Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POPRASKANÉ RUCE BOLAVÉ KLOUBY

OBSAH

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadá otok prstů na ruce.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi BOLAKY NA RTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

dobry den dela se mi na spodnim rtu bolak ktery mokva a praska a tece s toho krev a hnis. dr me leci pednisonem ale ted se mi ten bolak udelal po 5 denni pauze znova. da se to lecit i necim jinym nez temi leky??? moc dekuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

poraďte mi prosím čím mám léčit bolavé rty,dr.reumatolog mne léčí kvůli arthroze nohy-chodidla prednisonem,teď synthetickým trexanem a arthrilomem....může to mít s onemocněním rtů souvislost?

Zdroj: diskuze Bolaky na rtech

Bolavé ruce z nošení dítěte

Snažte se nosit miminko spíš na předloktí, respektive ho „posadit“, položit si dítě podél předloktí, než aby největší zátěž váhy miminka lokálně zatěžovala v tahu ruce a dlaně. Je to o zvyku, prostě si představte, že ruce od zápěstí neexistují.

Na namožené a natažené svaly a šlachy je výborný horký zábal s přípravkem karité. Můžete použít například 100% karité od fy Sallos. Nejdříve namočte plenu do vařící vody, ale opatrně, abyste se neopařili. Poté napařte bolavé místo, namažte ho karité, znovu namočte plenu do horké vody a tou několik minut masírujte postižené místo. Když je bolest mírnější, stačí každý den mazat karitéem bez horké masáže. Výborná je i bandáž s koňskou mastí. Pokud bolest po těchto aplikacích neustoupí, je dobré navštívit lékaře.

Zdroj: Bolavé ruce

Diskuze

V diskuzi BOLAVÉ RUCE MALIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Boli zápěstí až do maličku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

Najdi si ženskou a zanech ručních prací.

Zdroj: diskuze Bolavé ruce maliček

Chondroitin sulfát na bolavé klouby 

Chondroitin sulfát se používá se na degenerativní onemocnění kloubů, jakou je kolenní, prstní kloub a na artrózu, kde je nejvíce efektivní v počáteční fázi nemoci. Redukce váhy a cvičení může také pozitivně ovlivnit průběh nemoci.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Diskuze

V diskuzi BOLESTI KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iv.

Dobrý den ,
můžete mi prosím poradit . Je mi 41 let a pracuji s tezkými břemeny až do 50 kg a teď jsem již delší dobu v pracovní neschopnosti z důvodu bolesti loktů (tenisový loket ) , zad , kyčelního kloubu a ještě se k tomu přidala bolest kolenou . Byla jsem na klinice nemoci z povolání kde mě odeslali na třífazovou gamagrafii skeletu která nepotvrdila ze se jedna o epikondylitidu . Bohužel jsou pro mě náročné i domací práce , odnést nákup apod.Podle všeho mi neuznají ani nemoc z povolání , můžete mi prosím poradit co ještě mohu udělat nebo na koho se ještě obrátit ? Opravdu si myslím , že tato práce mi zdraví zničila , ještě mohu uvést , že mé bmi je podle ortopeda 16,85 .
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den, už delší dobou mě bolí klouby na rukou i nohou. Ruce me mrtví, bolí až pálí. Ruce i nohy mám natekle. Stane se, že nekdy v těch rukách mám špatný cit. Léčím se s bederní páteří. Prosím o vysvětlení. Děkuji

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů

Popraskané paty – foto

Zde je několik obrázků, na kterých je možné vidět popraskané paty.

Zdroj: Péče o popraskané paty

Diskuze

V diskuzi EXTRÉMNĚ SUCHÉ A POPRASKANÉ RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

ahoj) já používám méně mýdla, heřmankový krem a spim v rukavičkach.. Je toho opravdu hodně.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Extrémně suché a popraskané ruce

Chondroitin sulfát dávkování

Obvyklá perorální dávka je 800 mg až 1500 mg chondroitin sulfátu, bud v jedné dávce, nebo je rozdělená do 2 až 3 dávek. Chondroitin sulfát se doporučuje se podávat při jídle, protože tento lék je dobře vstřebán, jen když je rozpuštěn.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Diskuze

V diskuzi SPORT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza J..

Takže chápu správně, že je ten enzycol dobrý i při námaze a sportu? Dnou netrpím, ale namožene a bolavé klouby po tréningu mívám..

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Janli.

V poslední době mě po cvičení ve fitku bolí klouby, v lékarně mě doporučili Enzymax.

Zdroj: diskuze Sport

Nežádoucí vedlejší účinky chondroitin sulfátu

Může způsobovat nevolnost, zácpu, vzácně jsou vidět i alergické reakce, ztráta vlasů, kotníkový edém anebo zadržování vody v ledvinách či srdeční selhání.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ A BOLESTIVÉ KLOUBY PRSTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Dobrý den.Mám na prave ruce na prostrednim prstě z vrchu na kloubu mozol a a všimla jsem si i maleho otoku na ukazovačku a i na tom prostředníčku.Bolest při pohmatu.
M.Tomíčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé a bolestivé klouby prstů na ruce

Produkty s chondroitin sulfátem

Chondroitin sulfát obsahují tablety, kapsle nebo granule léku Condrosulf 800, který je na lékařský předpis. Jeho slabší forma Condrosulf 400 je volně prodáván v lékárně jako doplňky stravy.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVE RUCE PRSTY, ALTROSI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

V posledni dobe me vice a vice boli palce a prsty na rukou a bolesti se objevili I na palcich u nohou.Rada bych vedela jak mam tuto bolest lecit a predchazet.Muj pitny rezim je dostatecny .Denne vypiju vice jak 2l.tekutin.Maso konsumuji 1x v tydnu.Beru leky na vysoky tlak :prestarium Neo, eutirox,vasocadrin a torvacard, ktery jsem na moment musela vysadit .Chtela bych vedet zda bych mohla uzivat vit.D a v jakkem mnozstvi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zřejmě se u vás začíná projevovat artróza. Její existenci potvrdí lékař - ortoped. Zároveň vám řekne jak ve vašem případě nejlépe tuto nemoc léčit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolave ruce prsty, altrosi

Mast na zánět šlach

Zanícenou šlachu i bolavé zápěstí potírejte extraktem z arniky. Výborně pomáhá také kostivalová mast.

Zdroj: Zánět šlach v ruce

Na popraskané rty je dobrá okurka

Slupka z okurky totiž obsahuje blahodárné látky, které dokáží uzdravit popraskané nebo suché rty. Z okurky se oloupe tenká zelená slupka, která se pak uřízlou stranou pžikládá na rty. Zde se nechá působit tak 20 minut. Po té se ze rtů sundá a rty se namažou čistou lékařskou vazelínou.


Zdroj: Popraskané rty, to může být plíseň rtů!

Diskuze

V diskuzi ALGIFEN NEO DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Já kupuji jinou výživu www.happytails.cz/kl… myslím, že je lepší než Alavis.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Tak si to mysli. Je mnoho doplňků na bolavé klouby a všechny obsahují glukosamin a chondroitin. Rozdíl je v ceně za množství přijatých látek a v tomto ohledu vede Alavis, jako nejlevnější zdroj glukosaminu a chondroitinu.

Zdroj: diskuze Algifen neo diskuze

Popraskané koutky úst foto

Fotografie, na kterých jsou vidět popraskané a zanícené koutky úst, jsou vidět tady popraskané koutky úst.

Zdroj: Časté praskání ústních koutků

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI RUKOU A KLOUBŮ VŠECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Nováková.

Mám dotaz jestliže sevřu ruce v pěst tak mě bolí všechny prsty na rukou,nic v rukách neudržím nemám v nich sílu.Ruce mě bolí i v klidu.A bolí mě i všehny klouby na celém těle,po ránu kotníky,kolena,ramena.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Revmatoidní artritida, ta se takto projevuje. Její léčba zatím nebyla objevena a dají se jen zmírňovat příznaky. Na léčbě se dohodněte se svým praktickým lékařem a nebo můžete kontaktovat odborníka - lékaře imunologa.

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Struktura a vlastnosti

Chondroitin sulfát je přírodním sulfátem glykosaminoglykanu, což je hlavní složkou struktury kloubní chrupavky. V chondroitin sulfátu jsou postaveny dlouhé, rozvětvené řetězce opakujících se disacharidů. Chondroitin sulfát je nezbytný pro syntézu proteoglykanů, které kromě kolagenu tvoří hlavní složku kloubních chrupavek, a zároveň jsou obsaženy také v kůži, v krevních cévách, šlachách a v očích.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Bolesti kloubů na ruce

Bolesti a otoky kloubů způsobují zpravidla větší či menší omezení jejich funkce. Tyto nepříjemné projevy jsou tedy obvykle důvodem k návštěvě lékaře. Ten stanovuje postup se zaměřením na zjištění příčiny příznaků a stanovuje diagnózu podle anamnézy, klinického vyšetření a rentgenových snímků. Mimochodem také využívá laboratorních vyšetření z krve, aby byl schopen odlišit zánětlivé a nezánětlivé onemocnění.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Účinky chondroitin sulfátu

Chondroitin sulfát je endogenní látka, která je potřebná pro opravu chrupavky, kde vytváří osmotický tlakový práh, pro rozšíření chrupavky a nastavení kolagenové sítě do určitého napětí. Tím je zvýšeno navázání vody z proteoglykanů, zlepšuje se mobilita kloubní chrupavky a zároveň se zlepšuje i kvalita chrupavky. Chondroitin sulfát má analgetický, protizánětlivý, antiapoptotický, imunomodulační a případně i antioxidační a neuroprotektivní účinek. Účinky chondroitin sulfátu se projeví až po 6 týdnech od zahájení léčby.
 

Zdroj: Chondroitin sulfát na bolavé klouby

Babské rady na oteklé nohy

Na oteklé nohy například zabírá mazání z kostivalu. Kostival omyjte, oškrábejte a nakrájejte na kolečka. Vložte do sklenice, zalijte francovkou a uzavřete. Tři týdny nechte odstát nejlépe na okně. Tekutinu poté slijte a máte ideální mazání nejen na oteklé nohy, ale i na bolavé ruce, klouby nebo záda.

Dalším tipem je čočka. Uvařte ji, poté z ní slijte vodu do nějaké nádoby a pravidelně ji pijte.

Unavené a oteklé nohy osvěží také masáž francovkou nebo koupel ve vodě s citronovou šťávou.

K úlevě oteklých nohou můžete použít i vodu, ve které jste předtím vařili brambory. Nohy se prokrví a otok opadne.

Na oteklé nohy pomáhá sprchování střídavě teplou a studenou vodou. Střídání teploty nohy krásně prokrví a uleví jim od bolesti.

Bojovat proti oteklým nohám můžete rovněž s použitím bylinek. Pomáhá například odvar z třezalky, slivoně, kořene pampelišky nebo petržele.

Zdroj: Co na otoky nohou

Onemocnění způsobující popraskané paty

  • genetika
  • diabetes
  • problémy se štítnou žlázou
  • dermatitida
  • žilně městnaná dermatitida
  • Downův syndrom
  • onemocnění ledvin nebo užívání diuretik
  • lupénka a ekzém

Zdroj: Péče o popraskané paty

Babské rady na popraskané paty

Podle našich babiček funguje na popraskané paty syrovátka. Dopřejte proto svým chodidlům koupel ve vlažné syrovátce. Po koupeli paty pořádně promastěte vhodným výživným krémem. Na praskliny na nohou platí také odvar z heřmánku nebo měsíčku. Obě bylinky jsou známé svými uklidňujícími a hojivými účinky. Ani po této koupeli nezapomeňte chodidla namazat krémem.

Zdroj: Popraskané paty


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP