikosti 62 – 5 ks
  • bavlněné košilky nebo mikinky – 2 ks
  • bavlněné dupačky – 6 ks
  • sametové dupačky na chladnější počasí – 3 ks
  • kombinézka-overálek – 3 ks
  • bavlněné čepičky – 2 ks
  • teplá čepička-pletená nebo flaušová – 1 ks
  • přízové rukavičky – 1 ks
  • mikinky nebo svetříky, volte spíše rozepínatelné na patentky – 3 ks
  • bavlněné overálky na noc – 5 ks
  • ponožky – 5 ks
  • ortopedické kalhotky nebo kalhotky na pleny – 2 ks
  • bundička nebo kabátek z fleesu – 1 ks

Nakupujte velikost 62, nejdéle si ji děti užijí.

Zdroj: Výbavička pro miminko

Diskuze

V diskuzi STAVY PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Rybková.

Dobrý den, čeká mě chemoterapie, našla jsem si v pravém prsu bulku velikost 24x24x13mm. Můj postup je chemoterapie ,operace a ozařování. Čeká mě bio-CHT AC/T + Herceptin. Mám prosbu, mohu k této léčbě užívat Wobenzyn. Moc děkuji za odpověď. Rybková Marie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Stavy po chemoterapii

Ahh Bra podprsenka a velikost

Důmyslné Ahh Bra podprsenky jsou k dispozici v různých velikostech, aby byly vhodné pro každou ženu. Výběr podprsenky začíná od extra malé až pro získání správné podpory a pohodlí pro ženy s velkými ňadry. Velkou výhodou Ahh Bra podprsenek je, že jsou pružné, elastické, takže kupujícímu zaručí spokojenost i v případě špatného výběru velikosti. Podprsenka se může natáhnout až o dvě velikosti, je tedy vhodná i na dny, kdy dochází k nárůstu ženské hmotnosti například z důvodu menstruačního cyklu. Ahh Bra podprsenky jsou ideálním spodním prádlem pro ženy, které požadují naprosté pohodlí a optimální podporu. Velikost Ahh Bra podprsenky si prostě zvolte podle velikosti svých svršků, pokud nosíte upnutá trička, zvolte menší Ahh Bra, jestli potřebujete větší, volnější halenky, kupte si větší velikost podprsenky.

Zdroj: Podprsenka Ahh Bra

Rexi malý (oficiální označení Rex)

Vzhled

Vzhled tohoto plemene je stejný jako u rexi středního, jen jeho velikost a váha je menší. Váha se pohybuje kolem 3 kilogramů.

Obrázky

Odkaz na fotografie králíka rexi malého na googlu: Rexi malý foto.

Zdroj: Ukázkové druhy krátkosrstých králíků

Rexi zakrslý (oficiální označení Zrex)

Vzhled

Zakrslý rexi vypadá podobně jako všichni králíci rodu rexi, jeho ideální velikost je ale asi kolem kilogramu. Můžeme mít různé barvy srsti.

Obrázky

Odkaz na fotografie králíka rexi zakrslého na googlu: rexi zakrslý foto.

Zdroj: Ukázkové druhy krátkosrstých králíků

Velikost sleziny

Velikost sleziny se individuálně mění: délka 10−13 cm, šířka 6−8 cm, tloušťka 4 cm; stejně tak se mění i hmotnost, která zároveň závisí na stupni náplně krví: 140−160 g u muže; 120−150 g u ženy (hmotnost 200 g ještě není patologická). V klidu je velikost větší, hmotnost se mění s věkem – po 40. roce života hmotnost klesá. Patologicky může docházet ke zvětšení sleziny u některých krevních chorob (splenomegalie). Povrch je velmi křehký, při tupých nárazech na břišní stěnu se snadno trhá, což vede k silnému krvácení.

U zdravých lidí by slezina neměla přesáhnout levý žeberní oblouk. Tím pádem není při pohmatu břicha prokazatelná. Onemocnění, která jsou přímo spojena se zvětšením sleziny, je celá řada. Při zvětšení sleziny je ji možno již hmatem rozpoznat přes břišní stěnu. Pohmatové vyšetření se provádí následovně: pacient je na zádech a lékař začne vyšetření ve spodní části břicha. Následně pokračuje do prostoru levého horního kvadrantu. Slezina se při dýchání pohybuje, proto je pacient lékařem vyzván k nádechu. Zvětšenou slezinu je lékař tedy schopen prsty rozeznat. Další možností je RTG vyšetření a ultrazvuk.

Zdroj: Bolest sleziny může být příznakem nemoci

Zkušenosti

Dle recenzí si určitě neobjednávejte velikost podle vašich skutečných tělesných proporcí. Prádlo by vám bylo velké a volné a nic by nestahovalo. Je tedy potřeba objednávat menší, některé ženy si objednávají i o 3 čísla menší velikost. První oblečení je sice trochu obtížnější, ale při nošení pak nemáte pocit, že by vás prádlo nějak omezovalo. Dle informací některých zákaznic se legíny nemačkají, neškrtí a jsou velmi pohodlné.

Jiné zákaznice si stěžují, že legíny vytáhnou až pod prsa, ale při sedu se celé srolují k pasu, což není moc příjemné. A kam kalhoty nedostanou, tam vykouknou „špečky“. To samé platí u nohavic. Pokud má někdo silnější nohy, tak se mu nad koleny objeví malá pneumatika.

Některé uživatelky jsou spokojené, podle nich legíny plní zcela svůj účel – stahují a zpevňují. Vytáhnou se opravdu až pod prsa a tam i zůstanou. I nohavice jsou dostatečně dlouhé.

Jde tedy o věc názoru. Jasné je, že legíny fungují jako „stahovačky“, v tomto směru jsou perfektní. Ale nejde o prádlo, díky němuž zhubnete.

Zdroj: Legíny Slencera


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP