Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DOSTUPNOST

OBSAH

Dostupnost ricinového oleje

Ricinový olej se dá běžně zakoupit jako ředěný přípravek k zevnímu užití. Tady lze ricínový olej koupit ricinový olej cena.

Zdroj: Ricinový olej na pokožku

Poradna

V naší poradně s názvem JAPONSKÁ MYRTA - DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Polívková.

Sháním sadičku japonské myrty.Mužete mi pomoci§

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Japonskou myrtu můžete objednat přes internet. Dokonce si můžete vybrat, jestli chcete semínka a nebo sazeničku. Tady vám posílám seznam aktuálních nabídek i s cenou www.zbozi.cz/hledani…

Zdroj: diskuze Japonská myrta - dostupnost

Dostupnost aktivního uhlí

Aktivní uhlí je za příznivou cenu dostupné ve všech obchodech se zdravými potravinami. Je nabízeno například ve formě prášku, takže jej můžete užívat jako oblíbený proteinový nápoj. Nejlepší je používat aktivní uhlí právě v této podobě, protože tablety nebo kapsle se příliš dlouho rozpouštějí. Zároveň kapsle obsahují příliš malou dávku aktivního uhlí.

Zdroj: Aktivní uhlí na detoxikaci

Diskuze

V diskuzi NA CO SE HODÍ SUŠENÁ RAJČATA? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Petrák.

Několik vhodných receptů (dostupnost ingrediencí) jsem uložil, budou se hodit, to vím už teď! Petrák

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na co se hodí sušená rajčata?

Dostupnost včelího vosku

Včelí vosk si můžete opatřit například zde.

Zdroj: Depilace včelím voskem

Poradna

V naší poradně s názvem BACTROBAN DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Veselá.

mám od lékaře recept na tuto mast,bohužel jí nikde nemají,kde ji mohu sehnat? děkuju za odpověď Z.Veselá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bactroban je běžně dostupná antibiotická mast. Pokud ji nemůžete sehnat ve svém regionu, tak si ji nechte v některé lékárně objednat a nebo si ji vyzvedněte v lékárně v Nemocnici v Ústí nad Labem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bactroban dostupnost

Volný prodej

Dostupnost Bactrobanu je pouze na lékařský předpis. Volný prodej není možný, takže produkt nelze zakoupit na českém trhu ani online.

Zdroj: Bactroban bez receptu

Diskuze

V diskuzi KARON DOSTUPNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Dobrý den, nevíte kdy by měl být karon opět v prodeji? Děkuji.
Bohužel náhrada prý není. Je mě 65 let a jsem po rakovině prostaty už v pořádku a nic jiného mě nezabíralo...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hobzik.

Je to pěkná sprostárnan. Doktorka mi nabídla jiný lék,který stojí 4500.Jsem důchodce a to si nemohu dovolit.Poradí mi někdo?

Zdroj: diskuze Karon dostupnost

Je Condrosulf volně prodejný

Condrosulf 800 mg je pouze na lékařský předpis. U produktu Condrosulf 400 mg je dostupnost bez receptu, pacient však zaplatí platí celou částku. Koupit se dá v jakékoli kamenné i internetové lékárně.

Zdroj: Condrosulf 800 - recenze

Cena a dostupnost

Zaváděcí cena pro balení 12 tobolek byl 77,60 Kč s úhradou VZP ve výši 10,70 Kč. Balení po 24 tobolkách bylo v prodeji za 126,10 Kč a úhrada VZP činila 21,40 Kč.

Volně prodejný lék Solpaflex je momentálně na našem trhu nedostupný.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka Bláhová.

Pěkný večer,
jetště mám otázku, kde Ivermektin koupit? Zkusila jsem to přes internet a narazila na podvodníky, bohužel. Potřebuji nějaké solidní řešení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ivermectin byl nedávno zkompromitován tím, že byl zneužíván jako potenciální lék proti Covidu 19 a od té doby je jeho dostupnost značně ztížena. Ivermectin je k dispozici v lekárnách po předložení předpisu od veterináře. Pro lidi je Ivermectin dostupný pouze během hospitalizace ve výjimečných případech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ivermektin

Dostupnost piracetamu

Piracetam se nachází v těchto lécích:

Zdroj: Účinky piracetamu

Diskuze

V diskuzi RÝMOVNÍK KDE KOUPIT V PRAZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den.
Je stále ještě aktuální nabídka rýmovníku?
Zajímá mě cena a dostupnost. Jeden muj známý shání. Napište mi prosim email, ať se s vámi mohu domluvit. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kaplanová.

Dobrý den,
reaguji na Váš zájem o rýmovník ze dne 20.11. a sděluji kontakt :
kaplanova.z1@seznam.cz, 604 107 332.
Cena je 0,- Kč ale jenom v Praze - Spořilov
Příjemný den.
Kaplanová

Zdroj: diskuze Rýmovník kde koupit v praze

Diosminol micronized složení

Diosminol micronized obsahuje mikronizovaný diosmin, hesperidin a extrakt koňského kaštanu se standardizovaným obsahem aesculosidu. Speciální technologická úprava (mikronizace) zvyšuje biologickou dostupnost a tím i účinnost obsažených aktivních látek. Jde o mikronizovanou purifikovanou flavonoidní frakci diosminu 450 mg, hesperidinu 50 mg a extraktu z koňského kaštanu 162 mg.

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy

Dostupnost a cena

Condrosulf 400 mg por.cps.dur.180x400 mg je dostupný jak v internetových, tak kmenných lékárnách a je volně prodejný.

Cena produktu je cca 999 Kč.

Pro zajímavost: Condrosulf 400 ve dvojnásobné dávce je zcela to samé jako Condrosulf 800 1 tableta, pouze v jiné lékové formě, tedy kapsle versus tablety. Condrosulf 800 je na předpis specializovaného lékaře, a to revmatologa, ortopeda nebo traumatologa. A v lékárně za něj jen platíte určitý doplatek.

Zdroj: Condrosulf a jeho nežádoucí účinky

Dostupnost Sermionu

Tento přípravek je dostupný v kapkách i ve formě tablet. Kapky čerstvě připraví lékárník, když smíchá prášek z lahvičky s rozpouštědlem, které je obsahem druhé lahvičky v balení. Tablety jsou v platu, jedno plato obsahuje 45 tablet. Dávejte pozor na platnost léku. Pokud je lék prošlý, okamžitě jej odstraňte. Kapky by se měly spotřebovat do jednoho měsíce. Vždy si pečlivě přečtěte příbalový leták, který je součástí každého léku.

Zdroj: Použití léku Sermion

Diskuze

V diskuzi KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Kosmetika od Alverde je skvělá v tom, že obsahuje velké množství přírodních ingrediencí, dá se dobře sehnat, protože DM je v každém větším městě a na svoji cenovou dostupnost funguje tak, jak má :) Z ostatní kosmetiky mohu doporučit tu z tohoto
eshopu, která je teda sice dražší, na druhou stranu je ale kvalitnější než Alverde a většinou balena i v recyklovatelných obalech.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kosmetika

Biologická dostupnost vápníku

Vápník je velký minerál a není tak snadné jej rozložit ve střevech při trávení. Množství vápníku uvedené na štítku s nutričními údaji potravinářského produktu je mírou vápníku v potravině, ale ne nutně množstvím, které tělo absorbuje. Množství, které tělo skutečně vstřebá a využije, se nazývá „biologická dostupnost vápníku“. Některé potraviny mají vyšší biologickou dostupnost vápníku než jiné.

Například mléčné potraviny mají biologickou dostupnost asi 30% absorpce, takže pokud potravinový štítek na mléce uvádí 300 mg vápníku na šálek, tělo ho vstřebá a využije asi 100 mg. Rostlinné potraviny, jako je listová zelenina, obsahují celkově méně vápníku, ale mají vyšší biologickou dostupnost než mléčné výrobky. Například brukev čínská (čínské zelí) obsahuje asi 160 mg vápníku na 1 list, ale má vyšší biologickou dostupnost 50 %, takže se vstřebá asi 80 mg. Proto konzumace 1 listu čínského zelí má téměř tolik biologicky dostupného vápníku jako 1 šálek mléka. Pomerančový džus obohacený vápníkem a tofu s obsahem vápníku mají podobné celkové množství vápníku a biologickou dostupnost jako mléko, zatímco mandle mají o něco nižší celkový vápník a biologickou dostupnost přibližně 20 %. To může být užitečná informace pro ty, kteří nemohou jíst mléčné výrobky nebo dodržují veganskou dietu.

Nevýhodou některých rostlinných potravin je, že obsahují přirozeně se vyskytující rostlinné látky, někdy označované jako „antinutrienty“. Příkladem antinutričních látek jsou oxaláty a fytáty, které se vážou na vápník a snižují jeho biologickou dostupnost. Špenát obsahuje nejvíce vápníku ze všech listových zelenin – 260 mg vápníku na 1 hrnek nasekaných listů, ale má také vysoký obsah oxalátů, což snižuje biologickou dostupnost, takže tělo může využít pouze 5 %, neboli asi 13 mg vápníku. Nevyhýbejte se špenátu, který obsahuje další cenné živiny, ale nespoléhejte se na špenát jako na významný zdroj vápníku, protože většinu z něj tělo nevstřebá. Můžete si také naplánovat jídlo tak, abyste nejedli potraviny „vázající vápník“, jako je špenát, ve stejném jídle jako potraviny bohaté na vápník nebo s doplňky vápníku.

Pokud skenujete štítky na potravinách, abyste dosáhli konkrétního denního množství vápníku, zaměřte se i nadále na doporučené denní dávky stanovené pro vaši věkovou skupinu a pohlaví. Mějte také na paměti, že přesné množství vápníku absorbovaného v těle se bude u jednotlivců lišit v závislosti na jejich metabolismu a na tom, jaké další potraviny se konzumují ve stejném jídle. Obecně platí, že konzumace různých potravin bohatých na vápník může pomoci kompenzovat malé ztráty.

Zdroj: V čem je nejvíce vápníku

Posila zevnitř

Aktivní přísady do organismu dostáváme orální konzumací. Na trhu existuje mnoho přípravků a běžný spotřebitel není schopen se v takovém množství orientovat. Při výběru kvalitního výrobku se můžeme řídit požadavkem na obsah biologicky aktivních látek. Obsah mikročástic garantuje vyšší vstřebatelnost a dostupnost důležitých látek pro organismus, jinými slovy, tato technologie znamená převrat v absorpci látek organismem. Mezi dostupné látky při jejich výrobě nanotechnologie patrně použita byla patří lycopen (Lóreal) anebo koenzym Q10 (značka Barnys). Obě látky patří mezi významné antioxidanty a koenzym Q10 je navíc naprosto nezbytný. Kromě důležité funkce pro ochranu zdraví má koenzym Q10 také významné anti-aging vlastnosti.

TIP: Nedostatek Q10 pociťujeme únavou, oslabením imunitního systému, pocitem přetížení a „vyhoření“ či předčasným stárnutím. Barny´s Koenzym Q10 DUAL je jediný koenzym o velikosti mikročástic, jehož dostupnost pro organismus je mnohem vyšší než u běžného Q10. Užití takového výrobku je znatelné již po krátké době po požití a to nárůstem energie, odstraněním únavy a z dlouhodobého hlediska podporou imunitního systému, elasticity pokožky, ochranou organismu proti UV záření atd.

Zdroj: Nanočástice proti stárnutí

Farmaceutický průmysl: „vitaminy“ pro krásu

Aktivní přísady do organismu dostáváme orální konzumací. Na trhu existuje mnoho přípravků a běžný spotřebitel není schopen se v takovém množství orientovat. Při výběru kvalitního výrobku se můžeme řídit požadavkem na obsah biologicky aktivních látek, což nanotechnologie umožňuje. Obsah mikročástic garantuje vyšší vstřebatelnost a dostupnost důležitých látek pro organismus, jinými slovy, tato technologie znamená převrat v absorpci látek organismem. Mezi dostupné látky při jejich výrobě nanotechnologie patrně použita byla patří lycopen (Lóreal) anebo koenzym Q10 (značka Barnys). Obě látky patří mezi významné antioxidanty a koenzym Q10 je navíc naprosto nezbytný. Kromě důležité funkce pro ochranu zdraví má koenzym Q10 také významné anti-aging vlastnosti.

TIP: Nedostatek Q10 pociťujeme únavou, oslabením imunitního systému, pocitem přetížení a „vyhoření“ či předčasným stárnutím. Barny´s NANO Q10 je jediný koenzym o velikosti mikročástic, jehož dostupnost pro organismus je 5 až 10x vyšší než u běžného Q10. Užití takového výrobku je znatelné již po krátké době po požití a to nárůstem energie, odstraněním únavy a z dlouhodobého hlediska podporou imunitního systému, elasticity pokožky, ochranou organismu proti UV záření atd.

Zdroj: Anti-aging v kosmetice a ve farmacii. Nakupujte výrobky s vysokou

Diosminol příbalový leták

Charakteristika: Diosminol micronized – Potravní doplněk Disominol micronized pečuje o váš žilní systém. Podporuje správnou činnost cévního systému dolních končetin, příznivě působí při odstraňování pocitu těžkých nohou, pomáhá udržovat zdravou cirkulaci v žilách dolních končetin. Speciální technologická úprava, mikronizace, zvyšuje biologickou dostupnost a tím i účinnost aktivních látek.

Účinky: Podporuje správnou činnost cévního systému dolních končetin, příznivě působí při pocitu těžkých nohou, pomáhá udržovat zdravou cirkulaci v žilách dolních končetin.

Dávkování: 1–2 tablety denně zapít dostatečným množstvím tekutiny. Nepřekračujte doporučené denní dávkování!

Upozornění: Neužívejte při známé přecitlivělosti na některou složku přípravku. Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy.

Složení: Diosminol micronized obsahuje mikronizovaný diosmin, hesperidin a extrakt koňského kaštanu se standardizovaným obsahem aesculosidu. Speciální technologická úprava (mikronizace) zvyšuje biologickou dostupnost a tím i účinnost obsažených aktivních látek.

Mikronizovaná purifikovaná flavonoidní frakce diosminu 450 mg, hesperidinu 50 mg a extraktu z koňského kaštanu 162 mg.

Balení: 60 tablet

Další upozornění: Přípravek Diosminol micronized 60 tablet je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Výrobce/dovozce: Teva

Zdroj: Diosminol na žíly a hemoroidy

Dostupnost vaginálního kroužku?

Vaginální kroužek NuvaRing je pouze na předpis. Gynekolog posoudí vaši anamnézu a zkontroluje krevní tlak. Informujte svého gynekologa, pokud užíváte nějaké léky, včetně nepředepsaných léků a rostlinných produktů. Gynekolog na základě menstruačního cyklu a používání předchozí antikoncepce rozhodne, kdy je vhodné NuvaRing zavést. Je pravděpodobné, že před použitím vaginálního kroužku NuvaRing podstoupíte těhotenský test a budete muset po dobu jednoho týdne používat nehormonální antikoncepci. Záložní antikoncepční metoda nemusí být nutná, pokud jste dříve používala antikoncepční pilulky nebo podkožní implantát. Vaginální kroužek NuvaRing se vkládá v kterýkoli den až do dne, kdy jste měla začít užívat nové balení antikoncepčních pilulek nebo používat nový podkožní implantát.

Zdroj: Vaginální kroužek NuvaRing

Dostupnost

Dne 21. ledna 2013 udělila Evropská komise marketingovou autorizaci novému inzulinovému analogu degludec (Tresiba). Degludec je dlouhodobý inzulinový analog vyráběný firmou Novo Nordisk, který je distribuován pod obchodním názvem Tresiba. Patří mezi novou generaci dlouhodobě účinkujících inzulinových analog s vyrovnaným působením, u nichž pravidelnost aplikace dávky nemá výrazný vliv na kolísání glykemie.

Při modifikaci humánního inzulinu na dlouhodobý inzulinový analog degludec byla v molekule inzulinu odstraněna koncová aminokyselina treonin na pozici B30. Dále byl na arginin v pozici B29 navázán zbytek kyseliny glutamové, který je nutný pro tvorbu dimerů, společně s šestnáctiuhlíkatou mastnou kyselinou. Po aplikaci degludecu do podkožního tuku se vazebná místa uvolní a hexamery se vzájemně propojí, čímž vznikne multihexamer. Tato obrovská molekula se pomalu rozpadá na dimery a monomery, které jsou postupně a dlouho uvolňovány do krevního oběhu. Díky této pomalé absorpci se poločas účinku degludecu pohybuje kolem 24 hodin a doba jeho účinku kolem 42 hodin. Po celou dobu působení se degludec uvolňuje rovnoměrně a na rozdíl od jiných inzulinů nemá žádný vrchol působení.

Inzulin degludec je určen k léčbě dospělých pacientů s diabetem mellitem 1. typu i 2. typu. U diabetu 1. typu se přípravek kombinuje s rychle působícím humánním inzulinem nebo prandiálním inzulinovým analogem jako součást režimu bazál-bolus. V této kombinaci může být použit i u pacientů s diabetem mellitem 2. typu, kteří jsou již na plné inzulinové léčbě pro vyčerpání sekrece endogenního inzulinu B-buňkami pankreatu nebo pro přítomné kontraindikace perorálních antidiabetik. U diabetiků 2. typu může být inzulin degludec použit i samostatně nebo v kombinaci s perorálními antidiabetiky.

Je určený k subkutánnímu podání jednou denně kdykoli v průběhu dne, přednostně ve stejnou denní dobu. Ovšem existují pacienti, u nichž aplikace ve stejnou dobu dne není možná. Takovou skupinou pacientů jsou především diabetici pracující ve směnných provozech, u nichž je nutno aplikaci inzulinu vzhledem k jejich dennímu režimu často posunovat i o několik hodin. Výše popsaný dlouhý účinek inzulinového analoga degludec ovšem umožňuje pacientovi výrazně uvolněný režim ve srovnání s aplikací humánního NPH-inzulinu, neboť stačí dodržet mezi dvěma aplikacemi inzulinu degludec rozestup 40 hodin (= maximální doporučený rozestup). Nezbytnou nutností je pak dodržet alespoň osmihodinovou prodlevu mezi dvěma aplikacemi inzulinu degludec (= minimální doporučený rozestup).

Flexibilní aplikaci inzulinu však ocení i ostatní pracující diabetici, u nichž se režim pracovního dne podstatně liší od režimu dne mimopracovního. Pacienti s diabetem v posledních letech také častěji než dříve cestují – ať již služebně či soukromě. Uvolněná aplikace degludecu jim komfortně umožní řešit problém, s nímž se až dosud obtížně potýkali – časový posun mezi jednotlivými státy a kontinenty.

Dlouhodobý efekt inzulinu degludec představuje také vyšší bezpečnost pro starší pacienty – přestože jej podají i o mnoho hodin později, jeho hladina je díky vytvořené zásobě stále dostatečná.

Zdroj: Tresiba inzulín


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP