Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TEHOTENSTVI PIHY

OBSAH

Proč máme pihy

Nadprodukcí kožního pigmentu, který je známý jako melanocyt, vznikají v obličejové oblasti malé hnědé skvrny, neboli typické pihy. Pigmentová produkce je také stimulována nadměrným vystavováním pokožky na ultrafialové sluneční záření. U lidí, kteří trpí na pihy, tak je velké riziko spálení pokožky sluncem. A pokud se nechtějí spálit, tak by se měli v létě vyhýbat slunci, protože tyto činnosti podporují rozvoj pih.

Zdroj: Domácí péče o pihy

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ PIHY NA TĚLE FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

dobry den chtela jsem se zeptat manzelovi se delaji cervene pihy ma je na zadech ,brichu a taky se mu udelala v hlave co mame delat dekuju moc

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Červené pihy na těle foto

Homeopatie na pihy

Homeopatické léky mohou být také použity úspěšně i účelně k léčbě pih. Ve skutečnosti pihy patří mezi zdravotnické podmínky, které mohou být léčeny bez větších potíží během několika týdnů. Existuje celá řada společných homeopatických léků, které mohou být úspěšně použity k léčbě pih. Ale před tím než použijete nějaký homeopatický lék, tak se poraďte se svým lékařem, aby si ověřil vaši dávku a účinek, který je pro vás vhodný. Mezi homeopatické léky na pihy patří Kalium bichromicum, Grafit, Lycopodium, fosfor, výtažek ze sépie, uhličitan sodný -jedlá soda a síra.

Zdroj: Domácí péče o pihy

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Byliny na pihy

Pihy a kůže, které jsou postižené pigmentací, mohou být osvětleny nebo odstraněny pomocí některých bylin.

Rozmixujte čtvrtinu šálku nezralého rybízu a lžíci nepasterizovaného medu. Použijte tuto směs k zesvětlení pih, které se vyskytují kdekoliv na těle. Tato akutní bylinná směs může být použita přímo na pihy. Směs ponecháme na postižené kůži asi 30 minut. Po uplynutí doby se směs z kůže opláchne trochou teplé vody. Následně postižené místo potřete zředěnou citrónovou šťávou, což vytvoří další bělící opatření.

Pihy mohou být také zesvětleny pomocní dalších aplikací. Mezi ně patří bylinná šťáva z křenu nebo octa vyrobeného z křenu. Také pomáhá bylinný přípravek z ovesných vloček. Přípravek z ovesných vloček se potře přímo na kůži a tím jsou pihy také vyběleny.

Zdroj: Domácí péče o pihy

Poradna

V naší poradně s názvem PIHATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Jsem pihata od cca 5 let. Zaclo to celym oblicejem. Kolem puberty zacly ruce a dnes po 30-itce jsem pihata cela a kazdym rokem je to horsi. A uz mi nejde se ani opalit. Jde nejak tvorbu zastavit a jiz vznikle vymizet? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tyto pihy nejde zastavit, neboť jsou součástí pokožky. Můžete použít zesvětlovací krémy na pleť, ale neočekávejte od toho mnoho. Krémy totiž vybělí i kůži, kde pihy nejsou a tak nikdy zcela nevymizí. Úplně nejlepší je změna pohledu na vlastní tělo. Musíte se s mířit s tím, co jste od přírody dostala a začít to vnímat jako své přednosti. Pro mnoho lidí je pihatá pokožka symbolem krásy, jak můžete vidět například zde: www.google.cz/images…
Buďte hrdá na své pihy, protože ne každý se může honosit takovou krásou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit cervenou tecku na noze

Odstranění pih

Pokud trpíte pihami a máte po těle výrazná mateřská znaménka, nepodceňujte občasnou návštěvu kožního lékaře, který vám velké pihy zkontroluje. Lékař může doporučit odstranění velkého mateřského znaménka, které se provádí chirurgicky. Malé pihy vám z těla i obličeje odstraní laser. A to během několika minut. Pihy jsou odstraněny laserovým paprskem, který se dostane pod kůži a rozloží pigment, kterého se pak tělo samo zbaví. Odstranění pih je také možné pomocí chemického peelingu. Ten využívá ovocné kyseliny, které odstraňují povrchovou část pokožky. Tato metoda se používá také při omlazování kůže.

Pihy se dají odstranit například depigmentačními krémy, bělením, chemickým peelingem, intenzivním pulzním světlem nebo ve zkrášlovacích centrech. Jde o velmi citlivou aplikaci, přičemž pihy zesvětlají a zmizí přibližně v rozmezí od dvou do deseti dnů. Jedno odstranění pih většinou nestačí. Nežli začnete uvažovat o odstranění pih, je důležité poradit se o tom s dermatologem. Pihy a mateřská znaménka mohou být velmi nebezpečná.

Zdroj: Babské rady na pihy

Poradna

V naší poradně s názvem PIHY NA PŘEDKOŽCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Dobrý den,
mám jednu pihu už od dětství na předkožce a a rok zpátky se mi udělali 3 malinké pihy asi 1-2 mm. Nejedná se o rakovinu?
Díky Pavel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Spíše to bude běžný névus než rakovina. Už jen proto, že penis v naší kultuře nosíme pod spodním prádlem a nedostane se k němu sluneční svit způsobující rakovinu. Jistotu můžete mít po vyšetření dermatoskopem u kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pihy na předkožce

Jak odstranit pihy

Klasické babské rady pomohou, ale ani ony pihy neodstraní, spíš je trochu zesvětlí.

Můžete například vyzkoušet šťávu z citronu, okurky nebo křenu, bílou šťávu, která vytéká ze stonku pampelišky, či rozmačkanou kaši z jahod.

Z bylinek pomůže vlaštovičník a měsíček lékařský. Ale pozor. Každá pleť je jinak citlivá a kyseliny a další účinné látky v těchto pomocnících mohou vyvolat i nepěknou alergickou reakci, třeba vyrážku.

Zdroj: Babské rady na odstranění pih

Diskuze

V diskuzi RYMOVNIK V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Lze užívat Rýmovník i v těhotenství? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřiška.

Nesmíte,jenom inhalovat!!

Zdroj: diskuze Rymovnik v těhotenství

Co jsou pihy

Pihy jsou ostře ohraničené žlutohnědé skvrny na lidské kůži, obsahující zvýšené množství kožního pigmentu (melaninu). Objevují se především na obličeji, hlavně v oblasti nosu, ale také na jiných místech těla, jako je hruď, ruce, ramena či záda. Množství pih ovlivňuje sluneční záření. Větší míra expozice zvyšuje počet a kontrast pih. V letním období se výskyt pih zvyšuje. Důležitým faktorem jsou také genetické predispozice.

Pihovatost je kožní vada, kdy dochází k nerovnoměrnému rozložení kožního pigmentu. Pihy lze odstranit nebo potlačit užíváním speciálních kožních krémů, případně pomocí skalpelu nebo laseru. Účinnou prevencí zůstává ochrana před slunečními paprsky, a to zvláště u jedinců s citlivou pokožkou.

Zdroj: Babské rady na odstranění pih

Poradna

V naší poradně s názvem TĚHOTENSTVÍ A BLEŠÍ KOUNUTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohmova.

Jak může být kousnutí blechou nebezpečné v polovině těhotenství.?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kousnutí od blechy během těhotenství může znamenat riziko vzniku alergické reakce. V oblastech s výskytem malárie může blecha těhotnou ženu nakazit malárií.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Těhotenství a bleší kounuti

Špinění v těhotenství po námaze

Zvýšenou námahou v těhotenství praskají cévky, neboť je děloha více prokrvená. V těhotenství se nedoporučuje nosit břemena těžší než 5 kg.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Diskuze

V diskuzi OMEGAMARINE FORTE + V TĚHOTENSTVÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, v článku jsou uvedeny informace o prospěšnosti pro lidské tělo, ale nikde jsem se nedočetla jak je to s užíváním v těhotenství. Zdali se má dávkování snížit, zvýšit, či po dobu těhotenství neužívat.

Děkuji za odpověď.
Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Tak teď koukám, že v diskuzi již informace na toto téma jsou. :)

Zdroj: diskuze OmegaMarine Forte + v těhotenství?

Názor

Existuje velké množství argumentů, proč zvolit přírodní bělicí produkty, ale tím zásadním je, že nezatěžují ani váš organismus, ani životní prostředí. Jediným negativem je potřeba určitého času na jejich přípravu. Naštěstí mohou být dávky vyrobeny dopředu a využívány i více dní (lze je uchovávat v chladničce).

Zdroj: Čím vybělit pihy

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍT OMEGA MARINE FORTE V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda smím v těhotenství užívat omega forte?
Jsem ve 21tt
děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V těhotenství můžete omega marine užívat bez obav. Podle výrobce obsahuje jen rybí tuk a ten je prospěšný během těhotenství i po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užít omega marine forte v těhotenství

Argumenty pro výběr chemických bělících produktů

  • Jsou pohodlné.
  • Dají se nalézt ve většině lékáren a na internetu.
  • Profesionální chemické bělicí produkty mohou mít rychlejší výsledky.

Zdroj: Čím vybělit pihy

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVKA V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

Dobrý den muzu použít kalciovou mast i na koprivku během těhotenství a je účinná děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kalciovou mast je možné použít na kopřivku i během těhotenství.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koprivka v těhotenství

Argumenty pro výběr přírodních bělicích produktů

  • Jsou vyrobeny z přírodních látek, které jsou bezpečné pro lidský organismus.
  • Mnoho složek obsahují i potraviny, které jsou konzumovány každý den.
  • Jsou ke kůži citlivé.
  • Přispívají celkovému zdraví vaší pleti.
  • Dokážou dobře zesvětlit tmavé skvrny, pihy, melasma a pigmentaci kůže.
  • Jsou levné.
  • Mohou být vyrobeny a použity i v soukromí vašeho domova.
  • Jsou bezpečné pro děti a nejsou jedovaté.
  • Byly použity tisíci spokojenými zákazníky.
  • Nejsou potřeba žádné drahé dermatologické nebo klinické návštěvy.
  • Mohou být použity kdykoli.

Zdroj: Čím vybělit pihy

Těhotenství po IVF bez příznaků

Těhotenství po IVF bez příznaků je normální. Příznaky jsou stejné jako u běžného těhotenství. Je důležité, aby se žena v tomto období příliš nepozorovala. Není to vhodné pro její psychiku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Pihovatost

Pihovatost rozhodně nepředstavuje nějaký závažný zdravotní problém. Je to de facto menší kožní vada (nejspíš genetického původu), kterou způsobuje nerovnoměrně rozložený pigment. Nejčastěji se objevuje u lidí se zrzavými či blond vlasy a s modrýma očima. První pihy se převážně objevují kolem čtvrtého až pátého roku života a jsou viditelné hlavně na světle jako nahnědlé pigmentové skvrnky. S přibývajícím věkem jsou trochu výraznější. Během léta mají sytější barvu, v zimě mírně ustupují a také se zmenšuje jejich počet. Od vyvrcholení puberty začíná jejich množství ustupovat, není neobvyklé, že v dospělosti postupně samy téměř vymizí.

Zdroj: Babské rady na pihy

Příznaky těhotenství – průjem

Těhotenství je „jiný“ stav a každá nastávající maminka má obavy. Průjem jako průvodní znak u těhotné ženy je však běžný jev. Pokud není průjem doprovázen křečemi, zvracením, horečkou a čímkoliv jiným, co by naznačovalo spíše virózu nebo otravu, tak může být součástí těhotenství.

Zdroj: Příznaky těhotenství

Dieta proti pihám

Konzumace potravin bohatých na vitamín C.

Vyvážená strava by měla obsahovat hodně vitamínu A a B-komplex. Velmi důležitý je vitamín B5, protože má na pokožku příznivý vliv a udržuje její přirozený vzhled, nachází se ve vejcích, mléce, zelí a pšeničných klíčkách.

Velmi důležité je udržovat pokožku vláčnou, k tomu napomáhá strava bohatá na esenciální mastné kyseliny.

Zdroj: Babské rady na pihy

Meladerm

Přírodní složky v Meladermu jsou velmi účinné pro bezpečné bělení pleti se zaručenými výsledky. Tento produkt přináší řešení vašich problémů s pigmentací, dokáže zesvětlit pokožku a zároveň zvyšuje zdraví pokožky.

Meladerm se používá na:

  • tmavé skvrny;
  • pihy;
  • sjednocení barevného tónu pleti;
  • potíže s pigmentací;
  • melasma;
  • tmavé podpaží;
  • stařecké skvrny.

Složky v Meladermu jsou mnohem účinnější než ty, které jsou obsaženy v bělicích krémech. Meladerm se zatím na českém trhu nenabízí a sehnat jde jen na internetu v zahraničí s možností zaslání do ČR. Objednat Meladerm je možné tady: Meladerm cena.

Výhody použití přírodních metod

Pokud se rozhodnete používat Meladerm, získáte tyto výhody:

  1. Přírodní bělení pokožky krémy, které lze používat bez obav doma.
  2. Všechny ingredience jsou bezpečné a přirozené.
  3. Žádné škodlivé nebo zakázané chemikálie.
  4. 100% záruka spokojenosti.

Zdroj: Čím vybělit pihy

Špinění v 7. týdnu těhotenství

Pokud krvácení v 7. týdnu těhotenství nemá intenzitu menstruace, tak pohotovost navštěvovat nemusíte. V prvním trimestru bohužel nejsou lékaři schopni těhotenství nikterak zachránit, i kdyby se jednalo o hrozící potrat, platí zde pravidlo vše, anebo nic. Špinění v 7. týdnu těhotenství však nemusí nutně znamenat potrat. Špinění v prvním trimestru je poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP