Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

WARFARIN A KOZNI PROBLEMY

OBSAH

Warfarin a citrony

Vysoké dávky vitamínu C snižují antikoagulační aktivitu Warfarinu. Proto by pacienti užívající Warfarin neměli současně užívat vitamín C v dávkách vyšších než 500 mg denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Diskuze

V diskuzi OMEGAMARINE A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír Štěpánek.

Dobrý den,užívám Warfarin kvůli tromboze a ptám se,zda lze současně užívat Omegamarine.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Já taky beru Warfarin na ředění krve a normálně k tomu dávám rybí tuk už několik let. Žádné problémy s tím nemám.

Zdroj: diskuze Omegamarine a warfarin

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy s užíváním Warfarinu se nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Diskuze

V diskuzi MERUŇKY A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ewald .

užívám warfarin a přitom pěstujeme meruňky,které jsou dobré na cukrovku ,ale nevím jestli je můžu při užívání warfarinu,můžete mi poradit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

Taky beru warfarin a v létě normálně jím meruňky a nic mi to nedělá. Zjistila jsem problémy u sušených švestek a kiwi, které snižují účinky warfarinu a taky banány, rebarbora, avokádo, borůvky a ostružiny.

Zdroj: diskuze Meruňky a warfarin

Koření

Problémy nejsou s používáním koření, jenom petrželová nať a řeřicha mají hodně vitaminu K, a proto je lepší se jich vyvarovat.

Zdroj: Warfarin - co můžu jíst

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta kuntošova.

Dobry den udelali se mi dva takove bolaky jeden na brade a druhy na tvari...nejdriv to bylo červene ted to mam hnede takove...nevite co to je na koznim mi rekli ze to je ekzem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zůstaňte nadále v péči kožního lékaře, který s vámi řeší vaše problémy. Důvěřujte mu a přesně postupujte podle jeho doporučení. Kožní problémy přes internet léčit nejdou, když nejsou vidět.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolaky

Warfarin a citron

Citrony obsahují vitamin C. Vysoké dávky vitaminu C snižují antikoagulační aktivitu účinné látky warfarin. Pacienti užívající lék Warfarin by neměli současně užívat vitamin C v dávkách vyšších než 500 mg denně. Takže klidně citron do čaje lze použít.

Zdroj: Warfarin a ovoce

Diskuze

V diskuzi PUPINKY NA ZADKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Pokud mate nekdo nejake kozni problemy,mohu pomoci,je to pouze prirodni lecbou bez chemickych pridavku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Ahojte všichni, už asi od 13 se mi začli dělat pupínky na zadku, nějak mě to nebolí a nic, jsou to fakt prťavý pupínky, který pak ale prasknout a udělá se mi červenej flek po kterym mi akorát zůstane jizva :/ Dá se tomu nějak zabránit bez nějakých speciálních přípravků? napište mi na mail prosím, budu moc ráda :)

Zdroj: diskuze Pupinky na zadku

Warfarin a chřest

Chřest by pacient, který užívá lék Warfarin, neměl konzumovat ve vyšším množství, jelikož obsahuje velké množství vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem KÁVA A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VENUŠE ŘÍHOVÁ.

JE PROBLÉM KÁVA ESPRESSO A WARFARIN ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Káva a Warfarin jsou užívány po desetiletí, aniž by došlo k vážným interakcím vedoucím k ohrožení života. Kofein v kávě (přibližně 80-120 miligramů) může negativně ovlivnit pacienty se srdečním onemocněním včetně těch s hypertenzí a arytmií. Může také způsobit problémy, jako je neklid, úzkost, podrážděnost a nespavost.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Káva a warfarin

Warfarin a červená řepa

Konzumace červené řepy se s užíváním Warfarinu nevylučuje, ale je důležité přijímat zhruba stejné množství zeleniny denně.

Zdroj: Vitamín K a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A OVOCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Tvarůžková.

Dobrý den. Užívám walfarin 5 mg a chtěta jsem se zeptat zda můžu pomeranče
a jestli můžu 1 pivo Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Množství vitamínu K v pomeranči je zanedbatelné a můžete ho jíst kolik chcete, i když užíváte Warfarin. Alkohol je škodlivý obecně, takže zde s opatrností. Alkohol může zhoršit případné problémy plynoucí z dietních pochybení. Jinými slovy, když sníte co nemáte, tak s alkoholem z toho může vzniknout závažný problém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a ovoce

Léková náhrada za Warfarin

Nové tabletové léky na ředění krve, jako je například Pradaxa, Xarelto, Eliquis, se mohou v současné době podávat u všech indikací jako Warfarin.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Diskuze

V diskuzi LÉK PRADAXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Bobkova.

Warfarin jsem užívala 20 roku mám sním problémy alergické bolesti žaludku břicha a jiné.Lekař mi nepředpiše pradaxu že si ji musím zaplatit .teď užívám Vessel due f .Co mám dělat abych dostala lék který by mě léčil děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lék Pradaxa

Warfarin a jed na krysy

Warfarin je jedním z léků proti srážení krve. Blokuje koagulační kaskádu a zabraňuje krvi, aby se srážela. Warfarin snižuje množství aktivního vitamínu K, který je potřeba pro tvorbu řady srážecích faktorů. Látky na podobném principu se používají i jako jed na krysy – krysa po jejich pozření zemře na vnitřní krvácení.

Zdroj: Lék warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN - CO MŮŽU JÍST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Vostrá.

Dobrý den ?
starám se o tetu,která užívá warfarin.Co ji mám dávat k jídlu? Má k němu dobrý vztah.Ale má problémy ,nevychází ji dobře qvik.Má 2.1.1.6,23.1.1.9,20.2.1.8,30.3.1.2.Je poslaná na interní vyšetření.Zajímá mě co ji mám vařit a vůbec připravovat k jídlu aby se to srovnalo.Jaké smí čaje ,nebo pít pouze vodu.Co zelenina ovoce?
Děkuji moc za odpověĎ.Tetě je 69 roků.Užívá léky na štítnou žlázu Euhtyrox 50mikro. na tlak prestanceneo combi 5 mg/1,25 a warfarin
S pozdravem J.Vostrá neteř

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro správnou funkci léku Warfarin je nezbytné, aby každý den teta přijala stravu s obsahem vitamínu K ve výši 90 mikrogramů. Ne více, ale ani ne méně - každý den stejně. Obvyklá česká strava založená na mase, omáčce a přílohách z mouky (těstoviny, knedlíky) nebo rýže je chudá na vitamín K a jedno takové jídlo obsahuje do 10 mikrogramů vitamínu K. Vitamín K se tedy musí navíc doplňovat prostřednictvím zeleniny. Nejvíce vitamínu K obsahují zelí, kapusta, ledový salát, brokolice, chřest, jarní cibulky a okurky. Například tři listy zelí, kapusty nebo salátu obsahují 90 mikrogramů vitamínu K a hodí se tehdy, když víte, že ten den nebyla strava bohatá na zeleninu, tak to s tím lze rychle doplnit. Aby však byla strava zábavná a přesto obsahovala potřebné množství vitamínu K, tak zde máme připravené jídelníčky. Můžete je vidět tady:

- Jídelníček při Warfarinu: www.warfarin-dieta.c…
- Jídelníček na týden: www.warfarin-dieta.c…
- Jaký čaj se smí při Warfarinu: www.warfarin-dieta.c…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin - co můžu jíst

Warfarin a zázvor

Větší množství zázvoru může zvýšit riziko tvorby podlitin a krvácení.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Poradna

V naší poradně s názvem STAFYLOKOK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Schlipfová.

Dobry den,

dlouho me trapi zlaty stafylokok v ocich. Mam i kozni problémy. Cetla jsem, ze je mozne vysetreni přístrojem METATRON GR Clinical. Je to dostupne běžnému pacientovi? plati to nemocenska pojistovna? a co se musí udelat, abych toto vysetreni mohla postoupit. Je to i v Brne?

Dekuji Vam za odpověď a zdravim D. Schlipfova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

METATRON GR Clinical zavání zase nějakým podvodem. Dejte si pozor, aby nešlo o nějaké vytahování peněz z kapes důvěřivých lidí. Tyhle přístroje s nadpřirozenými vlastnostmi, které vyléčí úplně všechno, nejsou nikdy jen tak. Tento přístroj si může kdykoli koupit na internetu, takže dbejte opatrnosti.

Zdroj: diskuze Stafylokok

Warfarin a červená řepa

Červenou řepu není třeba omezovat, jelikož patří mezi potraviny s nízkým obsahem vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Diskuze

V diskuzi DEHTOVE MEDICIALNI MYDLO ZE SEVEROCESKYCH TUKOVYCH ZAVODU, N.P. USTI NAS LABEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel L..

Podle me nez pouzivat dehtove mydlo s nejistymi ucinky, zkuste na ty flicky radej propolisovou tinkturu (propolis rozpusteny v lihu, prodava se normalne v lekarne - alespon tedy tady v CR :)). Je na kozni problemy neprekonatelny.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alexandr.

Diky i vam!
Propolis je tusim nejaky vceli produkt a protoze tenhle pilny hmyz produkuje jenom to dobre, nemuze mi pokus ublizit!:-)

Zdravi Alexandr

Zdroj: diskuze Dehtove medicialni mydlo ze Severoceskych tukovych zavodu, n.p. Usti nas Labem

Čočka a Warfarin

Nízký obsah vitaminu K má zejména červená čočka.

Zdroj: Warfarin a luštěniny

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Nebyly prokázány žádné účinky.

Přípravek Warfarin Orion obsahuje monohydrát laktózy. Pokud víte, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, informujte o tom lékaře ještě před zahájením užívání přípravku Warfarin Orion.

Zdroj: Warfarin - příbalový leták

Warfarin a med

Med obsahuje střední množství vitaminu K, tudíž jej můžete konzumovat se střídmostí, aby nedocházelo k výkyvům vitaminu K a byl zajištěn stabilní příjem tohoto vitaminu.

Zdroj: Warfarin a potraviny

Kešu ořechy a Warfarin

Pistácie ve 100g obsahují 26 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Warfarin a zázvor

Pro zachování čistoty cév bez sraženin je vhodné používat zázvorovité rostliny, protože obsahují látku gingerol, ale opět v přiměřeném množství bez denních výkyvů.

Zdroj: Warfarin a zelenina

Hrách a Warfarin

Hrách patří mezi potraviny s významnějším obsahem vitaminu K. Pohybuje mezi 30 a 100 µg na 1 dávku.

Zdroj: Warfarin a luštěniny


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP