Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LECENI ZANETU ALOBALEM

OBSAH

Zánět ledvin a alkohol

Konzumace alkoholu při zánětu ledvin je striktně zakázaná. Pacient užívá antibiotika, při kterých nelze požívat alkohol. Dále je při zánětu ledvin zhoršená jejich funkce, tudíž jakákoliv konzumace alkoholu by nemocnému jen ublížila.

Zdroj: Zánět ledvin

Diskuze

V diskuzi NÁPLAST S ALOBALEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRENA DOLEŽELOVÁ.

Měla jsem velké bolesti bederní páteře. Kamarádka mně nalepila na bolestivé místo kousky alobalu a dva dny jsem bez potíží - vůbec jsem nemusela užívat léky na bolest. Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena Vašková.

Alobal fakt i na mne učinkuje,dnes poprvé, ostruha bolí méně,takže budu si do alobalu občas balit i záda,v kříži! Díky za radu!

Zdroj: diskuze Náplast s alobalem

Co je zánět ledvin

Zánětlivé onemocnění ledvin postihuje tkáň ledvin, především pak ledvinové pánvičky. Nejčastější příčinou zánětu ledvin je proniknutí infekce z nižších částí močových cest, a to z močového měchýře a močových cest, do ledvin. Infekčním mikroorganismům může výrazně pomoci zúžení až ucpání močových cest, protože jakékoliv zpomalení průtoku je příležitostí pro šíření mikroorganismů. Dalším původem vzniku zánětu může být proniknutí infekce z krve při její filtraci v ledvinách.

Zdroj: Zánět ledvin

Diskuze

V diskuzi LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřka.

Biologickou léčbou se sice rakovina léčí, ale konkrétně Remicade se používá na zmíNěnou lupénku, vážná kloubní onemocnění a na léčení střevních zánětů. Co já vím tak třeba ve státech se léčení biologickou léčbou hodně ujímá. Asi hlavně kvůli vysoké účinnosti a na rozdíl od ostatních alternativ minimem vedlejších účinků.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: léčba rakoviny

Jak pomáhá alobal proti bolesti

Podle alternativní medicíny může léčba alobalem nahradit některé léky. Tím, že přiložíte alobal na postižené místo, aktivujete takzvaný meridián, což má pozitivní vliv na daný orgán.

Alobal může úspěšně a rychle zmenšit bolesti páteře, krku, ramen, kolen, chodidel, kloubů či svalů. Dokonce léčí pooperační jizvy a popáleniny, revmatoidní artritidu, dnu a pomáhá i při odstraňování váčků pod očima.

Léčba bolesti alobalem

Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je důležité udělat dvoutýdenní přestávku. Pokud budou obtíže přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolest nezmizí.

Zdroj: Alobal na bolest

Je pravda, že alobal léčí

Léčení alobalem je používáno mnoha lékaři po celém světě, kteří v něm vidí jednoduchou metodu, jak tělo zbavit četných zdravotních neduhů. Alobal je sice jen tenká hliníková fólie, ale dokáže odstranit množství každodenních problémů. Používá se jako doplněk k léčbě.

Použití

Léčba únavy a nespavosti: Použití alobalu na odstranění únavy je již prověřenou metodou, která si získala mnoho příznivců. Je ideální použít proužky alobalu, které se před použitím umístí na 2–4 hodiny do mrazáku. Následně se aplikují na obličej, konkrétně na tváře nebo oční víčka. Alobal by měl být na tváři tak dlouho, dokud neucítíte, že jsou svaly odpočaté a uvolněné. Po aplikaci by se měly příznaky únavy i nespavosti vytratit.

Zklidnění bolestivých kloubů: Alobal se používá pro léčbu bolestivých svalů a kloubů, a to zejména při artritidě, dně, ischiasu nebo bolestech paty. Pokud chcete z této léčebné metody vytěžit maximum, obalte bolestivé místo alobalem a ten následně jemně oviňte lékařským obvazem. Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je nutné dát 2 týdny pauzu. Pokud bude bolest přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolesti nezmizí.

Alobal na popáleniny: Prvky v alobalu pomáhají zklidnit popáleniny. Ideální postup je umístit popálené místo pod tekoucí ledovou vodu, následně místo osušit měkkým hadříkem a aplikovat mast na popáleniny. Poté se na spálené místo položí sterilní gáza a ta se obalí alobalem. Aby alobal nepadal, je vhodné ho zajistit lékařským obvazem. Alobal je vhodné nechat působit tak dlouho, dokud bolest neustane.

Fantomová bolest: Fantomová bolest je popisována jako bolest chybějících orgánů nebo končetin po amputaci. Ačkoliv již pacient amputovanou končetinu nemá, může mít pocit, jako by končetinu měl a cítil v ní nepříjemnou bolest, od mravenčení až po silné bolesti. Jednou z účinných terapií je právě hliníková fólie. Postiženou končetinu je ideální obalit alobalem a zajistit lékařským obvazem. Teprve když bolest ustane, může se alobal odstranit.

Chřipka a nachlazení: Odpovědí na chřipkovou sezonu nemusí být antibiotika a jiné léky od doktora, dokonce i zde může pomoci hliníková fólie. Nachlazení a začínající chřipku lze zastavit nebo vyléčit tím, že nohy obalíte v 5–7 vrstvách alobalu. Nohy by měly být takto obalené po dobu 1 hodiny. Následně jim dopřejte 2hodinovou pauzu, aby mohly dýchat, a hned poté postup opakujte, opět s 5–7 vrstvami alobalu. Následně udělejte další 2hodinovou přestávku a zábal opakujte ještě jednou. Tento postup dodržujte po dobu 7 dnů a chřipka či nachlazení by měly zmizet. Samozřejmostí je dostatek odpočinku a dostatečný příjem tekutin.

Zdroj: Alobal na bolest

Diskuze

V diskuzi TUKOVÁ BULKA POD KŮŽÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Ahoj. Mam taky jednu potvoru na zadech. Zkousim ji na noc mazat masti z marihuany. Prekryvam alobalem. Mozna se mi zda ze je mensi. Uvidim.....

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tuková bulka pod kůží

Dieta při zánětu ledvin

Dieta u zánětu ledvin je nízkobílkovinná, to znamená, že příjem bílkovin je snížený na polovinu, vybírají se jen takové potraviny, které mají nejvíce aminových kyselin, což jsou bílkoviny živočišného původu, a brambory, jindy se podává vysokobílkovinná dieta, pokud jsou otoky, omezuje se sůl. V některých případech je doporučováno větší množství tekutin, jindy se tekutiny omezují na příjem ve výši ztrát. Vždy záleží na individuálním stavu pacienta.

Zdroj: Zánět ledvin

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT ŠLACH V KOTNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Léčba zánětu šlach v kotníku je jen klid,nechodit a studené obklady? Žádný lék proti zánětu na užívání vnitřně?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zánět šlach v kotníku

Chronický zánět ledvin

Opakovaný či špatně léčený zánět ledvin může vést ke chronickému zánětu. Takovýto zánět není akutní, ale i tak dochází k postupnému ničení ledvin, jejich jizvení a tvorbě vaziva. Může také přejít na vazivové pouzdro ledviny a šířit se i mimo ni. Následně se pomalu snižuje funkce ledvin a pacienti jsou odkázáni na hemodialýzu či čekají na transplantaci ledvin. V průběhu chronického zánětu však může dojít i k recidivě a zánět se stává akutním.

Zdroj: Zánět ledvin

Diskuze

V diskuzi JAK DLOUHO SE DRŽÍ DIETA PO ZÁNĚTU TLUSTÉHO STŘEVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Prosím, po léčbě zánětu tlustého střeva,jak dlouho se musí držet dieta? Díky za odpovědi.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak dlouho se drží dieta po zánětu tlustého střeva

Princip účinku

Alobal neboli hliníková fólie je hliník upravený do kovových plátků o tloušťce od 6 do 200 mikrometrů. V domácnostech se používá fólie o síle kolem 15 mikronů. České označení vzniklo spojením chemické značky hliníku „Al“ a slova „obal“.

Bioproudy vysílané naším tělem na biologicky aktivní body se odrazí od přiložené fólie a vrátí se zpět do meridiánu, odkud vyšly, tok energie je regulován a zmírní se bolest. Jede o příznivý vliv na postižený orgán, se kterým je spojen meridián. Při uzavření alobalem u postiženého místa dojde k prokrvení a k pocení, kam nemá přístup vzduch. Takovým snadným způsobem lze odstranit bolesti, které se vám objevily, ale také keloidní jizvy, které zůstanou po operacích v místě chirurgického řezu.

Tato metoda byla praktikována čínskými a ruskými léčiteli a je také popsána v odborné literatuře psychoterapeuta Wilhelma Reicha, člena druhé generace psychoanalýzy po Sigmundu Freudovi.

Zdroj: Alobal na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇÁK MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel SOREIA.

Dobrý den,
hodí se višňák mast na popáleniny?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Višněvského balzám se nehodí na léčení popálenin ani spálenin od slunce. Uplatnil by se zde jen tehdy, když by se při hojení tkáň zanítila nějakou infekcí, tak pak by višňák pomohl na zhojení toho zánětu. Na popáleniny zabírá výborně Panthenol, který kůži rychleji regeneruje a zrychlí její obnovu po spálení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višňák mast

Dieta při zánětu slinivky

Vyhněte se všem jídlům, která nadýmají a mohou způsobit podráždění žaludku i střev. Také je potřeba se vyhýbat ovoci, které má jadérka a pecky (maliny, ostružiny). Meloun sám o sobě neškodí, ale pozor na pecky!.

Je potřeba se vyhýbat uzeninám, špeku, mastným jídlům, bílému pečivu, sladkostem, tučným mléčným výrobkům a pod. Z ovoce a zeleniny vylučte všechno, co nadýmá, naopak švestky, jablka, mandarinky a podobně jsou přijatelné.

Podrobnosti o dietě na slinivku se dočtete v našem článku Dieta na slinivku.



Zdroj: Vhodné jídlo při zánětu slinivky

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT MOČOVÝCH CEST A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irča.

Před týdnem jsem přišla ze špitálu po zánětu močáku. Když jsem si v lékárně vyzvedávala prášky, doporučili mi tam Probiolact. Je jako prevence proti opakování zánětu a na posílení imunity. Beru ho týden a cítím se výborně. Snad to tak zůstane.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vranova.

Myslím si, že jako prevence je nejlepší hygiena. Podpořit se samozřejmě dá různými doplňky, ale když se dostanou bakterie do močové trubice, tak si s tím nemusí poradit.
Mě v lékárně na akutní problémy s močovým měchýřem doporučili Urosal lady. Obsahuje medvědici lékařskou, kterou jsem předtím vůbec neznala. Více jsem se dočetla na www.urosal.cz/ Teď ji všude doporučiji, protože mi fakt pomáha. :)

Zdroj: diskuze Zánět močových cest a probiotika

Babské rady na zánět dásní

Chcete-li zánětům dásní předcházet dlouhodobě, zkuste se držet několika babských rad:

  • Pitný režim – ač se to může zdát jakkoli divné, pravidelné pití dostatečného množství tekutin eliminuje záněty dásní.
  • Aloe vera – zázračná rostlina, jejíž šťávy byste si měli každý den natírat na poškozenou oblast.
  • Červená řepa – pitím šťávy z červené řepy či alespoň jejím vyplachováním posilujete své dásně.
  • Mrkev – vyplachování mrkvovou šťávou se kladně promítá také do zánětů mandlí a dásní.
  • Směs vitamínů A, C a E – přidáte-li navíc do svého jídelníčku i sacharidy, vápník, hořčík nebo mléčné výrobky, jste na dobré cestě k potlačení parodontózy.
  • Šalvěj – bylinka, která pomáhá při zánětu dásní.

Zdroj: Domácí léčba zánětu dásně

Poradna

V naší poradně s názvem SLINIVKA A POHYB PO ZÁNĚTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

DOTAZ:

1. Kdy lze po akutním zánětu slinivky (hospitalizace v nemocnici), začít sportovat (pouze rekreačně), běhání, plavání aj.. ??

2. Dietou se doporučuje, menší porce jídla a častěji denně, nebo klasika, ráno snídaně, oběd, večeře ?????

Děkuji za reakce

Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Se sportováním je možné začít hned, jak se objeví přirozená touha po sportu a neprojevuje se žádná bolest nebo jiné nepříjemné pocity. Začíná se zlehka a postupně se přidává na intenzitě. Jídlo zachovejte v režimu vydatná snídaně, oběd a chudší večeře. Mezi hlavními jídly zařaďte ještě svačiny s poloviční vydatnostní než následující hlavní jidlo.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SLINIVKA A POHYB PO ZÁNĚTU

Zánět šlach – koleno

Nejčastější příčinou zánětu šlach v kolenou je podráždění šlachy nevhodně vedeným pohybem, zánět může být důsledkem nedostatečného protažení svalů před zátěží, náhlou změnou pohybu (například prudké zrychlení při běhu apod.). Záněty šlach bývají mnohdy následkem různých sportovních aktivit. I běháním si lze přivodit zánět šlach v kolenou. Prevence spočívá kromě dostatečného protažení svalů před během a vyvarování se náhlým změnám pohybu také ve volbě vhodné obuvi. Léčba zánětu šlach v kolenou závisí na vyvolávající příčině zánětu. Základem léčby je zejména omezení pohybu dané šlachy (fixace obvazem, ortézou, sádrou). V některých případech je vhodná léčba fototerapií. Doporučena může být i operace, při níž je postižená část šlachy odstraněna.

Zdroj: Zánět šlach

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY ZÁNĚTU TROJKLANÉHO NERVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena gedusova.

Dobry den.Asi mesic chodim k zubari pro bolest zubu.Mam zrengenovane vsechny zuby,prevrtane,dokonce jsem si 5 nechala vytrhnout a bolest v podobe vystrelovani a tak silnem pichnuti porad pretrvava.Pani zubarka tvrdi ze od zubu to neni.Bolest je pri pohybu celisti-mluveni,jidle.Je to jak kdyby projela jehla takove narazy.Predem dekuji za Vas nazor Alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Leoš.

Dobrý den, dá se i na tento typ zánětu užívat Wobenzym, že?

Zdroj: diskuze Příznaky zánětu trojklaného nervu

Domácí magnetoterapie

Magnetoterapie pro domácí použití se skládá z řady permanentních magnetických terapeutických pomůcek ve formě polštářků, bandáží, náramků, vložek do bot, náhrdelníků a podobně. Tyto produkty obsahují speciální permanentní magnety. Podušky a bandáže jsou vhodné k tlumení bolestí kloubů a svalů, zmírňují otoky a zrychlují hojení. Jsou vhodné pro domácí léčení nebo tam, kde není dostupná léčba na příslušném pracovišti. K ostatním formám aplikace mají někteří odborníci rezervovanější postoj.

Zdroj: Léčení magnetem


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP