Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚČES PODLE TYPU OBLIČEJE

OBSAH

Hepatitida typu G

Hepatitida typu G způsobuje infekci přetrvávající u 15 až 30 % dospělých po dobu 9 let. Infikované osoby si nejsou vědomi toho, že mají tento virus, protože se neprojevuje žádnými symptomy. Je to podobné jako u hepatitidy typu C nebo u HIV. Ve skutečnosti je více než třetina lidí nakažená virem HIV a rovněž infikována virem hepatitidy typu G.

Zdroj: Co je to hepatitida typu G?

Diskuze

V diskuzi ÚČES se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruška.

vždycky když jsem si vybrala nějaký účes, tak se to kadeřnici nepodařilo udělat tak hezky jako to bylo na obrázku, tak jsem změnila taktiku a říkám ať mě ostříhá podle svého odhadu a stylu, tak abych byla hezká a zatím teda nic moc... nevím jestli je to kadeřnicema kam chodím nebo čím :/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Účes

Hodnoty glukózy při cukrovce

O cukrovku se jedná v případě, že hladina glukózy v krvi přesáhne hodnotu 10 mmol/l. Zvýšená hladina cukru v krvi může mít dvě příčiny, podle nich rozdělujeme diabetes mellitus na dva typy, a to diabetes 1. a 2. typu.

Zdroj: Jak se vyrovnat s cukrovkou

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLOUTENKA TYPU G se k tomuto tématu vyjádřil uživatel P.Zdeňka.

Mám dlouhá léta problémy po žloutence typu G, nikde nelze najít přímou specifikaci problémů jaké tato žloutenka způsobuje,jen vím,že touto žloutenkou jsem byla nakažena při transfůzi krve.Jakou povědomost o ní máte?
Dík Zdeňka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hepatitida typu G byla objevena teprve nedávno, proto neexistuje žádný lék nebo doporučená léčba. V současné době stále probíhá výzkum tohoto viru, ale doposud se neprokázalo, zda dokáže poškodit játra. Dostatek odpočinku, jedení vyvážené stravy a vyhýbání se konzumaci alkoholu a jiných jaterních dráždidel, to je doporučení pro všechny jedince trpící hepatitidou typu G.
Další info o žloutence typu G naleznete tady:
www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Žloutenka typu G

Srdcovitý tvar obličeje

Srdcovitý tvar obličeje je široký v čele a u lícních kostí a naopak velice úzký v oblasti čelisti. Někdy se mu říká také tvar obráceného trojúhelníku. Část obličeje od spánku k čelisti a bradě se zužuje pod výrazným úhlem. Srdcovitý obličej je symetrický jen v podélné ose. Na čele může být rovný (jako u obráceného trojúhelníku), ale také klenutý tak, jak je tomu u srdce. V tomto případě jsou kouty výraznější a holé bez vlasů, zatímco část uprostřed čela je s vlasy.

Tipy – účesy pro ženy

Obličej tohoto typu je vzácný a má svoje zvláštní kouzlo. Upřednostňujte účesy, které vytvářejí objem kolem spodní části obličeje. Ať už jsou vaše vlasy jakékoliv, husté či jemné, vyvarujte se příliš dlouhých vlasů. Deset centimetrů pod úrovní ramen bohatě stačí.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Srdcovému typu vyhovují účesy střední délky. Pokud však fandíte spíše kratším, nevadí, stačí k nim nosit strniště či kratší vousy, které vyrovnají tvar obličeje.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽOU SE JÍST JAHODY NA LÉKY NA CUKROVKU II TYPU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Sanitrníková.

dobrý den.můžu jíst jahody na cukrovku 2 typu. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jahody spadají do kategorie potravin s nízkým glykemickým indexem, protože rychle nezvyšují hladinu glukózy. Můžete je jíst, aniž byste se musela bát zvýšení cukru v krvi, když máte cukrovku. Nejezte ale velké množství naráz. Rozdělte si tuto pochoutku na celý den a když máte chuť, snězte 2, 3 jahody co půl hodiny.

Zde je seznam vlastností jahod, kterými pozitivně ovlivňují průběh diabetu:

Jíst jahody samotné je zdravé, protože mají nízký obsah kalorií. V průměru má jeden šálek jahod asi 46 kalorií. To je užitečné, pokud sledujete svou váhu. Udržování zdravé váhy může přirozeně snížit hladinu cukru v krvi a snížit riziko komplikací s cukrovkou.

Jahody jsou také dobrým zdrojem vlákniny. Jeden šálek celých, čerstvých jahod obsahuje asi 3 gramy vlákniny což je zhruba 12 procent doporučené denní dávky. Konzumace vlákniny je důležitá, pokud máte cukrovku, protože pomáhá zpomalit vstřebávání cukru. Vláknina nejen zlepšuje hladinu cukru v krvi, ale může vám pomoci cítit se lépe. Vláknina také přispívá ke zdravé regulaci hmotnosti.

Mezi další důležité živiny a vitamíny nalezené v jahodách patří vitamin C a hořčík. Podle výzkumu může hořčík zlepšit inzulínovou rezistenci, snížit riziko diabetu typu 2 a zlepšit kontrolu diabetu. Vitamin C je spojován s nižším rizikem vzniku diabetu typu 2 a je-li užíván po jídle, může přispět ke snížení špiček cukru v krvi. Vitamín C dokonce může pomoci zmírnit některé komplikace diabetu, jako je vysoký krevní tlak.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Můžou se jíst jahody na léky na cukrovku ii typu

Diamantový tvar obličeje

Tento typ obličeje se od kulatého liší tím, že jsou lícní kosti výrazně širší než brada a čelo. Diamantový obličej je nejširší v oblasti tváří a čelo i brada jsou menší. Obličej je poněkud delší. Pokud máte tváře širší než čelo a bradu máte malou a špičatou, pravděpodobně máte tento typ obličeje.

Tipy – účesy pro ženy

Vyhněte se účesům, které mají největší objem na úrovni uší. Nejslušivější bude účes, který buď zakryje lícní kosti, anebo bude mít větší objem na temeni. Nevhodné jsou krátké účesy s pěšinkou uprostřed hlavy.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

K tomuto tvaru obličeje nejvíce ladí mírně zvlněné ofiny, sestříhané účesy i vlnité vlasy, které mají zjemňující účinek a nerovnost obličeje snadněji vyváží. Obloukem se pak vyhněte nepřirozeně rovným vlasům.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Diskuze

V diskuzi PŘÍČINA JE VE VÝŽIVĚ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír.

Bez vyřešení výživové příčiny cukrovky typu 2 nepřispívá podávání inzulinu k trvalému vyléčení nemoci, jen potlačuje její příznaky. Příčinou tohoto typu cukrovky je nevhodná strava, vyvolávající inzulinovou rezistenci, která způsobuje, že hladina cukru v krvi se zvyšuje na nezdravé hladiny. Poradím, jak si upravit stravu, abyste si cukrovku typu 2 sami trvale vyléčili, a inzulin jste už nepotřebovali. Kontakt tel. 608 155 338.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Příčina je ve výživě.

Oválný obličej

Oválný obličej charakterizují oblé tvary, avšak tvar obličeje je protažený a jeho výška je viditelně větší než šířka. Oválný tvar obličeje obvykle charakterizuje výška (nebo délka) 1,5x větší, než je šířka obličeje. Šířka obličeje by pak měla být zhruba stejná v oblasti čela i v oblasti čelisti. Oválný obličej je symetrický v křížových osách.

Tipy – účesy pro ženy

Je to univerzální tvar, ke kterému se hodí téměř všechny účesy, ať už jsou to vlasy krátké, dlouhé, rovné, anebo vlnité. Vůbec nezáleží na délce vlasů. Stačí, pokud vám prameny dosahují k lícním kostem, rtům anebo bradě, podle toho, kterou partii obličeje chcete zvýraznit.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Oválný typ obličeje je poměrně vyvážený, proto k němu víceméně pasuje jakýkoli střih v různé délce i tvaru a lehčeji můžete se střihy experimentovat. Jediným strašákem by pro vás měla být dlouhá ofina, která vaši tvář zbytečně zkulatí.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Obecné informace – účes a obličej

Účesy podle tvaru obličeje mají svá pravidla a právě jejich dodržení je základem k tomu, že vám bude účes slušet a že konečně najdete ten svůj. Mnoho žen, ale i mužů nosí nevhodný účes vlastně celý život. V málokterém kadeřnictví vám umí dobře poradit a často jsme natolik konzervativní, že nemáme chuť ani odvahu střih vlasů, jejich délku či tvar účesu změnit. Udělejte první krok a zjistěte, jaký je váš tvar obličeje.

Tvar obličeje se dělí obvykle na čtyři až devět skupin, záleží na tom, pro jaký účel se jím potřebujeme zabývat. Pro potřeby účesů a vhodné střihy vlasů je optimální dělení na pět skupin. S jakými tvary obličejů se tedy setkáváme?

Základní rozdělení:

  1. kulatý obličej
  2. oválný obličej
  3. hranatý obličej – čtvercový tvar
  4. hranatý obličej – protáhlý tvar
  5. srdcovitý obličej

Zdroj: Typy obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVKA TYPU B se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terézia.

Dobrý deň, chcem sa opýtať či diabetici môžu užívať pangamin.Dakujem za odpoveď.Prajem Vám pekný deň.Terezia.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pangamin nijak neovlivňuje průběh onemocnění diabetem obou typů. Pangamin ale podporuje chuť k jídlu, takže je zde zapotřebí o to více dodržovat dietní opatření a konzumovat malá jídla s nízkým glykemickým indexem každé 3 hodiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukrovka typu B

Hranatý tvar obličeje

Hranatý obličej čtvercového tvaru je tvarově krátký, ale široký, s výraznými hranatými rysy. Čtvercový obličej má výrazné široké čelo i čelist. V těchto oblastech je šířka obličeje přibližně stejná a současně je tato šířka přibližně stejná jako výška (délka) obličeje. Hranatý obličej může sice působit zajímavě, ale dost často potřebuje zjemnit rysy, čehož lze snadno docílit vhodně zvoleným účesem pro tento tvar obličeje.

Obdélníkový obličej je o něco delší než oválnější, což je třeba mít při výběru nového sestřihu na paměti. Rozhodně se vyhýbejte dlouhým vlasům a naopak i těm extrémně krátkým. Ideální je jakýsi střed, který nijak neuškodí vašim obličejovým proporcím.

Tipy – účesy ženy

Obdélníkový obličej je o něco delší než oválnější, což je třeba mít při výběru nového sestřihu na paměti. Rozhodně se vyhýbejte dlouhým vlasům a naopak i těm extrémně krátkým. Ideální je jakýsi střed, který nijak neuškodí vašim obličejovým proporcím.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Pro tento tvar obličeje se hodí široká škála střihů. Je však třeba mít na paměti, že lépe vypadají účesy, které jsou z bočních stran více prostříhané. Velmi krátké sestřihy tomuto obličeji svědčí a zlepšují celkové rysy. Vyhnout byste se měl účesům s pěšinkou uprostřed a ofinou.

Hranatý obličej protáhlého tvaru se nazývá také obdélníkový tvar obličeje. Obličej je delší než širší, v oblasti čela a čelisti zhruba stejně široký. Charakterizuje jej rovná linie mezi čelní a čelistní oblastí, široké čelo i široká brada.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Diskuze

V diskuzi OCHRNUTÍ OBLIČEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Chcu vědět co může ten člověk dělat aby dostal ochrnuti obličeje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ochrnutí obličeje

Jaký mám tvar obličeje?

Určit tvar obličeje není těžké. Stačí si stoupnout před zrcadlo a smývatelným fixem (rtěnka, tužka na oči) nakreslit obrysy obličeje. Ideální je začít s kreslením od brady. Základem je se příliš nehýbat a vlasy z obličeje sepnout dozadu. Mezi základní typy obličejů patří: kulatý, čtvercový, srdcovitý a oválný.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY PRO DIABETIKY II. TYPU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARKETA PATOVA.

DOBRY DEN PROSIM VAS JA SE JMENUJI MARKETA PATOVA JSEM NAROZENA 31.8.1975 V LIBERCI A OD 11.7.2022 MAM CUKROVKU TYPU 2 A PROSIM NAPSAT JIDELNICEK DIABETICKYCH JIDEL ODPVEZTE MI PROSIM DEKUJI MARKETA PATOVA Z LIBERCE

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud žijete s cukrovkou 2. typu, vyvážená strava vám může pomoci udržet hladinu cukru v krvi a váhu.
Tento jídelníček vám pomůže dosáhnout zdravější hmotnost pro vaše tělo a udrží hladinu cukru v krvi v cílovém rozmezí, což může snížit riziko komplikací, jako je poškození nervů a srdeční onemocnění. Jídelníček i s praktickými radami najdete zde: www.cukr-v-krvi.cz/j…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Recepty pro diabetiky II. typu

Účes podkova pro kulatý obličej

Na tomto střihu určitě oceníte snadnou úpravu vlasů, lehkost hlavy a v létě samozřejmě nezakrytý krk. S určitými úpravami se hodí ke všem typům obličeje. Majitelka kulatého obličeje by měla mít přední vlasy přesahující bradu, srdcovitý obličej by měl podkovu doplnit v předu vzdušnou patkou, ženy s delším obličejem by zase měly rovnou ofinou zakrýt čelo a hranatý obličej by se měl snažit linie zmírnit rozverným zvlněním předních vlasů. Krátké vlasy vzadu je možné lehce nagelovat, zatímco přední vlasy je dobré uhladit žehličkou nebo mírně zvlnit. Pro tento typ účesu je vhodný vrstvený střihy ve tvaru podkovy. Většinou se nosí v polodlouhé délce lehce pod bradu. Potěší vás větším objemem vlasů a šmrncovním vzhledem. Nosí se převážně ležérně střapatý s konečky vytočenými směrem ven. Majitelky kulatého obličeje opět volí polodlouhé vrstvené délky.

Takto vypadá účes podkova pro kulatý obličej.

Zdroj: Účes podkova

Diskuze

V diskuzi POCENÍ RUKOU A OBLIČEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladan.

Já jsem si na pocení rukou i obličeje pořídil Electro Antiperspirant z www.iontoforeza.cz a zatim pecka! To pocení úplně zmizelo, ruce jsou suchý a teplý, předtim byly studený jako led a z obličeje už mi necrčí pot jak blázen, a to už 4 měsíce!!!. Toho ozáka jsem měl doma chvíli, ale vždycky to vydrželo jen 1-2 dny:-(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.

Taky mám electro antiperspirant, manželka mi jej koupila k narozeninám. Byl jsem trochu skeptický ale pocení ustoupilo za týden používání!

Zdroj: diskuze Pocení rukou a obličeje

Účesy vhodné pro ženy s hranatým obličejem

Hranatý obličej (jedním z typů je známý čtvercový obličej) se vyznačuje širokou tváří a širokým čelem, výraznými lícními kosti a zaoblenou čelistí. Čelo, lícní kosti a čelisti jsou přibližně stejně široké, jen brada je úzká.

Pro ženy s hranatým obličejem je vhodné volit účesy, které jejich obličej opticky prodlouží a změkčí. Pro změkčení tvaru obličeje jsou vhodné účesy, které působí bohatě a nadýchaně. Zároveň ofiny a stupňovité sestřihy mohou hezky rámovat ostré rysy. Delší sestříhaná ofina může pomoci bradu opticky zúžit.

Pokud se žena s hranatým obličejem rozhodne pro krátký sestřih, měla by vsadit na ofinu sestříhanou na bok. Vhodný je například pixie cut, protože ten zvětšuje objem na temeni hlavy.

Obvykle platí, že pro ženy s hranatým obličejem není úplně vhodné mikádo, pokud byste si ho ale i tak zvolily, měly byste si vybrat variantu, kdy je pěšinka na straně a délka vlasů sahá pod bradu.

Jinak platí, že pro ženy s hranatým obličejem jsou vhodné hlavně sestříhané účesy, u kterých se dají konečky vlasů sčesat do obličeje, aby zjemňovaly rysy.

Pro hranatý obličej jsou asi nejvhodnější dlouhé vlasy doplněné o pěšinku na straně. Rozhodně není vhodná rovná ofina. Ofina by ve všech případech měla být delší a vzdušnější a ideálně směřovat k jednomu boku.

Co se týká účesů na nejrůznější akce, tak základním pravidlem u žen s hranatým obličejem, by mělo být, aby účes zjemňoval rysy, toho se dá dosáhnout tak, že do tváře vždy bude spadat pár pramenů a účes nebude pevně utažený.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Poradna

V naší poradně s názvem NÁSLOUCHADLA WIDEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Krista Sanderová.

Dobrý den.
Vaše náslouchadla Widex L32 - WL32TOBE používán již řadu let. Mám doma 3 kusy z důvodu občasných oprav.Pořád čekám na otevření opravárenského střediska v Ostravě. Vyzkoušela jsem mnoho typů náslouchadel, ale vzhledem ke své velké sluchové ztrátě- praktická hluchota , slyším pouze s náslouchadlem typu Widex L 32. Ráda bych si proto zakoupila další nové. Dostala jsem však informaci od své ošetřující lékařky, že se již tento typ nevyrábí.Prosím o zaslání typu Vašeho náslouchadla stejných parametrů a sdělení zda je již pobočka v Ostravě v provozu.

Děkuji a jsem s pozdravem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zjistila jsem pro Vás odpovědi na Vaše otázky. Klientské centrum v Ostravě by mělo být otevřeno od úterý 18.11.2014. V tomto centru si budete moci zakoupit příslušenství, kompenzační pomůcky a dostanete různé rady ohledně sluchadel. Bohužel v Ostravě zatím servis nebude, ale bude možné tam sluchadlo na servis nechat a pracovnice klientského centra opravu zprostředkuje.

Sluchadla L32 už mnoho let firma Widex nevyrábí a už je ani neopravuje. Nástupce je buď Bravo B32 nebo Bravissimo BV38. Můžete mít ale i další modely, které jsou ale už dražší – Senso Vita SV-38 nebo sluchadla SUPER, která mají reproduktor přímo ve zvukovodu.

Zde je odkaz na stažení ceníku těch sluchadel www.widex.cz/cs-cz/p…

Pro další informace se obraťte na firmu Widex. Tady jsou jejich kontaktní údaje www.widex.cz/cs-cz/k…

Zdroj: diskuze Náslouchadla widex

Kulatý obličej

Je charakteristický kruhovým tvarem a jeho šířka je přibližně stejná jako výška. Chybí výrazné hrany a obecně působí zakulaceně a symetricky ve všech osách. Právě kulatý obličej bývá považován za jeden z nejproblematičtějších tvarů obličeje. Opticky dokonce přidává na váze, i když jste třeba štíhlá jako proutek.

Tipy – účesy pro ženy

Vyhněte se střihům se zakulacenými liniemi jak v délkách, tak na ofině. Střihy pro kulatý obličej by měly mít délky zasahující do obličeje tak, aby zakrývaly zakulacenost a nejširší partie tváře. Střih pro kulatý obličej by neměl nikdy odhalovat nejširší část u lícních kostí a uší. Krátké střihy pro kulatý obličej je ideální stříhat tak, aby byl jejich objem vetší na vrchní straně hlavy anebo aby současně vlasy zasahovaly ze strany do obličeje. Polodlouhé střihy pro kulatý obličej jsou ideální v délce níž, než je brada, spíše k ramenům. Vlasy mají opět ze stran sahat do obličeje a pod bradou se mohou rozšiřovat. Vrchní partie na hlavě by měla být užší, spíše hladce uhlazená. Slušet vám bude střih mikádo á la podkova, tedy vzadu na hlavě kratší než po stranách obličeje. Dlouhé střihy po kulatý obličej by měly mít tvar trojúhelníku, nahoře být užší a uhlazenější, v délkách se rozšiřovat. Střihy vlasů pro kulatý obličej může doplňovat také ofina. Ideální je česaná na stranu, delší a s patkou. Pokud je ofina krátká a rovná, měl by střih vlasů výrazně zakrývat lícní partie. Kulatý obličej prodlouží také zcela rovné polodlouhé mikádo bez ofiny s pěšinkou uprostřed. Ideální je vhodné střihy pro kulatý obličej kombinovat s barvou, která odpoutá pozornost od kulatých partií a naopak vymodeluje opticky protáhlejší tvar. Všechny drdoly a vysoké výčesy umí skvěle prodloužit tvar kulatého obličeje! Nebojte se tedy vysoko vyčesaných a do výšky natupírovaných či vyfoukaných účesů.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

U kulatého obličeje je zapotřebí zvolit styl, který jeho tvar opticky zeštíhlí a prodlouží. Skvělý efekt mají účesy s objemem v horní části vlasů, které odvedou pozornost od kulaté tváře. Dobrým tipem jsou i sestřihy prostříhané z boku. Tabu by měly být dlouhé vlasy a ofina.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Účesy vhodné pro ženy se srdcovitým obličejem

Srdcový obličej (také nazývaný trojúhelníkový) se vyznačuje postupně zužující tváří s širokým čelem, výraznými lícními kostmi a malou bradou.

Pokud se žena se srdcovitým tvarem obličeje rozhodne pro krátký účes, měla by volit účesy ve stylu Pixie cut, které tvar obličeje ohraničí, a tím i prodlouží. Pokud se vlasy upraví do rozcuchu, mohou odvézt pozornost od úzké a špičaté brady. Pokud vám není rozcuchaný styl blízký a dáváte přednost krátkým elegantním střihům, doplňte je o patku k jedné straně.

Ze středně dlouhých střihů jsou pro tento tvar obličeje vhodná mikáda s delšími prameny, které spadají do čela. Ideální je sestřih, kdy jsou vzadu vlasy kratší a postupně se prodlužují, jak jsou blíže ke tváři. Tyto dlouhé prameny, stejně jako patka, mohou obličej prodloužit a zjemnit úzkou bradu. Toto mikádo může být z rovných vlasů, ale i z vlnitých.

U dlouhých vlasů není v tomto případě důležitý tak střih, jako umístění pěšinky. Absolutně nevhodné je umístění pěšinky uprostřed hlavy, ženám se srdcovitým obličejem více sluší pěšinka na boku. Vhodné jsou jak rovné vlasy s rovnou ofinou, tak i vlnité účesy se vzdušnou ofinou, ale i do tváře sestříhané prameny. Špatně působí i účes, který končí v úrovni tváří a zúží tak bradu.

Pro tento typ obličeje je velmi vhodná ofina, která skryje čelo. Dobré je také rozmyslet si délku účesu, alespoň přední prameny, by měly být delší, aby přidaly objem u tváří a u brady.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Účesy vhodné pro ženy s  oválným obličejem

Oválný obličej se vyznačuje přirozeně zúženým čelem, jemně vystouplými lícními kostmi a nevýraznou bradou. Obličej je v ideálním případě 1,5 x delší než širší.

Tento tvar obličeje je považován za nejdokonalejší, protože působí symetricky, tomuto tvaru obličeje sluší téměř všechny typy účesů.

Ženám s oválným obličej sluší z krátkých sestřihů například pixie cut s patkou i krátký asymetrický střih.

I z účesů ze středně dlouhých vlasů mají ženy s oválným obličej široký výběr. Sluší jim jak klasická mikáda (ať už symetrická, či asymetrická), i lehce zvlněná s rovnou ofinou, dokonce i nejrůzněji sestříhané vlasy.

U oválného obličeje je i široký výběr u dlouhých vlasů, sluším jim jak vlasy zvlněné, tak i sestříhané. Mohou mít ofinu rovnou, i na bok, s patkou, nebo ofinu mít vůbec nemusí.

Celkové platí, že u žen s tímto tvarem obličeje záleží u výběru účesu na vlastním vkusu a představách, protože tento tvar obličeje je vhodný i k extravagantním účesům.

Co se týká účesů na různé akce, ženám s oválným obličejem sluší vlasy vyčesané k temeni i volně spadané k šíji.

U žen s tímto tvarem obličeje není nutné dávat si pozor na nějaký typ účesu, je důležité jen při výběru zohlednit kvalitu vlasů, jejich objem, a jestli se účes hodí k osobnosti ženy.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Léčba hepatitidy typu G

Hepatitida typu G byla objevena teprve nedávno, proto neexistuje žádný lék nebo doporučená léčba. V současné době stále probíhá výzkum tohoto viru, ale doposud se neprokázalo, zda dokáže poškodit játra. Dostatek odpočinku, jedení vyvážené stravy a vyhýbání se konzumaci alkoholu a jiných jaterních dráždidel, to je doporučení pro všechny jedince trpící hepatitidou typu G.

Zdroj: Co je to hepatitida typu G?

Hepatitida typu G a virus HIV

Hepatitida typu G přináší naději pro lidi, kteří mají HIV. Zjistilo se, že pacienti infikováni virem HIV a zároveň hepatitidou typu G žijí déle než pacienti se samotným virem HIV. Vědci se domnívají, že virus hepatitidy G brzdí rozvoj infekce HIV, neboť snáze obsazuje v tkáních místa vhodná pro další rozvoj těchto virů.

Zdroj: Co je to hepatitida typu G?

Historie účesu do podkovy

Když se účes střižený do podoby podkovy před několika lety poprvé objevil, působil opravdu překvapivě. Ale protože jej nejprve předváděly mladé a krásné modelky upravované týmy odborníků, vypadala „podkova“ svěže, šik, zajímavě, a tak trochu „rebelsky“. Tak zajímavě, šik a rebelsky, že se do podkovy nechaly stříhat mnohé osoby známé ze světa show byznysu. Jak účesu přibývalo, přestal být odvážný a postupně se přesunul do všedních každodenních ulic.

Podkovu proslavily zvláště dvě celebrity – Victoria Beckham a Rihanna. Obě nosily svého času toto mikádo střižené tak, že vlasy rámující tvář byly delší než ty na krku. A i přesto, že obě krásky již tento styl opustily a nechaly se ostříhat nakrátko, podkova je stále oblíbeným a slušivým účesem.

Victoria Beckham je uznávanou ikonou módního světa a její účesy ovlivnily celosvětově mnoho lidí.

Rihanna není známá jen jako skvělá zpěvačka, ale také jako žena, která ráda experimentuje se svými vlasy. Ve svých 20 letech již stihla vyzkoušet opravdu mnoho typů účesů.

Zdroj: Účes podkova


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP