Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DESTIČKY

OBSAH

Funkce destiček při srážení krve

  • Primární agregace: Krevní destičky se vážou na kolagen, který je obnažen při poranění cévy, zároveň jsou aktivovány trombinem. Aktivní trombocyty se v přítomnosti fibrinogenu shlukují a vytváří bílý trombus (zátku).
  • Sekundární agregace: Je způsobena uvolňováním obsahu granul, které jsou součástí krevní destičky. Tímto je započata hemokoagulace, na jejímž konci je vytvořena síť, která zpevňuje rozpadlé destičky -> vytváří se červený trombus (konečná krevní sraženina).

Zdroj: Krevní destičky

Diskuze

V diskuzi KREVNÍ DESTIČKY - FUNKCE V TĚLE A PREVENCE KE SNÍŽENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Gerlová.

U lékaře mně naměřil krevní destičky "50" a dnes "110". Za půl roku mám kontrolu. Je nějaká prevence jak snížit hladinu - strava, cvičení apod.
Kolik by měla být správná hladina?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krevní destičky - funkce v těle a prevence ke snížení

Trombocyty

Nejmenší, bezjaderné fragmenty krve s ozubeným okrajem, které napomáhají vytváření krevních sraženin. Jejich velikost v průměru činí 2–4,0 μm. Vznikají v červené kostní dřeni jako odštěpky velkých buněk – megakaryocytů. Krevní destičky v podstatě nejsou buňky, ale pouze odštěpky buněk. Jejich životnost je přibližně 12 dní. Normální počet krevních destiček se pohybuje kolem 120 000–400 000/mm3 krve. Nedostatek krevních destiček v krvi je zapříčiněn nízkým obsahem imunoglobulinu a vitamínu B12.

  • Trombocytóza – zvýšené množství krevních destiček -> způsobuje srážlivost
  • Trombocytopenie – snížené množství krevních destiček -> způsobuje krvácivost
  • Trombocytopatie – poškozené trombocyty

Zdroj: Krevní destičky

Poradna

V naší poradně s názvem PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Máčel Petr.

Prosím, chtěl bych se jenom zeptat jestli má pangamin nějaký vliv na krevní destičky. Věřím, že mi dáte vědět. S úctou Petr Máčel.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pangamin jsou pivovarské kvasnice, latinsky Saccharomyces cerevisiae. Právě tyto kvasinky byly podrobeny studii, která zkoumala jejich vliv na krevní destičky (trombocyty). Studie je vidět zde: pubmed.ncbi.nlm.nih.…
Získané výsledky in vitro ukazují, že antiagregační aktivita beta-glukanu ze Saccharomyces cerevisiae je založena na jeho antioxidačních vlastnostech, a proto může být suplementace beta-glukanu prospěšná v prevenci onemocnění souvisejících s aktivací krevních destiček, jako jsou kardiovaskulární nebo zánětlivá onemocnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pangamin

Destičky na nehty 44

Zdobící destičky na nehty 44 se vzory jsou jedním ze základních prvků zdobení nehtů metodou KONAD. Jsou vyrobeny z nerezové oceli, která je extrémně odolná. Záruční doba je 20 let! Bývají laserově gravírované, mají jedinečný design a vzory, které není možné vytvořit klasickým způsobem malování.

Zdroj: Gelové nehty

Diskuze

V diskuzi KREVNÍ DESTIČKY NEDOSTATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

Dobrý den chtěla bych se zeptat jakou léčbu nasadit při nízkém počtu trombocytu. Jsem 2 měsíce po porodu a i nyní mám nedostatek. 130. Doporučila mi gynekolozka navštívit nemocnici hematologiicke oddělení. (42 let) A je nutné mít zadanku od lékaře? Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krevní destičky nedostatek

Razítka na nehty Konad

V současné době jsou trendy razítka na nehty Konad, pomocí kterých vytvoříte krásné a stejně vypadající obtisky s nejrůznějšími obrázky. Razítka na nehty Konad představují originální způsob, jak zdobit nehty zcela jednoduše a rychle. Zdobicí destičky se vzory jsou jedním ze základních prvků zdobení nehtů metodou KONAD, jsou vyrobené z nerezové oceli, která je extrémně odolná. Záruční doba je 20 let! Jsou laserově gravírované, mají jedinečný design a vzory, které není možné vytvořit klasickým způsobem malování.

Postup: Naneste přiměřené množství zdobicího laku KONAD na destičku. Pomocí škrabky KONAD odstraňte přebytečný lak z destičky. Pomocí razítka na zdobení KONAD naberte lak z destičky. Jemným houpavým pohybem přeneste vzor na nehty. Vzor zafixujte pomocí fixačního lešticího laku.

Zdroj: Zdobení nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem KREVNÍ DESTIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.Psenica.

Posledni 2 roky trpim zvysenym poctem krev.desticek.Nektere priznaky naznacuji,ze jde o reaktivni trombozu ktera to zpusobuje.Pan Vins vzpomina pomoc pri uprave diety a speceficke cviceni.Mohl by pan Vins mi napsat o jakou dietu a cviceni jde?
Predem dekuji za zajimave informace.Jp

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Reaktivní trombocytóza vzniká při zánětlivých stavech v organizmu. Po vyléčení zánětu v těle dochází postupně i k normalizaci trombocytózy a v průběhu několika týdnů se počty krevních deštiček vrátí k normální úrovni.
Pokud se ptáte na dietu, která snižuje množství krevních destiček, tak ta spočívá v dominantní spotřebě těchto potravin:
- chinin například v odvaru z vrbové kůry;
- alkohol;
- brusinková šťáva;
- kravské mléko;
- tahina sezamová pasta.
Ptáte-li se na cvičení, které by ovlivnilo počty krevních deštiček, tak platí, že jakékoliv pravidelné cvičení a fyzická zdatnost tlumí aktivitu krevních destiček. Naopak nárazová fyzická aktivita vede ke zvýšení počtu krevních destiček.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krevní destičky

Trombocyty a PLT

PLT je odborná zkratka slova „plate“, tedy krevní destičky.

Zdroj: Trombocyty

Diskuze

V diskuzi PIGMENTOVÉ SKVRNY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Bobino, došlo u tebe k úbytku tukové tkáně po provedení té tvé kryolipolýzy? Zhubly ti po tom tvoje nohy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bobina.

Bohužel jsem jen vyhodila peníze a ještě mi zůstala taková "opravdu pěkná" vzpomínka. Hodně jsem pila a omezila jídlo podle doporučení. Také jsem se více hýbala....kdybych si tak radši koupila něco hezkého na sebe:). Dnes jsem tam chtěla zavolat. Mám na ně 2 čísla a ani jedno není dostupné. Jedná se o firmu Lipofit. Podle jejich stránek jsem si myslela bůchvíco, ale už první návštěva mě zklamala, ale neodradila. Destičky tam vynachválili až do nebes.....
Budu to ještě zkoušet.

Zdroj: diskuze Pigmentové skvrny na nohou

Nejlepší krepovačka na vlasy podle recenzí

Dle recenzí vychází nejlépe profesionální krepovací kleště (krepovací žehlička) BaByliss Pro EP Technology 5.0.

Unikátní krepovací kulma Babyliss Pro BAB2658EPCE EP Technology 5.0 nabízí speciální nejnovější technologii, která má ještě menší tření a tvrdší a odolnější destičky. Vaše vlasy pak budou obdivuhodné.

EP Technology 5.0 je vysoce technologický proces založený na galvanickém pokování, podobně jako ve šperkařství. Tato technologie poskytuje ještě méně tření, má šetrnější desky, žádná chemická činidla, a navíc vyšší odolnost proti vysokým teplotám. Teplo se rovnoměrně rozvádí po celém povrchu desek.

Advanced Heat Management System: Žehlička obsahuje topný keramický segment se samočinnou regulací nejnovější technologie Advanced Heat Managment System, která umožňuje přesnou a plynulou elektronickou kontrolu teploty. Tato technologie rovněž umožňuje okamžité zahřátí přístroje, dosažení velmi vysoké teploty, zajištění teplotní stability s přesností 0,5 °C, velmi vysokou reaktivitu a regenerační schopnost.

Regulátor teploty: Díky regulátoru teploty je tento přístroj ideální pro citlivé nebo choulostivé vlasy, například zkadeřené vlasy. Teplotní stupnice od 115 °C do 230 °C umožňuje používat přístroj na vlasy jakéhokoliv typu.

Plovoucí destičky: Plovoucí destičky pro dokonalou absorpci tlaku na vlasy umožňují téměř homogenní působení tlaku. Při jakékoli nepravidelnosti hustoty pramínku je vyvíjený tlak všude stejný.

Specifikace krepovacích kleští:

  • žehlicí destičky 38 mm s EP TECHNOLOGY 5.0
  • plovoucí destičky pro dokonalou absorpci tlaku na vlasy
  • 3x tvrdší a odolnější žehlicí destičky
  • vysoká odolnost vůči chemickým látkám
  • perfektní a dlouhotrvající výsledek
  • vypínač zapnuto/vypnuto
  • systém pro okamžité zahřátí na požadovanou teplotu
  • regulace teploty – 5 poloh: 1. = 150 °C (křehké a citlivé vlasy); 2. = 170 °C (jemné vlasy); 3. = 190 °C (normální vlasy); 4. = 205 °C (husté vlasy); 5. = 230 °C (silné kudrnaté vlasy)
  • uzamykatelné destičky pro snadný úklid a ochranu destiček
  • otočná šňůra 2,7 m
  • izolační podložka (při používání vždy pokládejte na tuto podložku)

Uživatelky si na výrobku cení rychlého zahřátí, krepovací plocha je dostatečně široká a nakrepuje i poměrně silný pramen vlasů. Příjemný je jakoby saténový povrch, krepovačka neklouže, když je potřeba přitlačit. I na nejnižší stupeň vytvoří překrásné vlnky (krepy), které vydrží dlouho a provzdušní účes, vlasy nejsou poničené a suché. Cena krepovačky je více než příjemná.

Nevýhodou je, že je krepovačka mnohem masivnější než na obrázku a pro někoho může mít zbytečně dlouhý přívodní kabel.

Zde můžete vidět cenu produktu BaByliss Pro EP Technology 5.0.

Zdroj: Krepovačka na vlasy

Zázvor

Užívání 10 g nebo 1 lžičky nastrouhaného kořene zázvoru denně může snížit „lepivost“ krevních destiček a pomoci vyčistit tepny od plaku. Užívání sušeného nebo čerstvého zázvoru má vliv na krevní destičky, ale dávky musí být tolik, aby obsahovala více než 12 antioxidantů, jen tak může pomoci snížit hladinu cholesterolu v séru, zlepšit krevní oběh a snížit riziko krevních sraženin.

Zdroj: Čištění cév přírodní cestou

Zánik trombocytů

Trombocyty (krevní destičky) jsou nejmenší krevní částice. Jsou to bezjaderná tělíska diskoidního tvaru o průměru 1,5–3,5 µm a tloušťky 1–1,5 µm. Vznikají v kostní dřeni vypuzováním z megakaryocytů. V krevním oběhu přežívají 8–14 dní. V organismu plní více úloh: mají vliv na správnou funkci endotelových buněk, účastní se primární hemostázy (tvorba primární hemostatické zátky), aktivují plazmatické faktory, vykazují fagocytární aktivitu.

Zdroj: Trombocyty

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A UŽÍVÁNÍ PŘÍPRAVKŮ NA PODPORU PAMĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Maminka užívá dlouhodobě warfarin.Protože začíná občas zapomínat, tak bychom jí chtěli opatřit nějaký přípravek na podporu paměti.Potřebovala bych s tím poradit.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší přírodní produkt na posílení paměti je Ginkgo Biloba. Bohužel ginkgo inhibuje faktor aktivující krevní destičky, což ve spojení s Warfarinem může zapříčinit krvácení. Přírodní léčba na posílení paměti se soustředí především na to, jak dostat k mozku více krve a tím zvýšit jeho výkon. To znamená, že žádné běžně dostupné prostředky na posílení paměti nebudou společně s Warfarinem bezpečné. Bohužel to v tomto případě platí stejně tak i pro lecitin, což je další přírodní produkt podporující mozek.
Místo potravních doplňků zkuste společně zajít za lékařem geriatrem, který provede potřebná vyšetření a doporučí vám vhodný další postup. Počítejte s tím, že na posílení paměti nejlépe funguje trénink a strava. Ta by měla být vyvážená s dostatkem pomalých sacharidů a kvalitních tuků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a lipový čaj,šípkový čaj

Prohlubně na nehtech

Prohlubně na nehtech jsou způsobeny vadným vývojem vrstev povrchové nehtové destičky. To je časté u pacientů s psoriázou a problém může postihnout až 50 % lidí, kteří trpí tímto stavem.

Příznaky

Charakteristické jsou:

  • změny v normálním tvaru (deformace);
  • zhuštění, respektive ztluštění nehtu;
  • barva nehtů (změna barvy);
  • typické dolíčkování nehtové ploténky;
  • „olejové skvrny“ nehtového lůžka.

Foto

Zde můžete vidět, jak vypadají prohlubně na nehtech.

Zdroj: Nemoci nehtů na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem TROMBEX X WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava.

pět roků jsem brala warfarin, který mi nyní lékař změnil za trombex. Jaký je v těchto lécích rozdíl. Vím, že jsou to léky k ředění krve. Ale jaký je v nich rozdíl? Je některý z nich "lepší, horší, účinnější, méně účinný"? Vždy jsem si myslela, že warfarin je nejúčinnější a nyní mi lékař předepsal trombex. Před užíváním warfarinu jsem roky užívala Trombo Ass.
Děkuji za odpovědi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Trombex obsahuje látku Klopidogrel, která působí přímo na určité receptory krevních destiček a ty pak nejsou schopny tvořit sraženiny. Kdežto Warfarin deaktivuje vitamín K, který je nezbytný ke spuštění celého procesu srážení krve, ale na krevní destičky nijak nepůsobí. Klopidogrel byl objeven teprve nedávno a používá se od začátku tohoto století. Klopidogrel, stejně jako Warfarin a Aspirin, je na seznamu základních léčivých přípravků Světové zdravotnické organizace, nejbezpečnějších a nejúčinnějších léků potřebných ve zdravotnickém systému. Mezi výhody Klopidogreu patří nízká kontraindikace s jinými léky a odpadá nutnost držet speciální dietu. Mezi nejvýznamnější nevýhody Klopidogrelu patří nesnášenlivost s Omeprazolem, a určitými léky na diabetes 2. typu. Dále Klopidogrel způsobuje bolest hlavy, nevolnost, snadné modřiny, svědění kůže a pálení žáhy. Proto je na místě opatrnost při výběru vhodného léku na pálení žáhy místo Omeprazolu. Rovněž volně prodejné léky proti bolesti, vyjma Paracetamolu, mohou společně s Klopidogrelem způsobit krvácení ve střevech, což se projeví jako krev ve stolici.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trombex x warfarin

Dřevěný věšák na klíče

S dřevěným stylovým věšáčkem na klíče budete mít své klíče vždy po ruce a na svém místě. Určitě se stane praktickým doplňkem vaší domácnosti.

Věšák umožňuje zavěšení klíčů na kolíky, které jsou dlouhé cca 2 cm. Můžete jej pořídit buď v provedení skřínky, nebo v imitaci velkého klíče, dřevěné destičky, či šuplíku. Variant je opravdu velké množství.

Dřevěný věšák se vyrábí z masivního dřeva (borovice a kolíky bukové) a má opravdu kvalitní provedení (může být i ručně vyřezávaný). Rozměry mohou být dle vlastní fantazie a individuálních potřeb.

Zdroj: Věšák na klíče

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ŘEDĚNÍ KRVE - SEZNAM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Teraz užívam na riedenie krvy Anopyrin. Na internete som sa dozvedel o potravinách predovšetkým zelenine obsahujúcich vitamin K, nie sú vhodné pre
konzumáciu pri súčasnom užívaní Anopyrinu. Aké vitamíny mám konzumovať, keď nemôžem zeleninu ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Anopyrin obsahuje kyselinu acetylsalicylovou, která vám pomáhá udržet krev bez tvorby krevních sraženin. Jednou z hlavních funkcí vitamínu K je kontrola hustoty krve a umožnění srážení krve v případě zranění. Vitamin K může aktivovat řadu proteinů zapojených do buněčné komunikační cesty zvané koagulační kaskáda. Tato kaskáda podporuje shlukování krevních buněk, nazývaných krevní destičky, což způsobuje tvorbu krevní sraženiny. Máte-li ve stravě příliš málo vitamínu K, tak to může zabránit vašemu tělu v řádné reakci na zranění, což zvyšuje riziko vzniku modřin a jiného třeba i vnitřního krvácení. Vitamin K také interaguje s léčivy, která mají vliv na srážení krve, včetně Warfarinu a Anopyrinu.
Anopyrin a vitamin K mohou pracovat společně, aby pomohly udržet vaši krev na vhodné hustotě. Správná rovnováha Anopyrinu a vitaminu K umožňuje vašemu tělu správně reagovat na poranění a zároveň zabraňuje spontánní tvorbě sraženin. Změny v dávkování vitamínu K nebo Anopyrinu mohou tuto rovnováhu narušit, což zvýhodňuje krvácení nebo tvorbu sraženin. Pokud užíváte Anopyrin, tak byste se měl ve stravě vyvarovat pouze potravin s vysokým obsahem vitamínu K, jako je zelí, kapusta, růžičková kapusta, jarní cibulky, brokolice, chřest, okurky, švestky výrobky ze soji a plnotučné mléčné výrobky. Ostatní zeleninu a potraviny můžete konzumovat rozumně bez omezení. Takže vám zbývá dostatečně pestrá paleta z které můžete čerpat potřebné vitamíny a minerály. Pokud i přesto budete pociťovat, že potřebujete vitamínový doplněk stravy, tak volte ten, který nebude obsahovat vitamín K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na ředění krve - seznam

Monopolární elektrokauter

Monopolární mód umožňuje řez, řez s koagulací a koagulaci. Chirurg při něm drží v ruce jednu elektrodu, takzvanou pracovní, ta druhá, takzvaná neutrální elektroda, je napojena na pacienta. Neutrální elektroda má většinou podobu destičky z kovu nebo vodivé gumy a zasouvá se pod pacienta. U některých přístrojů bývá neutrální elektroda řešena formou antény, která nemá přímý kontakt s pacientem (tento způsob použití je však určen pouze pro přístroje s nízkým výkonem – do 50 W). Při monopolárním způsobu použití protéká proud tělem pacienta.

Zdroj: Veterinární elektrokauter

Léčba zvýšeného počtu krevních destiček

  • Pokud člověk trpí reaktivní trombocytózou, jeden ze způsobů ošetření často spočívá v léčbě příčiny.
  • Pacientovi jsou předepsány léky a musí dodržovat speciální dietu, aby se mu ustálil počet krevních destiček.
  • Často jsou lékaři doporučovány nízké denní dávky kyseliny acetylsalicylové, která působí jako prevence vzniku krevních destiček.
  • Vždy je důležitá změna ve stravě a rutina v podobě specifického cvičení. Cvičení a změna stravy potlačují nadměrnou tvorbu krevních destiček v buňkách kostní dřeně.

Zdroj: Krevní destičky

Léčba rakoviny oka

  • Brachyterapie – malé destičky vystlané radioaktivním materiálem nazývaným plaky jsou vloženy do blízkosti nádoru a ponechány na místě po dobu až týdne, aby zabily rakovinné buňky;
  • Externí radioterapie – přístroj se používá k pečlivému namíření paprsků záření na nádor, aby se zabily rakovinné buňky;
  • Operace k odstranění nádoru nebo části oka – to je možné, pokud je nádor malý a vy na oko stále vidíte;
  • Odstranění oka (enukleace) – může být nutné, pokud je nádor velký nebo jste ztratili zrak; oko bude nakonec nahrazeno umělým okem, které odpovídá vašemu druhému oku.

Zdroj: Tmavé skvrny v koutku očí

Příčiny zvýšeného počtu krevních destiček

Trpíte-li trombocytózou, je důležité znát faktory, které vedou ke snížení počtu krevních destiček.

Existují dva typy trombocytózy.

  • Reaktivní trombocytóza – zvýšení počtu krevních destiček vzniká kvůli tělesné reakci na infekci nebo jiné nemoci. Mezi příznaky reaktivní trombocytózy patří bolesti hlavy, závratě nebo točení hlavy, bolest na hrudi, slabost, mdloby, dočasné změny vidění, necitlivost nebo brnění rukou a nohou.
  • Základní trombocytóza – je způsobena hormonální nerovnováhou, nebo dokonce genetickými vlivy.

Mezi další důvody patří zánětlivá onemocnění, rakovina, anémie a různé druhy infekcí.

Zdroj: Krevní destičky

Která krepovačka na vlasy se dá koupit levně

Nejlacinější krepovačka na našem trhu je Volume Iron 25 010.

Mini VOLUME IRON – Compact Styling Pink je cestovní minikrepovačka na vlasy v růžovém provedení. Tyto krepovací kleště slouží k vytvoření vlnitých efektů a k rychlému dosažení bohatého objemu vlasů. Minikrepovačku můžete vzít kamkoliv s sebou. Má destičky s keramickým povrchem.

Vlastnosti:

  • 3mm výška krepovací vlnky
  • délka žehlící plochy: 6 cm
  • šířka žehlicí plochy: 1,5 cm
  • celková délka: 15 cm
  • nahřátí do 20 sekund
  • automatické nastavení teploty 200 °C
  • on/off tlačítko, indikační světlo
  • celosvětové automatické duální napětí 110 V/220 V

Dle recenzí krepovačka funguje rychle, je bezpečná, práce s ní je jednoduchá a má vynikající efekt. Super poměr cena–výkon.

Negativem je, že po úplném zahřátí více pálí a chybí regulace teploty.

Zde můžete vidět cenu krepovačky Mini VOLUME IRON – Compact Styling Pink.

Zdroj: Krepovačka na vlasy

Nežádoucí účinky česnekové tinktury

  • Nadměrné množství česneku nebo česnekové tinktury může způsobit žaludeční potíže, jako je pálení žáhy nebo střevní plynatost. V extrémních případech může dojít k poškození zažívacího traktu.
  • Česnek má špatné účinky na krevní destičky, což může vést ke špatné krevní srážlivosti. Proto se doporučuje, aby se člověk, který jde na operaci, vyhnul pojídání česneku.
  • Česneková tinktura se nedoporučuje pro lidi, kteří užívají léky na ředění krve, jako je Wafarin nebo Heparin.
  • Česnek se nedoporučuje u lidí, co trpí koagulačními poruchami (poruchy srážlivosti krve).
  • Česneková tinktura může způsobit menstruační změny.
  • Nadměrný příjem česnekové tinktury může vyvolat závratě, točení hlavy, nevolnost a pocení.
  • Je vždy lepší se poradit se svým lékařem před přijetím jakéhokoli bylinného léku, včetně česnekové tinktury.

Zdroj: Česneková tinktura a její zdravotní účinky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP