Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TMAVSI ZBARVENI LITKA OBOU NOHOU

OBSAH

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem OTÉKÁNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Máchová.

Dobý den,
mé vnučce, která má 16 let, občas otékají kotníky na obou nohou. Také se jí někdy objeví na nohou červené větší skvrny Prosím o radu.
Děkuji
Máchová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové problémy by mohly souviset s žilní nedostatečností v dolních končetinách. Doporučuji vyšetření na interně, protože se bude jednat o systémové onemocnění a na to žádné domácí mastičky nepomůžou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otékání nohou

Ne každá bolest nohou znamená rakovinu porstaty

Bolest nohou může být způsobena mnoha různými příčinami, například namožením svalstva dolních končetin anebo žilními problémy, typicky křečovými žílami. Obvykle o souvislosti karcinomu prostaty a bolesti nohou lidé nevědí. Průzkum ale prokázal, že až 40% nemocných mužů s karcinomem prostaty má bolest v noze.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi TRIGLYCERIDY V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilem kaiser.

mam tryclyceridy ..pry 32

a nikdo semnou nic nedela

mam strach

boli me na prsou jako na infarkt ,dusnnost .otoky nohou litka

boli me zlucnik či jatra vzdy me tam boli tak jak tupa sila ,,nozem ,,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Triglyceridy v krvi

Jak zastavit tečení vody z nohy

Pokud se otoky týkají obou dolních končetin, příčina bude v onemocnění vnitřních orgánů – selhávání srdce, ledvin, jater. Pokud se otoky dále zhoršují, je nutné co nejdříve upravit dávky podávaných léků na odvodnění, případně přidat další. Proto neodkládejte návštěvu lékaře.

Zdroj: Z oteklých nohou teče voda

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Janoschová.

Dobrý večer, manžela již delší dobu trápí svědění nártu obou nohou, prosím o radu. Předem děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek večera M Janoschová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Svědění kůže na nohou

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Moní.

Dobrý den, na svém malíčku a palci pozoruji již nějakou dobu toto zbarvení pruh. Lakuji si nehty tak jsem myslela, že je to zbarvení po lakovaní, ale vůbec to neodrůstá a přijde mi, že to zasahuje i do nehtového lůžka u malíčku viz foto. Děkují Za Vaši odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jde o drobné krvácení do struktury nehtu, a to ho zbarvuje do tmava. Příčina může být v mechanickém namáhání nebo ve vývoji nehtu vlivem věku. Zamyslete se, jestli boty, které používáte, nejsou příliš těsné. Nebo jestli třeba více nechodíte, než dříve. Odbornou pomoc můžete dostat v ordinaci kožního lékaře a nebo u ortopeda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Nakažlivá plíseň nehtů

Onychomykóza je velmi nakažlivé onemocnění, které se přenáší z osoby na osobu. Počátky nákazy jsou velmi často na veřejných prostranstvích, jako jsou lázně, sauny, bazény a sprchy u sportovních zařízení. Důvod rychlé nákazy je prostý, lidé zde chodí bosí a tím na sebe přenášejí infekci prostřednictvím styku kůže s podlahou.
Plísňová infekce může ovlivnit různé oblasti nehtu: nehtový val, nehtové lůžko a samotný nehet. Infekce většinou začíná na předním okraji nehtu, odkud se může rozšířit po celém nehtu. Mnozí trpí s viditelnými následky plísně nehtů, protože mají nehty zdeformované se žlutými nebo hnědými či bílými skvrnami.

Typické příznaky plísně nehtů na nohou

  • Nehty s plísní jsou křehké a praskají v jednotlivých vrstvách.
  • Nehty s plísní mají bělavé až žlutohnědé zbarvení.
  • U nehtů s plísní dochází k ztluštění nehtu.
  • Plíseň nehtu na noze může být také doprovázena bolestí při chůzi.

Plíseň nehtů na nohou foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět plíseň nehtů na nohou.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Diskuze

V diskuzi MELANOM POD NEHTEM FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka.

Mohli byste mi prosím poradit, kam se v Praze obrátit na konzultaci s podobným problémem? Obávám se, že na nehtu palce u nohy něco podobného mám.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alice.

Dobry den , mohu se Vás prosím zeptat z čeho to vznikly viz foto tyto fleky na obou palcích na nohou . Mám to přibližně 2 měsíce . Dekuji moc za pomoc
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Pálení nohou od ledvin

Pacienti s dlouhotrvající insuficiencí, zejména pacienti s dialýzou, často trpí na uremickou nebo i nefrogenní polyneuropatii. Nejčastějšími symptomy jsou noční křeče v lýtkách, symetrické poruchy senzibility nohou i motorický neklid nohou a pálení. Příčinou zde bývá poškození způsobené usazováním látek podobných moči.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Diskuze

V diskuzi WOBENZYM A DASNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Stanislavski.

Co se tyka obllasti zubu, tak mam s Wobenzymem zkusenost pouze po trhani osmicek (dve najednou) a mohu rici, ze maximalni spokojenost. Po dvou dnech jsem byl schopny normalne fungovat. Jinak ale vim,ze zanety jsou hlavni indikaci, na kterou se uziva.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Iva.

S Wobenzymem mám zkušenosti jednak po trhání osmiček a také jsem ho brala po dobu tří měsíců, když jsem se léčila se zlomenou nohou. V obou dvou případech jsem byla velmi spokojená, vřele doporučuji.

Zdroj: diskuze Wobenzym a dasne

Fialové zbarvení nehtu

Do fialova se nehet zbarví po úderu nebo po nadměrném tlaku na nehtovou ploténku. Fialovou barvu způsobuje krev, která prosákla přes stlačené žilní kapiláry do nehtového lůžka. Krev stárnutím tmavne a zbarvuje se do fialové až hnědé barvy. Toto není příznak onemocnění plísní. Ovšem hrozí zde riziko vzniku nákazy, protože v místech změny barvy dojde k oddělení nehtu od ploténky a jak nehet odrůstá, tak se tvoří mikrocestičky vedoucí od okraje hluboko pod nehet, a to je přesně to co má plíseň ráda. Dobré je nehet udržovat v čistotě a preventivně po každém čištění zastříknout lékem Clotrimazol.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Diskuze

V diskuzi KŮŽE CHODIDLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Dobry vecer, loupe se mi kuze na ploskach obou nohou, prosim poradte mi co s tim? Vera

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Dobry den Vero,napiste mi na meil,ja vam napisu co a jak

Zdroj: diskuze Kůže chodidlech

Upozornění při bolesti nohou u mužů:

Bolesti nohou bez zjevné příčiny by neměly být u mužů ignorovány. Pokud se objeví bolest nohou bez zjevné příčiny anebo se taková bolest opakuje, tak by měl být tento stav vždy zcela vážně konzultován s lékařem a minimálně by mělo být provedeno preventivní vyšetření prostaty a krve.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi ÚRAZ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Smitalova.

Dobrý den chci se vás zeptat jestli mi můžete pomoci můj švagr je mu 38roku měl úraz obou dolních končetin a rozdrcené paty už prodělal dvě operace levé nohy protože tam byla zlomená kost v předu tak mu tam dávali step dnes byl na vyšetření asi magnetické rezonanci protože mu dole u kotníku tmavší kůže. Převrátil se na něho vysokozdvizni vozík. Má jít na další operaci kvůli tomu ŽE toma u kotníku tmavý. Strašně se o něj bojím aby nepřišel o .nohy a taky jestli to dobře dopadne a jestli bude chodit. Moc vás prosím opomoc.přeji si ať To Dopadne dobré. Děkuji Vám moc za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Cidrych.

Dobrý den. Šlápl jsem na rezavý hřebík. Obj. bodová rána na med. straně plosyk cca v obl. I MTT, okolí klidné, bez známek inflamace, bez fluktuace, periferie v normě záv: vulnus punotum pedis lat.sin. LA 1% mesocain, rozšíření rány, proplach H202, longeta s kalkarou. Ptám se mám mám diabetes 2 a bude mi noha fungovat dále ? Nemusím se obávat, že se mi noha nezahojí? Děkuji za odpověd

Zdroj: diskuze Úraz nohou

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Pácal.

Dobrý den, prosím o radu,
manželka má červené fleky na nohou ohraničené a pálí. Už je to sedm roků a stále se zvětšují.
Chodí na kožní a doktorka ji předepsala mast beloderm a flucinar. Používání masti nepomáhá.

Děkuji za odpověď.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daša.

Dobry den také mne trápilo veliké otoky na obou nohou,horkost nohou a zvětšujici se červené fleky na nohou.lékaři si mne předhazovali jako bych měla lepru či co,až kožni mi dala Aescin Teva a dělanou chladivou mast vypadá to jako pudr.prvni prašek mne dostal na wc a musela jsem si lehnou,ale po probuzeni otoky se zmenšily a skvrny ustoupily a to za jediny den.Užívám to druhy den a jsem jako znovuzrozená.Jistě se ptáte co to je za nemoc? Krvaceni nohou a to jen proto že jsem brala 2x deně anopiryn.lék na ředěni krve.Snat jsem timto někomu pomohla Daša

Zdroj: diskuze Červené fleky na nohou

Bolest nohou ne vždy ukazuje jen na začátek rakoviny prostaty!

Bolest nohou může být příznakem teprve počínající rakoviny prostaty, ale může být i důsledkem již rozvinuté rakoviny prostaty, kdy již dochází k šíření metastáz do dolních končetin. A to může způsobovat značnou bolest dolních končetin.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ POCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Manžel měl problémy s pocením nohou, já s pocením pod paží. Oběma nám moc pomohla intoforéza Antipe. Já si doobjednala podpažní aplikátory. Výsledek se u obou dostavil poměrně brzy. Určitě bychom neměnili.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení

Bolest nohou u mužů nepodceňovat!

Rakovina prostaty je jeden z nejběžnějších druhů rakoviny u mužů. Navzdory rutinnímu vyšetření na PSA u starších mužů, stále existují tisíce případů úmrtí ročně na rakovinu prostaty, z důvodu pozdní diagnózy. Bolest nohou může být důležitým signálem pro všechny lékaře, aby u takto postiženého člověka provedly testování na onkomarkery (onkomárkry) rakoviny prostaty, na přítomnost tak zvaného specifického antigenu prostaty – PSA.

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Které typy kožních plísní nám hrozí nejakutněji při koupání ve volné přírodě?

Jako úplně nejakutnější postižení by se daly považovat postižení kůže v meziprstních prostorách dolních končetin a to hlavně ve čtvrtém a pátém meziprstí. Tam plíseň na nohou nejčastěji začíná.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Nebezpečí plísně nehtů na nohou

Plíseň nehtů není život ohrožující onemocnění, ale neměla by být brána na lehkou váhu. Plíseň může omezit funkci zasaženého prstu nebo celé nohy a pacienti pak mají potíže při chůzi.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Pigmentové skvrny na nohou

Pigmentové a stařecké skvrny jsou nepravidelné hnědavé shluky, které se vytvářejí na naší pokožce a jejímu vzhledu příliš nelichotí. Jejich příčinou je porucha tvorby pigmentu. Pigmentové skvrny se vyskytují jak u dětí, tak u dospělých. Liší se od sebe intenzitou zbarvení. Nejčastěji se objevují v obličeji, dekoltu, na hřbetech rukou, ale můžete se s nimi setkat i na jiných místech na těle, jako jsou dolní končetiny. Od intenzity pigmentace skvrn se pak odvíjí jejich léčba.

Jak se jich zbavit

Nevzhledné barevné skvrnky lze z pokožky poměrně snadno odstranit a tón pokožky sjednotit, a to pomocí laseru, pulzního světla nebo prostřednictvím chemického peelingu.

Prevence

Máte-li k tvorbě stařeckých skvrn genetickou dispozici, začnou se vám v průběhu let na kůži postupně vytvářet. Své ovšem zaviní také hormonální změny, nedostatek vitamínů, nedostatečná funkce jater, nebo dokonce neodborné kosmetické ošetření spojené s nadměrným vystavováním se na slunci.

Zdroj: Hnědé skvrny na nohách

Odborná pomoc

V některých případech pomůže opravdu jen návštěva dermatologa.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Mravenčení nohou z cukrovky

Získané polyneuropatie jsou častější než vrozené. Nejdůležitějšími příčinami jsou přitom diabetické, alkoholově-toxické i uremické polyneuropatie. Při diabetické polyneuropatii dochází k poškození nervů – pravděpodobně následkem chorobných změn malých cév, které je zásobují (čili následkem takzvané mikroangiopatie), – jakož i k poruše látkové výměny sorbitolu. Objevuje se zejména v nohou a chodidlech, projevuje se poruchami senzibility, mravenčením nebo pocitem „dřevěných“ nohou, pálením, křečemi v lýtkách a slabostí svalů. Autonomní polyneuropatie (spoluúčast vegetativního nervového systému) se projevuje poruchami srdečního rytmu, poruchami regulace krevního tlaku spojenými se závratěmi a nevolností, poruchami vyprazdňování žaludku, poškozením střevní peristaltiky průjmem nebo zácpou, poruchami vyprazdňování měchýře a impotencí.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP