Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

COLLAGUARD ZASTOUPENÍ

OBSAH

Collaguard velikost

Collaguard je v České republice dostupný v 7 velikostech:

  • Collaguard 3,6 x 1,8 cm
  • Collaguard 4,5 x 4,5 cm
  • Collaguard 9 x 4,5 cm
  • Collaguard 9 x 9 cm
  • Collaguard 15 x 10 cm
  • Collaguard 20 x 15 cm
  • Collaguard 30 x 20 cm

Collaguard lze skladovat v běžném prostředí při pokojové teplotě. Nevyžaduje žádné speciální skladovací podmínky. Collaguard obdržíte na doporučení vašeho lékaře v lékárně.

Zdroj: Collaguard

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina K. .

Petro a to je pokrytý úplně celý svět? To si opravdu nedovedu představit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Úplně celý svět určite ne, ale na stránkách Biotroniku je sekce jenom o cestování, tak si to tam můžeš prohlídnout. Myslím, že zastoupení je hodně slušný. Kromě toho Biotronik dodává kardiostimulátory a ty jiný kardio výrobky do celýho světa, tak počítám, že se bude rozšiřovat i počet lidí, kteří to používají a logicky i zemí, ve kterých je plný pokrytí.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Co je Collaguard

Collaguard je sterilní, průhledný, biologicky vstřebatelný film složený ze 100% kolagenu typu I, který se používá pro prevenci pooperačních adhezí. Collaguard je ošetřen proti přítomnosti virů a prionů. Collaguard se používá při operacích trávicího traktu, při gynekologických a urologických operacích. Collaguard je možno použít u pacientů podstupujících klasickou otevřenou operaci nebo laparoskopii. Collaguard je německý zdravotnický prostředek určený k prevenci pooperačních srůstů.

Zdroj: Collaguard

Diskuze

V diskuzi SEBOROICKÁ POKOŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den,mám raké problém s pokožkou vlasů-už zhruba 8 měsíců.Začalo to přecitlivělou,bolavou,drsnou kůží hlavy plus drsné vlasy na dotek.Pak začaly vlasy více vypadávat a pokožka vlasů byla čím dál více sušší a vlasy také, a začaly se tvořit pevně držící tuhé větší lupy.Vypadávající vlasy měly u kjořínku jakousi vrstvu kůže či mazu.Byla jsem u tří kožních lékařů,gynekologa a svého lékaře na vyšetření krve a moči.První kožní nepoznal,co to je a dal mi kortikoidy,ty jsem brala jen 4 dny.Druhý kožní řekl seborrhoická dermatitida,ale dal m i jenobyčejnou mastičku se slunečnicovým olejem,recept od něj,bez léčiv,která mi alespoň ulevila od suchosti pkožky i vlasů.Třetí lékař řekl také SD a předepsal mi salycilovou mast a dehtový šampon.Dehtový š. již používám asi 2 měsíce jednou týdně(nejprve se umyji 2krát dětským šamponem a nakonec dám ten dehtový,nechám chviličku působit a smyju a už nic)Občas používám už asi 3 měsíce střídavě odvar z kořenwe kopřivy a odvar z řepíku,což mi pomohlo také,ale po delší době se mi zdá,že to pokožku opět více vysušuje,takže teď raději vysazuji..Pokožka se zlepšila,ale stále je velmi citlivá,suchá,vlasy také a v občasných intervalech více vypadávají.Nevím si s tím rady.krev mám v pořádku(měla jsem zvýšené eozynofyly,ale alergické vyšetření negativní,druhý odběr krve již ok),gynekolog mi dal HA Diane 35,ačkoli to má omezovat tvorbu mazu a jáí mám kůži spíše suchou..A výše zmínění kožní to považují za hotovou věc.Já však věřím,že problém mohu odstranit.Příčiny vidím i ve velkém stresu a horší výživě za uplynulý rok(přestěhovala jsem se do Prahy,stres s hledáním zaměstnání,v rodině..)a také příliš nejím maso,jen občas..Možná byly příčiny i v používání příliš vlasové kosmetiky a fénování vlasů(to jsem již obojí vypustila...)Budu velmi ráda,pokud byste mi v něčem mohl poradit.Děkuji moc předem:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Moje dcera i syn (dospělí lidé) mají stejnou diagnozu.
Oběma stoprocentně a vždy , okamžitě, pomáhá mast-GEL od BIODERMY. Prodává se v lékárnách. Nevím přesně jak se jmenuje, musela bych se optat. Ale na vlastní oči jsem viděla, po prvním vetření a umytí užasný výsledek. . Zmizí po pár aplikacích. Stojí 350 Kč v lekárně kde mají zastoupení Biodermy. ,jinde je dražší.

Zdroj: diskuze Seboroická pokožka

Collaguard k čemu slouží

Cillaguard slouží jako dočasná bariéra oddělující přiléhající povrchy po celou dobu procesu hojení. Collaguard je moderní prostředek určený k zabránění vzniku srůstů.

Zdroj: Collaguard

Poradna

V naší poradně s názvem KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Uhlirova.

Prosím kde se dají koupit v okolí Trutnov,Rychnov nad Kněžnou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kolagenové injekce GUNA prodává firma inPHARM, spol. s r.o.
Kontaktní informace
Telefon: +420 241 432 133
E-mail: inpharm@inpharm.cz
petra.rottenbergova@inpharm.cz
Sídlo společnosti:
V Areálu 1243
252 42 Jesenice

Regionální zastoupení:
JIŽNÍ MORAVA
Bc. Renáta Hegerová
Area Manager
+420 602 171 938
renata.hegerova@inpharm.cz

JIŽNÍ ČECHY
Markéta Šímová
Medical representative
+420 601 369 470
marketa.simova@inpharm.cz

SEVERNÍ MORAVA
Mgr. Karolína Pišová
Medical representative
+420 607 002 572
karolina.pisova@inpharm.cz

PRAHA , PRAHA-VÝCHOD
Jan Peták, DiS.
Medical representative
+420 724 947 058
jan.petak@inpharm.cz

VÝCHODNÍ ČECHY
Monika Lindrová
Medical representative
+420 702 245 998
monika.lindrova@inpharm.cz

STŘEDNÍ MORAVA
Ing. Zuzana Kalinová
Medical representative
+420 601 578 656
zuzana.kalinova@inpharm.cz

ZÁPADNÍ ČECHY
Iveta Horáková
Medical Representative
+420 721 944 357
iveta.horakova@inpharm.cz

SEVERNÍ ČECHY
Mgr. Kateřina Beránková
Medical representative
+420 724 390 428
katerina.berankova@inpharm.cz

SEVEROVÝCHODNÍ ČECHY
Ing. Michaela Rajtrová
Medical representative
+420 722 970 714
michaela.rajtrova@inpharm.cz

Zdroj: diskuze Md guna injekce koupit

Collaguard zastoupení

Zástupce pro Českou a Slovenskou republiku je firma Immomedical CZ. Společnost Immomedical CZ s.r.o. působí na trhu zdravotnických prostředků od prosince roku 2008. Společnost se orientuje na specializovaná pracoviště fakultních, krajských a regionálních nemocnic. Odborně vyškolený tým pracovníků poskytuje všem partnerům komplexní servis při používání distribuovaných zdravotnických prostředků a souhrn informací z oblasti aplikace nových technologií a dostupnosti produktů zastupovaných firem.

Zdroj: Collaguard

Collaguard složení

Collaguard je bezpečný prostředek. Skládá se výlučně ze 100 % kolagenu, obsahuje 4 mg kolagenu na 1 cm2. Collaguard se velmi dobře používá díky svým vlastnostem. Nevyžaduje žádné speciální skladovací podmínky, neulpívá, nelepí se, membránu je možné rolovat pro laparoskopické zavedení, umožňuje přesné umístění a dobře přilne ke tkáním. Collaguard má hemostyptický účinek. Zcela se vstřebává během 3–5 týdnů, a proto nemusí být odstraněn při další operaci. Výhodou Collaguardu je minimální riziko reakce organismu na cizí těleso.

Zdroj: Collaguard

Mořské plody

Orientální krevety mají vysoký podíl purinu, běžné orientální škeble, krevety a chobotnice mají hodnotu purinu mírnou. U konzumace mořských plodů jako směsi těžko odhadnete zastoupení jednotlivých položek, takže se doporučuje omezená konzumace.

Zdroj: Zakázané potraviny

Pooperační srůsty

Pooperační srůsty jsou nejčastější komplikací po operacích v oblasti břicha a malé pánve.

Srůsty způsobují chronické bolesti břicha a znepříjemní každodenní činnost jedince po operaci, mohou způsobit neprůchodnost střev, která si vyžádá akutní operaci a hospitalizaci.

Při srůstech může dojít k opakovaným operacím spojeným s opakovanými hospitalizacemi a pracovní neschopností.

Srůsty mohou způsobovat bolestivý pohlavní styk, bolestivou menstruaci nebo problémy s vyprazdňováním, jako je zácpa.

Srůsty způsobují neplodnost.

Srůsty se nejčastěji objevují u gynekologických operací, a to u operací vejcovodů, vaječníků, endometriózy, kyretáže dělohy, u operací myomů dělohy a u císařského řezu. Dále u operací na trávicím traktu a u urologických operací.

Zdroj: Collaguard

Selen

Pojem selen označuje jeden z polokovů ze skupiny chalkogenů, pro nějž jsou typické jeho fotoelektrické vlastnosti. Latinský název je selenium (chemická značka Se). Selen v těle: selen je považován za stopový prvek, protože se musí v lidském těle vyskytovat v množství menším než 50 ppm. Zároveň je to také esenciální prvek, protože tělo si ho samo nedokáže vytvořit, ale musí ho přijímat v potravě.

Běžné množství selenu v lidském těle je kolem 12 mg selenu, nejvíce se ho nachází ve štítné žláze a v ledvinách. Doporučená denní dávka selenu v potravě je 55 – 200 µg. Pokud je potřeba, aby se množství selenu v těle navyšovalo potravinovými doplňky, podávají se nejčastěji v kombinaci bioaktivního selenu a zinku.

Selen se vyskytuje všude v půdě, ale jeho zastoupení je v ní nerovnoměrné, a to se odráží i v zastoupení tohoto prvku v rostlinných i živo

išných potravinách.

Zdroj: Potraviny obsahující selen a zinek

Krevní skupiny

Zastoupení krevních skupin v populaci České republiky je zhruba takové: 36 % krevní skupina 0, 42 % krevní skupina A, 15 % krevní skupina B a 7 % krevní skupina AB. Dietu podle krevních skupin vymyslel doktor Peter D´Adamo, který tvrdí, že bychom se měli stravovat podle krevních skupin. Pro tělo jsou vhodné potraviny, které jedli naši předci. A ti měli v určitých částech světa jistou krevní skupinu a vykonávali specifickou činnost, podle které se stravovali.

Zdroj: Hubnutí pro lidi s krevní skupinou 0

Krevní skupiny

Zastoupení krevních skupin v populaci České republiky je zhruba následující: 36 % krevní skupina 0, 42 % krevní skupina A, 15 % krevní skupina B a 7 % krevní skupina AB. Dietu podle krevních skupin vymyslel doktor Peter D´Adamo, který tvrdí, že bychom se měli stravovat podle své krevní skupiny. Pro tělo jsou vhodné potraviny, které jedli naši předci. Ti měli v určitých částech světa jistou krevní skupinu a vykonávali specifickou činnost, podle které se stravovali.

Zdroj: Hubnutí pro lidi s krevní skupinou B

Krevní skupiny

Zastoupení krevních skupin v populaci České republiky je zhruba takové: 36 % krevní skupina 0, 42 % krevní skupina A, 15 % krevní skupina B a 7 % krevní skupina AB. Dietu podle krevních skupin vymyslel doktor Peter D´Adamo, který tvrdí, že bychom se měli stravovat podle své krevní skupiny. Pro tělo jsou vhodné potraviny, které jedli naši předci. Ti měli v určitých částech světa jistou krevní skupinu a vykonávali specifickou činnost, podle které se stravovali.

Zdroj: Hubnutí pro lidi s krevní skupinou AB

Metody

Byla aplikována tři různá topická antiseptika (dvě na bázi alkoholu a jedno na bázi povidonu – jodu) na kůži jedné ruky, která byla zasažena svrabem. Z každé oblasti byl proveden stěr z kůže, aby se vyhodnotila životaschopnost roztočů v daném období. Rovněž byl proveden stěr kůže v kontrolní oblasti bez antiseptické aplikace. Antiseptika se testovala i přímo na roztoče. Statistické srovnání procentuálního zastoupení živých roztočů v různých vzorcích bylo hodnoceno pomocí testu χ 2. Proveden byl rovněž dermoskopický obraz druhé ruky před a po mytí rukou, aby se spočítal počet parazitů na povrchu kůže.[1]

Zdroj: Slivovice na svrab

Dietní plán

Cílem Iifym je svůj denní příjem napasovat jak do kalorií, tak i do předem nastavených makroživin, tedy určitého množství sacharidů (včetně vlákniny), tuků a bílkovin.

Individualita – neexistuje snad více individuální směr stravování, jako je právě IIFYM. Svůj jídelníček s nikým nesrovnáváte, protože si ho ušijete přesně na tělo.

Flexibilita – není stanovené, jaké potraviny jíst máte a jaké naopak nemáte. Určitě je fajn jíst zdravé a průmyslově nezpracované potraviny, ale i pro sušenku nebo čokoládu se občas prostor najde. Navíc když si nemůžete přesně naplánovat, co budete jíst (na dovolené, na cestách, na návštěvě), poměr a zastoupení živin v jídle odhadnete, zapíšete a zbytek dne tomu přizpůsobíte.

Počítání – Iifym je relativně časově náročná zábava. Pokud chcete hubnout či přibírat svalovou hmotu a poctivě na sobě pracujete, je dobré také poctivě zaznamenávat snědené jídlo do počítače.

Vážení – druhou trošku nepříjemnou věcí na Iifym je to, že byste každé jídlo měli zvážit. Málokdo má tak přesné oko, aby hned věděl, kolik to či ono váží. Bez hmotnosti pokrmu není možné zjistit, kolik živin a kalorií v sobě vlastně skrývá.

Pokrok – spornou položkou u flexibilního stravování jsou také samotné poměry živin. Každý člověk je unikátní a každý má jiné výživové potřeby, takže i když vám počítač optimální zastoupení živin vypočítá, nemáte jistotu, že je to poměr, který právě vaše tělo uvítá.

Zdroj: Iifym

Leukoplakie

Leukoplakie je onemocnění, při kterém se objevují bílé povlaky na povrchu těla, nejčastěji na sliznicích. Má ale několik dalších charakteristik. Toto postižení je obecně nazýváno jako orální leukoplakie, ale protože je mnoho z nich způsobeno kouřením, rozdělujeme je podle způsobu vzniku na kuřácké leukoplakie a nekuřácké leukoplakie. Nejvíce postiženi jsou muži – kuřáci. U nich se onemocnění vyskytuje ve středním a vyšším věku. Ženy kuřačky mají zastoupení nemocných šestkrát menší, ale příznaky se u nich objevují o něco dříve než u mužů.

Nemoc se projevuje bělavými, ostře ohraničeným povlaky na sliznicích. Mohou být postiženy sliznice dutiny ústní, zevního genitálu, ale i sliznice uvnitř našeho těla, jako je třeba sliznice močového měchýře. Dalším příznakem je také nadměrné rohovatění kůže nebo její zesilování.

Foto leukoplakie

Zde je několik fotografií, na nichž je vidět projevy leukoplakie.

Zdroj: Nejčastější nemoci úst

Léčba

Důležité je určit a odstranit vyvolávající příčinu a nasadit vhodnou hormonální léčbu. V léčbě má své zastoupení i psychoterapie. Pokud je příčinou amenorey vrozená vývojová vada, lékaři indikují chirurgické odstranění abnormality, v některých případech je nutné provést plastiku. Hormony se podávají v případě, že je amenorea primární, nebo se podávají i jako podpůrná léčba.

Ztráta menstruace je spojena s osteoporózou, u těchto žen se častěji objevují zlomeniny a kosti mají menší hustotu kostní tkáně. Pravidelná menstruace je známkou toho, že vaječníky produkují normální množství estrogenu a progesteronu. Pozdní nástup menstruace je spojen s trojnásobně vyšším rizikem výskytu zlomenin zápěstí v porovnání s dívkami, které neměly s nástupem menstruace problém. Amenorea může způsobit i neplodnost, někdy selže funkce vaječníků již v mladém věku a žena se tak stává neplodnou.

Zdroj: Amenorea

Pro koho je řada určena?

Svou největší sílu ukáže AWAPUHI WILD GINGER® zvláště u přirozeně suchých a křehkých vlasů, zesvětlovaných nebo chemicky ošetřovaných vlasů, sluncem a jinými vlivy prostředí poškozených vlasů, vlasů namáhaných žehlením, kulmováním, fénováním či kartáčováním. Dodává vlasům dobrou kondici, nezatěžuje a nemastí. Snižuje lámavost vlasů o 80 %, zintenzivňuje lesk o 35 % a eliminuje ztrátu barvy o 67 %*.

Přední česká kadeřnice Blanka Hašková ze salonu Hair Area říká: „Spolu s AWAPUHI WILD GINGER® vstoupila do našeho salonu dodatečná dávka pohody. Je příjemné vidět spokojenost na tvářích zákazníků, kteří léta hledali účinný recept na své poškozené nebo namáhané vlasy, a kteří s nadšením zjišťují, že jej našli“.

Nabídka profesionální vlasové kosmetiky Paul Mitchell®

Zdroj: Myone s.r.o., zastoupení značky Paul Mitchell v ČR

*Tyto hodnoty byly prokázány nezávislou srovnávací (proti neošetřovaným vlasům) studií společnosti Keraplast Technologies Ltd. z roku 2010. Hodnoty jsou vztaženy k rozdílu v kvalitě vlasů po první aplikaci produktu AWAPUHI WILD GINGER® KERATRIPLEXTM TREATMENT.


Zdroj: Havajský bílý zázvor pro absolutní regeneraci poškozených vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP