Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HYDRATAČNÍ ÚČINKY JOJOBOVÉHO OLEJE

OBSAH

Způsoby použití jojobového oleje

Výživná maska na vlasy z horkého jojobového oleje

Zahřejte jojobový olej a aplikujte ho na pokožku hlavy pomocí vatových tamponů. Následně masírujte vlasovou pokožku. Masáž pokožky by měla být jemná a odpočinek by měl trvat asi hodinu. Po masáži a odpočinku si umyjete vlasy jemným šamponem, čímž odstraníte přebytečný olej. Smícháním jojobového oleje s kokosovým olejem se vytvoří extra výživa pro pokožku a vlasy.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem OLEJ S CITRONEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Něco takového se prodává v Tunisku a nemá to chybu.Faktor to žádný nemá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Oleje, které se používají v kuchyni, jako například olivový olej, rýžový olej, slunečnicový olej, mají přirozený ochranný UV faktor 2 až 4, podle druhu oleje. Navíc tyto oleje mají i přírodní vitamín E, který předávají pokožce a tím ji omlazují. Přidáme-li k oleji ještě několik kapek citronové šťávy (maximálně 1/2 lžičky na 1 deci oleje), tak z takového oleje získáme bezvadnou přírodní hydratující směs - emulzi.

Zdroj: diskuze Olej s citronem

Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Před šamponováním zahřejte jojobový olej a pak ho vetřete do vlasů. Stačí jen pár kapek jojobového oleje. Nechte jojobový olej působit po dobu 30 minut. Po uplynutí této doby začněte se šamponováním hlavy. Pokud váš šampon neobsahuje jojobový olej, tak ho můžete smíchat se lžičkou jojobového oleje a jemně s ním drhnout pokožku hlavy a vlasy. Po několika minutách opláchněte vlasy a vysušte ručníkem. Nepoužívejte šampon opakovaně, protože to může vysušit vlasy. Pro lepší výsledky se uplatňuje jedna či dvě kapky jojobového oleje do vlasů po vysušení. Díky tomu budou mít vlasy zdravý lesk.

Jojobový olej patří do snadné vlasové péče. Jojobový olej se dobře mísí se všemi druhy šamponů. Můžete použít i vlastní domácí šampon. Nedoporučuje se používat produkty, které obsahují chemikálie. Velkými výhodami jojobového oleje jsou zdravé a přirozené vlasy pěstěné pomocí přirozeného způsobu.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ PŘÍRODNÍ KOSMETIKA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mery.

A to je na pleti opravdu tak poznat? Vždyť to nemůže být takový rozdíl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aneta.

ta přírodní kosmetika je za mě nejlepší, dřív jsem na obličej dávala taky všelijaký chemický vymoženosti a vždycky mě to akorát pálilo a byla jsem červená jak rajče, ale musím říct že tedy najít něco co mi bude sedět i na citlivou pokožku byl oříšek, asi půl roku jsem zkoušela, mám teď krémy od happymary na obličej a na okolí očí a rty, na zbytek těla různé hydratační oleje, třeba mandlový nebo kokosový, ty jsou za mě nej

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Účinky na vlasy

Několik kapek jojobového oleje dodá vlasům jemnost, hebkost a navrátí jim skutečně oslnivý lesk. S oblibou tak tuto jeho vlastnost využívají v kosmetických salonech. Vyzkoušet ho můžete například na zničené konečky vlasů.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PRIPRAVA DOMÁCEHO DYNOVY OLEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lotosek.

Dobrý den chtěla jsem se zaptat jak se pak dá vyčistit ten lis...a kolik asi Kg jader je potřeba na 1 litr oleje?
děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dřevěný lis se od tuků nejlépe očistí ve vařící lázni například v prádelním hrnci. Co se týče množství dýňových jader, tak na 1 litr oleje je zapotřebí asi 10kg dýňových jader.

Zdroj: diskuze Priprava domáceho dynovy oleje

Kondicionér z jojobového oleje

Pokud máte vlasy velmi suché, tak přidejte lžičku jojobového oleje k vašemu pravidelnému kondicionéru. Po té aplikujte kondicionér na vlasy. Kondicionér nechte působit několik minut a následně opláchněte. Ale nepoužívejte znovu šampon na vlasy. Pro suché vlasy můžete vzít pár kapek tohoto oleje na dlaň. Oleje na dlani rozetřete a aplikujete jej důkladně na vlhké vlasy. Pokud jsou vaše vlasy kudrnaté a nezvladatelné, tak si dejte několik kapek na prsty a pročesávejte si jimi suché vlasy. Tímto způsobem se vlasy vyrovnají a nebude docházek ke krepatění.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Další využití jojobového oleje

Růst vlasů není jediným přínosem tohoto unikátního oleje. Jojobový olej může být používán lidmi, kteří trpí na akné a mají mastnou pleť. Jojobový olej redukuje produkci mazu kdekoliv na pokožce a pomáhá při čištění pórů kůže, čímž zabrání vzniku akné a pupínků. Jojobový olej udrží celodenní vlhkost a snadno se vsákne do kůže. Tento olej působí proti stárnutí, pomáhá snižovat vrásky, jemné linky a strie. Pomocí jojobového oleje získáte kůži bez vad, která doslova září.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem OLIVOVÝ OLEJ NECHAT PŮSOBIT V ÚSTECH A POTÉ VYPLIVNOUT DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sofie.

k tomu oliváči mám dotaz, jak velká lžíce se tu myslí. ( polévková nebo čajová )?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kloktání oleje: Polévková lžíce olivového oleje do úst každý den kloktat a převalovat v ústech.

Zdroj: diskuze Olivový olej nechat působit v ústech a poté vyplivnout diskuse

Jojobový olej hydratuje vlasy

Vlasová pokožka by měla být dobře hydratována, stejně tak i kůže na celém těle. Ze suché pokožky mohou vznikat suché lupy, šupinatění a také silné svědění. Použití jojobového oleje hydratuje pokožku hlavy hluboko do pórů a neodpařuje se. Na rozdíl od ostatních přípravků, které jsou založeny na vodní bázi. To znamená, že těsní vlhkost. Jojobový olej způsobuje hluboké a trvalé hydratační účinky a vyrovnává pH pokožky.

Pokud máte stále matné a suché vlasy, tak jojobový olej je způsob léčby přesně pro vás. Jestli jsou vaše vlasy slabé a křehké, jojobový olej pomůže vlasovým folikulám. Vzhledem k tomu, že se jedná od 100% přírodní produkt, tak se může používat stále do kola, protože neobsahuje žádné chemikálie a nedráždí pokožku hlavy.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Diskuze

V diskuzi NÁVOD NA ZHOTOVENÍ HŘEBÍČKOVÉHO OLEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Pospíšil.

Musím se ošetřit na celém těle proti svrabu.
Potřebuji znát ingredience a postup zhotovení hřebíčkového oleje.
Děkuji Vám ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod na zhotovení hřebíčkového oleje

Výhody jojobového oleje

  • Použití jojobového oleje při masáži pokožky hlavy může zlepšit krevní oběh. Díky tomu jsou stimulovány vlasové folikuly při růstu vlasů.
  • Jojobový olej má antibakteriální a fungicidní vlastnosti. Jojobový olej může být také použit při péči o zdravou pokožku.
  • Jojobový olej pomáhá při snižování vypadávání vlasů. Častými faktory vypadávání vlasů jsou dermatitida, lupénka a ekzém, které jojobový olej léčí.
  • Jojobový olej je také vynikající vlasový kondicionér, který může být použit při suchých, kudrnatých a nezvladatelných vlasech.
  • Jojobový olej pomáhá utěsnit vlhkost ve vlasech a dodává přirozený lesk a třpyt vlasům. Minimalizuje škody způsobené chemikáliemi a látkami, které vlasy a pokožku znečišťují.

Zdroj: Jojobový olej pro růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem PRIPRAVA DOMÁCEHO DYNOVY OLEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mb121264.

Zná někdo recept na přípravu domáceho dýňového oleje ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ahoj, dýňový olej si děláme doma pravidleně každý rok na podzim. Většinou je to hned po tom, co dolisujeme víno, tak pak ve stejném lisu lisujeme i dýňový olej. Jsou k tomu potřeba vyloupaná dýňová semena. Ty po vyloupání a těsně před lisováním rozprostřeme na plech a zahřejeme je na 40 stupňů. Pak takto rozehřátá je nasypeme do lisu a vylisujeme z nich domácí dýňový olej. Jde o vysoce kvalitní a zdravý domácí olej, který je bohatý na vitamíny E, A, zinek, drahocenné omega kyseliny Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny (ale pozor, vysokým teplem se ničí!). Jeho barva je hnědo-zelená a řadí se do kategorie olejů nejvyšší kvality. Nedoporučuje se olej tepelně zpracovávat, například na smažení ani na pečení. Pro zachování jeho vyjimečných vlastností by měl být uchován v lednici.

Ideální užití dýňového oleje je za studena. Jako lék se dá konzumovat jen tak, po lžičce denně, či přidat do proteinových koktejlů. Při tomto vnitřním užití slouží bezvadně jako prevence proti zhoubnému bujení a nemocem prostaty a podpoří v růstu a pevnosti vaše nehty. Dýňový olej povzbuzuje krevní oběh a je doporučován na kazivost zubů, na lupénku, na herpes, proti akné, na potíže s trávicím traktem, na ekzémy.

Při použití dýňového oleje na pokožku využijeme jeho blahodárné hojivé a sklidňující účinky, jelikož je zdrojem organicky vázaného zinku. Při zevním použití je dále také výborný jako základ na vyživující vlasový zábal, při kterém podpruje obnovu buněk a pružnost kůže a učiní vaše vlasy krásně lesklé. Domácí dýňový olej mohu jen doporučit!

Zdroj: diskuze Priprava domáceho dynovy oleje

Jak ho používat

Jojobový olej nanášejte nejlépe na vyčištěnou vlhkou pleť. Při smíchání s vodou se jojobový olej mění na takzvanou emulzi. Ta se rychle vsakuje a podporuje dlouhodobou hydrataci pleti. Jojobový olej navíc tvoří naprosto skvělý základ pro pleťové oleje. Můžete do něj přidat jakýkoliv esenciální olej, a získáte tak pečující olej přesně na míru potřebám své pleti.

Použití

Malé množství oleje vmasírujte do vlhké pokožky nebo naneste do vlasů a na konečky vlasů.

Skladování

Skladujte v chladu.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZOLADEX + LNĚNÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Dobrý den, neruší konzumace lněného oleje - fytoestrogenu účinky Zoladexu (1 injekce za 3 měsíce) při léčbě rakoviny prostaty? Děkuji za odpověď. Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Podle mého názoru lněný olej a fytoestrogeny v něm obsažené působí podobně jako Zoladex, jen s menšími nežádoucími účinky. Fytoestrogeny z lněného oleje mají na karcinom prostaty tlumivý efekt, protože inhibují uvolňování jednoho hormonu hypofýzy, takzvaného luteinizačního hormonu. Díky nedostatku luteinizačního hormonu pak klesá tvorba testosteronu a snižuje se tak růst rakovinových buněk prostaty. Nejsilnější účinky mají v tomto ohledu sójové boby. Takže společné užívání lněného oleje a Zoladexu se vzájemně podporuje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zoladex + lněný olej

Použití

Kvalitní jojobový olej optimalizuje množství mazu. Obsahuje zejména nenasycené mastné kyseliny a vitamín E, jakož i množství výživných látek, stopových prvků či minerálů. Všechny tyto látky výborně pronikají přes kůži a vlasy až ke spodním vrstvám pokožky a regenerují ji zevnitř.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Další účinky jojobového oleje na vlasy

Jojobový olej pomáhá kontrolovat tvorbu mazu na pokožce hlavy. Také pomáhá vyrovnat produkci kožního mazu na pokožce hlavy. Jojobový olej pomáhá s podporou zdravého lesku vlasů a s regenerací průtoku mazu z ucpaných pórů. Tímto způsobem se udržuje dokonalé množství oleje na pokožce hlavy.

Jojobový olej zabraňuje a zastavuje vypadávání a řídnutí vlasů. Vypadávání a řídnutí vlasů je často způsobeno blokováním vlasové folikuly, což způsobuje její utlumení. Pokud je mnoho pórů ucpaných, tak to může způsobit horší růst vlasů.

Jojobový olej může rozpustit a odstranit tyto bloky a díky tomu je sníženo vypadávání vlasů. Jojobovým olejem může být léčena i lupénka a dermatitida pokožky. Tyto nemoci také způsobují vypadávání vlasů. Léčba tohoto oleje je založena na jeho proti-plísňových vlastnostech. Také pomáhá stimulovat a podporovat růst nových vlasů, což je způsobeno podporou rozvoje nových vlasových buněk a přispívá ke zlepšení mikro cirkulace pokožky hlavy.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA TEKUTÉHO MÝDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Z. Němcová.

Dobrý den,

čtu pořád dokola Váš návod, ale nenašla jsem tam přesná množství ingrediencí, pouze 20% kokosového a 80% olivového oleje. Kolik má být louhu a kolik vody, prosím?
Děkuji předem za informaci.

Zdraví Z. Němcová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

800 gramů olivového oleje, 200 gramů kokosového oleje, 130 g louhu a 380 ml destilované vody.

Zdroj: diskuze Výroba tekutého mýdla

Jojobový olej Saloos

Jojobový olej Saloos je velmi vhodný pro péči o všechny typy pleti. Patří k nejcennějším přírodním olejům. Udržuje přirozenou vlhkost pokožky. Pravidelným používáním se citlivá, suchá a podrážděná kůže stává opět odolnou. Přípravek obsahuje vyvážený poměr pěstících látek s hojivou schopností. Pokožku ošetřuje, regeneruje, vyhlazuje a je vhodný i k péči o akné a na vlasy.

Hlavní předností jojobového oleje je jeho schopnost normalizace kožního mazu. Díky tomu je vhodný pro každý typ pokožky, především však pro smíšenou pleť – mastná místa jojobový olej zmatňuje a zmírňuje zde produkci kožního mazu, suchá místa naopak dostatečně promastí a vyživí. Pár kapek jojobového oleje vmasírovaných do vlhkých vlasů jim dodá hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk.

Jojobový olej je tak příjemný, že prostě nic lepšího neexistuje. Je naprosto nekonfliktní, vyhovuje mastné pleti a je skvělý pro suchou pleť. Citlivou nedráždí a podrážděnou zklidňuje. V čem spočívají jeho vynikající vlastnosti? Jojobový olej je svým složením velmi podobný přirozenému kožnímu mazu. Díky tomu je na pokožce jako doma.

Hlavní vlastností jojobového oleje, kterou mu mohou závidět všechny další rostlinné oleje, je schopnost normalizace. Jojobový olej nejenže dobře přijímají všechny typy pleti, ale na každý typ pleti působí tak, aby ji vrátil do normálního stavu.

Mastná a suchá pleť a jojobový olej

Olej tím, že pokožku promastí, vzbudí představu, že kožního mazu je na pleti dost. Kůže má dostatek mazu, takže už nemá nutkání dál se mastit sama od sebe. Díky jojobovému oleji se tak mastná pokožka méně mastí a déle zůstává matná.

U suché pokožky funguje jojobový olej zase tak, že dokonale promastí a ochrání pleť. Zabrání tak ztrátě její pružnosti a odolnosti. Jojobový olej se do pokožky rychle vsakuje a nahrazuje přirozený kožní maz. Pleť se tak méně napíná a netvoří se suché šupinky.

Složení

Jedinou složkou je Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, produkt je bez parabenů, bez parfemace.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Vnitřní užití

Vnitřní použití ricinového oleje slouží k pročištění střevního traktu a detoxikaci. Pomáhá jako projímadlo při zácpě a žaludečních potížích. Má však silné projímavé účinky, proto je třeba dbát na přesné dávkování. Ricinový koktejl na vyvolání porodu se používá po vypočítaném termínu porodu jako stimulace.

Zdroj: Účinky ricinového oleje

Rakytníkový olej cena

Zde můžete vidět ceny rakytníkového oleje.

Zdroj: Léčivé účinky rakytníku

Účinky při použití v kuchyni

Hlavní věcí, které si při používání kokosového oleje všimnete, je, že potom vydržíte delší dobu bez pocitu hladu. Metabolismus oleje probíhá podobně jako u sacharidů, ale štěpení na glukózu je pozvolnější. Nenastává náhlé vyplavení cukru do krve a jeho následný rychlý pokles. Tak je tomu v případě konzumace škrobů, cukrů a většího množství ovoce. Tato kolísavost přetěžuje žlázy nadledvinek (při poklesu cukru v krvi se vyplavují hormony, čímž dávají signál, že tělo potřebuje další přísun jídla). Konzumace kokosového oleje stabilizuje hladinu cukru v krvi a snižuje zátěž nadledvinek.

Kokosový olej je výborným pomocníkem při redukci váhy.

Kde se dá koupit a cena.

Zdroj: Účinky kokosového oleje

Obklad

Dávkování: Pouze dvě kapky zázvorového éterického oleje rozmíchejte ve lžíci oleje. Namočte do směsi gázu a přiložte na potřebné místo.

Zdroj: Domácí výroba zázvorového oleje

Masážní oleje

Masážní oleje se řadí dle dostupnosti na trhu, přičemž k dostání jsou bio oleje, rostlinné oleje, parafínové masážní oleje. Tyto produkty se dále řadí podle výrobce a dle osobní oblíbenosti zákazníka.

Zde můžete vidět nabídku různých masážních olejů.

Zdroj: Masážní pomůcky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP