Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DALŠÍ VYUŽITÍ

OBSAH

Další využití

Mnoho produktů na léčbu nehtů obsahuje panthenol, protože jimi účinně proniká a nehty hydratuje, zvyšuje jejich pružnost a snižuje poškození. Je vhodný při dietě, protože dochází ke snadné přeměně na vitamín B5. Některé přípravky o dutinu ústní obsahují panthenol jako uklidňující a hojivou látku.

Zdroj: Použití panthenolu

Diskuze

V diskuzi SMRKOVÉ VÝHONKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vendy.

jaké další recepty jsou na využití smrkových výhonků

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stachiv.

Dobrý den při výrobě sirupu se mi po 2 tydnechi ve vrchní vrstvě která nebyla natocena ke slunci objevila nějaká bílá hmota(nebyla tam zanesena, sklenice byly vytvářené , výhonky z hor, sklenic bylo víc a bylo to ve všech) nejsem si jist zda to nebyla plisen. Sirup jsem slil necedeny přes plátno je jemně zelené zakalený po odstáti se na hladině objeví pěna....je sirup k požívání nebo na vylití? Děkuji předem za radu

Zdroj: diskuze Smrkové výhonky

Sušení rýmovníku

Má velmi silné dužnaté listy, které prakticky nelze usušit, i po měsíci po utržení jsou stále svěží a vlhké.

Zdroj: Rýmovník - využití

Diskuze

V diskuzi ŠKUMPA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Výborný článek, a především i množství informací - studuji tuto "bylinu" stále intenzivněji.
Koření = sumah přidávám již do každého jídla - vždy chuť zvýrazní / vylepší a další využití v ekoživotě (chemie/léčivé atp.) mě nepřestává fascinovat - myslím, že je to jedna z nej!!! bylin. - díky moc za další info.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Škumpa

Využití saturejky

Saturejka může být pro svou ostrou chuť přidávána do všech jídel, kde se používá pepř. Saturejka je oblíbená v italské, španělské, francouzské a v neposlední řadě i americké kuchyni. Výbornou chuť dodá marinádám na grilované maso, polévkám, salátům, pokrmům ze zeleniny a luštěnin, své místo má při přípravě masa na různé způsoby, velmi dobře poslouží při uzení masa či přípravě zvěřiny.

Saturejka má i další pestré využití. Používá se jako prostředek k odkašlávání, podporuje trávení, účinkuje proti průjmu, působí proti nadýmání, podporuje chuť k jídlu a má protizánětlivé účinky. Je také součástí aromatických koupelí. Kvetoucí vrcholky rostlin působí svíravě a antisepticky. Svařená s vínem bývá užívána k odstranění nečistot z těla.

Zdroj: Jak se pěstuje saturejka

Diskuze

V diskuzi VYUŽITÍ DVOUDĚLOŽNÝCH ROSTLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Moc jste mi tímto článkem pomohli. :D

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Využití dvouděložných rostlin

Irský mech využití

Využití irského mechu (Sagina subulata) je v celku hojné. Vytváří nádherné koberce, proto je často používán jako náhrada za trávník. Nelze ho však využít jako klasický zátěžový trávník, slouží pouze k dekoraci. Dále je vhodný jako ozdoba, výplň mezi velkými kameny nebo dlaždicemi. Hojně se jím osazují skalky, okraje chodníků, různé svahy a podobně.

Zdroj: Sagina subulata – irský mech

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - ZDRAVÁ NÁHRADA ACTIMELU ZA CENU MLÉKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Nabízím tuto houbu, /která upravuje IMUNITU těla/, na ZDRAVÝ domácí kefír, který si můžete doma připravovat sami, zasílám na dobírku + návod+ recepty na další využití kefíru v kuchyni, cena 100kč+ pošt., napište m adresu a já Vám oznámím i den dodání k Vám. jasinkocin@seznam.cz nebo na tel: 732231707
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michaela Kulíšková.

Dobrý den mohla bych si u vás prosím zakoupit tibetskou hubu na tvorbu kefiru.Postovné a cenu samozřejmě uhradím .Bude zaležet na Vás zda převodem na účet nebo jak .děkuji Kulíšková 734587372

Zdroj: diskuze Tibetská houba do mléka - ZDRAVÁ náhrada ACTIMELU za cenu mléka

Propolis v lékárně

Zde můžete vidět výrobky z propolisu.

Zdroj: Propolis a jeho využití

Diskuze

V diskuzi RÝMOVNÍK A JEHO VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Briza.

Mám rymovnik citronový, je to totéž.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rýmovník a jeho využití

Rýmovník v těhotenství

Rýmovník je možné proti rýmě užívat i v těhotenství, ale pouze jako inhalaci.

Zdroj: Rýmovník - využití

Diskuze

V diskuzi OLEJ Z 31 LÉČIVÝCH BYLIN - INFORMACE A VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Standa.

dá se to koupit popř.množství cena..???

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Olej z 31 léčivých bylin - informace a využití

Cena propolisu

Včelí propolis se získává oškrábáním rámečků nebo vložením speciálních mřížek do úlu. Výkupní cena propolisu se pohybuje kolem 700 korun za 1 kg.

Zdroj: Propolis a jeho využití

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena Štusáková.

Mám stejně špatnou zkušenost,po využití žádná změna,vyhozené peníze,nekupujte!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jirka.

Také jsem chtěl udělat manželce radost k vánocům a samozřejmě NIC.Je to podvod za velké peníze. A to si mi ještě dovolila telefonicky nabídnout dvojnásobnou dávku za cca 4000 kč.Ať zhynou tito paraziti.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop

Jak použít propolis na opar

Důležité je opar vysušit a právě tinktura propolisu toto dokáže. Po nanesení tinktury na opar dojde nejen k jeho následnému vysušení, ale i k účinné léčbě.

Zdroj: Propolis a jeho využití

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK - VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat , jestli mohu pít čaj z rýmovníku denně, když užívám prášky na vysoký tlak - Kapidin a Nebivolol Sandoz . Děkuji Helena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čaj z rýmovníku nijak neovlivňuje účinky léků na vysoký tlak.

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Využití kokosového oleje na vlasy

Kokosový olej poskytuje pokožce hlavy ochrannou bariéru. I když kokosový olej nemá vysoký obsah živin, kterým by poskytoval specifické výhody při místní aplikaci, chrání pokožku hlavy. Pro pokožku hlavy bariéra vytvořená kokosovým olejem blokuje bakterie a dráždivé látky, aby způsobily další poškození.

Kokosový olej hydratuje. Kyselina laurová v kokosovém oleji má vyživující vlastnosti a je velmi dobře vstřebatelná do pramenů vlasů. Kokosový olej se rychle vstřebává do vlasů a poskytuje hydrataci, která zkrotí krepatění a zahojí lámavost.

Zdroj: Kokosový olej, je skutečně tak zdravý?

Diskuze

V diskuzi RAKYTNÍK A JEHO VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Dají se využít listy rakytníku?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rakytník a jeho využití

Využití rýmovníku

Léčivou částí je list. Při rýmě je dobré vdechnout vůni z lístků rozemnutých v dlani. Odvar z 1 listu rýmovníku na 200 ml vody se popíjí při vysokém tlaku, horečnatých stavech, jaterních chorobách, astmatu, kašli, křečích zažívacího traktu, cholesterolu a srdečních potížích. Výluh z rýmovníku lze použít na drobné ranky a spáleniny, urychluje hojení, odstraňuje ledvinové a žlučové kameny.

Rýmovník navíc z místnosti, ve které je pěstován, odhání svým aromatem (jako meduňka s mátou dohromady) hmyz, působí například proti komárům, mouchám nebo molům.

Bylinu je možné také využívat v gastronomii, ačkoliv se na ni často zapomíná. Používá se především při pečení jehněčího nebo hovězího masa, je ideální také pro přípravu marinády. Obecně lze rýmovník používat všude tam, kde se běžně využívá šalvěj. Zvláštní vůně i chuť mohou výsledný pokrm zajímavým způsobem ozvláštnit.

Zdroj: Rýmovník - využití

Diskuze

V diskuzi RAKYTNÍK - JEHO PĚSTOVÁNÍ A VYUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta Tesařová.

USYCHÁ MI RAKYTNÍK NEVÍM DŮVOD DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Mach0ňová.

Můj rakytník je napaden endomykozou. Mohu plody konzumovat.Vím, že je na to postřik chlorid mědnatý. Má někdo více informací. Děkuji Hana

Zdroj: diskuze Rakytník - jeho pěstování a využití

Dávkování taurinu a terapeutické využití

Typická terapeutická dávka taurinu představuje 2 g třikrát denně. Terapeutické schopnosti taurinu se využívají při léčbě městnavého srdečního selhání, hypertenze, onemocnění žlučníku a mrtvice. Bezpečná dávka taurinu činí 3 000 mg denně. Před zahájením léčby taurinem se vždy informujte u lékaře, abyste znali všechna pro a proti.

Zdroj: Taurin a rakovina

Kde se dá rýmovník koupit

Sehnat tuto rostlinu rozhodně není problém. Spolu se sazeničkou dostanete i řadu rad a tipů, jak co nejlépe využít její blahodárné účinky například na dýchací cesty.

Rýmovník je možné zakoupit v některých květinářstvích nebo na internetu, kde je nabídek velké množství. Cena rostliny se pohybuje kolem 40 korun.

Zdroj: Rýmovník - využití

Vliv taurinu na rakovinu

Taurin omezuje periferní apoptózu, buněčnou smrt a T-lymfocyty. Studie zkoumala účinky taurinu na rakovinné buňky a jejich vztah k lymfocytům. Výsledky ukázaly, že taurin zpomaluje úbytek lymfocytů spojených s šířením na kůži a ledviny. Díky tomu dochází k možnému využití taurinu v imunoterapii pro léčbu rakoviny.

Zdroj: Taurin a rakovina

Recepty s obsahem hřebíčku

Výhody hřebíčku jsou využívány v různých receptech, které mohou být konzumovány každý den:

  • po přidání do jídla zvyšuje jeho zdravotní přínos;
  • zvyšuje chuť polévek;
  • může být přidán k cibuli a česneku při restování;
  • může být přidán do jablečného moštu;
  • přidává se spolu s rozinkami a vlašskými ořechy do náplní moučníků;
  • dává se do koláčů a chlebů.

Zdroj: Léčivé výhody hřebíčku a jeho využití v každodenním životě

Bazalka v těhotenství

Existuje velké množství bylinek, které se v těhotenství nedoporučují. Patří mezi ně i bazalka, protože obsahuje ve svých silicích velké množství estragonu. Bylinky s takovýmto silným účinkem by mohly ovlivnit děložní svalovinu a vyvolat potrat překrvením pánevních orgánů, rovněž mohou mít vliv na funkci důležitých orgánů. Nedoporučuje se ani během kojení, pro novorozence a malé děti.

Zdroj: Bazalka a její využití

Výhody hřebíčku

Odhlédneme-li od dochucování pokrmů, je hřebíček používán i pro své zdravotní výhody. Hřebíček je koření přinášející mnoho pozitiv:

  • chrání tělo před oxidačními procesy;
  • chrání proti nemocem, jako je rakovina, cukrovka, srdeční onemocnění, makulární degenerace, artritida a Alzheimerova choroba;
  • obsahuje protizánětlivé složky;
  • funguje jako mírné anestetikum;
  • má antibakteriální vlastnosti;
  • zlepšuje trávení a střevní zdraví;
  • posiluje imunitní systém;
  • čistí krev.

Zdroj: Léčivé výhody hřebíčku a jeho využití v každodenním životě


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP