Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

FEBRILNÍ KŘEČE POMOC

OBSAH

První pomocfebrilní křeče

První pomoc: položit dítě na postel nebo na zem, zamezit zranění dítěte (dát z jeho dosahu předměty, o něž by si mohlo ublížit), hlavu otočit na stranu pro lepší odtok slin nebo zvratků.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi ČTVEREČKY NA ZUBECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simule.

Ahoj,potřebovala bych pomoc! zubař mi zdělal rovnátka po 2 letech a já si to asi špatně čistila a ted tam mám čtverečky! :'( potřebuji pomoc!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Čtverečky na zubech

Febrilní křeče video

Zde můžete vidět, jak vypadají febrilní křeče.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi MASŤ VIŠNEVSKÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maria Laciková.

Dobrý deň, z celého srdca vás prosím o pomoc o pomoc som po mozgovej príhode a
veľmi potrebujem masť višnevky, zatiaľ vám dakujem s pozdravom prajem pekný deň

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Masť Višnevský

Febrilní křeče u dospělých

Febrilní křeče se u dospělých nevyskytují.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi MUDR JAN ŠULA KONTAKT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.Volmutová.

Dobrý den hledám kontakt na Mudr. Jana Šulu (NE gynekolog ) Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena.

sám vypadá,že by potřeboval pomoc.Vyžranej a nezdravej.

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt

Febrilní křeče léčba

Lékem první volby je podání diazepamu ve formě rektálního mikroklysmatu, a to v dávce 5 mg u dětí s tělesnou hmotností nižší než 15 kg a 10 mg u dětí s hmotností nad 15 kg. Současně usilujeme o postupné snižování teploty ochlazováním a podáváním antipyretik.

Zdroj: Febrilní křeče

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNIKOVÝ KAMEN A ŠPATNÉ TRÁVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Zdravím
Mám žluč. kamínek a špatné trávení/ nadýmání, větry, křeče v břiše/.
Mám bezlepk.a bezlakt.dietu,minimum tuků, nejím sladké, nepiju kávu.
Jím kukuřič.,rýžový bufovaný chléb. Je možné ,že
zdrav.problémy mě mohou způsobovat již zmiňované ,,bufované chlebíčky Active?
Nevim co mohu jíst a potřebuji poradit, půl roku jsem na chlebíčkách,bezl.jogurtek,Alpro sojovych jogurtech,krutí šunka. Budu moc ráda za jakoukoli radu a pomoc. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nelze takto bez vyšetření odhadnout, co a proč vám způsobuje zažívací potíže. Z vašeho dotazu není ani jasné, jestli vám byla naordinována bezlepková dieta lékařem a nebo jste se k ní rozhodla sama. Co vám můžu poradit, zajděte na vyšetření na gastroenterologii a tam se poraďte, jak se máte dále stravovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučnikový kamen a špatné trávení

Febrilní křeče očkování

Děti po febrilních křečích se vždy dispenzarizují. Doporučuje se odložit očkování živými vakcínami (zejména proti spalničkám) a konzultovat vhodnost aplikace různých vakcín vždy s dětským neurologem nebo se specializovaným centrem pro očkování rizikových dětí.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi SMUTEČNÍ ŘEČ NA POHŘEB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Smteční řeč - důstojné poslední rozloučení.

Dobrý den, ráda bych vás všechny informovala o tom, že pomáhám lidem s psaním smuteční řeči podle jejich představ. Mám založenou FB stránku Smuteční řeč - důstojné poslední rozloučení. Kdyby měl někdo o smuteční řeč zájem, neváhejte a napište mi. Těším se na případnou spolupráci.
Pawlusová Darina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Růžena.

Chtěla bych pomoc o proslov mého manžela

Zdroj: diskuze Smuteční řeč na pohřeb

Příznaky febrilní křeče

Typickým projevem febrilních křečí jsou generalizované tonicko-klonické křeče, v některých případech k typickým křečovým projevům nedochází a klinické projevy mají charakter febrilních synkop s poruchou vegetativních funkcí. Febrilní křeče přicházejí nejčastěji při úvodním vzestupu teploty. Často jsou prvním projevem nemoci vůbec, kdy právě tyto křeče upozorní na to, že má dítě nějaké infekční onemocnění. Teplotní hranice, na které křeče začínají, není známa. Na základě zkušeností víme, že pokud má dítě < 38,0 °C per rectum, je pravděpodobnost jednoduchých febrilních křečí nízká.

Obvyklými příznaky febrilních křečí jsou: ztuhnutí, prohnutí do oblouku a nekontrolovatelný třes, bezvědomí, oči obrácené v sloup. Většinou trvají do minuty (ale někdy i 15 minut).

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Mařasová.

Chvála Kristu otče Pleskači.
Prosím Vás o radu.Mám zvýšené hodnoty moči v krvi 420,cukr 6 ostatní hodnoty v normě.TK 140/80 TELMISARTAN. Bolí bedra,noha tvoří se výpotek v koleni
a křeče v lýtku . Dle RTG artoza II,srůsty na berní pateří .
Dostala jsem injekce Milgama+Dolmina moc se to nelepší.
Lékařka napsala ALOPURINOL,začínám užívat protože nejsem přítel chemie,radějí
bylinky.Je mi 76 let moc se zadýchávám a moc se potím.Prosí o radu jak pročistit
tělo.Děkuji a přejí hodně zdraví a boží pomoc a ochranu.
Anna Mařasová Zlín

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otec Pleskač

Je diazepam na febrilní křeče?

V rámci následné léčby a prevence recidiv febrilních křečí je doporučována profylaxe diazepamem v dávce 0,7–0,9 mg/kg/d ve 3 dávkách cca á 8 hodin, a to pouze ve vážných případech. V úvodu se diazepam podává raději rektálně, neboť má rychlý nástup terapeutické hladiny. Profylaxe diazepamem je doporučena jen u dětí, kde je prevence recidiv febrilních křečí nezbytná, nebo v případech, kde je extrémní úzkost rodičů z dalšího záchvatu.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi KŘEČE U KRÁLÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Mám ročního králíčka.Je roční.Během svého života měl 3x křeče,vypadalo to jako epileptický záchvat.Po chvilce po křečích byl zase normální.Žere,pije,uplně normálně se chová.Když toto bylo poprvé,myslela jsem,že dodělává.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Křeče u králíčka

Febrilní křeče u dětí

Největší riziko u výskytu febrilních křečí představují děti ve věku < 3 měsíce. Febrilní křeče mohou nastat u malých dětí při rychlém vzestupu teploty. Obvykle se objevují na počátku horečnatého onemocnění. Nejčastěji se vyskytují u dětí ve věku 6 měsíců až 3 roky (po 6. roce už nebývají). U malých dětí je totiž mozek méně stabilní a horečka ho dráždí. Mozek pak předává neobvyklé informace nervům, respektive svalům. Většina teplotních křečí nastává při teplotě 39–40 °C. Záchvat může trvat pár sekund nebo i několik minut (je-li delší než 15 minut, je považován za komplikovaný). Dochází ke svalovým záškubům končetin či celého těla, dítě se třese, škube sebou. Může být spojen i se ztrátou vědomí. Každý takový záchvat vypadá hrozivě a rodiče mohou být velmi vyděšení.

Zdroj: Febrilní křeče

Diskuze

V diskuzi SMUTEČNÍ ŘEČ NA POHŘEB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Moc prosím o pomoc na smuteční řeči pro mého otce záchranáře
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Smuteční řeč.

Napište mi prosím na e-mail smutecnirec@gmail.com. Napíšu Vám všechny podrobnosti.

Zdroj: diskuze Smuteční řeč na pohřeb

První pomoc

Ve všech případech koliky by měla být okamžitě přivolána rychlá první pomoc! Je vhodné neužívat žádné tišící prostředky před lékařským zákrokem, jelikož by mohlo dojít k nežádoucím účinkům.

Postižený by měl být v klidu, v teple, a pokud to jde, pít teplý čaj ze lžičky sušených lipových květů a 250 ml vroucí vody, který uvolňuje svalové křeče a pomáhá vypudit uvízlý kamínek.

Preventivní opatření rozvoje ledvinové koliky je založeno především na opatřeních, která snižují rozvoj ledvinových kamenů – dostatečný příjem vody, ledvinová dieta snižující příjem potravin se šťavelany (čokoláda, ořechy, špenát), dieta s nižším příjmem proteinů, sodíku a dusíku.

Zdroj: Dieta při ledvinové kolice

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY PUPÍNKY_KOPŘIVKA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jakub eliaš.

prosim o pomoc nenužu se jich zbavit pomozte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jakub eliaš.

mám je zadech břiše krku je to nepříjemne pomozte čim to mazzat????

Zdroj: diskuze Babské rady pupínky_kopřivka svrab

Peněžitá pomoc v mateřství

V souvislosti s těhotenstvím, mateřstvím a péčí o novorozené dítě náleží z nemocenského pojištění pojištěnci peněžitá pomoc v mateřství.

Peněžitá pomoc v mateřství je dávkou nahrazující příjem a náleží při splnění stanovených podmínek pojištěnci, to znamená zaměstnancům a osobám samostatně výdělečně činným. Pojištěncem se rozumí fyzická osoba, která je účastna pojištění, tedy žena i muž.

Žádost o peněžitou pomoc v mateřství vystaví už v průběhu těhotenství váš gynekolog. Vyplněný formulář pak odevzdáte zaměstnavateli nebo na Okresní správu sociálního zabezpečení.

Zdroj: Mateřská dovolená

Diskuze

V diskuzi KŘEČE ŽLUČNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den ! Již 5den mě trapi křeče na prave straně břicha.nekdy 5x až 7x za den. S toho jen 2x pod žebry jinak je to niž aa pychava bolest. Je to prosim žlučník jak mi říká mamka a je to akutni na lékaře? Pred rokem asi jsem mela 3x problem se slinivkou ale u lekare jsem nebyla.je v tom nejaka souvislost? Dekuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Křeče žlučniku

Mateřská dovolená pro otce

Peněžitá pomoc v mateřství se netýká jen matek, na mateřskou klidně může i otec. Výhodné to bude především v rodinách, kde matce nárok na dávku nevzniká, zatímco otec podmínky nároku na peněžitou pomoc v mateřství splňuje.

Otec může na mateřskou dovolenou nastoupit nejdříve v sedmém týdnu po narození dítěte, tedy po skončení šestinedělí. Peněžitá pomoc v mateřství se mu vyplácí dvacet dva týdnů, respektive jednatřicet týdnů v případě dvojčat.

Zdroj: Mateřská dovolená

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky

Toto občanské sdružení má přes 10 000 členů a prostřednictvím sítě specializovaných pracovišť poskytuje pomoc lidem se zrakovým postižením po celé republice. Kromě mnoha jiných služeb nabízí například poradenství v oblasti specifických služeb pro zrakově postižené a pomoc při jejich zajištění, služby sociální péče, provozování aktivit účelného využívání volného času, organizuje rekondiční či rekreační pobyty pro zrakově postižené.

Zdroj: Život s vadami zraku

Rychlá pomoc

Okamžitě použijte ledové kostky a zchlaďte si spálené rty, dobrým pomocníkem jsou i nachlazené použité čajové sáčky, které si přikládejte na rty. Samozřejmě takto postiženou část těla nevystavujte slunci.

Zdroj: Rty spálené sluncem

Jak dlouho trvá úžeh

V případě úžehu je nejdůležitější postiženého ochladit, dostat ho ze slunce, ochlazovat hlavu studenými obklady a podávat dostatečné množství tekutin. V případě vážného stavu pacienta je třeba přivolat lékařskou pomoc. Doba trvání úžehu je různá, pokud se stav do dvou dnů nezlepší anebo obtíže přetrvávají, doporučuje se hospitalizace.

První pomoc při úžehu:

  • Při podezření na úžeh musíte postiženého dostat ihned do stínu a chládku.
  • Vysvlečte postiženého z šatů, položte jej a podložte mu hlavu, vhodná je i poloha v polosedě.
  • Pokud je to možné, osprchujte postiženého vlažnou vodou.
  • Není-li možná koupel ani sprcha, omývejte kůži postiženého houbou namočenou ve vodě.
  • Pacienta přitom ovívejte, dojde k urychlení ochlazování.
  • Přikládejte chladné obklady hlavy, lze použít i led.
  • Na rozproudění krevního oběhu silně třete ruce i nohy.
  • Podávejte dostatek tekutin – vlažné čaje (černý, zelený, mátový).
  • Pro rychlé doplnění minerálů je možné koupit v lékárně rozpustnou směs, která doplní hořčík a může tak zmírnit případné křeče.
  • Jakmile postiženému klesne teplota pod 37 °C, osušte ho a zaveďte na nejbližší pohotovost.
  • Tělesnou teplotu postiženého je důležité sledovat také proto, aby nedošlo k podchlazení!
  • Několik dalších dní se postižený musí vyhýbat alkoholickým nápojům a zůstat ve stínu a chládku.

Zdroj: Úžeh a zvracení

Co zaručeně pomůže na zácpu

Jak uvolnit zácpu? První, co byste měli udělat v případě zácpy, je, pořádně se napít a dodržovat pravidelný pitný režim. Vsadit můžete na pití bylinných čajů, které podporují činnost střev. Velmi rychlou pomoc při zácpě představují léky, a to projímadla. Ještě účinnější může být speciální glycerinový čípek. Domácí léčba zácpy spočívá v konzumaci mastných potravin nebo ovoce. Velmi dobře zabírají jablka. Dejte si ale pozor. Pokud se zácpa vrací, měl by o tom vědět váš lékař. Ten by měl provést vyšetření, která odhalí, případně vyvrátí onemocnění trávicího traktu. Lékaře byste měli navštívit, když zácpa trvá déle než tři dny.

Zdroj: Rychlá pomoc na zácpu

Kdy nejčastěji pavouk kousne

Pavouk kousne, jen když jej někdo zmáčkne. Kousnutí jedovatým pavoukem většinou není životu nebezpečné, přesto vyhledejte okamžitou lékařskou pomoc, případně volejte ZZS (tel. 155), zvláště pokud se objeví poruchy dýchání, modrání rtů a obličeje, poruchy vědomí, zmatenost, bolesti břicha, nevolnost a zvracení.

Zdroj: Pavoučí kousnutí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP