Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ KONDICIONÉR

OBSAH

Použití domácího kondicionéru z lopuchu

Domácí kondicionér na vlasy si dáme do rozprašovače. Vlasy si nejdříve umyjeme oblíbeným šamponem a trochu je vysušíme ručníkem. Pak pomocí rozprašovače aplikujeme kondicionér k pokožce hlavy, ke kořínkům vlasů. Až to budeme mít hotové, tak postříkáme také všechny vlasy, řasy a obočí po celé jejich délce a jemně je promneme. Tento kondicionér zajistí pěkný a rychlý růst silných vlasů a řas a pomůže odstranit případné lupy ve vlasech nebo také uzdravuje mastné vlasy. Kondicionér z lopuchu používáme dvakrát týdně.

Zdroj: Domácí kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem CO DĚLAT KDYŽ ELEKTRIZUJÍ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Formanová.

dobrý den,často mi elektrizují vlasy a dost mně to trápí,mohla bych poprosit o radu, ja se z toho dostat? Děkuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Helčo, použijte nesmývaný kondicionér, kondicionér, který se neoplachuje. Tím se vlasy obalí ochranným filmem a změní se i jejich schopnost absorbovat elektrický náboj. Občas dopřejte svým vlasům i některou olejovou masku, ta působí taky proti elektrizování vlasů.

Zdroj: diskuze Co dělat když elektrizují vlasy

Kondicionér z lopuchu

Na tento léčivý kondicionér budeme potřebovat směs z různých bylin, kterou si smícháme hned na začátku, ještě před samotnou přípravou kondicionéru. Směs obsahuje: 5 lžic listu z lopuchu plstnatého, pak následuje nať kopřivy 5 lžic, list břízy 3 lžíce, list anebo i oplodí z vlašského ořechu 3 lžíce, květ heřmánku 2 lžíce. Tyto ingredience můžou být suché i čerstvé. Vše dobře pomísíme. Nyní se dostáváme k samotnému vaření kondicionéru na vlasy. Budeme k tomu potřebovat kořen z rostliny lopuch plstnatý. Jednu lžíci rozdrceného kořene z lopuchu dáme vařit do půllitru studené vody. Až se to přivede k varu, tak se to nechá vřít 3 až 5 minut. Po této době odstavíme z plotny a přidáme k tomu jednu lžíci směsi, kterou jsme si připravili na začátku. Necháme to 15 vylouhovat a pak to přecedíme. A máme hotovo.

Zdroj: Domácí kondicionér

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PŘÍRODNÍ BARVENÍ VLASŮ BAZALKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Bazalka, všichni ji známe jako voňavé zelené koření k nakrájeným rajčatům. Ale málokdo ví, že bazalka patří mezi domácí přírodní barvy na vlasy, a že dokáže ztmavit vlasy. Bazalka se nejlépe hodí pro tónování hnědých vlasů. Barvení se provádí večer, kdy umelete na kaši několik rostlin bazalky (stonky, řapíky i listy). Tuto kaši nanesete do suchých vlasů a pokryjete s ní celou hlavu. Vlasy musí být opravdu dobře ze všech stran pokryty balkovou kaší. Pak všechno zakryjete igelitem a necháte působit do rána. Ráno vlasy osprchujte. Pro lepší vyplavení zbytků bazalky můžete použít kondicionér. Vlasy po této kůře budou provoněné bazalkovou vůní a budou mít o jeden až dva odstíny tmavší barvu.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí přírodní barvení vlasů bazalkou

Domácí kondicionér na vlasy – recept

Nechcete-li si pořizovat kondicionér v obchodě a chcete-li vždy přesně vědět, čím si své vlasy ošetřujete, pak si můžete připravit kondicionér z běžných surovin. Pro suché vlasy si můžete připravit kondicionér například z vody a piva v poměru 2 : 1. Pro lesklé vlasy si pak připravte kondicionér z jednoho litru vody a šťávy z poloviny citronu. Tento kondicionér již neoplachujte. Pro všechny typy vlasů pak můžete připravit kondicionér z jednoho vydlabaného a dohladka rozmixovaného avokáda a jedné lžíce medu. Tento kondicionér nechte chvíli působit a pak opláchněte vodou.

Zdroj: Kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem JAHODOVÁ MASKA NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
používá jahodová maska na vlasy jako šampon nebo jako kondicioner?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jahodová maska se používá jako oboje. Jahodová maska vlasy pěkně umyje a zároveň jim dodá vitalitu jako kondicionér. Pokud chcete i tak aplikovat dodatečnou péči, tak zkuste neoplachovací balzám na vlasy.

Zdroj: diskuze Jahodová maska na vlasy

Kondicionér na suché vlasy

Máte-li suché vlasy, využijte kondicionér regenerační, hydratační či s keratinem. Vhodné je alespoň jedenkrát za jeden až dva týdny doplnit ke kondicionéru vyživující masku, která vlasy zregeneruje i uvnitř, ne jen na povrchu. Současně bývá kondicionér pro suché vlasy určen také pro vlasy barvené nebo poškozené častým používáním fénu či žehličky, nebo dlouhodobým vystavováním slunci.

Zdroj: Kondicionér

Správné použití kondicionéru

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte proudem vody.

Zdroj: Kondicionér

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA KOSMETIKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky

Kondicionér na mastné vlasy

Pro každý typ vlasů byste měla volit vhodný šampon i kondicionér. Pokud se vám vlasy hodně mastí, je opravdu vhodné používat přípravky tomu určené. Kondicionér pro mastné vlasy by měl obsahovat například extrakt z arktické maliny, která obnovuje rovnováhu pokožky hlavy, další vhodnou látkou je borovice zakrslá, která je bohatá na aminokyseliny a obnovuje poškozené vlasy. Co je ale mnohem důležitější než používat přípravky pro mastné vlasy, je si do vlasů co nejméně sahat a prohrabovat se jimi.

Zdroj: Kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ KOKTEJL NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Koktejly na hubnutí – kdy opravdu pomáhají? A co naopak výrobci nechtějí přiznat? Na tato témata jsem našla článek, který objektivně pojednává o tom, zda-li se dá skutečně po nějakých koktejlech na hubnutí skutečně zhubnout. Zde je adresa článku na téma koktejl na hubnutí www.asistentka.cz/no…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LussyB.

Nevím jak domácí ale mě osobně koktejl na hubnutí funguje, piju ho pravidelně, cvičím. Udělala jsem si z něj každodenní svačinu a ještě má úžasnou chuť.

Zdroj: diskuze Domácí koktejl na hubnutí

Kondicionér z býčích žláz

Asi si sami umíte představit, z čeho se kondicionér z býčích žláz vyráběl, ano, dříve to byly skutečně výtažky z býčích žláz, dnes jsou ale nahrazovány výtažky z bambusu, a to hlavně z toho důvodu, že se rozšířila nemoc šílených krav. Bylo zjištěno, že výtažky z bambusu mají stejné účinky jako býčí žlázy. Tento kondicionér bývá nejčastěji používán pro hodně poškozené vlasy po trvalé, barvení, ale i pro prodloužené vlasy. Dodává vlasům původní vzhled, lesk, hydrataci a hebkost.

Zdroj: Kondicionér

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VODÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koudela.

Dobrý den
Potřebuji schema elektrického připojení tlakového spínače domácí vodárny Elpumps
VB 25/1300B

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Tady je k dispozici produktový list k tlakovému spínači TSA3S05M osazenému na vodárně Elpumps
VB 25/1300 B.
www.sigmashop.cz/sou…

Zdroj: diskuze Domácí vodárna

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ BĚLENÍ ZUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kikousek.

domácí bělení není nic pro mě já toho zkusila teda už taky dost, ale dávám spíše přednost pastám na bělení s nimiž má již někdo zkušenosti. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Verča.

Ahojky, já mám super zkušenost s bělící pastou od ROCS, dlouho jsem hledala něco účiného a za mě fakt doporučuji.

Zdroj: diskuze Domácí bělení zubů diskuze

Kondicionér nebo balzám

Je těžké striktně se rozhodnout pro používání kondicionéru či balzámu, protože některé firmy to vzaly jako obchodní tah a ve skutečnosti zaměnily jen název slova kondicionér za slovo balzám – jinými slovy jde o stejný výrobek s různým názvem. Skutečnost by ale měla být jiná, jen je těžké orientovat se ve značkách a rozeznat, co firma chtěla vlastně vyrobit. Kondicionér by měl ošetřit povrch vlasu, dodat mu lesk a usnadnit nám rozčesávání a úpravu. Balzám by měl pronikat do nitra vlasu, dodat mu energii a posílit poškozenou část. Oba dva přípravky se používají po umytí vlasů šamponem a ihned se oplachují, nenechávají se působit. Chcete-li mít opravdu jistotu, že vlasu dáváte více než jen povrchovou úpravu, pak použijte produkt nesoucí v názvu označení „regenerační maska“.

Zdroj: Kondicionér

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA MASTÍ Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna .

Prosím kdo poradí jakpřipravyt mast z aloe vera na popraskane dlane ani lekar si nevi rady hrozi ozařovani a to se mi moc nelíby. Předem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Rozehřát domácí sádlo,přes odšťavňovač vymačkat šťávu z aloe vera a přidat k sádlu a pořádně promícháme,musí se to vše spojit,pak dát do lednice a používat dle potřeby.A já na praskliny používám Lipobase je to 100% účinné,je potřeba toho vyzkoušet víc

Zdroj: diskuze Domácí výroba mastí z aloe vera

Kondicionér bez silikonů

Všechny přípravky pro vlasovou péči s obsahem silikonu mají výborné reklamy hovořící o tom, jak dodají vašim vlasům lesk, zlepší rozčesávání, poskytnou ochranu a výživu, bohužel musím podotknout, že někdo zapomněl uvést, že všeho do času, protože takový silikon vlasy uzavře, zapouzdří a více k nim nic nepustí, i kdybyste se sebevíce snažila. Vaše vlasy se pak začnou rychleji mastit a těžknou. Proto je lepší se všem těmto přípravkům s obsahem silikonu vyhnout velkým obloukem.

Zdroj: Kondicionér

Diskuze

V diskuzi JSOU ZDE DOMÁCÍ PLETOVÉ MASKY? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Filoušová .

Dobrý den,chtěla bych se všech co se sem dívají prosím odpovězte.Jsou zde na tomto webu domácí pletové masky?Předem děkuji za odpověd,kdo bude tak hodný a odepíše mi.Děkuji Petra Filoušová.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Jasně, články s recepty na domácí pleťové masky najdete na webu zdravi-lecba.cz. Například pomocí tohoto odkazu: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Jsou zde domácí pletové masky?

Kondicionér pro děti

Děti nemívají vlasy poničené chemicky ani mechanicky, spíše bývají jemné, slabé a rády se cuchají, proto určitě uvítáte usnadněné rozčesávání především dlouhých vlasů malých holčiček. U dětí se dost často používají bezoplachové kondicionéry, jsou rychlé a jednoduché pro aplikaci, ne všechny děti si totiž nechají hlavu máčet bez pláče a vztekání. Dětské kondicionéry účinkují pro již zmíněné rozčesávání vlasů, vyživují vlasy a hlavně je chrání před UVA a UVB zářením.

Zdroj: Kondicionér

Revalid kondicionér

Revalid kondicionér s ošetřujícími složkami z extraktu z ovsa, pšeničných proteinů a panthenolu. Zlepšuje strukturu vlasů, dodává jim hebkost, lesk a pružnost bez toho, aby vlasy ztěžkly. Usnadňuje rozčesávání. Obvykle se užívá po umytí šamponem Revalid.

Použití: Po umytí vlasů rovnoměrně naneste na vlhké vlasy, nechte chvíli působit, rozčešte a důkladně opláchněte.

Složení: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Dicaprylyl Ether, Myristyl Myristate, Cetrimonium Chloride, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Pantenol, Hydrolyzed Wheat Gluten, Allantoin, Avena Sativa Kernel Extract, Betaine, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Parfum, Phenoxyethanol, Citric Acid

Kondicionér je bez barviv, bez formaldehydu, bez alergizujících složek parfémů.

Zdroj: Revalid – recenze

Domácí šampóny a kondiconéry

Zde je pár ozkoušených receptů, které se dají použít na místo šampónů z drogérie. Ingredience bývají velmi podobné, jako při výrobě domácích zábalů na vlasy.

Domácí vajíčkový šampon pro lámavé vlasy

  • 2 vajíčka,
  • minerální neperlivá voda,
  • 1 lžíce citronové šťávy nebo jablečného octa.

Rozmíchejte vajíčka (žloutek i bílek dohromady) s minerální vodou a přidejte ocet nebo citronovou šťávu. Tuto směs pak naneste na vlasy a jemně masírujte vlasovou pokožku i samotné vlasy. Po tom, co vás to přestane bavit to opláchněte studenou vodou. Vlasy po tom budete mít posílené, hebké a lesklé.

Domácí šampón pro suché vlasy

  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce šťávy z citrónu

Rozmíchejte vajíčko a ještě jeden žloutek navíc s medem a šťávou z citrónu a pak vetřete do vlhkých vlasů. Masírujte a nechte působit asi tak 5 minut, pak to opláchněte studenou vodou.

Domácí kondicionér na suché vlasy

  • 3 lžíce klasického kondicionéru z drogérie
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička šťávy z citrónu
  • několik kapek oblíbeného vonného olejíčku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 3 lžíce kopřivového výluhu

Vlasy nejprve umyjeme šampónem. Po umytí naneseme směs ze zde uvedených ingrdiencí a necháme působit 10 minut.

Autor: redakce

Foto: Fotolia.com

Zdroj: Domácí koupele a šampóny

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Domácí aviváž

Výroba domácí aviváže není vůbec složitá, a navíc je i ekonomicky výhodná.

Základem domácí aviváže je bílý ocet, který je nejen přírodním změkčovadlem, ale také odstraňuje zbytky mýdla v pračce a snižuje statické výboje v sušičce.

Možné postupy

Postup č. 1

Potřebujete: 1 láhev octa

Návod: Používejte jako běžnou aviváž.

Postup č. 2

Potřebujete: 6 šálků bílého octa a 1 šálek sody

Návod: Vše promíchejte a používejte jako běžnou aviváž.

Postup č. 3

Potřebujete: 6 šálků vody, 3 šálky bílého octa, 2 šálky vlasového kondicionéru

Návod: Smíchejte vodu, ocet a kondicionér na vlasy ve velké nádobě, vše promíchejte. Netřeste, jelikož by tato manipulace způsobila pěnění. Obsah tekutiny přelijte do uzavíratelné nádoby. Výroba domácí aviváže je hotová za 5 minut.

Postup č. 4

Potřebujete: 6 šálků vody, 2 šálky vlasového kondicionéru (můžete použít jakýkoliv), 3 šálky bílého octa, 20 kapek esenciálního oleje

Návod: Ingredience smíchejte a netřepejte. Přelijte tekutinu do uzavíratelné nádoby. Používejte jako běžnou aviváž.

Postup č. 5

Potřebujete: 1 lahev bílého octa, 30–40 kapek esenciálního oleje, můžete použít levanduli, pomeranč, citron a mátu

Návod: Éterický olej nakapejte do octa a používejte jako běžnou aviváž.

Postup č. 6

Potřebujete: 2 šálky teplé vody, 1 šálek jedlé sody, 1 šálek bílého destilovaného octa

Návod: V nádobě smíchejte teplou vodou a jedlou sodu, vše pomalu přidejte do octa. Tekutina bude šumět a vyvěrat. Po vyšumění přelijte tekutinu do uzavíratelné lahve a používejte jako běžnou aviváž.

Zdroj: Domácí aviváž

Recept na domácí šunku video

Tady je názorný video recept, jak si lze připravit vařenou šunku v šunkovaru: domácí kuřecí šunka.

Zdroj: Recept na domácí vařenou šunku


Autoři obsahu

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP