Výrobadomácího peelingu není vůbec složitá, zde je několik tipů na kávový peeling:
Základní recept
Do misky nasypte trochu mleté zrnkové kávy a zalijte horkou vodou. Nechte vystydnout a použijte nejen na tělo, ale i na obličej. Aplikujte ve sprše jemnými krouživými pohyby na čistou pokožku. Jemná masáž pokožku prokrví. Následně opláchněte teplou vodou. Jedná se o domácí peeling vynikající na černé tečky.
Kávový peeling na obličej
Budete potřebovat 50 ml pleťového krému, 1 ml esenciálních olejů (například mandlový, meruňkový, olivový) a 1 lžíci nahrubo mleté kávy. Všechny ingredience smíchejte v misce a směsí lehce promasírujte dobře očištěnou a navlhčenou tvář. Vynechejte partie okolo očí a rtů, poté dobře omyjte.
Kávový peeling se skořicí
Na tento peeling budete potřebovat 5 lžiček mleté zrnkové kávy, 1 lžičku skořice, 1 lžičku medu, trochu horké vody a 7 lžiček sprchového gelu. Kávu zalijte horkou vodou a do vytvořené husté pasty postupně přidejte skořici, med a sprchový gel. Směs naneste na celé tělo a krouživými pohyby vmasírujte do pokožky, tento peeling je velmi účinný proti celulitidě.
Kávový peeling s olivovým olejem
Budete potřebovat 5 lžiček mleté zrnkové kávy, 5 lžiček cukru a 1 šálek olivového oleje. Všechny ingredience smíchejte v jedné misce a vetřete do pokožky. Nechte působit asi 10 minut a poté omyjte.
Podělte se s námi se svými postupy a výsledky v diskuzi pod článkem. Řekněte nám z čeho vyrábíte nejradši svoje vonné silice a jaký je váš oblíbený způsob domácí výroby. Těšíme se na vaše nápady.
V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pepa.
Píšete v návodu 3 sáčky želatiny Agar Agar (jeden sáček 10g). To znamená 1 sáček 1litr vody, celkem 3 litry vody? A do toho 150 ml kaštanové tinktury? 3 litry vody není trochu moc? U běžně koupené želatiny (Natura) 20g do 150 ml vody. Je to opravdu 3litry vody? Děkuji za odpověď. Růžička
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Já používám jen jeden pytlíček želatiny, aby byla mast dostatečně koncentrovaná.
Čím silnější je peeling, tím více zasahuje do hlubší vrstvy kůže. Chemické peelingy (kyseliny) srážejí proteiny kůže (denaturují je). Síla kyselinové kůry (chemického peelingu) je závislá na použité koncentraci, reakční době a na náročnosti aplikace na kůži. Povrchový peeling nepřináší téměř žádná rizika, intenzivní mechanické čištění kůže podporuje keratinizaci. Jakákoliv nesprávná a častá aplikace vede k těmto rizikům:
poškození hlubší vrstvy kůže;
nesprávné použití kyseliny (chemického peelingu) může způsobit náhodné popáleniny;
jizvy;
trvalá pigmentace, zejména pokud užíváte hormonální antikoncepci a pokud jste vystaveni UV záření;
citlivost na UV záření; po lékařském peelingu se doporučuje vyhnout se slunečním paprskům na několik měsíců nebo použít opalovací krém s minimálním ochranným faktorem č. 40, UV záření může poškodit peelingový výsledek, také by mohlo dojít k rozsáhlému poškození.
V diskuzi RŮŽOVÁ VODA DOMÁCÍ VÝROBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Caco.
autor dosť trepe hlúposti. olej-silica /attar/ sa dá vyrobiť destiláciou aj doma. na jeden liter treba 3000kg ružových lupenov. musí sa použiť dvojitá destilácia,pretože hlavné vonné a liečivé látky ostávajú v ružovej vode.
použiť sa dajú akékolvek ruže a nielen damascénska alebo stolistá,ale samozrejme výťažok silíc/oleja/ bude nižši. cena za 1 l kvalitného výťažku je cca 15000-17000€.
silice- oleje -môžete získať s hocijakých kvetov,napríklad z levandule sa ho dá získať dosť vela.
samozrejme rose damascena alebo centifolia kúpite aj v čechách a na slovensku,takže je hlúposť že najbližšie v bulharsku alebo francií
Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.
V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA MASTÍ Z ALOE VERA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna .
Prosím kdo poradí jakpřipravyt mast z aloe vera na popraskane dlane ani lekar si nevi rady hrozi ozařovani a to se mi moc nelíby. Předem dekuji
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.
Rozehřát domácí sádlo,přes odšťavňovač vymačkat šťávu z aloe vera a přidat k sádlu a pořádně promícháme,musí se to vše spojit,pak dát do lednice a používat dle potřeby.A já na praskliny používám Lipobase je to 100% účinné,je potřeba toho vyzkoušet víc
Sýry nejsou jen doménou průmyslu, může je dělat každý, kdo je ochotný se tímto oborem zabývat a koho to baví. Je možné si vyrobit jogurt, čerstvý sýr, plísňový sýr, domácí tvaroh, ba i tvrdé a polotvrdé bochníky sýra. Na internetu je široká škála nabídek těchto kurzů. V cyklu kurzů „VÝROBA SÝRŮ“ se naučíte dělat sýry dobře, snadno a s radostí. Obsáhnete kompletní sortiment, včetně zakysaných výrobků. Je jedno, zda se budete sýrařstvím živit, nebo je budete dělat „jen tak pro sebe“. Když pochopíte podstatu, množství nerozhoduje.
Pro udržení jemné pokožky těla je zapotřebí trochu intenzivnější péče – abrazivní částečky tedy mohou být o dost větší než na obličej. Vystačíte si s obyčejným krystalovým cukrem, který ale tentokrát namísto do buchet nasypete do svého sprchového gelu. Asi na dvě polévkové lžíce sprchového gelu či krému budete potřebovat nejméně stejné množství cukru, poměr ingrediencí tedy bude minimálně 50 : 50. Pokud máte sušší kůži, můžete sprchový gel nahradit olivovým olejem. Cukr by neměl v přípravku stát příliš dlouho, aby se nerozpustil. Proto si směs připravte těsně před použitím. Gel nebo olej naneste na tělo masážními pohyby a následně vše opláchněte teplou vodou. Tento způsob peelingu je levný a velmi účinný.
V diskuzi DOMÁCÍ VÝROBA SÝRA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Čestmír.
Dobrý den.
Chybu jste udělala v teplotě. Jogurt zraje při teplotě
42 - 45 stupňů celsia, Výroba trvá při této teplotě 6 hodin.
Já používám jogurtovač Bravo (cca 500 Kč). Studené mléko
jakékoliv i z krabice se smíchá se čtvrt kilem jogurtu,
naleje do skleniček a nechá v jogurtovači hodin. Pak se dá do
lednice vychladit. Můžete použít i termosku, do peřin nebo domácí pekárnu, která má funkci kvašení. Důležité je dodržet
teplotu, delší čas nevadí.
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.
Pokud máte zájem, napíšu vám ten nejjednodušší recept, roky vyzkoušený, hustý a lze ho bez problémů vyrobit bez jogurtovače.Jen se šlehačem, jogurtem a suš. mlékem. Jde ale o jogurt určité značky a to se psát asi nesmí. Já vám to ale ráda sdělím.
Tyto vonné oleje můžete použít stejně jako éterické oleje, které si koupíte, ale nemusí být zdaleka tak silné jako ty, na které jste zvyklí z obchodu. Proto buďte připraveni použít větší množství než obvykle. Domácí silice můžete například využít v arolampě nebo si můžete vytvořit svůj vlastní parfém, popřípadě vonnou svíčku.
V naší poradně s názvem DOMÁCÍ VÝROBA RUMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Majka.
Neznáte někdo recept na domácí výrobu Rumu?
Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.
Náš domácí Český rum tuzemák se vyráběl a dosud vyrábí z jemného konzumního lihu, vody a tresti z kyseliny mravenčí. Jde vlastně o dochucený jemný líh rumovou esencí - trestí z kyseliny mravenčí. Jemný konzumní líh pro domácí rum musí být vyroben z melasy nebo z obilí a je na to třeba při jeho nákupu dát pozor! Z brambor, jak je ve společnosti hojně rozšířeno, se rum ani líh nevyrábí. Jemný konzumní líh 80% jde koupit běžně v internetových obchodech, anebo ho lze pořídit vlastní výrobou domácí pálenky z melasy nebo obilí. Kyselina mravenčí, respektive její tresť se dá koupit běžně v supermarketu, jako rumová esence v malé hnědé lahvičce. Jedna taková malá lahvička stačí na ochucení asi 300 ml jemného lihu. Síla domácího rumu se pak dotvoří přidáním pitné vody. Při použití jemného 80% lihu se domácí rum zředí 1 díl ochuceného domácího rumu, ku dvěma dílům vody. Rychlé levné a chytré! :-)
Oregano se sklízí většinou dvakrát do roka, a to v plném květu. Suší se v polostínu ve svazečcích. Jako koření do jídel se využívá oregano sušené i čerstvé. V Mexiku se stalo součástí chilli koření. Dříve se také využívalo v domácnostech jako náhražka pravého čaje.
Kostivalová mast a jak si připravit kostivalovou mast doma
Domácívýroba mastí je pro vás určitě populární téma, proto zde přinášíme návod na výrobu kostivalové masti. Pravá kostivalová mast obsahuje čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim.
Nemáte dostatek peněz a chtěli byste mít svou osobní umělou vagínu? Pak vám můžeme pomoct, návod je trošku složitější a je zapotřebí mít zručné ruce. Výsledkem však bude kvalitní pánský masturbátor, který vám zpříjemní intimní chvilky.
Peeling obecně pomáhá k lepšímu vzhledu. Pro zralou pleť je ještě důležitější, protože s rostoucím věkem kůže sílí a bývá hrubší a s většími póry. Nicméně nic se nemá přehánět a to platí i pro peeling, protože pokud dochází k příliš častému odstraňování kožních buněk, může se stát, že produkce nových buněk bude stimulována více, než bylo zamýšleno.
Kávový peeling Mark je kombinací přírodních složek – kávy, mandlového a organického kokosového oleje, třtinového cukru, mořské soli a vitamínu E. Odstraňuje odumřelé kožní buňky, čistí, detoxikuje a zanechává mladistvě jemnou pokožku.
Sáček má plastový zip, takže jde o velmi praktické balení. Po otevření ucítíte vůni kávy, a pokud milujete kávu, budete z té vůně absolutně nadšené. Na konečky prstů naberte připravený peeling, přiložte zrnka na pleť a jemně je prsty rozprostřete po pleti. Roztírejte tak, jak kdybyste se mazaly krémem. Je to opravdu hodně drsný peeling, na tělo můžete trochu přitlačit, ale na obličej to opravdu není třeba.
Pleť je po použití tohoto peelingu nejen nádherně jemná a bez suchých míst, ale hlavně naprosto vyživená a vy máte pocit, že jste si ji před 5 minutami namazaly svým oblíbeným krémem.
Některé recenze uvádějí, že je tento peeling možné vytvořit doma, to asi ano, ale výsledný efekt nebude takový. Tohle si doma opravdu jen tak nevyrobíte!
Výroba sýrů představuje umění staré možná 10 000 let, tuto dovednost ovládali totiž již staří Egypťané. V dobách nedávno minulých se domácí sýr připravoval zcela běžně. Sýr u nás býval kdysi obecně rozšířenou krmí, i poslové kněžny Libuše prý zastihli Přemysla Oráče, jak právě pojídá chléb se sýrem – a byli jím také pohoštěni. Je také písemně doloženo, že staročeské „kozí syrečky“ bývaly výnosným exportním zbožím a byly požadovány i pro svatbu krále Vladislava v roce 1502. Slavné olomoucké tvarůžky zůstávají s oštěpky a brynzou stálou specialitou.