Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

KAPACKA PROTI BOLESTI KDY PŮSOBÍ

OBSAH

Kapačky na bolest zad

Infuzní léčba je zaměřena na léčbu bolestivých onemocnění pohybového aparátu. Používají se 250ml infuze 0,9% NaCl, do kterého je možno přidat 1% Mesocain, 20% Mg SO4, Hydrocortizon, Tramal, eventuálně po dohodě další léky dle doporučení ošetřujícího lékaře.

Vzhledem k tomu, že se jedná o ambulantní léčbu, a navíc určitým způsobem rizikovou, pacienti indikovaní k infuzní léčbě procházejí kontrolou na rehabilitační ambulanci s cílem zjištění přesné indikace, odhalení kontraindikací či upřesnění léčby proplácené zdravotními pojišťovnami. Léčba je frekvenčně limitovaná, počet určí lékař rehabilitační ambulance.

Infuze probíhají tak, že se zavede do žíly ohebná kanyla, kterou bude infuze („kapačka“) kapat.

Zda infuzní léčba bolesti zad pomocí myorelaxační infuze zabere, to je otázka. Infuze do jisté míry bolesti zmírní a může pomoci i proti případnému zánětu, rovněž může dojít k povolení svalových stahů zhoršujících obtíže a nález. Po vícedenní ambulantní léčbě pomocí infuzí může dojít k celkovému zlepšení nálezu na páteři, ale je opravdu otázka, zda se to až takto ideálně podaří. Vše je individuální dle stavu nálezu.

Zdroj: Infuze na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Síra se pro léčbu kloubů používá ve formě MSM – methylsulfonylmethan, což je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. Síra respektive MSM se užívá vnitřně po dobu několika měsíců nebo i trvale. Výrobků s MSM je celá řada, zakoupit je můžete zde: www.prozdravi.cz/ful…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A BRUSINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Flídrová.flidrova marie @seznam.cz.

Dobrý den,slyšela jsem v radiu,že brusinky působí proti účinkum Warfarinu,který užívám na ředění krve.Můžete mi říci,zda podporují ředění krve a nebo působí proti.Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Paní Flídrová, slyšela jste dobře, brusinky skutečně mohou způsobit zdravotní komplikace ve spojení s Warfarinem. Warfarin je lék na ředění krve, tak zvaný antikoagulant. Warfarin se používá k rozpuštění akutních krevních sraženin při hluboké žilní trombóze nebo plicní embólii. Preventivní užívání Warfarinu pak snižuje u rizikových pacientů vznik srdečního infarktu, či mozkové mrtvice v důsledku vytvoření krevní sraženiny v žilním pletenci. Do těchto rizikových skupin patří lidé s poruchou srdečního rytmu nebo s umělými srdečními chlopněmi, dále pacienti po prodělaném infarktu a také pacienti po chirurgických zákrocích, například po náhradě kyčelních či kolenních kloubů.

Warfarin je komplikovaný lék v kombinaci s ním nesmí být užíváno mnoho bylinných přípravků! Následující seznam doplňků stravy by NEMĚLY být užívány společně s Warfarinem, aniž by o tom nevědět váš ošetřující lékař.

Nebezpečné kombinace doplňků stravy s Warfarinem:
- Bromelain, který podporuje odbourávání tuků z problematických partií těla,
- Chlorella zelená řasa,
- Koenzym Q10,
- brusinky,
- šalvěj červenokořennou (dan šen),
- ženšen,
- dong quai,
- třezalka,
- pískavice řecké seno,
- ginkgo biloba,
- kajenský pepř,
- česnek,
- vitamín E,
- vysoké dávky vitamínu C.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a brusinky

Infuze Guajacuran

Používá se na vyhřezlou meziobratlovou ploténku, při níž dochází k dráždění tamních nervů s neurologickými příznaky.

Účinná infuze obsahuje:

  • Guajacuran na uvolnění stažených svalů
  • Ketonal proti bolesti a zánětu
  • Mesocain proti bolesti i zánětu

Nevýhodou této infuze je, že Guajacuran má vedlejší účinky a může negativně ovlivnit pozornost, a pokud jste se na ambulantní infuzi dopravily vozem, buďte velmi opatrní. Pokud se po infuzích nebudete cítit malátní, auto řídit můžete.

Zdroj: Infuze na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem BRUSINKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Lze brusinky a warfarin užívat současně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Brusinky je možné konzumovat i během léčby Warfarinem. Je třeba ale vnímat vlastní zdravotní stav, protože brusinky působí močopudně a při nedostatku tekutin v těle může dojít ke zhoustnutí krve. A to je opačný efekt, než působí Warfarin, který krev naopak ředí. Takže společně s brusinkami zvyšte denní příjem tekutin.

Zdroj: diskuze Brusinky a warfarin

Aulin na zuby

Nimesulid obsažený v Aulinu pomáhá v organismu tlumit enzym zvaný cyklooxygenáza, který je zodpovědný za tvorbu sloučenin důležitých pro zdárný průběh zánětlivé reakce, látek zvyšujících tělesnou teplotu a vyvolávajících pocit bolesti. Z toho důvodu působí lék protizánětlivě a tlumí bolest, tudíž je použitelný i na bolest zubů.

Zdroj: Použití Aulinu

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A LOUPANÁ SLUNEČNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

chci se zeptat jak působí slunečnicová semínka a warfarin, děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte Warfarin, tak musíte kontrolovat denní příjem vitamínu K. Vitamín K totiž přímo ovlivňuje účinky Warfarinu. Denní množství vitamínu K pro ženy činí 90 mikrogramů. Tento objem vitamínu K je třeba sníst každý den, ne více a ani ne méně. Některé potraviny mají vitamínu K hodně a i při malém množství dokáží tuto hranici rychle dosáhnout. Patří sem zelí, kapusta, chřest, jarní cibulky a okurky. Slunečnicová semínka také obsahují vitamín K. 100 gramů jadérek ze slunečnice bez skořápky obsahuje 5,5 mikrogramů vitamínu K. Když tedy sníte za den 200 gramů slunečnice, tak přijmete 11 mikrogramů vitamínu K. K dosažení limitu budete muset ještě zkonzumovat další potraviny, které dodají zbylých 79 mikrogramů vitamínu K. Slunečnicová semínka, krom obsahu vitamínu K, nijak dále neovlivňují účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a loupaná slunečnice

Na co je dobrý Aulin gel

Aulin gel je lék určený k lokální léčbě bolestí a otoků zejména při poúrazových stavech měkkých tkání (svalů a šlach), jako například vymknutí, naražení, podvrtnutí nebo akutní poúrazový zánět šlach. Obsahová látka nimesulid je dobře účinná v léčbě bolesti a působí také proti zánětu. Aulin gel má rychlý nástup účinku do několika minut po aplikaci díky obsahu speciální látky transcutol, která podporuje vstřebávání a prostupování účinné látky k bolestivému a zanícenému místu. Gel je přitom k pokožce šetrný, nedráždí ji ani nevysušuje.

Dávkování a použití: Dospělí a děti od 12 let aplikují 3x denně gel v množství 3 g (to je asi 6–7 cm gelu vytlačeného z tuby) na postižená místa. Gel se nanáší na postižené místo v tenké vrstvě a lehce vmasíruje až do úplného vstřebání. Léčba obvykle trvá 7–14 dní, pokud neurčil lékař jinak. Lék není určen pro děti do 12 let. Aulin gel je určen pouze k zevnímu používání. Neaplikujte na otevřené rány. Dbejte instrukcí uvedených v příbalovém letáku. O používání Aulin gelu se v případě nejistoty poraďte se svým lékařem či lékárníkem.

Tento produkt je volně prodejný.

Zdroj: Použití Aulinu

Diskuze

V diskuzi SKOŘICE A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svatava Krejčí.

Může se skořice konzumovat s lékem warfarin ?


Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Lamac.

Má někdo zkušenost o tom.zda K2 působí na koagulaci stejně jako K1?

Zdroj: diskuze Skořice a warfarin


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP