Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CUKR JAKO PEELING

OBSAH

Přírodní peeling

Cukr je přírodní peeling. To znamená, že může být použit k odstraňování odumřelých kožních buněk, čímž vede k mladistvé, zářící pleti. Z tohoto důvodu je používán v mnoha prostředcích určených pro peeling celého těla a může být lepší volbou než sůl. Sůl má totiž tendenci dehydratovat kůži, zatímco cukr má opačných účinek. Použití cukru jako každodenní součásti režimu péče o pleť může pomoci kůži absorbovat další hydratační složky. Cukr také obsahuje kyselinu glykolovou, která pomáhá při odlupování kůže. Takže cukr vlastně odstraňuje odumřelou kůži nejen mechanicky, ale i chemicky.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku

Diskuze

V diskuzi JAK DEPILOVAT CUKROVOU PASTOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eveli.

Děkuji za info. Nevím vlastně proč, ale pořád jsme si cukrovou depilaci představovala úplně jinak. Myslela jsem, že to působí podobné jako peeling, že se potom jen šetře i s chloupky. Ale ono je to vlastně hodně podobné jako ta vosková. No a s tím laserem je zase vyšší cena, tady epilace-laserem.cz/c… koukám na nějaký ten ceník. Ono to není zase tak hrozné, ale ten cukr může vyjít na skoro nula nic.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak depilovat cukrovou pastou

Proč právě cukr na kůži?

Běžnou součástí exfoliačních peelingů jsou Alfa hydroxy kyseliny, známé také jako AHA. Jednou z nich je také kyselina glykolová nalezená v cukrové třtině. Kyselina glykolová v cukru z cukrové třtiny je přirozeně se vyskytující AHA a díky tomu je cukrový peeling již dlouhou dobu populární a efektivní způsob, jak odstranit odumřelé buňky a dosáhnout tak krásnou a zdravou pokožku.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi OLEJ CUKR MED NA PORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adrianka.

Prave jsem vyzkoušela masku ,,cukorvý peeling,, a musím říct opravdu super, pleť je hebká, odumřelá kužička pryč. Doporučuji :-)

PS: Klidně by i stačila 1 lžička oleje, lžička cukru a lžička medu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olej cukr med na pory

Na co je dobrý biologický peeling?

  • Biologický peeling se používá tam, kde je pleť nečistá, mastná a také zužuje rozšířené póry.
  • Biologický peeling se používá při nedostatečně prokrvené pleti.
  • Biologický peeling se používá, když se objeví ochabnuté kontury tváře.
  • Biologický peeling se používá na vrásky, na stárnoucí anebo sluncem poškozenou pokožku (atrofie a elastóza).
  • Biologický peeling se používá na jizvy po akné anebo na  jizvy po haváriích.
  • Biologický peeling se používá na těhotenské strie.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Diskuze

V diskuzi PEELING DOMÁCÍ VÝROBA PROTI ČERNÝCH TEČKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel :).

Ahojte:) sama sem si před chviličkou udělala ten cukrovej peeling :)) ao pravdu to pomohlo !! :)) ale nedělala sem to stím olivovím olejem ale se slunečnicovím:)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Peeling domácí výroba proti černých tečkám

Bilogický peeling video

Videa, na kterých je dobře vidět jak se provádí biologický peeling, jsou zde.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Diskuze

V diskuzi JAKE HODNOTY MA BYT DLOUHODOBY CUKR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

mam dotaz-jakou ma mit hodnotu dlouhodoby cukr 40 nebo kolik dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Skalnikova.

Prosím jak si hlídat dlouhý cukr měřím si cukr ale dlouhý tam není dekuju

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Cukr a vločky na suchou pleť

Peelingcukru a ovesných vloček je ideální pro změkčení suché pleti a proti svědění kůže. Účinky ovesných vloček na svědění pokožky jsou skutečně silné, například na neštovice, kdy probíhá ukrutné svědění, velice pomáhá proti svědění právě koupel v plné vaně vody, ve které je rozmícháno jedno kilo ovesných vleček. Na peeling lze ovesné vločky použít také úplně samostatně, místo cukru, protože samy o sobě působí jako jemný exfoliant. K cukrové pastě stačí přidat dvě lžičky uvařených ovesných vloček.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krasavka.

Dámy, jednoznačně doporučuji peeling od NevO Dead Sea Spa. Obsahuje minerály z Mrtvého moře, pleť je po něm nádherně hladká, sametově hebká a vyživená.
Navíc je teď v akci za sníženou cenu - nevo-spa.com/cs/obch…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Peeling

Cukrový peeling cena

Zde je seznam obchodů a také nejlevnější cena, za kterou se dá koupit profesionální cukrový peeling: cukrový peeling cena.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PEELING PROTI AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

NEDOPORUČUJI peeling ''pomocí'' česneku .. po aplikaci má pleť okamžitě zrudla slzeli mi oči a štípalo to ... Asi je to reakce na mou citlivou pokožku .. okamžitě jsem to z pleti smyla a dostalo se mi to až do vlasů ze kterých jsem to nemohla vytáhnout.. Až po aplikaci mého nočního krému jsem si ulevila byla to taková úleva jako když máte za sebou náročný den a přijdete domů a sednete si.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mari.

česnek taky nedoporučuji!! pleť mi to úplně spálila a na kožní jsem na to dostala antibiotika...

Zdroj: diskuze Domácí peeling proti akné

Bilogický peeling cena

Nejlepším místem pro biologický peeling je ověřené kosmetické studio, u kterého víte, že vám na vaši pleť nenapatlají v rámci biologického peelingu třeba kyselinu glykolovou, která se používá výhradně jako chemický peeling a je mnohem agresívnější než bilogický peeling. Cena za bilogický peeling v kosmetickém studiu se pohybuje v rozmezí od 400 Kč do 800  Kč, ale i více, v závislosti na místě a na použité směsi bylinek a enzymů. Bilogický peeling si můžete také provést pravidelně i doma a to za mnohem nižších nákladů. Existuje celá řada různě drahých přípravků na biologický peeling, které se dají koupit třeba na internetu. Jejich cena se pohybuje od 200 Kč až do 2 000 Kč. Zde jsou seřazeny přípravky pro domácí biologický peeling podle jejich ceny.

Zdroj: Biologický peeling, omlazení z přírody

Poradna

V naší poradně s názvem CUKR PO INTENZÍVNÍM SPORTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Jsem diabetik 1. stupně už 11 let, a ted se mi nejak nedaří držet cukr při sportu.
V 17.00 cukr 5,2, opravdu jeden plátek toustového chleba (25 g) a cca 10 g gervais, od 17.30 do 18.30 polozávodní čtyřhra v bembajsu a v 19.00 cukr 17,9 !!!!
To nemohl být cukr z jídla, ale údajně játra začly produkovat cukr z svalů a tuků. Stalo se mi to víckrát, je k tomu nějaká rada? Najíst se před bembajsem a píchnout inzulín? Dík za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Váš problém se nazývá hyperglykemie s ketonurií (preexercice high glukose with ketones) a je u diabetiků 1. stupně běžný. Jde o akutní deficit inzulinu, kdy glykemie vystoupá nad 16 mmol/l. V tomto stavu byste již neměl cvičit/hrát a měl byste v klidu vyčkat kompenzace další dávkou inzulinu. Inzulín neaplikujte před cvičením. Taktéž byste měl s tímto problémem seznámit svého diabetologa. S ním pak můžete přesně naplánovat stravu a dávkování inzulínu ve dnech sportu a ve dnech volna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukr po intenzívním sportu

Domácí peeling z hnědého cukru

Budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 šálek hnědého cukru;
  • 3 kapky citrónové silice;
  • extrakt panenského olivového oleje lisovaného za studena.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT DOMACI TELOVY PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Musím říct, že tělový peeling z kávy zanechává pokožku superhladkou a krásně měkkou, ale nedoporučovala bych ho slečnám s citlivou pletí. Po smytí jsem měla narudlou pokožku a udělala se mi vyrážka!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vyrobit domaci telovy peeling

Peeling z hnědého cukru

Pokud chcete mít pokožku jako hedvábí, stačí, když se o ni budete dobře starat. Pravidelný peeling čili odstraňování odumřelých šupinek mechanickou cestou je jednou z možností. Recept, který vám na dalších řádcích nabízíme, v sobě spojuje vyživující účinky olivového oleje s abrazivními schopnostmi cukrových krystalů, které se v oleji následně pozvolna rozpustí a zanechají vaši kůži nádherně hladkou. V nabízeném receptu se používají jen čistě přírodní látky, takže se nemusíte obávat alergických reakcí.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karlos.

To byl přesně můj případ. Zdravý životní styl, dostatek pohybu a přesto mi cukr v krvi létal okolo 6ti mol. Nakonec se mi povedlo pomocí doplňku stravy cukr v krvi zkrotit a držet ho na uzdě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel IVa.

Co vam pomohlo? vyzkousela jsem uz hodne veci ale nic nezabira

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi co nejrychleji

Co lze použít na peeling

Odumřelé buňky kůže způsobují matnou a bezbarvou pleť. Peeling je určen pro všechny typy pleti. Chemický peeling odstraňuje odumřelé kožní buňky bez podráždění pokožky a stimuluje krevní oběh. Drobné syntetické kuličky nebo granule z přírodně drcených meruňkových pecek, otrub nebo mořského písku působí jako velmi jemný smirkový papír. Jako mechanický peeling se používají například solné krystaly, krystaly cukru, drátěnky a tuhé kartáče či abrazivní částice všeho druhu (jíl, písek, plastové částice).

Zdroj: Domácí peeling

Účinky

Domácí kávový peeling je laciná varianta pro vláčnou a hebkou pokožku. Její hlavní výhodou je vyhlazující účinek.

Zdroj: Domácí peeling z kávy

Příprava peelingu

Jediné, co musíte udělat, je důkladně smíchat všechny ingredience, aby vznikl perfektní peeling. Nakonec přidejte ještě olej, který by měl navlhčit cukr a zůstat také na povrchu směsi. Tento peeling se velmi snadno aplikuje a lze jej použít na celé tělo včetně obličeje.

Tento peeling poskytuje vaší pokožce komplexní péči, a to proto, že jednak obsahuje cukr, který je vynikající exfoliant („odlupovač“) a má rovněž antibakteriální a hydratační účinky, a jednak je jeho součástí olivový olej, který poskytuje pleti intenzivní hydrataci a je bohatý na antioxidanty vitamínu A a E. Nakonec nesmíme zapomenout na citrónový esenciální olej, který pokožku čistí, zanechává svěží pocit a může pomoci stimulovat krevní oběh.

Pokud dáváte přednost domácí péči, nebojte se do přípravků přidat cukr, neboť vaší pleti prospívá. A když své tělo budete „drhnout“ sladkým peelingem pravidelně, možná se to projeví i na úbytku centimetrů ve vašem pase. Cukr ve stravě může znamenat pohromu pro vaše tělo, ale pokud budete cukr používat při péči o svou pleť, odmění se vám jemnější, hladší a zářivější pokožkou.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku

Jak si vyrobit svůj vlastní cukrový peeling - recept

Pokud jste došli k závěru, že komerčně vyráběné cukrové peelingy jsou příliš drahé, tak je ten správný čas na vyzkoušení něčeho nového. Na výrobu základu cukrového peelingu budeme potřebovat jeden malý šálek cukru a malé množství oleje, který může být buď olivový, kukuřičný, arašídový nebo i slunečnicový. Do cukru ho přidejte tolik, abyste dosáhli pastovité konzistence. Cukr je třeba, aby byl býlí a byl třtinový – vyroben z cukrové třtiny. Hnědý cukr má tendenci přidat do cukrového peelingu lehký pach melasy. Nyní můžeme použít řadu užitečných a kůži prospěšných složek, které můžeme přidat k tomuto cukrovému základu.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Cukrový peeling pro citlivou pokožku

Lidé s citlivou kůží, by neměli vonné oleje přidávat a raději by je měli nahradit s uklidňujícími protizánětlivými látkami, jako je například odvar z heřmánku, nebo řapíku a nebo použít gel z rostliny aloe vera.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Recept na domácí peeling na nohy

Smíchejte asi 1 dcl olivového oleje s cca 2–3 lžícemi hrubé mořské soli. Umíchejte si kaši a rovnoměrně ji naneste na chodidla i nárty. Ihned začněte s masáží, na které si dejte záležet. Nejlepší je, když vám tuto proceduru provede někdo jiný. Když máte peeling nohou hotový, opláchněte je teplou vodou, namažte je výživným krémem a nasaďte si ponožky. Kůže tak rychleji změkne a vstřebá krém. Peeling provádějte pravidelně 1x týdně.

Zdroj: Peeling na nohy

Skladování cukrového peelingu

Mějte na paměti, že pokud je domácí cukrový peeling uchováván příliš dlouho, tak často rád žlukne, nebo se zkazí vlivem bakterií a vzdušné vlhkosti. Prodloužit životnost domácího cukrového peelingu lze přidáním vitamínu E (rozříznutím vitamínové kapsle) anebo také mořská sůl dokáže prodloužit trvanlivost peelingu. Nejlepší je si svůj cukrový peeling připravit vždy čerstvý.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP