Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CUKR NA POKOŽKU

OBSAH

Přírodní peeling

Cukr je přírodní peeling. To znamená, že může být použit k odstraňování odumřelých kožních buněk, čímž vede k mladistvé, zářící pleti. Z tohoto důvodu je používán v mnoha prostředcích určených pro peeling celého těla a může být lepší volbou než sůl. Sůl má totiž tendenci dehydratovat kůži, zatímco cukr má opačných účinek. Použití cukru jako každodenní součásti režimu péče o pleť může pomoci kůži absorbovat další hydratační složky. Cukr také obsahuje kyselinu glykolovou, která pomáhá při odlupování kůže. Takže cukr vlastně odstraňuje odumřelou kůži nejen mechanicky, ale i chemicky.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku

Diskuze

V diskuzi JAKE HODNOTY MA BYT DLOUHODOBY CUKR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

mam dotaz-jakou ma mit hodnotu dlouhodoby cukr 40 nebo kolik dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Věra Skalnikova.

Prosím jak si hlídat dlouhý cukr měřím si cukr ale dlouhý tam není dekuju

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Domácí peeling z hnědého cukru

Budete potřebovat následující ingredience:

  • 1 šálek hnědého cukru;
  • 3 kapky citrónové silice;
  • extrakt panenského olivového oleje lisovaného za studena.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem CUKR PO INTENZÍVNÍM SPORTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Jsem diabetik 1. stupně už 11 let, a ted se mi nejak nedaří držet cukr při sportu.
V 17.00 cukr 5,2, opravdu jeden plátek toustového chleba (25 g) a cca 10 g gervais, od 17.30 do 18.30 polozávodní čtyřhra v bembajsu a v 19.00 cukr 17,9 !!!!
To nemohl být cukr z jídla, ale údajně játra začly produkovat cukr z svalů a tuků. Stalo se mi to víckrát, je k tomu nějaká rada? Najíst se před bembajsem a píchnout inzulín? Dík za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Váš problém se nazývá hyperglykemie s ketonurií (preexercice high glukose with ketones) a je u diabetiků 1. stupně běžný. Jde o akutní deficit inzulinu, kdy glykemie vystoupá nad 16 mmol/l. V tomto stavu byste již neměl cvičit/hrát a měl byste v klidu vyčkat kompenzace další dávkou inzulinu. Inzulín neaplikujte před cvičením. Taktéž byste měl s tímto problémem seznámit svého diabetologa. S ním pak můžete přesně naplánovat stravu a dávkování inzulínu ve dnech sportu a ve dnech volna.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukr po intenzívním sportu

Exfoliace pleti cukrem

Exfoliace, tedy odstraňování vrchní vrstvy odumřelých buněk z povrchu obličeje nebo pokožky těla mechanickou cestou, je pro naši pokožku velmi důležitá. Pravidelné odstraňování odumřelých kožních buněk prospívá všem, bez ohledu na věk či pohlaví. A proč použít právě cukrový peeling? Přírodní třtinový cukr je starodávný lidový lék na suchou pokožku. Přírodní zvláčňující účinky cukru napomáhají pokožku dostatečně zvláčnit, dodávají jí na pružnosti a chrání ji proti přirozenému stárnutí, navíc jí dodají potřebnou energii pro rychlou regeneraci. Při pravidelném peelingu bude vaše pleť hladká, prokrvená a zdravá. Hotový peeling si můžete pořídit v obchodě od jakékoliv kosmetické značky, nebo si jej za mnohem nižší částku vyrobit doma.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karlos.

To byl přesně můj případ. Zdravý životní styl, dostatek pohybu a přesto mi cukr v krvi létal okolo 6ti mol. Nakonec se mi povedlo pomocí doplňku stravy cukr v krvi zkrotit a držet ho na uzdě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel IVa.

Co vam pomohlo? vyzkousela jsem uz hodne veci ale nic nezabira

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi co nejrychleji

Příprava peelingu

Jediné, co musíte udělat, je důkladně smíchat všechny ingredience, aby vznikl perfektní peeling. Nakonec přidejte ještě olej, který by měl navlhčit cukr a zůstat také na povrchu směsi. Tento peeling se velmi snadno aplikuje a lze jej použít na celé tělo včetně obličeje.

Tento peeling poskytuje vaší pokožce komplexní péči, a to proto, že jednak obsahuje cukr, který je vynikající exfoliant („odlupovač“) a má rovněž antibakteriální a hydratační účinky, a jednak je jeho součástí olivový olej, který poskytuje pleti intenzivní hydrataci a je bohatý na antioxidanty vitamínu A a E. Nakonec nesmíme zapomenout na citrónový esenciální olej, který pokožku čistí, zanechává svěží pocit a může pomoci stimulovat krevní oběh.

Pokud dáváte přednost domácí péči, nebojte se do přípravků přidat cukr, neboť vaší pleti prospívá. A když své tělo budete „drhnout“ sladkým peelingem pravidelně, možná se to projeví i na úbytku centimetrů ve vašem pase. Cukr ve stravě může znamenat pohromu pro vaše tělo, ale pokud budete cukr používat při péči o svou pleť, odmění se vám jemnější, hladší a zářivější pokožkou.

Zdroj: Cukr v péči o pokožku

Charakteristika cukru

Cukr je bílá krystalická látka, která je velmi dobře rozpustná ve vodě a má výrazně sladkou chuť. Po chemické stránce patří cukr mezi sacharidy. V lidské výživě mají největší význam cukrová třtina a cukrová řepa, které kryjí z 99 % celosvětovou výrobu cukru. Cukr zvyšuje chutnost, ale také energetickou hodnotu potravin.

Zdroj: Cukr

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Vašíčková.

Dobrý den.Mám dlouhodobý cukr 4,1.Jedná se prosím o kompenzovanou cukrovku?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hodnoty dlouhého cukru by při dobrém životním stylu měly být maximálně 47mmol/mol. Jakákoli vyšší hodnota než 53 mmol/mol ukazuje na špatné stravovací návyky a pokud je číslo vyšší, tj. 80 mmol/mol a více, jde o velmi špatné výsledky.
Zeptejte se svého lékaře na výsledky laboratorních testů, abyste měla jasno v ukazatelých, které přinášejí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Škodlivost cukru

I když nesladíte, cukr se ukrývá v mnoha pochutinách, jako je sirup, sladké pečivo a limonády. Naše zdraví je tak vážně ohroženo. Cukr se podílí na spoustě závažných onemocnění a hlavně na civilizačních chorobách. Ve své podstatě se dá konzumace cukru přirovnat ke konzumaci drogy, ne nadarmo se cukru říká bílý jed.

Zdroj: Cukr

Diskuze

V diskuzi PAMPELIŠKOVÝ MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Asi moc nechápu jak pod nadpisem med bez cukru je recept na med s třtinovým cukrem. Březový cukr je taky cukr. A buchta po obědě našim babičkám opravdu nepomáhala k trávení.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pampeliškový med

Druhy cukru

  • Cukr krystal je směs krystalů stejnoměrného zrnění, volně sypká a obsahuje nejméně 70 % cukru.
  • Cukr krupice se skládá ze směsi menších nebo rozdrcených krystalů stejnoměrného zrnění. Také tato směs je volně sypká.
  • Cukr moučka je volně sypká směs jemně mletých drcených krystalů, vyrábí se mletím krystalů, obsahuje minimálně 95 % částic cukru s přísadou protihrudkujících látek.
  • Cukr s přísadami je označován jako želírující cukr, což je cukr krupice s přídavkem želírující látky, pektinem a kyselinou citronovou.
  • Vanilínový nebo skořicový cukr se vyrábí z cukru krupice s přísadami skořice nebo vanilky.
  • Tvarovaný cukr má tvar kostek, homolí nebo bridže. Roku 1841 vyrobil cukrovarník Jakub Kryštof Rad v Dačicích první kostkový cukr, který původní homole postupně nahradil.

Zdroj: Cukr

Diskuze

V diskuzi JAKE HODNOTY MA BYT DLOUHODOBY CUKR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

ja myslela cukr za dva tri mesice zpetne,myslim 30 az 40,mam 50,je to moc vazne?dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav Vencl.

po dnešní kontrole mám dlouhodobý cukr 70 jakou hodnotu má mít ? děkuji

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Cukr krystal

Cukr krystal je směs krystalů stejnoměrného zrnění, volně sypká a obsahuje nejméně 70 % cukru.

Výhody, nevýhody

Cukrcukrovinky mají vliv i na vznik zubního kazu. Obecně je cukr rizikový z hlediska vzniku různých onemocnění, jako je cukrovka, choroby srdce, těžká obezita a některé druhy rakoviny. Zejména kombinace nadměrné spotřeby cukrů a tuků je velmi škodlivá lidskému zdraví.

Cena

Zde může vidět cenu cukru krystal.

Zdroj: Cukr

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Dobry den co bys te me poradili mam cukr 17 beru kapky metamizol a gujaran nemam to s toho prosim dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky Metamizol a Guajacuran jsou léky proti bolesti a na uvolnění svalstva. Tyto léky nepůsobí na hladinu krevního cukru. Pokud máte takto vysoký obsah glukózy v krvi, musíte se poradit s lékařem diabetologem. Existuje mnoho možností, jak snížit cukr v krvi. Ke zvolení té správné je třeba znát váš zdravotní stav, a ten zná jedině váš lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Hnědý cukr

Hnědý cukr je surový cukr. Tento cukr má vyšší obsah biologicky hodnotných látek, má svou charakteristickou chuť a vůni. Jeho zabarvení se pohybuje na stupnici od světle béžové přes zlatavou až po tmavě hnědou. Zabarvení tohoto cukru je způsobeno melasou, nedostatečně oddělenou od cukru v procesu výroby.

Výhody, nevýhody

U přírodního cukru se nepoužívá rafinace a chemické bělení, proto je zachován obsah významných látek. Přírodní cukr obsahuje draslík, sodík, vápník, hořčík a řadu aminokyselin. Jeho použití téměř odpovídá použití rafinovaného cukru, je vhodný například ke slazení kávy, čaje, k pečení perníků a jiných moučníků.

Cena

Zde může vidět cenu hnědého cukru.

Zdroj: Cukr

Diskuze

V diskuzi JAKE HODNOTY MA BYT DLOUHODOBY CUKR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarka.

mam dotaz-jakou ma mit hodnotu dlouhodoby cukr 40 nebo kolik dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miloslava Finková.

Mám dlouhodobý cukr 44 odběr na lačno 8,5,,beru 1 tabletu /500 mlgr, denně.....není to moc 8,5 ? děkuji Miloslava

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Proč právě cukr na kůži?

Běžnou součástí exfoliačních peelingů jsou Alfa hydroxy kyseliny, známé také jako AHA. Jednou z nich je také kyselina glykolová nalezená v cukrové třtině. Kyselina glykolová v cukru z cukrové třtiny je přirozeně se vyskytující AHA a díky tomu je cukrový peeling již dlouhou dobu populární a efektivní způsob, jak odstranit odumřelé buňky a dosáhnout tak krásnou a zdravou pokožku.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Jak snížit cukr v krvi v těhotenství

Odpověď na tuto otázku je jednoduchá – je potřeba snížit spotřebu cukru. To je hlavní cesta, jak požadovaného stavu dosáhnout. Důležité je i snížit příjem škrobových sacharidů, které se v těle změní na cukr.

Zdroj: Jak rychle snížit hladinu cukru v krvi

Co je to hroznový cukr

Wikipedie uvádí, že glukóza (v chemickém názvosloví sacharidů glukosa) - z řeckého glykys, což je sladký, nebo gleukos, to znamená mošt, sladké víno -, v běžné řeči označovaná jako hroznový cukr nebo krevní cukr, je jedním z monosacharidů ze skupiny aldohexóz. V chemických vzorcích oligosacharidů a polysacharidů se značí symbolem Glc. V čistém stavu je glukóza bílá krystalická látka sladké chuti. V přírodě je běžnou konformací glukózy D-glukóza, která stáčí polarizované světlo doprava, odtud pochází její staré označení dextróza, které se doposud běžně používá v lékařské literatuře.

Zdroj: Hroznový cukr

Hroznový cukr

Hlavní rozdíl mezi běžným cukrem a cukrem hroznovým spočívá ve složení, protože glukóza, což je hroznový cukr, je monosacharid, nejjednodušší cukr vůbec, tvořený jen jednou cukernou jednotkou, což v praxi znamená, že se rychleji uvolňuje do krve, právě díky této vlastnosti může sloužit jako pohotový zdroj energie pro svaly i mozek.

Výhody, nevýhody

Používání hroznového cukru ke slazení v domnění, že má méně energie než klasický cukr, je nesprávné, jelikož hroznový cukr má stejné množství energie jako cukr, ovšem jeho sladivost je o něco nižší, takže ve skutečnosti se hroznového cukru na stejně sladkou chuť spotřebuje o něco více, a proto se nedá doporučit diabetikům ani lidem s nadváhou. Výborný je na rychlé doplnění energie. V lékárnách se hroznový cukr prodává balený jako bonbony, ovšem o bonbony se nejedná. Výsledkem konzumace je hlad, který vás může donutit sníst více potravy než obvykle.

Cena

Zde může vidět cenu hroznového cukru.

Zdroj: Cukr

Recept na domácí pleťovou masku z cukru a tvarohu

  • 3 lžíce plnotučného tvarohu
  • 1 lžíce hroznového cukru
  • 1 vejce
  • šťáva z půlky citrónu

Z bílku ušlehejte sníh, do kterého zlehka vmíchejte tvaroh, cukr, žloutek a citronovou šťávu. Hotovou masku naneste na obličej a nechte působit cca 20 minut.

Zdroj: Hnědý třtinový cukr na pleť

Předávkování

Pokud dojde k předávkování, tak k odbourání pomůže hodně pít, ideálně neslazené minerálky, a dostatek pohybu. Hroznový cukr má velkou výhodu v tom, že se rychle metabolizuje na energii a hned je vydán do krve jako čistá energie. Z hroznového cukru se nedá přibrat, to však neznamená, že ho můžete denně zkonzumovat půl kila.

Zdroj: Hroznový cukr

Hroznový cukr v těhotenství

Hroznový cukr je možné používat u diabetiků jako první pomoc při hypoglykémii. Může také rychle dodat energii při porodu, pokud se žena z nějakého důvodu nemůže najíst, při vrcholovém sportu či při intenzivní duševní aktivitě. Není ale možné ho doporučit k častější nebo pravidelné konzumaci komukoliv, dokonce ani lidem, kteří trpí nechutenstvím nebo potřebují přibrat, negativa jeho příjmu převažují.

Jak již bylo napsáno, hroznový cukr se používá jako rychlý a spolehlivý zdroj energie, jako zdravá náhrada cukru nejen pro nemocné, ale i pro děti a těhotné ženy. Těhotné ženy by však neměly překročit dávku šesti bonbonů denně.

Zdroj: Hroznový cukr


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Válková

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP