Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

LÉČBA PEROXIDEM VODÍKU

OBSAH

Bělení zubů peroxidem vodíku

Bělení zubů se provádí peroxidem vodíku o různé koncentraci. Peroxid vodíku se v ústech rozpadá na aktivní molekuly, které reagují s pigmentem. Tímto se molekuly pigmentů zmenšují a zjednodušují a převádějí se tak do jiného spektra viditelnosti, pro lidské oko nezachytitelné. Tento pigment se nachází pouze v organické části skloviny, která tvoří jen 2 %. Při domácím bělení zubů se používá menší koncentrace peroxidu, obvykle 10, 15 nebo 20 %, podle stupně zbarvení.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY OD DUBOVÉ KŮRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Malý.

Dobrý den,
jak vyčistím skvrny na ručníku od dubové kůry?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Citronovou šťávou, peroxidem vodíku nebo Savem.

Zdroj: diskuze Skvrny od dubové kůry

Kdy může peroxid vodíku pomoci

Peroxid vodíku se používá jen v případě, kdy odstraňujeme ušní maz. Pro toto čištění se používá výplach ucha peroxidem vodíku. Tekutina se nalije do ucha, může se aplikovat i čistou injekční stříkačkou, a pomalu se vpraví do zvukovodu. Pacient by měl při této aplikaci ležet s hlavou otočenou na straně zdravého ucha. Roztok se nechá působit do té doby, než peroxid dobublá. Poté se zbylý obsah peroxidu vytře.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Poradna

V naší poradně s názvem ZUBNÍ VÁČEK U ZUBNÍHO MŮSTKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Draha.

Udělal se mi váček u zubního můstku,poraďte co s tím,mám trochu oteklou pravou tvář,při doteku bolí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlepší řešení bude návštěva zubního lékaře. Doma si můžete zkusit pomoci výplachem peroxidem vodíku 3% dvakrát denně a vyčistit mezizubním kartáčkem co se dá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zubní váček u zubního můstku

Peroxid vodíku cena

Tady je seznam cen, za které je možné sehnat nejlevnější peroxid vodíku.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Poradna

V naší poradně s názvem FLEKY OD VYLUHU Z DUBOVE KURY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heda.

Prosím poradí někdo, jak by šly vyčistit fleky od výluhu z dubové kůry z froté ručníku ?
Děkuji Heda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Recept za 180 Kč: koupit v supermarketu nový ručník.
Čištění: bělícími prostředky na prádlo, peroxidem vodíku, marseillským mýdlem s mechanickým vytřením zbytků z kůry. Když to ale zvážíte, že čištění nebude úplně perfektní, a že se se zbytky těch chemických přípravků budete utírat, tak je rozumné jít do první alternativy a udělat si radost pěkným novým ručníkem.

Zdroj: diskuze Fleky od vyluhu z dubove kury

Peroxid vodíku na genitální bradavice

Genitální bradavice se dají léčit pomocí peroxidu vodíku. Postačí pouhé potírání bradavice kysličníkem. Poté se jen čeká, až bradavice odpadne.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Mohu použít višnák na zanícenou odřeninu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To spíše ne, višňák se nehodí na otevřené rány. Ve vašem případě doporučuji ránu ošetřit 3% peroxidem vodíku a udržovat ji v suchu, v čistotě a chránit ji před sluncem po dobu 3 měsíců. Kdyby se to nelepšilo, tak s tím zajděte do většího města na ambulanci na chirurgii, tam to vyřeší nejrychleji. Počítejte s tím, že odřenina bolí intenzivně po dobu pěti dní, ačkoliv se hojí normálně. Pro utišení těchto bolestí je vhodné ránu ledovat ledem v igelitovém sáčku a uklidnit se.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višňák

Jak použít peroxid vodíku do ucha

Do postiženého ucha se nalije 3procentní peroxid vodíku. Připravte se, že aplikovaná tekutina studí a bublá. Peroxid vodíku ve zvukovodu rozpouští nečistoty, bublá, nic přitom nebolí. Až tekutina v uchu došumí, zvukovod se vytře vatičkou, nebo se pacient položí na stranu vyplachovaného ucha a zbytek obsahu se nechá vytéct na tamponek.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY OD REPAREXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pokoradi.

Chcem sa opytat,ako odstranit skvrny od reparexu na nabytku a dverach kupelne? Dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tmavé skvrny od Reparexu někde na textilu nebo na nábytku půjdou odstranit peroxidem vodíku a to jejich zesvětlením. Reparex svým působením odebírá původní pigment a nahrazuje ho vlastním, takže i při zesvětlování peroxidem zesvětlujete pigment Reparexu, nikoliv původní barvy před potřísněním. Původní barvu Reparex zničí a nahradí ji vlastní. Pokud to jde, tak po zesvětlení je možné poškozené plošky natřít modelářskou barvou podobného odstínu, jako byla barva původní. Modelářské barvy jsou k dostání v široké paletě barev. Tu správnou barvu nejlépe určíte přiložením barevného vzorníku k původní barvě. Podle čísla barvy pak koupíte modelářskou barvu v malé lahvičce se štětečkem. Na závěr je dobré barvu zakrýt bezbarvým lakem, matným nebo lesklým.

Zdroj: diskuze Skvrny od reparexu

Název problému

K odstraňování řas, nálevníků a bakteriálních zákalů vody se využívá peroxid vodíku za využití následujícího postupu. V prvé řadě vypneme filtr, poté na hladinu rozprašovačem naneseme peroxid vodíku, který necháme působit.

Odstraňování roduchy, nálevníku a štětičkové řasy provedeme tak, že pomocí stříkačky aplikujeme peroxid vodíku přímo na postižené listy rostlin každý den po dobu pěti dnů. Množství peroxidu na jednu aplikaci by mělo být maximálně 40 ml na 80litrové akvárium. Dávejte pozor, abyste peroxid nestříkli na ryby!

Zdroj: Peroxid vodíku v akvaristice

Poradna

V naší poradně s názvem BAZÉN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena.

Dobrý den, mám dotaz. manžel inteligentně vysypal větší množství hypermanganu do bazénu a nyní máme tmavě fialovou vodu. Máme 5 letou dceru, která do bazénu pochopitelně chce. Dá se nějak neutralizovat? nebo je třeba bazén celý vyčerpat??? dkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vodný roztok hypermanganu, nebo-li manganistanu draselného, se dá neutralizovat koncentrovaným peroxidem vodíku nebo kyselinou šťavelovou a také kyselinou sírovou. Koncentrovaný peroxid vodíku (H2O2) se dá koupit v drogérii a je to asi nejbezpečnější způsob. Přidávejte ho dokud nebude roztok bezbarvý. Bezpečné je také použití kyseliny šťavelové (C2H2O4), ale její pořízení není běžné. Kyselina sírová (H2SO4) se dá běžně koupit, ale její použití vyžaduje zkušenosti, protože je to silná žíravina - rozkládá biologické tkáně. Ve všech uvedených případech je nutné výsledný roztok zkontrolovat lakmusovým papírkem - musí mít neutrální pH (7). U všech uvedených způsobů neutralizace se z roztoku uvolňuje čistý kyslík, který může vybuchovat. Na dně se pak vysráží černý prášek, což je oxid manganičitý, který je potřeba vysát.
Z výše uvedeného je vidět, že neutralizace hypermanganu je možná, ale přináší mnoho rizik. Zvažte tedy jestli nebude jednodušší vodu kompletně vyměnit.

Zdroj: diskuze Bazén

Recept na použití peroxidu

Peroxid vodíku se aplikuje přímo na postižená místa nebo plošně na hladinu. Kyslík, který se z něj uvolňuje, ničí buňky řas. Odumřelé řasy jsou poté rozloženy bakteriemi obývajícími akvárium. Peroxid se za určitou dobu rozloží na neškodný kyslík a vodu.

Zdroj: Peroxid vodíku v akvaristice

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LUCIE.

dobry den,je to uz po seste za posledni tri mesice co mam zanet zvukovodu a take plisen v uchu.kdyz opomenu jak me brutalne to ucho lechta a jak se snazim si ho podrbat ale nepomaha to,a nebo to pomuze ale v zapeti ho mam tak napuchle ze se mi tam nevejde ani vatova ty\cinka.k tomu jsem na to ucho uplne hlucha a navic se mi mota hlava.je to opravdu hnus a chtela bych od toho pomoct.prosim kdo vite co mi pomuze,poradte doktor mi pise to samr porad dokola a vicemene semnou uz nic nedela.jsem z toho nestastna a proto v\s zadam o radu a predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyzkoušejte na své svědivé ucho léčivý roztok přírodních olejů a dezinfekčních silic s názvem Otic Solution. Kdyby to nepomohlo, tak vyzkoušejte výplachy zvukovodu peroxidem vodíku a nebo ještě osvědčený višněvského balzám, kterým si ucho vytřete dvakrát denně. Všechny zde uvedené postupy působí protizánětlivě a jsou volně prodejné v lékárně. Zánět v uchu se normálně vyléčí do 7 dnů, tak k tomu přizpůsobte svá očekávání a nehodnoťte to hned po druhém dni léčby. Do ucha nevkládejte žádná sluchátka a chraňte si ho před natáčením vody, třeba při sprchování. Kdyby ani toto nezabíralo, tak změňte svého lékaře a navštivte jiné oddělení ORL. Držím vám palce, ať se toho co nejdříve zbavíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění v uchu

Způsoby použití peroxidu v akvaristice

Peroxidem vodíku se plní oxydátor, který se v akvaristice používá místo normálního vzduchovacího motorku, který do vody pumpuje vzduch (cca 80 % N2 a 20 % O2). Oxydátor poskytuje 100% O2, přičemž se běžně používá náplň z 6% peroxidu vodíku. Přístroj se umísťuje v klidné zóně akvária a dodává dostatek kyslíku rybám a bakteriím ve dně a ve filtru. Oxydátor se vkládá do prvního oddělení filtru, zde se používá silný, 30% roztok. Tak je voda saturována kyslíkem a zajišťuje optimální růst bakterií a kompletní převod amoniakdusitanů na dusičnany v druhém oddělení filtru. Přebytečný kyslík je pak znormalizován ve skrápěcím filtru, který je na konci filtračního procesu.

Oxydátor představuje zařízení, které dodává kyslík bez elektrického napájení a má dvě části: akrylátovou nádobu a keramickou kádinku. Štěpí peroxid vodíku na vodu a kyslík (2 H2O2 --> 2 H2O + O2). Malý katalyzátor v 250ml akrylátové nádobě způsobuje mírnou produkci kyslíku, který vytlačuje ven roztok peroxidu. Rychlost uvolňování závisí na teplotě, koncentraci a na množství katalyzátoru. Roztok se dostane do keramické kádinky (silný katalyzátor), kde se úplně rozloží na vodu a drobné, téměř viditelné bublinky kyslíku, které nasytí okolní vodu. Obnovovat náplň oxydátoru je snadné. Jednoduše jej vyndejte z nádrže, sundejte kulovitý uzávěr a nalijte do keramické kádinky trochu vody tak, aby plastová nádobka uvnitř vyplavala na povrch. Nádobku vyjměte a otočte, doplňte správnou koncentrací roztoku a zase to celé znovu složte dohromady.

Dalším způsobem využití peroxidu je odstraňování řas, nálevníků či bakteriálních zákalů vody.

Zdroj: Peroxid vodíku v akvaristice

Poradna

V naší poradně s názvem PRASKLEJ BUBÍNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den chtěl bych se zeptat na pár otázek čistil sem si uši a najednou v levém uchu jao kdyby někdo vypnul zvuk přestal sem na něj slyšet ale po pár hodinách to bylo lepší a zkoušel sem jestli na něj slyším slyším ale je to jako kdybych měl něco v uchu jako kdyby nějakej špunt a taky když polikám tam jako kdyby tam měl píchavej tlak a taky mě furt v uchu píská jak už teda uvádíte může to být teda prsklej bubínek nebo je možný že to mám jenom poraněné a jestli jo šlo by to vyléčit peroxidem? nebo zahojí se to samo? mám strach z dokout takže se bojím k doktorovi a kdybych tam musel mohlo by to být bolestivé? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tohle Tomáši vypadá na usazený starý maz, který se vám nahromadil ve zvukovodu a čištěním jste ho upěchoval směrem k bubínku. Maz tam teď začíná způsobovat lokální zánět zevního zvukovodu. Tahle situace se sama nevyléčí. Nejrychlejší způsob, jak se toho zbavit je navštívit lékaře na ušním ( oddělení ORL), který provede výplach a uvolní maz - špunt z ucha ven. Nebolí to ani to není nijak zvlášť nepříjemné. Kdybyste nechtěl k lékaři, tak se můžete pokusit uvolnit ušní maz sám a to výplachem ucha peroxidem vodíku. Kápněte si několik kapek kysličníku do ucha, nechte to zatéct co nejhlouběji do zvukovodu a pozorujte šumění. Dokud šumí tak rozpouští a až přestane, tak ho nechte vytéct z ucha ven. Toto dělejte několikrát za den, až se vám špunt rozpustí a zlepší se sluch. Kdyby vás ucho začalo bolet, tak si ho vytřete vatičkou bohatě namočenou ve višněvského balzámu. Taky aplikujte 3 až 4 krát denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prasklej bubínek

Kdy může peroxid naopak ublížit

Při zánětu středního ucha by se peroxid bez vědomí lékaře neměl používat, a to proto, že pokud je zánět ve vnějším uchu, může dojít k jeho přenosu až do vnitřního ucha, a může dojít k závažnější infekci, nebo dokonce život ohrožujícímu stavu, jako je absces mozku. Tudíž není vhodné léčit zánět středního ucha pomocí peroxidu vodíku.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Diskuze

V diskuzi KOUPIT CISTY PEROXID VODIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jura.

Kdo poradi kde/jak se da sehnat cisty peroxid vodiku? Zatim jsem nasel jen prodejce pro firmy, ne fizicke osoby. Slysel jsem a cetl ze se da pouzivat take vnitre, denne par kapek do vody ...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Koupit cisty peroxid vodiku

Peroxid vodíku na plíseň nehtů

Peroxid vodíku je znám pro svou schopnost léčit řadu infekcí. Kysličník je pravděpodobně nejlevnějším známým lékem používaným k léčbě infekcí nehtů (plísňové infekce nehtů). Pozitivní účinek kysličníku na tyto infekce spočívá v jeho oxidačních a antiseptických vlastnostech. Doporučuje se namáčení infikovaného nehtu do roztoku pětkrát až šestkrát denně.

Velmi účinný je přírodní dezinfekční prostředek vyrobený z dílu octa a peroxidu, protože zrychluje hojení nehtu. Plíseň nehtů je velmi perzistentní a může vyžadovat další lékařská opatření. Radí se namáčení nohou či rukou (závisí na výskytu plísně) v jablečném octu a teplé vodě po dobu 20 až 25 minut. Taktéž je ideální použít tea tree olej či levandulový olej, které mají rovněž blahodárné účinky na léčbu plísně nehtů. Oba tyto oleje jsou zároveň antimykotiky.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Poradna

V naší poradně s názvem ČÍM LZE ODSTRANIT Z KOUPELNY HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

prosím vás má niekto skúsenosti s odstránením škvŕn z vane po použití hypermangánu? ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkuste peroxid vodíku z lékárny.

Zdroj: diskuze Čím lze odstranit z koupelny hypermangan

Seznam věcí na domácí bělení zubů

  • 3 čajové lžičky peroxidu vodíku,
  • 2 čajové lžičky jedlé sody,
  • volitelné – malé množství zubní pasty nebo mátové příchuti.

Zdroj: Domácí bělení zubů

Peroxid vodíku na záněty v uších

Peroxid vodíku představuje efektivní způsob, jak léčit a čistit ušní infekce. Infekce se objevuje, když je jedna část ucha napadena bakterií nebo virem. Příznaky ušních infekcí zahrnují pocit plnosti ucha, ztrátu sluchu, bolest, odvodnění zvukovodu, horečku, potíže s rovnováhou, závratě. Chronické infekce ucha mají mnoho rizik. Opakující se infekce mohou vést k perforaci ušního bubínku, zjizvení a erozi malých kostí ve středním uchu. Závažné infekce mohou způsobit absces mozku nebo zvýšení cholesteatomu. Cholesteatom je cysta, která se tvoří na kůži. Tato cysta může způsobit poškození sluchové struktury.

Peroxid vodíku je ideálním řešením na čištění (mytí) zvukovodu od nahromaděného mazu. Problémem při zánětu středního ucha bývá to, že je často podceňován. Ušní bubínek funguje jako ochrana jemných struktur ucha, zejména střední a vnitřní části. Nevýhodou aplikování peroxidu do ucha je, že pokud je zánět ve vnějším uchu, může dojít k jeho přenosu až do vnitřního ucha. Díky tomu se může z mírné infekce rozvinout něco vážnějšího, nebo dokonce život ohrožujícího, jako je absces mozku. Není tedy moc vhodné léčit podomácku zánět středního ucha pomocí peroxidu vodíku.

Peroxid vodíku pro čištění ucha se používá jen v případě odstranění ušního mazu. Pro toto čištění postačí pouze jedna až dvě kapky peroxidu.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Peroxid vodíku do ucha

Zalehlé ucho je opravdu nepříjemná věc. Skoro každý se s tímto problémem setkal. Vzniká v podstatě na základě ucpání zevního zvukovodu mazovou zátkou, což je vlastně nejčastější příčina tohoto stavu. Jediné plus ucha zalehlého kvůli ušnímu mazu je, že to nebolí. Potíže se řeší buď návštěvou ORL, kde zátku šetrně odstraní propláchnutím uší, nebo to provedete doma sami pomocí kapek. Nejčastěji se k odstranění tohoto problému používá ředěný peroxid vodíku z lékárny. Zředěný peroxid se nakape do problematického ucha pomocí injekční stříkačky. Kdybychom ho do ucha chtěli nalít, mohlo by se tam dostat větší množství, než jsme chtěli. Peroxid by měl maz v uchu eliminovat. Nechte ho účinkovat asi pět až deset minut. Pak se ho z ucha snažte vytřepat. Ušní maz se uvolní sám.

Zdroj: Zalehlé ucho

Na bílé zuby stačí soda a kysličník

Vše, co potřebujete pro bělení zubů, jsou jednoduché výrobky pro domácnost. Podívejte se v kuchyni do skříně, zda máte jedlou sodu, pokud ano, tak dáte 2 lžičky jedlé sody do mističky nebo šálku. Následně se podívejte, jestli máte v lékárničce peroxid vodíku.

Zdroj: Domácí bělení zubů

Domácí bělící pasta na zuby

Dáte 2 nebo 3 lžičky peroxidu vodíku do jedlé sody, čímž vám vznikne pasta. Chvíli to trvá, protože se to musíte nejdříve naučit, takže způsob pokus omyl. Ujistěte se, zda je to stejná konzistence jakou má zubní pasta. Pokud chcete, můžete přidat trochu máty nebo tresti či aroma určené k aromatizaci nebo dokonce i malý kousek zubní pasty. Záleží na vás, jestli si budete chtít upravit chuť, pro lepší použití.

Zdroj: Domácí bělení zubů

Zánět dásní

Gingivitida je zánětlivé onemocnění dásně. Může být způsobena celou řadou příčin, ovšem hlavním důvodem je přítomnost zubního plaku, kdy vzniká takzvaná plakem podmíněná gingivitida. Zubní plak je úzce spojen také se vznikem zubního kazu (caries).

Zubní plak je velice unikátní ekologická jednotka, která je tvořena bakteriemi a matrix, mezibuněčnou hmotou, která je slinného a částečně i bakteriálního původu. Zubní plak je tvořen charakteristickými bakteriemi. Jsou to především Lactobacillus acidophilus, Steptococcus mitis, Steptococcus sanguis a další. Záněty gingivy však mohou být vyvolány i jinými faktory. Příkladem může být onemocnění zvané gingivostomatits herpetica. To je onemocnění, které vyvolá jak zánět dásně (gingiva), tak i zánět sliznice dutiny ústní (stomatitida). Původcem je virus herpes simplex labialis. Onemocnění je výrazem primoinfekce, tedy infekce, kdy se člověk s virem setkává poprvé, proto nejčastěji probíhá u malých dětí. Postižené děti bývají 1 až 3 roky staré. Inkubační doba onemocnění je asi 5 dní. Nejprve se u pacienta vyskytuje prodromální stadium, kdy má dítě horečku, je celkově alterované, bolí ho svaly, klouby. Později horečka ustoupí a dostaví se puchýře v dutině ústní, které snadno ztrácejí své pokrytí – onemocnění výrazně bolí, dítě odmítá jíst a hrozí dehydratace, takže v závažnějších případech je nutné dítě hospitalizovat na jednotce infekčního oddělení. Virus se však nepodaří zcela vyléčit, protože se vir ukrývá (perzistuje) před imunitním systémem v gangliu trojklanného nervu – ganglion trigeminale Gasseri (tento nerv mimo jiné umožňuje citlivost na kůži obličeje). Tam vir přežívá prakticky celý život člověka. Pokud se sníží imunita člověka, například při nadměrné fyzické zátěži spojené s dehydratací, při horečce a podobně, dochází ke vzniku charakteristického oparu.

Dalším příkladem zánětu gingivy může být nekrotizující gingivostomatitida, která je způsobena přemnožením anaerobních bakterií rodu Fusobacterium a spirochét Treponema vincenti, ale i mnoha dalších. Onemocnění postihuje především jedince ve věku od 17 do 24 let, a projeví se prudkým zánětem gingivy, která nekrotizuje. Velice častým příznakem je hnilobný zápach z úst (phoetor ex ore). Léčba spočívá ve striktní hygieně dutiny ústní, pomohou výplachy okysličovadly, především peroxidem vodíku. V těžších případech antibiotika.

Postižení gingivy je velice časté také po užívání léků a u nemocných s AIDS, leukémií a podobně.

Chronický zánět dásní je předstupněm parodontitidy. Nejčastěji se nemoc manifestuje od 35 do 40 let života. Se stoupajícím věkem se četnost choroby zvyšuje. Je zasaženo asi 85 % populace, tedy číslo enormní. Tato nemoc plus zubní kaz jsou v podstatě nejčastějšími nemocemi dutiny ústní vůbec.

Léčba

Je individuální. Při léčbě se používají speciální přípravky hubící bakterie. Někdy je nutná chirurgie k odstranění cyst. Zničené zuby se také odstraňují.

Zdroj: Zánět okostice zubu a zánět dásní


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP