Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DLOUHODOBÉ UŽÍVÁNÍ ACYLPYRINU

OBSAH

Salicylová mast recept

Budeme potřebovat půl lžičky jedlé sody bikarbony, kterou smícháme s jedním hrnkem vody v nějaké malé misce. Důkladně to promícháme a dáme na chvíli stranou. Mezi tím si připravíme 10 tablet acylpyrínu, které nejsou potahované, musí být matně bílé. Tyto tablety acylpyrínu dáme do malé misky a pokapeme je čerstvou citrónovou šťávou v množství asi dvě polévkové lžíce. Tablety by se měly začít hned rozpouštět do takové jakoby práškové pasty. K urychlení použijeme lžíci a všechny větší kusy rozdrtíme. Pak tuto acylpyrinovou pastu z citrónu a acylpyrinu čistými prsty naneseme rovnoměrně na pleť, kde vytvoříme tenkou a rovnoměrnou vrstvu po celém obličeji. Při nanášení se vyhněte oblasti očí. Acylpyrínovou směs necháme působit pět až 10 minut, což je doba za kterou úplně vyschne. Pak si vezmeme vatový tampón, který namočíme do misky s jedlou sodou a vodou, kterou jsme si na začátku připravili a jemně z obličeje setřeme aspirinovou slupku. Jedlá soda zde působí jako důležitý neutralizátor kyseliny salicylové, bez ní tento recept nepoužívejte!

Zdroj: Domácí salicylová mast recept

Diskuze

V diskuzi DLOUHODOBÉ UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Vidimová.

dobrý den ,mám dotaz zda mohu užívat vápník,hořčík pokud užívám warfarin dlouhodobě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Vidimová.

bylo mi řečeno ,že nemohu užívat vitamín K pokud beru warfarin. Děkuji

Zdroj: diskuze Dlouhodobé užívání Warfarinu

Acylpyrín jako levná maska na akné a na vrásky

Kyselina salicylová je k dispozici v celé řadě profesionálních výrobků určených k péči o pleť. Patří sem speciálně upravené exfoliační krémy a pleťové peelingy na profesionální úrovni, po kterých se kůže sloupne. Kyselina salicylová je také dostupná v mnohem jednodušší, a pravděpodobně i levnější formě. Aspirin nebo Acylpyrin je volně prodejný levný lék proti bolesti a na horečku a co je pro nás na tomto léku významné, je fakt, že z velké části tvořen právě kyselinou salicylovou, která se dá podle našeho receptu použít na pleť jako levná domácí exfoliační maska.
Ačkoli je Acylpyrín primárně určen pro vnitřní použití, tak jeho lokální aplikace dokáže přinést omlazující účinky podobné těm, které dosahujeme při profesionální péči v kosmetickém studiu. Jak na to? Jednoduše, zde je recept na výrobu domácí exfoliační masky z acylpyrinu.

Zdroj: Domácí salicylová mast recept

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBKY Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Jako jeden z receptů na domácí výrobek z aloe vera je domácí tinktura na záněty a bolesti pohybového aparátu. Domácí tinkturu z Aloe Vera připravíme z Francovky, Acylpyrinu a tří listů aloe vera. Budeme potřebovat dvě lahvičky Alpy, 20 Acylpyrinů, a tři větší listy aloe vera. Do sklenice nalijeme Alpu, ve které rozpustíme Acylpyrin a přidáme do ní na malé kostičky nakrájené listy čerstvé Aloe vera. Celé to uzavřeme a necháme týden ve stínu luhovat. Pak se vzniklou tekutinou promazáváme bolestivé klouby a svaly. Zabírá to skvěle.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výrobky z aloe vera

Recept

Na bolavé ucho

Ingredience: 10 tablet paralenu nebo acylpyrinu, francovka ALPA

Postup: Tablety naložíme do tradiční francovky, roztok nakapeme na vatu a položíme za bolavé ucho.

Obklad při kloubních potížích, zánětech, výronech a podobných problémech

Ingredience: 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg), 10 tablet acylpyrinu, 4 hřebíčky, Alpa

Postup: Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů, pokrájené listy aloe a rozmixujeme (nejlépe tyčovým mixérem). Sklenici uzavřeme a dáme na 3 dny do chladu, občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům. Na plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme igelitem a převážeme. Obklad je vhodný na noc. Kdo má citlivější pokožku, měl by si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Na kuří oka a popraskané paty

Ingredience: 10 tablet acylpyrinu, 250 ml Alpy

Postup: Tablety acylpyrinu rozdrtíme, nasypeme do uzavíratelné skleněné nádoby a zalijeme Alpou. Zavíčkujeme a necháme 2 dny při pokojové teplotě uležet, aby se acylpyrin dobře rozpustil. Poté si každý večer touto směsí pomocí navlhčeného tamponu potíráme postižené místo. Následně necháme navlhčený tampon na postiženém místě, zakryjeme jej potravinovou fólií a oblečeme si ponožku. Necháme působit přes noc. Ráno nohy opláchneme, důkladně osušíme a natřeme krémem.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ RECEPT Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milča.

Na záněty a bolesti pohybového aparátu dobře zabírá domácí tintktura z aloe vera. Domácí tinkturu z Aloe Vera připravíme z Francovky, Acylpyrinu a tří listů aloe vera. Budeme potřebovat dvě lahvičky Alpy, 20 Acylpyrinů, a tři větší listy aloe vera. Do sklenice nalijeme Alpu, ve které rozpustíme rozpustíme Acylpyrin a přidáme do ní na malé kostičky nakrájené listy čerstvé Aloe vera. Celé to uzavřeme a necháme týden ve stínu louhovat. Pak se vzniklou tekutinou promazáváme bolestivé klouby a svaly. Tinktura z aloe vera zabírá skvěle a dá se s ní zmírnit jak altróza, tak i revma.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí recept z aloe vera

Užívání

Samotné dlouhodobé užívání omeprazolu není příliš rizikové. Omeprazol funguje tak, že snižuje tvorbu kyseliny, čímž účinně odstraňuje příznaky překyselení žaludku. Rizikem však je to, že se tímto potlačením příznaků může zamaskovat vážnější onemocnění, které tak nemusí být včas rozpoznáno.

Omeprazol se užívá ráno nalačno minimálně 30 minut před snídaní.

Zdroj: Rizika při užívání Omeprazolu

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁM STACYL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Moc prosím za odpověď, zda při užívání stacylu mohu jíst medvědí česnek a cibulovou nať.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Stacyl je lék podobný Acylpyrinu, oba obsahují stejnou léčivou látku kyselinu acetylsalicilovou. Není zde žádná významná potravinová interakce. Cibulovou nať i medvědí česnek můžete normálně konzumovat, i když užíváte Stacyl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívám Stacyl

Riziko náhlého úmrtí

Dlouhodobé a nadbytečné užívání inhibitorů protonové pumpy může mít nebezpečné následky. Čím déle pacient léky užívá, tím se nebezpečí vedlejších účinků zvyšuje, upozorňují autoři studie z Lékařské fakulty Washingtonské univerzity, kterou otiskl prestižní časopis British Medical Journal. Riziko výrazně roste po třech letech pravidelného užívání vyšších dávek. Výzkumníci zjistili, že riziko předčasného úmrtí hrozí častěji pacientům, kteří užívají léky na bázi omeprazolu, než těm, kteří berou starší typy léků na žaludeční reflux. Pacienti, kteří užívají inhibitory protonové pumpy, mají podle studie až o 25 procent vyšší riziko náhlého úmrtí než pacienti, kteří berou jiný typ léků, nebo ti, kteří neužívají žádné léky. Nebezpečí hrozí hlavně pacientům, kteří berou tyto medikamenty bez dostatečného lékařského zdůvodnění. Ovšem pacienti, kterým jsou tyto léky nasazeny po správné medicínské úvaze, z těchto léků profitují. Je tedy nasnadě uvažovat o tom, zda by tento lék měl být nadále volně prodejný.

Zdroj: Rizika při užívání Omeprazolu

Diskuze

V diskuzi OČISTA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zlatka.

Měla jsem dlouhodobé zažívací problémy a byl mi doporučen Paratizex. Po měsíci užívání mé střeva fungují na jedničku:-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP