Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BABSKE RADY NA VYRAZKU KUZE

OBSAH

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA MEZI STEHNY A NA VARLARTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav.

dobrý den stává se mi že občas mně svědí kůže mezi stehny na varlatech ,kuže je suchá a po pár dnech jsem přišel na vyrážku , můžete mi poradit co s tím mám dělat .byl jsem u lékaře a dostal jsem na vyrážku krém BELOGENT označení označení 30s ale za 10 dní se nic nezměnilo .v roce 2015 jsem si dělal testy na hiv a dopadly negativně a tři roky s nikým nemám pohlavní styk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kupte si v lékárně mast Clotrimazol a aplikujte ráno a večer vždy po umytí a důkladném vysušení kůže. Do tří dnů přejde svědění a do deseti dnů se zahojí vyrážka. Pak už není třeba mast používat. U pravidelného mytí a důkladného osušení je třeba vytrvat i nadále a alespoň jednou denně je třeba tato místa umýt mýdlem a teplou vodou. Rovněž je nezbytné pravidelně a často měnit spodní prádlo za čisté.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN - TĚLESNE POCITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobry den, rada bych vedela jake negativni ucinky prozivate. Muj manzel je na Warfarinu novaček-teprve mesic. Citi se velice špatne. Nejdrive mel otekle pouze kotniky, pak lytka ted uz cele nohy. Dale ma primo obri tvrde bricho, ktere ho boli. Popraskala mu i kuze na bocich a ma vyrazku. Velice zhubnul ale to bricho je extremni. Dale ma prujem a to asi tak 10x denne. Jeste bere tedy Lasix na odvodnovani, prasky na tlak a srdce a na zaludek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bude potřeba provést vyšetření a určit přesnou příčinu otoků dolních končetin a zvětšeného břicha. Možná tyto komplikace vůbec nesouvisí s Warfarinem. Doporučte manželovi návštěvu praktického lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin - tělesne pocity

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem NOVÉ LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav Jakubcik.

Mám po těle vyrazku beru xarelto nikdy jsem nic takového nemel

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mírná vyrážka patří mezi nežádoucí účinky léků na ředění krve. Může vám pomoci antihistaminikum, které koupíte v lékárně. Informujte se u lékárníka, jaký typ je pro vás vhodný. Pokud vyrážka do několika dnů nezmizí, poraďte se se svým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nové léky na ředění krve

Kvasinková infekce léky

Pokud se vyskytne mykóza, tak postižené bývají zejména nohy a záhyby kůže, překvapivě často se lze setkat i s mykózou kůže na ramenech a na zádech. V lékárnách je výběr antimykotik, mastí proti plísni, což jsou ve většině případů léky bez předpisu. Účinná a včasná léčba a prevence jsou tedy jistě lepší než vleklé a nepříjemné potíže.

Zdroj: Babské rady na kvasinky

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽE KOLAGEN FORTA A HYSELI HYAURONOVÁ ZPŮSOBIT VYRÁŽKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena kovarova.

koupila jsem si kolagenforate-kyselina hyaluronova od firmy rosehpharma, užívám hoho ale počase se mi uděla vyrážka je to možné z tohoto užívání , beru ještě lék prestarium neo 5mg a concor Cor 2.5mg
a nevím jestli tu vyrážku půsotbí tyto dva léky nebo kolagenforte s hyselinou hyalunoronovou

prosím odpoved, nikdy jsem za celá život neměla žádnou vyrázku ani z jídla ani z ovoce, mohla jsem sníst cokoliv podotýkám, že nejsem obezní měřím 160 cm váha 60-59 kg.
předem dík za informaci M. Kovárová
myslím, že se nebo vím, že se stravuji správně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za tuhle vyrážku kolagen forte pravděpodobně nemůže, protože obsahuje tělu přirozené látky, které obvykle přijímáme ve stravě. Oproti tomu lék Prestarium Neo je velice komplikovaný lék na snížení krevního tlaku a ten může ovlivňovat reakce těla na jakoukoliv stravu, které se můžou projevovat právě vyrážkou. Je potřeba obrátit se na lékaře, který Prestarium předepsal a ukázat mu vyrážku na kůži, aby zhodnotil vhodnost této preskripce. Pomoci by mohl i lékárník, když dostane informace o všech úžívaných lécích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Může kolagen forta a hyseli hyauronová způsobit vyrážku

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Diskuze

V diskuzi MUŽU MIT VYRAZKU Z CUKROVKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Angel.

Dobrý den jsou to spise takove pupinky jsem z toho dost nervozní,jestli to není svrab ale nesvedi to skoro vubec diky za odpoved

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mužu mit vyrazku z cukrovky

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi KOPŘIVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Nosková.

Dobry den,
trpim asi take koprivkou.
Rano se probudim a mam vyrazku s otokem,k veceru je po vyrazce.
Mudr si nevi rady.
Prikladam foto.
Poradi mi nekdo?
Dekuji Vam.Zdenka.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kopřivka

Babské rady na svědění hlavy

Osvědčilo se po umytí vlasů do posledního opláchnutí přidat citron nebo ocet a dobře promasírovat. Zbavíte se tak svědění i lupů.

Podrážděnou pokožku hlavy uklidňuje levandule, která navíc ovlivňuje tvorbu vlasového mazu. Zmírňuje i svědění pokožky a celkově porost regeneruje.

Zdroj: Svědění kůže na hlavě

Diskuze

V diskuzi FAKULTNÍ NEMOCNICE KARLOVO NÁMĚSTÍ KOŽNÍ AMBULANCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Tobiašová.

Dobrý den, prosím, dalo by se u Vás objednat na kožní ošetření? Potřebovala bych odbornou kožní pomoc. Praská mi kůže na prstech /ruky/ a je to velmi bolestivé. Děkuji za odpověď
Tobiašová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivana Přádová.

Dobry den,

rada bych se u Vas objednala, jelikoz ma kozni lekarka jiz neordinuje
(starsi rocnik) a tak hledam kdo by se me ujal, mam vyrazku jiz 14 dni
a nemizi, nevim puvod.

Dekuji a s pozdravem, Pradova

Zdroj: diskuze Fakultní nemocnice karlovo náměstí kožní ambulance

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVE PUPINKY A JINE VYRAZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

tak jsme dnes prisli od doktorky a minule nam pro syna na vodove pupinky naordinovala toto-vodove puchyrky propichnout a vodicku z nich otirat,hypermangan na koupel rukou a kortikoidovou masticku,vse mu zmyzelo, do dvou dnu se mu udelala verazka v oblasti kycli vypadalo to jak male nitkovite popraskane zilky jedna vedle druhe,dnes jsme ukazali i tuto vyrazku ktera pomalu ustupuje a z vrchu jde videt sucha kuze,pani doktorka nam rekla ze bude alergik dostali jsme koupel do vody a jakmile se neco objevi tak se ozvat. vysledky z krve budou za tyden ceka se na rozbor,jestli neni alergicky na nake potraviny a jsme v lednu objednany na alergologii,zatim vim jen ze po koupeli musime cele telicko promazavat mastnym kremem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lenko, než půjdete na alergologii, tak svého syna opatrně, ale doře, připravte na kožní testy, aby se nebál píchání injekcemi a očekával ho. Testy se provádí na pažích horních končetin, kam se velmi tenkou a krátkou jehličkou pod kůži vpravuje roztok s testovanými alergeny. Vpichů může být i více než deset, ale díky té tenké jehličce není bolestivost tak velká a dá se přirovnat k bodnutí komárem. V podkoží pak alergeny reagují s imunitním systémem a zbarvují kůži kolem vpichu do červena a to může hlavně při aplikaci bolet, respektive pálit. Dobrý doktor většinou na agrsivní alergeny pacienta upozorní před vpichem, že tohle bude nepříjmené píchnutí. Podle reakcí kolem vpichů, se pak určí, na co je váš syn citlivý neboli alergický. Pro nejlepší výsledky je třeba, aby váš syn byl při aplikaci testu co nejvíce v klidu a nebyl stresován zejména samotným vyšetřením. Když váš syn bude očekávat několikerá jemná píchnutí, tak to určitě bude ku prospěchu celého alergologického vyšetření.
Podle výsledků alergologického testu se pak určí další léčba. Léčba alergie by se dala rozdělit do dvou skupin. Za prvé na postup, kdy se imunitní systém spíše uklidňuje od přehnané reakce na běžné podněty. Ten se provádí pravidelným a dlouhodobým podáváním antihistaminik, kde jako denní je nejoblíbenější Claritin, který má nejslabší sedativní a hypnotické účinky, ale přesto dokáže dobře uklidnit imunitní systém. Tento postup neléčí alergii jako takovou, ale jen lépe či hůře odstraňuje alergické projevy. Za druhé pak na postup, kdy se tělo jako by vytrénuje správně reagovat na alergen, na ketrý testy prokázali alergii. Do těla se po dobu několika měsíců vpravuje daný alergen ve stanoveném časovém harmonogramu. Nejdříve se začíná na malých koncentracích alergenu. Vždy se nechá tělu dostatek času, aby se se stykem s alergenem samo vyrovnalo a naučilo se ho normálně přijímat, bez nechtěných alergických reakcí. Tímto lze v mnoha případech a po několika měsících pravidelné kůry dosáhnout trvalého vyléčení alergie bez další budoucí podpůrné lečby. Některé vakcíny jsou pro domácí použití ve formě kapek, které se polykají a jiné se zas musí aplikovat injkcemi. U injekčních podání je zpravidla lepší výsledek, protože je zde dohled lékaře nad pravidelností a také nad průběhem celé vakcínové kůry, neboť tělo je během ní vystavováno látce, na kterou je abnormálně citlivé a mohou se tedy během vakcinace projevit intenzivněji alergické projevy, proti kterým se vakcínami bojuje.
Obecně je léčba alerigií velký biznis, proto je zde velký tlak na producenty jedtlivých léčiv, aby přinášeli trhu stále lepší preparáty a zajistili si tak kvalitativní konkurenční výhodu. Bohužel již ne cenovou a v mnoha případech je nutné si za skutečně účinnou vakcínu připlatit. Obvykle vakcíny přizpůsobené k domácímu užití (v kapkové formě) mají spoluúčast pacienta nejvyšší. Pokroky v alergologii jsou však díky těmto tržním podmínkám výtečné a dokážeme nyní zcela vyléčit mnoho druhů přehnaných alergických reakcí. Chce to hlavně přesnou pravidelnost při aplikaci předepsané léčby a výsledky vás pak mile překvapí. V některých případech mohou alergie odeznít zcela spontánně během puberty, ale je lepší na to nečekat a zahájit léčbu alergie co nejdříve v dětském věku.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Vodove pupinky a jine vyrazky

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Prasklá kůže na patě – příčina

Suché a prasklé paty poznáte jednoduše – vznikají trhlinky, které jsou viditelné na první pohled, kůže je velmi suchá, zatvrdlá a v okolí paty zarudlá. Může být tmavě hnědá nebo žlutá. Často za tento stav může nesprávná péče o nohy, špatné obutí, nedostatečná vlhkost kůže, zatížení, stárnutí, suchý vzduch, přechlorovaná voda, dlouhé stání na tvrdé podlaze. Další příčinou může být onemocnění, jako je lupénka, cukrovka, onemocnění štítné žlázy či ekzémy. Běžné příznaky zahrnují svědění, olupování kůže kolem paty, bolest, hluboké trhliny a jiné nepříjemnosti.

Zdroj: Prasklá pata - babské rady

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ILONA.

jake bylinky proti svedeni kuze dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na zmírnění svědění kůže nejlépe zabírají tyto přírodní produkty:
Esenciální olej z máty peprné - aplikovaný na pokožku;
Chladivý obklad - studený ručník nebo ledová tříšť na 5 až 10 minut;
Obvaz z mokré gázy - gáza namočená v teplé vodě;
Obklad z vloček - na prášek umleté ovesné vločky rozpušťené ve vodě;
Jablečný ocet - zředěný vodou 1:1, nanesený na pokožku a zaschlý;
Jedlá soda - jedlá soda s trochou vody, vytvoří se pasta, která se aplikuje přímo na svědění;

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Babské rady na černé tečky

Na černé tečky je účinná maska z vaječných bílků, medu a mléka či medu se skořicí. Všechny tyto ingredience kromě odstraňování černých teček dodávají pokožce i potřebné živiny.

Je také možné použít 1 polévkovou lžíci soli, 2 lžíce mátové zubní pasty, 1 kostku ledu. Smíchejte sůl se zubní pastou do konzistence homogenní pasty. Pastu naneste na postižená místa a nechte ji působit po dobu 5 minut. Pak si vezměte do ruky kostku ledu a kůži krouživými pohyby masírujte. Sůl je při defoliaci kůže užitečná a máta ze zubní pasty otevírá póry a zabíjí bakterie. Společně jsou tak proti černým tečkám mocnou zbraní.

Dalším způsobem, který by měl pomoci se černých teček zbavit, ale především jim předcházet, je úprava jídelníčku a péče o pokožku. Tím nejdoporučovanějším v boji s tečkami i akné je správný pitný režim, aby byla pokožka dostatečně hydratovaná.

Zdroj: Babské rady - krása

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na zánět dásní

Na zánět dásně pomáhají výplachy ze šalvěje, slézu lesního a dubové kůry. Stejně jako při každém jiném zánětu i zde pomáhá heřmánek. Z homeopatik se doporučuje Staphysagria 9CH, Mercurius Solubilis 9CH nebo Hypericum Perforatum 9CH.

Jako domácí léčba se doporučuje výplach z heřmánku a šalvěje, nejlépe si však můžete pomoci zdokonalením zubní hygieny. Prevencí vzniku zánětlivého onemocnění dásní je pravidelné čištění zubů a ústní hygiena. Každých šest měsíců se doporučuje nechat si vyšetřit chrup u stomatologa a absolvovat sezení u dentální hygienistky. Lékaře navštivte, pokud krvácíte při čištění zubů, případně při bolestivosti dásní či při změně jejich barvy.

Zdroj: Babské rady na zánět dásní

Studený obklad

Máte-li nutkání neustále se škrábat, položte na podrážděnou část pokožky studený obklad, čímž nejen zabráníte škrábání, ale zmírní se i nepříjemné pocity z vyrážky. Navlhčete čistý ručník nebo žínku ve studené vodě a přiložte jej na podrážděnou kůži. Studené voda bude odčerpávat teplo z vaší kůže, čímž bude eliminovat vyrážku a podrážděná kůže se uklidní. Studený obklad vás může odradit od škrábání i během spánku.

Zdroj: Domácí léky na vyrážku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP