Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOMÁCÍ ŠAMPON ZE SODY

OBSAH

Domácí šampon uspoří peníze

Stejně jako u většiny věcí, které si uděláme domácí výrobou, tak i domácí šampon je mnohem levnější než komerční šampony, které můžeme koupit v obchodě. Zvlášť pokud máte větší rodinu, tak vlastní domácí šampon vám ušetří peníze, které můžete použít jinde.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den, chtěl bych si vyrobit domácí šampon čistě BIO, ale nevím si rady s kondiciérovou složkou.
Můžete mi prosím poradit co by tam mohlo být ?
Předem děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí šampon

Domácí šampon lépe myje

Toto bude velmi subjektivní pocit. Někteří lidé tvrdí, že jejich domácí šampon funguje mnohem lépe než komerční značky. Další lidé říkají, že si raději každý den koupí komerční šampon. Jak dobře bude váš domácí šampon mýt, bude záviset na receptu, který použijete k výrobě, a zároveň také na typu vašich vlasů.

Zdroj: Domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem ACYLPIRINOVA MASKA - KOLIK SODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcel.

dobry den, nevedeli byste, kolik se ma dat sody v receptuna acylpirinovou masku, aby neutralizace spravne fungovala?
dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dává se půl lžičky jedlé sody na jeden hrnek vody.

Zdroj: diskuze Acylpirinova maska - kolik sody

Domácí recept na šampón

Domácí šampon je dobrá volba pro správné domácí experimentátorky. Domácí šampon se dá vyrobit jak pro vlasy suché, tak i pro vlasy mastné. Suché vlasy se dobře myjí domácím šamponem z Castilie a mastné vlasy zase ze šampónu z jedlé sody. Recept, jak si připravit domácí šampon z jedlé sody a šampon z Castilie, je tady: recepty na domácí šampony.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Poradna

V naší poradně s názvem OCTAN DOMACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štefan Schütz.

Dobrý den!Bolí mně pravý oteklý kotník.nikde jsem si ho nenarazil.stalo se to,asi při cvičení,když jsem prováděl cvičení kroužení kotníku.Poradíte mi?Děkuji za odpověd´.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste odvodnit kotník pomocí sody bicarbony. Soda vytáhne veškerou přebytečnou vodu a tím zmírní otok i bolest. Tady je návod na zábal na oteklý kotník: youtu.be/RdxCApYTkss

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Octan domaci

Pozor na jedlou sodu

Důležité je nezapomenout na to, že při mytí vlasů jedlou sodou bikarbonou nesmí trvat moc dlouho a vlasy se od sody musí oplachovat octem! Každé domácí experimentování s výrobou přípravků pro péči o tělo jsou spojena i rizika z možných různých alergických reakcí, proto nejdříve každý svůj výtvor opatrně otestujte.

Zdroj: Recept na domácí šampon

Přírodní suchý šampon z jedlé sody

Vzpomínáte si na dny, kdy jste neměli čas na mytí vlasů. Pokud ano, tak jedlá soda odstraní nečistoty a mastnoty z vašich vlasů během okamžiku. Stačí jen nasypat jednu nebo dvě polévkové lžíce jedlé sody v prášku do vašich vlasů. Smotejte si vlasy a pomocí jemného hřebenu nebo kartáče vyčešte prášek z vlasů. A zažijete pocit čerstvosti.

Zdroj: Použití jedlé sody

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ ŠAMPON NA SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Minerální voda je ve vajíčkovém šamponu pro doplnění iontů, které posilují vlasy přírodní cestou. Například Vincentka je bezvadná na hnědé a zrzavé vlasy. Poděbradka pak na plavé a blond vlasy. Množství vody je asi jako dvě vajíčka, takže tak dvě deci. Nejlepší je voda přímo ze vřídla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Skvele, ďakujem za odpoveď,
pekný zvyšok večera :-)

Zdroj: diskuze Domácí šampon na suché vlasy

Domácí šampon je lepší pro životní prostředí

Při použití přírodního šampon, co se dostane do kanalizace? Zase jen přírodní suroviny. Kupované šampony a kondicionéry obsahují tuny syntetických chemikálií, které jdou přímo do vodního systému (zejména pokud je vaše čistička odpadních vod nefiltruje). Takže, domácí přírodní šampony jsou ohleduplnější k životnímu prostředí.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi ACYLPIRINOVA MASKA - KOLIK SODY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcel.

dobry den, nevedeli byste, kolik se ma dat sody v receptuna acylpirinovou masku, aby neutralizace spravne fungovala?
dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Prosím o poradenstvo týkajúce sa masky na tvár z acylpyrinu a jedlej sody, v akom pomere tieto zložky skombinovať a tiež správny postup pri výrobe masky.

Zdroj: diskuze Acylpirinova maska - kolik sody

Rychlý vlasový šampon z jedlé sody

Nahraďte nahromaděné produkty, které používáte na vlasy, jako jsou šampony, kondicionéry, stylingové výrobky za jedlou sodu. Stačí, když si umyjete vlasy ½ šálkem jedlé sody a teplé vody jednou za dva týdny. Pokud jsou vaše vlasy příliš suché po použití této metody, přidejte ½ šálku octa do směsi. Tato směs nemusí vonět tak dobře jako váš šampon nebo nemusí vonět vůbec, ale tato směs vás zbaví špinavých nánosů na hlavě a ve vlasech přírodní cestou.

Zdroj: Použití jedlé sody

Poradna

V naší poradně s názvem ŠKODLIVOSŤ SÓDY BIKARBÓNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

je škodlivá soda bikarbona na lidský organismus při požití a jak

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Škodlivost sody bikarbony na lidský organismus je v přiměřeném množství vyloučena. Soda bikarbona neboli hydrogenuhličitan sodný (NaHCO3), lidově jedlá soda, je zásadité činidlo a je to naprosto bezpečná látka. Konzumujeme ji běžně například v pečivu pod označením E500 - protispékavá látka a kypřící prášek.
Tabletovanou jedlou sodu mohu doporučit všem, kteří mají problémy s pálením žáhy a stoupání žaludečních šťáv do dutiny ústní. Jedlá soda vyrovná překyselenost žaludku a odstraní tyto problémy. Dále se dá sypká soda použít jako bezvadný lapač pachů v chladničce (jeden prášek do pečiva na jeden měsíc). V kosmetice se používá také sypká jedlá soda rozmíchaná ve vodě jako čistící pleťová voda.
Jedlá soda se nehodí jako přísada do koupelí. Pokud si točíte vodu na koupání z vodovodního rozvodu, tak vám ve většině případů nateče voda zásaditá. Sodou byste tuto zásaditost ještě zvýšili a došlo by tak k přehnanému vysušení pokožky. Naopak do takové koupele z vodovodního řádu je velmi dobré nasypat kyselinu citronovou. Jeden sáček kyseliny citronové na plnou vanu vody a uvidíte jak budete mít při a po koupeli vláčnou pokožku.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Škodlivosť sódy bikarbóny

Přírodní suchý šampon z jedlé sody

Pokud se dostanete do situace, kdy nebudete mít na mytí vlasů delší dobu čas, můžete se spolehnout na jedlou sodu, která odstraní nečistoty a mastnotu z vašich vlasů během okamžiku. Stačí jen nasypat jednu nebo dvě polévkové lžíce jedlé sody v prášku do vlasů. Smotejte si vlasy a pomocí jemného hřebene nebo kartáče vyčešte prášek z vlasů – a zažijete pocit čerstvosti.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Poradna

V naší poradně s názvem JEDLÁ SODA – POUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Mareš.

Dobrý dem.
Rád bych se zeptal , zda se dá použít soda v bazénu.
Čerpám vodu ze studně . Je hodně tvrdá.
Kolega mi poradil sodu na změkčení vody , ale nevím kolik sody použít.
Kolik sody je potřeba použít na 1 m2.
Dá se potom tato voda použít k zalévání.
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Všichni víme, že chlór je důležitou chemikálií, která udržuje bazénovou vodu bezpečnou pro plavání. Přidání příliš velkého množství chlóru však může snížit pH bazénu i celkovou alkalitu. Když alkalita klesne, je obtížnější udržovat stabilní pH. Navíc nižší pH a alkalita vody v bazénu způsobují několik negativních účinků, od svědění kůže a štípání očí až po korozi žebříků bazénu, vložky nebo jiných součástí.
Naštěstí existuje jednoduchý a relativně levný efektivní způsob, jak udržet alkalitu a pH bazénu. Tento užitečný nástroj pro bazény není nic jiného, než soda na pečení, i když na to budete potřebovat kila.
Postupujte podle těchto kroků a zvyšte alkalitu a pH bazénu pomocí jedlé sody.

Měřte zásaditost bazénu každý den.
V ideálním případě má být vaše pH mezi 7,2 a 7,8 a alkalita je mezi 110 a 150 ppm (díly na milion). Pokud je úroveň alkality nižší, a zejména pokud je nižší než 80 ppm, musíte zvýšit alkalitu vody v bazénu.

Kupujte sodu na pečení ve velkém
Jedlá soda je k dispozici v pytlích po 5 kg. Potřebné množství může být i celých 5 kg v závislosti na tom, jak nízká je alkalita. Zde je vidět cena jedlé sody ve velkých baleních: www.zbozi.cz/hledani…

Určete množství, které musíte použít.
Budete muset zjistit, kolik jedlé sody je třeba přidat do bazénu. Měření chemie bazénu je založeno na objemu bazénu cca 4 m3. Pokud je váš bazén větší nebo menší, budete muset upravit svou matematiku. Pravidlo je, že 700 gramů jedlé sody na 4 m3 vody zvýší alkalitu asi o 10 ppm. Pokud je pH vašeho bazénu testováno pod 7,2, přidejte 1,5 kg jedlé sody. Pokud jste v přidávání bazénových chemikálií nováčkem, začněte přidáním pouze jedné poloviny nebo tří čtvrtin doporučeného množství. Po opakovaném měření můžete vždy přidat další, pokud je úroveň stále nízká. V opačném případě byste se mohli v rovnováze pH pohybovat příliš vysoko a bylo by třeba přidat kyselinu.

Přidejte do bazénu jedlou sodu.
Hydrogenuhličitan sodný je dodáván v práškové formě a může být nasypán přímo do vody v bazénu. Dávku rozložte a rozházejte ji v širokých obloucích po povrchu bazénu, abyste se vyhnuli usazení na jednom místě. Vyhněte se přidávání sody do bazenu během větrných dnů, protože soda pak může zůstat ve vzduchu a spálit okolní vegetaci a blízké organismy.

Počkejte alespoň šest hodin.
Nechte jedlou sodu rozpustit ve vodě. Zapněte oběhový systém vašeho bazénu a pomozte sodě rozptýlit se.

Podle potřeby opakujte a opakujte.
Mezi 6 a 24 hodinami po přidání jedlé sody znovu změřte pH a celkovou alkalitu bazénu. Pokud je pH pod 7,2 a alkalita pod 110 ppm, opakujte tyto kroky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bazén

Domácí šampon je lepší pro váš domov

Přírodní látky jsou mnohem šetrnější pro vaše odpadní potrubí. Silné chemikálie obsažené v komerčních šamponech mohou způsobit velké škody na vašem odpadním potrubí, jehož oprava pak bude v konečném důsledku stát mnoho úsilí a peněz.

Zdroj: Domácí šampon

Diskuze

V diskuzi JAKÉ MÁTE ZKUŠENOSTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Conuska.

Ahojky, před chvílí jsem byla úplně náhodou na stránkách "JEDLÁ SODA", je tam mnoho odkazů a mnoho použití jedlé sody. Jedno z nich na bělení zubů:na zubní kartáček s pastou na zuby nanést trochu jedlé sody a normálně si vyčistit zuby, jen trochu šetrněji na dásně ! Zatím jsem nezkoušela. Conuška

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radka.

Sodu jsem zkoušela efekt tam byl vidět ale nesmí se to často. Ted zkouším novinku od Megasmile dentální sníh..nikdy jsem o ničem takovém neslyšela je to příjemné

Zdroj: diskuze Jaké máte zkušenosti?

Pivo není šampon

Pivo samo o sobě nikdy nebude fungovat jako šampon, takže není možné pivem šampon nahradit. Pivo však můžete použít jako součást pivního šampónu anebo k výrobě kondicionéru z piva. Pivo také bezvadně vlasy ztuží a může se tak použít jako přírodní domácí gel na vlasy.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi ŠAMPON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Baierová.

kde si můžu koupit dehtový šampon??


děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Já si kupuju dehtový šampon tady: www.zdravi-vitaminy-…

Zdroj: diskuze Šampon

Rychlý vlasový čistič z jedlé sody

Nahraďte nahromaděné produkty, které používáte na vlasy, šampony, kondicionéry, stylingové výrobky, jedlou sodou. Stačí, když si umyjete vlasy ½ šálku směsi jedlé sody a teplé vody jednou za dva týdny. Pokud jsou vaše vlasy příliš suché, přidejte do směsi navíc ½ šálku octa. Připravený výrobek nebude vonět tak dobře jako váš šampón, ale tato směs vás zbaví špinavých nánosů na hlavě a ve vlasech přírodní cestou.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Pedikúra z jedlé sody

Není třeba platit za pedikúru v salonech. Nechte se hýčkat domácí pedikúrou z jedlé sody. Ponořte své unavené nohy do vany s teplou vodou a přidejte 2–3 polévkové lžíce jedlé sody. Také můžete přidat několik kapek svého oblíbeného esenciálního oleje, aby směs voněla. Pokud chcete dosáhnout maximální relaxace, přidejte do vody levandulový olej. Nechte si nohy hýčkat po dobu 15–20 minut. Také můžete drhnout problémová místa na nohou, jako jsou paty a otlaky na nohou. Tato místa drhněte pastou, kterou vytvoříte smícháním jedlé sody a vody. Pasta z jedlé sody odstraní hrubé plochy a odumřelou kůži na nohách.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Pedikúra z jedlé sody

Není třeba platit za pedikúru v salonech. Nechte se hýčkat domácí pedikúrou z jedlé sody. Ponořte vaše unavené nohy do vany s teplou vodou a přidejte 2 – 3 polévkové lžíce jedlé sody. Také můžete přidat několik kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje, aby vaše směs voněla. Pokud chcete dosáhnout maximální relaxace, tak si přidejte do vody levandulový olej. Nechte si nohy hýčkat po dobu 15 – 20 minut. Také můžete drhnout problémová místa na nohou, jako jsou paty a boule na nohou. Tyto místa drhněte pastou, kterou smícháte pomocí jedlé sody a vody. Pasta z jedlé sody odstraní hrubé plochy a odumřelou kůži na nohách.

Zdroj: Použití jedlé sody

Recept na nápoj z jedlé sody

Rozpusťte půl lžičky jedlé sody v polovině sklenice s vodou. Tato tekutina by se měla pít každé dvě hodiny. Je důležité dbát na správnou dávku.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Domácí šampon podle typu vlasů

Doma si můžete vyrobit pochopitelně i jiný šampon než jen kopřivový. Bylinky ale vybírejte s ohledem na typ svých vlasů. Světlovlásky by měly sáhnout po heřmánku, pro lámavé vlasy se zase hodí rozmarýn. Suché vlasy budou vděčné za kostival nebo šalvěj. Podrážděnou vlasovou pokožku uklidní šampon vyrobený z měsíčku lékařského. Výroba vlastního domácího šamponu je sice trochu pracnější, ale vyplatí se, a to nejen po ekonomické stránce. Za přírodní šampon vám poděkují především vaše vlasy.

Zdroj: Recepty na kopřivový šampon

Koupel z jedlé sody

Zapomeňte na pěnu do koupele a různé koupelové soli. Jediné co potřebujete je jen jedlá soda. Nasypte ½ šálku jedlé sody do vany naplněné teplou vodou. Ve vaně byste měli být po dobu 15 – 30 minut. Jedlá soda zanechá vaši pokožku svěží a hedvábně hebkou.

Zdroj: Použití jedlé sody


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP