Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DEHYDRATACE ORGANIZMU

OBSAH

Co jsou to mdloby

Mdloba může nastat z řady jiných klinických důvodů, například při nějaké nemoci kardiovaskulárního aparátu. Mdloba také může být jen prostým následkem dehydratace organizmu u zcela zdravého člověka.
 

Zdroj: Úpal a letní úžeh

Diskuze

V diskuzi H2OUT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

No jak chceš. Mě pomohl shodit vodu za 10 dní, hodně jsem chodila na wc díky němu. A neměla jsem žádné pocity dehydratace nebo tak.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze H2out diskuze

Příznaky úpalu

Pro úpal je v podstatě typické, že u něho předchází taková ta předzvěst slabosti. Dále se nám zastavuje pocení, máme horkou suchou kůži a v podstatě máme nutkání posadit se někde do chladného místa a nějakým způsobem si odpočinout. Dalším příznakem je, že začíná bolet hlava, což je projev dehydratace organizmu, protože tento stav vlastně nastává tím, že máme nedostatečný přísun tekutin.
 

Zdroj: Úpal a letní úžeh

Diskuze

V diskuzi O DETOXIKACI ORGANIZMU DOOPRAVDY. BEZ OMYLŮ A POVĚR. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vili.

Trvalá detoxikace se provádí denně pitím zásadité ( živé ) vody. Nejjednoduší způsob jak se zbavit toxických látek dříve než začnou v organizmu narušovat probíhající fyziologické procesy. Optimální množství pro detox,stačí pít 3x denně 2 dc, 1/2 hod. před jídlem. Vše o vodách : www.mrtva-ziva-voda.…



Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: O detoxikaci organizmu doopravdy. Bez omylů a pověr.

Chřest - špargl, patří mezi zelené potraviny?

Chřest se neřadí mezi zelené potraviny, ačkoli je velmi zdravý. Často se detoxikace zaměňuje s odvodněním organizmu. Chřest je vynikající diuretikum, je močopudný, ale se samotnou detoxikací nemá mnoho společného. Chřest tedy velmi dobře pomáhá při odvodnění těla a organizmu. To se může hodit například tam, kde jsou nateklé nohy. Dalšími pomocníky, při odvodnění organismu a těla, jsou káva a černý čaj. Toto vše by se dalo nazvat jako přírodní diuretika bez lékařského předpisu.


Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Diskuze

V diskuzi PROGESTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den, můžete mi prosím poradit pleťový a tělový krém s Progesteronem? Mám problémy s pleti - akné, dehydratace a kůže na těle ztratila předčasně elasticitu. Dob toho začaly padat vlasy! A dále jsem se chtěla zeptat, jestli je lepší používat progesteron v tabletach, nebo krém?
Dekuji za odpověď.
Petra

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Progesteron

Úžeh příznaky

Celkové přehřátí organizmu má za následek většinou večer stav zvracení, schvácenost. Nejhůře tyto příznaky nesou děti a starší lidé.
 

Zdroj: Úpal a letní úžeh

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍN K A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý deň, chcela by som užívať moringu na podporu organizmu po operacii/ TEP kolena. Užívam Walfarin5 mg. Je to bezpečné?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Moringa a Warfarin se nijak neovlivňují. V minulosti proběhla studie, která sledovala 130 tisíc pacientů, kteří užívali moringu a Warfarin a nezjistila žádné interakce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a mandle

Výběr účinků aloe vera:

  • podporuje detoxikaci a zvýšení antioxidační kapacitu organizmu, ochraňuje organizmus před oxidativním stresem
  • vhodná pro diabetiky, při vysokém cholesterolu, plísňových a kandidových infekcích atd.
  • pomáhá upravovat zažívání, odstraňovat pálení žáhy, chronickou zácpu nepříjemné pocity spojené s plnosti a nadýmáním
  • pomáhá podporovat regeneraci beta buněk slinivky břišní, jater a celkové zlepšení imunity
  • příznivě působí i při protizánětlivých procesech, zlepšení stavu pokožky a komplexní regeneraci organizmu

Pro více informací doporučujeme navštívit www.activaloe.cz.

Foto: Barny´s

Zdroj: Detoxikace organismu a imunita

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÉ HROZÍ NEBEZPEČÍ PŘI VNITŘNÍM POŽITÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír .

Zajímá mne co se může stát, když se borová voda požije (pár kapek) a dostane se do organizmu. Co má postižený dělat a nedělat.

Děkuji za odpověď Vladimír

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina boritá je nebezpečný jed. Otravy z této chemické látky mohou být akutní nebo chronické. K akutní otravě kyselinou boritou obvykle dochází, když někdo spolkne výrobky na zabíjení švábů, které obsahují koncentrovanou kyselinu boritou.
Chronická otrava se vyskytuje u těch, kteří jsou opakovaně vystaveni kyselině borité. Například v minulosti se kyseliny borité se používalo k dezinfekci a ošetření ran. Pacientům, kteří takové ošetření dostávali znovu a znovu se udělalo špatně, a někteří vlivem toho i zemřeli.
Kyselina boritá v borové vodě je značně rozředěná, obvykle 3 díly kyseliny na 97 dílů vody. Při tomto zředění pár kapek borové vody, které byste náhodou spolkl, by neznamenalo vážné nebezpečí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaké hrozí nebezpečí při vnitřním požití?

Vojtěška (Vojtěška Alfalfa)

Zelený nápoj z mladých výhonků vojtěšky pomáhá při všech onemocněních způsobených překyselením organizmu. Obsahuje až 40% bílkovin, což je v celém spektru potravin nejvíc včetně masa. Dále je bohatá na vitaminy A, E, D, K a vitamin B6 – pyridoxin, řadu minerálů (draslík, vápník, fosfor, železo) a chlorofyl, který má dezinfekční a antiseptický efekt.
  • Využití: Má významné anti-aging vlastnosti a podporuje celkovou regeneraci buněk. Působí na pH organizmu, neutralizuje překyselení a tím odstraňuje trávicí obtíže, pomáhá při bolestech hlavy, kloubních potížích (zmírňuje záněty) a kožních nemocích. Je výborná pro doplnění fyzické síly a při vyčerpání, neutralizuje žaludeční šťávy, potlačuje akutní i chronické záněty močových cest včetně prostaty. Vojtěška je vhodná pro diabetiky, zklidňuje žaludeční trakt, detoxikuje a je výborná při onemocnění dnou – eliminuje hladinu kyseliny močové v organizmu.

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Diskuze

V diskuzi O DETOXIKACI ORGANIZMU DOOPRAVDY. BEZ OMYLŮ A POVĚR. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helca.

Prosím o vysvětlení živá a mrtvá voda a kde se dá koupit.Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: O detoxikaci organizmu doopravdy. Bez omylů a pověr.

Jak se projevuje dehydratace organismu

Dehydratace nastává při nadměrném úbytku vody z organismu a může vést až ke smrti. Může k ní dojít při některých vážných nemocech, které jsou doprovázeny průjmem, nebo je způsobena vysokými teplotami, když člověk tělu neposkytuje dostatek vody. Příznaky jsou suché sliznice, hlavně v ústech a na jazyku, pocit suché pokožky a žízně, v některých případech se může objevit horečka. Pacient se může cítit celkově slabý, unavený.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ V LIDSKÉM ORGANIZMU A KLOUBNÍ BOLESTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Klupková.

Je možné,že by byl tak zaplísněn organizmus,že by bolely až praskaly klouby,hlavně kolenní a rameno?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Plíseň v lidském organizmu a kloubní bolesti

Letní úžeh

Úžeh je typický při pobytu na přímém slunci, kdy si v postatě neuvědomujeme, že jsme vystaveni slunečnímu záření a ultrafialovým paprskům. Při letním úžehu dochází ke kombinaci zmíněného přímého oslunění a k přehřátí organizmu. Pokud se navíc ještě nechráníme ochrannými faktory, tak na pokožce dochází k zarudnutí, jakoby spálení pokožky.
 

Zdroj: Úpal a letní úžeh

Poradna

V naší poradně s názvem ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM POMALOU FORMOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Taktéž, jako pan Vašek, nerozumím dost dobře, jak pomalé domácí čištění organizmu správně načasovat. Díky za úpravu článku či odpověď na email.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Já to pomalé čištění dělám každý den ráno po dobu půl roku. Pak půl roku pauza a potom znovu.

Zdroj: diskuze Čištění organismu olejem pomalou formou

Jak zjistit dehydrataci

Je snadné zapomenout pít vodu, když jste zaneprázdněni. Ale vaše tělo vás může upozornit na dehydrataci několika příznaky. Žízeň je nejviditelnějším ukazatelem, ale často přichází příliš pozdě. Mírná dehydratace může nastat již mnohem dříve, než dostanete žízeň, takže vaše tělo již bude strádat.

Mezi další příznaky dehydratace patří únava, potíže se soustředěním a bolest hlavy. Ty mohou být jen lehké, takže je důležité věnovat pozornost tomu, co vám vaše tělo říká. Pokud by se tyto příznaky vloudily, ihned je spláchněte velkou sklenicí vody. A pokračujte v pití po zbytek dne pro celkovou rehydrataci těla.

Zdroj: Jak poznám, že jsem zavodněná

Diskuze

V diskuzi JAK ALOE VERA PUSOBÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Mlčochová.

Užívám Aloe Vera certifikovanou Kosher kvality 96,5% čistého gelu. Je to jako byste pili aloe přímo z jejich listů.

Díky tomuto gelu jsem zhubla 16 Kg za 3 měsíce a cítím se skvěle.

Koho by zajímalo jak shodit pár kil a pročistit si tělo,chtěl by doporučit tuto aloe

Atˇ mi napíše, ráda odpovím všem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viera Marčišáková.

rada by som Vás poprosila o recept na prečistenie organizmu. pestujem si doma 3druhy aloe vera.Rada by som si urobila očistu teka ak ide ta jar. Voret Vám Dˇakujem

Zdroj: diskuze Jak aloe vera pusobí

Jaké brusinky jsou nejlepší?

Pokud hledáte alternetivu brusinek například v doplňku stravy, tak výborným řešením jsou brusinky kapsle, které koupíte v mnoha internetových obchodech. Jsou lepší, než tabletová forma, protože extrakt z brusinek není ničím stužený. V brusinkových kapslích je obsažen obvykle sypký prášek, který se po rozpuštění kapsle v žaludku smísí s tekutým obsahem a prakticky okamžitě se dostává do organizmu. Díky tomu mají kapslované brusinky lepší vstřebatelnost při užívání.

Zdroj: Lesní brusinky jako lék

Poradna

V naší poradně s názvem TUKOVÉ SKVRNY POD KŮŽÍ U OČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Nevíte někdo co to je když se mi dělají tukové skvrny pod kůží u očí, jsou to takové tukové bulky. Ráda bych se toho zbavila a měla oční víčka zase jako dřív, hladká bez boulí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tukové bulky na očních víčkách jsou xantelasmata. Vznikají, když se v organizmu pohybuje moc tuků. Tukové bulky na očních jsou vlastně usazený cholesterol. Tady je článek, ve kterém se detailně píše o tomto problému a je tam i možná léčba: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Tukové skvrny pod kůží u očí

Jak provést opětovné závodění organismu

V případě lehké dehydratace je nutné pacientovi podávat dostatek tekutin, a to po částech, nikoliv velké množství najednou, žaludek by je nemusel přijmout. Je důležité být trpělivý a neočekávat napravení ihned. Dehydratovaný by neměl dostat pouze obyčejnou vodu, ale také například bujón nebo ovocný džus. V případě vážnějšího stavu nelze tekutiny přivádět do trávicího traktu, je nutné podávat je nitrožilně.

Zdroj: Léky na odvodnění bez předpisu

Nestlé Beba Pro 1

Unikátní složení této náhradní stravy posiluje obranyschopnost dětského organizmu.

  • Opti Pro 1 je speciálním procesem získaná směs bílkovin, která přesně vyhovuje nutričním potřebám dítěte a nezpůsobuje zátěž ještě nevyzrálých orgánů;
  • DHA a ARA jsou dvě polynenasycené mastné kyseliny, které se přirozeně vyskytují v mateřském mléce a které jsou důležité pro správný vývoj imunitního systému a přispívají k rozvoji mozku a zraku;
  • Bifidus efekt pomáhá chránit vaše dítě podporou zdravé střevní mikroflóry.

Kojenecká výživa je určena pro děti od narození do ukončení 6. měsíce.

Zdroj: Umělá strava pro kojence

Zapamatujte si:

Vhodným obdobím pro užívání zelených potravin je leden a únor, kdy pociťujeme vyčerpání organizmu, nesnesitelnou únavu a naše imunita těžko odolává všude přítomným virům a bakteriím. Jako součást očistné kúry je můžeme pít anebo užívat ve formě tablet. Začít s jejich užíváním však můžeme kdykoli a pokaždé to naše tělo ocení viditelnými výsledky. Vzájemná kombinace zelených potravin se už nedoporučuje. Při jejich užívání zvyšte pitný režim, pijte nejlépe čistou vodu v množství alespoň 2 – 3 litry vody.

TIP: Detoxikace doopravdy. Bez omylů a pověr z portálu Doktor-zdravi.cz

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Slunce potřebujeme

Čím severněji žijeme, tím víc ho potřebujeme. Tato ohnivá zářivá koule dává pokyn našemu organizmu k vlastní produkci vitaminu D a podílí se na řadě hormonálních a enzymatických procesů. Mnoho výzkumů poukazuje na obrovský význam vitaminu D, který potřebujeme nejen pro zdravé kosti, ale působí i proti psychickým potížím. Některé závěry studií poukazují na preventivní účinky vitaminu D vůči depresi a výkyvům nálady. Sluneční svit rovněž podporuje tvorbu hormonu serotoninu (hormon štěstí) produkovaného v našem mozku. Přesto bychom ani v zimě neměli zapomínat na ochranné prostředky proti UV záření.

(TIP: Doktor-zdraci.vz - 10 důvodů proč užívat vitamin D)

Zdroj: Snadno a rychle proti jarní únavě

Chlorella vulgaris

Obsahuje až 60 % kvalitních bílkovin a především chlorofyl, jehož je Chlorella nejbohatším přírodním zdrojem. Dále obsahuje vitamin C, B12, karotenoidy, minerály, aminokyseliny, vlákninu a také výjimečný Chlorella růstový faktor podporující buněčnou regeneraci a hojení.
  • Využití: Vyrovnává pH v trávicím traktu čímž se zvyšuje vstřebání důležitých látek přijímaných z potravy, čistí trávicí trakt – hlavně střeva od usazenin, zlepšuje peristaltiku. Celkově působí na regeneraci buněk, má omlazující účinek a přispívá ke snížení kyselého pH v organizmu. Používá se k vylepšení vzhledu pokožky při kožních obtížích (alergie, ekzémy, lupénka anebo kosmetická celulitida), má antibakteriální a antivirové účinky. Vhodná pro diabetiky, lidi s vysokým cholesterolem, lidi s předčasným stárnutím a oslabenou imunitou. Její užívání se doporučuje k prevenci rakoviny.

Zdroj: Zelené potraviny pro detoxikaci a uzdravení

Zvracení žluté tekutiny u dětí

Zvracení žluté tekutiny u dětí může signalizovat dietní chybu. Žaludek lze utišit malými doušky vlažného čaje. Pokud potíže přetrvávají déle nebo jsou přítomny nějaké další komplikace, tak jděte s dítětem na pohotovost, mohlo by u něj dojít k dehydrataci.

Dehydratace je stav, kdy se z těla ztrácí více vody, než kolik jí přijmete. Může být způsobena buď nedostatečným příjmem tekutin, nebo jejich nadměrnou ztrátou.

Mezi nejčastější příčiny dehydratace patří:

  • Intenzivní cvičení: Při intenzivním cvičení se potíte, což vede ke ztrátě tekutin. Pokud tuto ztrátu nekompenzujete dostatečným příjmem tekutin (nejlépe čistou vodou), může dojít k dehydrataci organismu.
  • Pobyt v teplém prostředí: Teplo rovněž způsobuje ztráty tekutin pocením. Proto byste v případě extrémních veder a teplého počasí neměli zapomenout na pravidelné doplňování tekutin. Nejlepší je opět pít čistou vodu, která nejlépe zažene žízeň a brání vzniku dehydratace.
  • Zvracení a průjem: Při zvracení a průjmu dochází ke ztrátám velkého množství tekutin, což může rovněž vést k dehydrataci.
  • Nevolnost: Když se necítíte dobře a je vám špatně od žaludku či trpíte nevolností, většinou nemáte chuť nic jíst ani pít. Pokud chcete zabránit vzniku dehydratace, pamatujte na to, že pravidelný a dostatečný příjem vody je důležitý i během nevolnosti.
  • Popáleniny nebo kožní infekce: V důsledku těžkých popálenin nebo při některých kožních infekcích se ztrácí tkáňový mok, což může vést k dehydrataci.
  • Diabetes: Při vysoké hladině cukru v krvi dochází ke zvýšení produkce moči v ledvinách, protože se organismus snaží nadbytek cukrů z těla vyloučit. Pokud tyto ztráty nejsou vyrovnány zvýšeným příjem vody, může to vést až k dehydrataci.
  • Horečka: Při horečce se potíme, což vede ke ztrátě tekutin a k následné dehydrataci.

Zdroj: Příčiny zvracení žluté hořké tekutiny


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP