Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DEHTOVY SAMPON

OBSAH

Dráždivost kůže

Černouhelný dehtový šampon může dráždit vaši pokožku. Někteří lidé zažívají pocity pálení nebo píchání, svědění, zarudnutí, otoku nebo citlivosti. Přestaňte tedy používat černouhelný dehtový šampon a poraďte se se svým lékařem, pokud se u vás objeví závažné pálení pokožky, bodání nebo otok.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baierová.

kde si můžu koupit dehtový šampon??


děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Já si kupuju dehtový šampon tady: www.zdravi-vitaminy-…

Zdroj: diskuze Šampon

Barvení

Dehtový šampon způsobuje skvrny na všem, čeho se dotknete. Přestože je produkt efektivní a obvykle nezpůsobuje žádné vážnější vedlejší účinky, tento faktor a rovněž jeho nepříjemný zápach způsobují, že si lidé hledají jiné řešení pro své kožní problémy. Dehtový šampon může krátkodobě zbarvit kůži a nehty, a pokud nedojde k okamžitému odstranění, může zanechat trvalé skvrny. Černouhelný dehtový šampon může způsobit krátkodobé odbarvení na blond, šedou nebo jinak barevné vlasy, ale toto zbarvení by mělo být odstraněno umytím vlasů jiným produktem.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Alergická reakce

Někteří lidé mohou mít alergickou reakci na produkty s obsahem dehtu. Mezi příznaky takovéto reakce patří vyrážka, kopřivka, potíže s dýcháním, tlak na hrudi, otok na obličeji, kolem úst a podobně. Alergická reakce na dehtový šampon vyžaduje lékařskou pohotovost, protože může vést k životu ohrožující anafylaxi.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Poradna

V naší poradně s názvem BABSKÉ RADY NA EKZEM MOKVAVÉ STROUPKY KTERÉ SVĚDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina Rattayová.

Dehtové mýdlo nebo dehtový šampon není k sehnání . Nevíte , jak a kde je koupit ? EU prý vše s dehtem zakázala .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tady je cena dehtového mýdla: www.zbozi.cz/vyrobek…
A tady je cena šamponů s dehtem: www.zbozi.cz/hledani…
Vše je možné koupit v ČR bez předpisu.

Zdroj: diskuze Babské rady na ekzem mokvavé stroupky které svědí

Fotosenzitivita

Černouhelný dehtový šampon může způsobit zvýšenou citlivost na slunce, stav známý jako fotosenzitivita, který zvyšuje riziko spálení. Doporučuje se vyhýbat se slunci po dobu nejméně 24 hodin od použití produktů s obsahem dehtu, jestli vám lékař neporadí jinak. Pokud chcete jít ven ve slunečném počasí, používejte ochranné pomůcky a kvalitní opalovací krém. Neměli byste se rovněž vystavovat horskému slunci či soláriu.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Diskuze

V diskuzi LUPÉNKA VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rena.

Dobrý den, lupenku mám ve vlasech. Je to nepříjemné nemohu si brát tmavě oblečení protože je to vidět na prádle na ramenou. A stydím se za to, lupenku mám 17 let. A brala jsem takové ty mlicka do hlavy belosalic a dehtovy šampon. Už to moc nepouziva, jenom občas. Připadá mi to úplně stejné, jestli to beru nebo neberu. Chtěla jsem lázně ty mi doktorka na kožním hned zamítla, že prý nemám nárok že to mám pouze v hlavě. Myslíte že to je správně a tak to má být?!!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den, lupénka bývá, dle moudrosti tradiční medicíny, příznakem tzv. silně narušené rovnováhy pH kyselosti buněk v těle. Doporučuji tedy, odstranit tuto příčinu jejím vyrovnáním a následným udržováním. Podrobný návod, jak toho lze dosáhnout, uvádím v knize ,, Poklad-škola odkyselení těla". Více informací o knize získáte na webu: www.TradicniMedicina… kde si ji můžete také objednat. V případě neřešení narušené pH rovnováhy těla zpravidla se mohou zdravotní obtíže v čase stupňovat. Mějte hezký den. Jiří

Zdroj: diskuze Lupénka ve vlasech

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATIDY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dělají se mi ve vlasech bílé strupy které svědí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Seboroická dermatitida není jediná možná příčina těchto obtíží. Ještě to může být mimo jiné i psoriáza. Oboje spouští stres, což je v této hysterické době kolem šíření koronaviru velmi pravděpodobný viník. Zvládnutí stresu přinese i úlevu v těchto obtížích. Další léčba je závislá na určení přesné příčiny a to teď nevíme jistě, co to vlastně je. Může vám pomoci dehtový šampon www.zbozi.cz/hledani… a masáž pokožky lékařskou vazelínou www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba seboroické dermatidy ve vlasech

Nioxin šampon

Čisticí šampon Systém 1 (300 ml) čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Tento šampon je určen pro mírné řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 2 je určen pro pokročilé řídnutí vlasů. Čisticí šampon Systém 3 je určen pro jemné vlasy. Čisticí šampon Systém 4 je určen pro normální až silné vlasy. Čisticí šampon Systém 5 je určen pro vlasy s přírodní barvou. Čisticí šampon Systém 6 je určen pro chemicky ošetřené vlasy.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Diskuze

V diskuzi RAŠELINOVÁ PROCEDURA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Jsem ráda, že někdo konečně taky objektivně upozorňuje na nebezpečí kortikoidů, díky!

Lupenka je vážně boj s větrnými mlýny a člověk musí zkusit skoro vše, aby zjistil, co mu nejlíp pomůže, protože každému reaguje psorióza jinak...

Ještě bych doplnila rašlinovou proceduru, která mně pomohla dost, ale bohužel to taky nevyléčí, jenom uleví asi na půl roku.
www.kapyderm.cz/proc…

Dehtový šampón některým lidem prý pomůže, ale mě těžce vadil ten zápach, takže jsem ho dlouhodobě nevyzkoušela.

Zuzka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Mikulka.

Dobrý den, zkuste se podívat na www.atypo-sro.cz/kos… . Tam popisujeme produkt, který absolutně neobsahuje kortikoidy, je lehce nažloutlý, navíc se velmi rychle vsakuje do kůže a tudíž odpadá zbytečné zabalování do obvazů či ušpinění ložního prádla. Jen je potřeba upravit hlavně životosprávu a životní styl - výrazně omezit kouření a alkoholické nápoje. Účinnost je cca 85% s dlouhodobým trváním. Je vhodné i pro malé děti.

Zdroj: diskuze Rašelinová procedura

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi SAMPON PRI KOJENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žaneta.

Dobry den koupila jsem si v lekarne sampon Mediket plus na lupy,ale nenasli jsme jestli to muzou kojici zeny.Nevite jak to je?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Šampon proti lupům Mediket Plus obsahuje především ketokonazol a k němu nejsou k dispozici žádné adekvátní a dobře kontrolované studie prováděné u těhotných nebo kojících žen. Z těch co máme k dispozici vyplývá, že plazmatické koncentrace ketokonazolu nebyly detekovatelné po topické aplikaci šamponu na vlasatou část hlavy u žen, které nebyly těhotné. Plazmatické hladiny ketokonazolu byly zjištěny až po topické aplikaci tohoto šamponu na celý povrch těla. Nejsou známa žádná rizika spojená s používáním ketokonazolu ve formě šamponu během těhotenství nebo kojení. Takže bez obav používej šampon Mediket Plus na své vlasy i během kojení.

Zdroj: diskuze Sampon pri kojeni

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVOVÝ SAMPON RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel GITA JUHANAKOVA.

Dobrý den,jakou zivotnost ma koprivový sampon.Jak poznam,ze uz je prosli,kdyz si jich v lete udelam vice do zasoby na zimu?Dekuju za info :-)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Starý Kopřivový šampon se zakalí a změní svojí vůni.

Zdroj: diskuze Koprivový sampon recept

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Diskuze

V diskuzi JAKÝ ŠAMPON PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linduška.

Hodně k tomu přispívá špatný šampon.my používáme tenhle www.zooo.cz/gottlieb… spokojenost velká.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabriiella.

Tak pokud má pes nějaké kožní problémy, určitě bych sáhla po přírodních šamponech, třeba s olejem, nebo jsou vyloženě i proti svědění atd. Já kupuju Menforsan a ani nemusí být vyloženě na suchou kůži a nikdy se mi po nich psi nedrbali :) Asi už bych neměnila www.reedog.cz/sampon :)

Zdroj: diskuze Jaký šampon pro psa

Léčba mírné lupénky hlavy

Pokud máte mírnou lupénku hlavy, tak vám lékař může doporučit tyto procedury:

Výrobky z černouhelného dehtu

Výrobky z černouhelného dehtu jsou volně prodejné, zejména se jedná o šampony, krémy, gely, masti a mýdla. Účinnost těchto procedur se liší, ale mohou pomoci v růstu kůže a snížení zánětu, svědění a velikosti lupénky. Chcete-li používat černouhelný dehtový šampon, tak ho nejprve musíte vmasírovat do pokožky hlavy a nechat ho působit po dobu 5 minut před důkladným opláchnutím. Také můžete použít další výrobky, které obsahují dehet a účinkují přes noc. Barvení a specifická dehtová vůně jsou hlavní nevýhodou. Nemedikovaný kondicionér po šamponování může způsobit reakci dehtového šamponu.

Kyselina salicylová

Tento chemický peelingový prostředek je k dispozici ve volně prodejných přípravcích, které nejsou na předpis. Jedná se o šampony a mýdla. Používají se ke změkčení šupinatění, díky čemuž je pak snazší odstranění lupů.

Léčivé šampony

Tyto šampony jsou k dispozici jak s obsahem černouhelného dehtu, tak i jiných dehtů. Dehtové šampony se mohou používat denně na léze na hlavě.

Steroidy

Steroidy mohou být aplikovány do izolovaných lézí na hlavě, pokud se jedná jen o několik lézí.

Zdroj: Léčba lupénky ve vlasech

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Šampon Neutrogena forte

Jedná se o šampon proti lupům určený speciálně pro svědivou pokožku hlavy.

Zde je seznam nejnižších cen šamponu Neutrogena forte.

Zdroj: Svědění hlavy

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Domácí šampon

Který kopřivový šampon je nejlepší

Kopřivový šampon Dixi

Dixi šampon s kopřivovým extraktem příznivě působí na výživu vlasových kořínků. Kopřiva patří mezi nejúčinnější léčivé rostliny na ozdravení a pěstování pokožky hlavy a vlasů. Výluh z listů kopřivy silně podněcuje prokrvování pokožky, má stimulující a posilující účinky. Zabraňuje vypadávání vlasů. Přidaná složka usnadňuje rozčesávání vlasů.

Použití: Na mokré vlasy naneseme potřebné množství šamponu, zpěníme, necháme 3–5 minut působit, vlasy umyjeme a pěnu důkladně opláchneme. Po umytí doporučujeme vlasy ošetřit kondicionérem.

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide Dea, Polyquaternium-7, Urtica dioica, Parfum, Methylchloroisotiazolinone, Methylisohtiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid, Eugenol, Geraniol, Limonene, Amyl Cinnamal, CI 19140, CI 42090, CI 15985, CI 28440, CI 14720.

Dixi kopřivový šampon proti vypadávání vlasů je určený pro všechny typy vlasů, má obsah 250 ml.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Dixi.

Kopřivový šampon Alpa

Vedle značného množství kyselin obsahuje kopřivový šampon Alpa výtažek z kopřivy, chlorofyl, vitamíny a minerální látky, které dodávají zdravý vzhled tmavým vlasům. Osvěží je a naparfémuje příjemnou vůní zelených rostlin.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Alpa.

Kopřivový šampon Tania

Tania Naturals šampon kopřiva 500 ml je šampon s bylinnými extrakty, určený pro každodenní použití. Obsahuje panthenol, který proniká do vlasů a vyživuje je od kořínků po konečky. Vlasům dodá zářivý vzhled, hebkost a lesk.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Tania.

Kopřivový šampon Yves Rocher

Kopřivový šampon Yves Rocher je svěží šampon na mastné vlasy. Obsahuje výtažek z kopřivy. Má velké, 300 ml balení. Neobsahuje silikony, parabeny ani barviva.

Zde můžete vidět kopřivový šampon Yves Rocher.

Zdroj: Kopřivový šampon

Nioxin 2

Sada Nioxin 2 osahuje šampon, revitalizér a očištění pokožky. Čisticí šampon Systém 2 má obsah 300 ml. Šampon čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Revitalizér Systém 2 s obsahem 300 ml je odlehčený kondicionér, který pomáhá získat pružnost a dodává vyváženou hydrataci výrazně řídnoucím vlasům. Ošetření pokožky Systém 2 s obsahem 100 ml je tvořen nesplachující péčí, která obsahuje důležité antioxidanty, rostlinné výtažky a methylnikotinát, který obnovuje okolí pokožky. Obsahuje UV ochranu, která chrání pokožku výrazně řídnoucích vlasů.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP