Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VYVAR Z KORENE OD PAMPELISKY

OBSAH

Pampeliškový čaj a jeho účinky

Čaj z listů pampelišky

Postup: 1/4 hrnku čerstvých nebo 1 vrchovatou čajovou lžičku sušených listů zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut louhovat.

Čaj z kořene pampelišky

Postup: 1 vrchovatou čajovou lžičku sušeného rozemletého kořene krátce povaříme ve 1/4 l vody a necháme 15 minut louhovat.

Čaj pomáhá při pálení žáhy, při žaludečních, trávicích a ledvinových potížích a rovněž při rakovině.

Zdroj: Pampeliška lékařská

Diskuze

V diskuzi ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den, maminka má zhoubný nádor na ledvině. Jedna ledvina vyoperovaná, druhá částečně vyoperovaná (zbytek ledviny nefunkční). Jedná se o grawitzův tumor, metastáze v uzlinách, cévách , svalech a zřejmě i na plicích. Nádor je označen g4- tedy nejvíce agresivní. Lékaři již nedávají žádnou naději a na vlastní riziko ji zřejmě odvezeme domů (dle lékářů zemřít). Nechceme se však vzdát bez boje proto bojujeme alternativní léčbou, které věřim více než chemoterapiím. Mamka pobírá z prášků pouze paralen na teplotu a zřejmě nějaký prášek na srdce. Dále proti problémům při dýchání dostává cca jednou za den morfín.
Chtěl jsem se zeptat na níže sepsaný jídelníček, který jsme sestavili.


Ráno – 250 ml zeleninové štávy,
Tvaroh se lněným olejem a rozemletými lněnymi semínky cca 8lžic
Aloe vera – 30ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Oběd- zásaditá potrava (zelenina)
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Odpoledne- zeleninová štáva 250ml
Večeře- zelenina/ovoce
Aloe vera 30 ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Čaj z kořene pampelišky
Případné doplňky-liposomální vitamín C, koloidní stříbro,chlorela, graviola , cordyceps
Z těchto doplňků bych vybral pouze něco, aby se vše nepřeplácalo a aby bylo tělo schopno vše strávit a vyloučit. Celkem se mi líbí graviola a vit. C. Mam ale obavy vzhledem k nefunkčnosti ledvin zda nemohou nastat nějaké problémy? Proto prosim o radu, opakuji že ledviny nefungují a mamka chodí 3x týdně na dialízu.
Dále bych chtěl poradit s léčbou chloridem cesným- tato léčba se mi zdá velmi účinná , ale myslím, že je zde nutné poradit se o dávkování,aby se to více nezhoršilo. Mamka váží cca 60kg a je jí 59let. Našel jsem toto dávkování , nevím co je z toho nejvíce důležité, nebo zda jde něco vynechat, či není li problév v ledvinách?
Denní dávkování rozložené na 3 až 4 dávky
a. CsCl (chlorid cesný) 3 – 6 gramů (viz poznámky autora 1,2,3)
b. KCl (chlorid draselný) 2 – 4 gramy
c. Vitamn C 5 – 10 gramů
d. Vitamín A 50 000 international units
e. Zn gluconate 100 – 200 miligramů
f. Organický selén 100 – 200 mikrogramů
g. Amygdalin (laetrile) Podle ošetřujícího lékaře

Mohl byste mi něco doporučit či poradit? Děkuji mnohokrát
Vladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Štýbr.

dobrý den, s vývarem kořene pampelišky mám osobně velice dobré zkušenosti. Asi to není všelék, ale apoptozní účinky na zhoubné buňky jsou nejméně 100x větší než u chemoterapie. Doporučuji 3x denně vývar z jedné polévkové lžíce sušeného kořene pampelišky. Hodně toho najdete na internetu. Přeji zlepšení stavu u Vaší maminky.
Štýbr

Zdroj: diskuze Alternativní léčba rakoviny

Pampeliška a rakovina

Kořen pampelišky je při ničení rakovinových buněk velmi účinný (prý účinnější než chemoterapie). Kořen pampelišky totiž efektivně zabíjí rakovinové buňky, zároveň však nemá žádné vedlejší účinky. To znamená, že dokáže kompletně usmrtit rakovinové buňky, aniž by poškodil buňky zdravé. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou. V pampeliškových listech o hmotnosti 55 g najdete až 535 % potřebné denní dávky vitamínu K a 112 % vitamínu A. Čaj z pampelišky účinkuje poměrně rychle. Už v průběhu 48 hodin po požití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinových buněk. Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra z kořene pampelišky může odstranit většinu nádorů. Při léčbě pomocí kořene pampelišky vždy používejte čerstvé byliny, které si sami natrháte a připravíte, poněvadž nikdy nevíte, co si kupujete... Kořen pampelišky můžete sbírat celoročně. Kořen nemyjte vodou, pouze ho důkladně očistěte rukama. Následně ho usušte. Důkladně suchý kořen rozmělněte kladivem na prášek. Ten se užívá jednou denně tak, že smícháte 3/4 kávové lžičky prášku s vodou nebo pomerančovým džusem. Nepoužívejte alkoholické nápoje nebo horkou tekutinu. Nečistoty, která zůstane na kořenech, se nemusíte obávat, jelikož i to posílí váš imunitní systém. Připravený prášek uchovávejte v temnu a suchu. Léčebná kúra by měla trvat cca 8 měsíců. V našich končinách roste pampeliška bohužel pouze sezonně. Chcete-li mít čerstvou rostlinu k dispozici celoročně, sesbírejte po odkvětu rostliny semínka a ta zamrazte. Poté stačí semínka zasadit do hlíny v domácím prostředí a vyroste vám pampeliška.

Zdroj: Pampeliška lékařská

Poradna

V naší poradně s názvem ČAJ Z KOŘENE PAMPELIŠKY JAK SPRÁVNĚ POUŽÍVAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václava Rubášová.

Prosím o radu ohledně čaje s kořene pampelišky. Každý píše něco jiného. Zajímalo by mě co je správné zda vařit nebo louhovat a pak přivést do varu. Prosím o radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bylo prokázáno, že kořen pampelišky má antidiabetické účinky, zvýšuje sekreci inzulínu a citlivost, a snížuje hyperglykemické příhody. V jedné studii vědci zkoumali účinky prášku z kořene pampelišky na pacientech s diabetem a zjistili významné snížení hladiny ranní glukózy v krvi nalačno. V současnosti je nutný ještě další výzkum, ale účinky pampeliónového čaje na stabilizaci cukru v krvi jsou slibné.
Recept na tento léčivý čaj vyžaduje pražený kořen pampelišky. Kořeny nejdříve důkladně umyjte, nakrájejte na kousky nebo rozdrťte paličkou a poté pečte v troubě 2 hodiny na 200°C. Po vychladnutí to uložte do uzavíratelné nádoby. Když si z toho budete chtít udělat čaj, tak dejte 1 až 2 lžičky do hrnku s horkou vodou a nechte 10 minut odstát. Pražený kořen pampelišky skladujte ve vzduchotěsné nádobě mimo přímé sluneční světlo.
Nepoužívejte pokud jste nemocná s ledvinami, nebo užíváte léky na tlak a odvodnění a také pokud užíváte lithium.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alternativní léčba rakoviny

Pampeliška jako doplněk stravy

Rostliny pampelišky a kořeny jsou k dispozici čerstvé nebo sušené v různých formách, včetně tinktur, také jako tekutý extrakt, čaj, tablety anebo kapsle. Pampelišku lze nalézt v obchodě samostatně nebo v kombinaci s jinými doplňky stravy.
 

Užívání pampelišky

  • Sušené listy pampelišky odvar: 1 - 2 čajové lžičky suchých listů pampelišky se zalije horkou vodou a nechá se louhovat 5 - 10 minut. Pije se 3 krát denně. 
  • Odvar ze sušeného kořene pampelišky: 1/2 - 2 čajové lžičky suchého kořene pampelišky se zalije vroucí vodou a nechá se louhovat 5 až 10 minut. Pije se 3 krát denně.
  • Tinktura z listů pampelišky naložených ve 30% alkoholu se užívá v množství 30 - 60 kapek 3 krát denně.
  • Standardizovaný práškový extrakt z listů pampelišky se užívá v množství 500 mg 1 až 3 krát denně.
  • Standardizovaný práškový extrakt z kořene pampelišky se užívá v množství 500 mg 1 až 3 krát denně.
  • Tinktura z čerstvého kořene pampelišky naloženého ve 45% alkoholu se užívá v množství 30 - 60 kapek 3 krát denně.

 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Poradna

V naší poradně s názvem KOŘEN Z PAMPELIŠKY NA RAKOVINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvik Miskov.

jak na přípravu kořene a užívání. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kořeny pampelišky důkladně omyjte, nakrájejte a sušte v sušičce potravin nebo v troubě při 120 stupních Celsia, dokud nejsou úplně suché. Jakmile jsou suché, pečte je v troubě při teplotě 180 °C, dokud nezhnědnou (ale nespálí se). Opečené kořeny vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Použijte poměr 2 polévkové lžíce kořene na 1/2 litru vody. Poté vařte 20 minut. Přeceďte a vypijte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kořen z pampelišky na rakovinu

Použití pampelišky

Listy pampelišky působí jako diuretikum a zvyšují množství moči, kterou tělo produkuje. Listy se také používají ke stimulování chuti k jídlu a pomáhají trávení. Květ pampelišky má antioxidační vlastnosti. Pampeliška může také zlepšit imunitní systém.
Bylinkáři používají kořen pampelišky k detoxikaci jater a žlučníku a listy pampelišky zase pro podporu funkce ledvin.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Poradna

V naší poradně s názvem PAMPELIŠKA -KOŘEN A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Fialová.

Je možné pít čaj z kořene pampelišky v kombinaci pouze1,5g /den Warfarinu? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zatím není dostatek výzkumů, které by se zabývaly vlivem kořene smetánky lékařské na Warfarin. Zkuste se dohodnout se svým lékařem, který vám předepisuje Warfarin, že chcete začít pít čaj z kořene pampelišky. Lékař by vám měl v prvních dnech po začátku pití tohoto čaje změřit srážlivost krve. Podle výsledku vám pak doporučí další postup, jestli v pití pokračovat, či nikoliv. V případě Warfarinu není jiný postup, jak si ověřit škodlivost nebo prospěšnost kořene pampelišky, než kontrolou srážlivosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pampeliška -kořen a warfarin

Pampeliška

Stovky různých druhů pampelišky rostou v mírných oblastech Evropy, Asie a Severní Ameriky. Pampeliška je otužilá trvalka, která může narůst až do výšky téměř 40 centimetrů. Listy pampelišky jsou sytě zelené, hluboce vrubované, zubaté a lesklé. Stonky pampelišky jsou uzavřeny jasnými žlutými květy. Rýhované listy rostou do trychtýře a svádí tak déšť z velké plochy do kořene. Květy pampelišky se otevírají ráno se sluncem a zavírají se večer nebo během pochmurného počasí. Tmavé hnědé kořeny jsou masité a křehké a jsou vyplněny s bílou mléčnou látkou, která je hořká a mírně páchnoucí.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Poradna

V naší poradně s názvem REFLUX JÍCNU - DIETA HOVĚZÍ VYVAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Mohu na reflux žaludku hovězí polévku?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hovězí vývar je na reflux prospěšný. Jen se zdržte příliš pepře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Reflux jícnu - dieta

Dnešní použití pampelišky

Doposud nebyly zveřejněny žádné kvalitní vědecké studie ve prospěch pampelišky. V současnosti jsou používány hlavně kořeny pampelišky, které se používají jako aperitivum. Aperitiva jsou prostředky na podporu chuti k jídlu. Dále se kořen pampelišky dnes hojně používá k léčbě problémů jater a žlučníku. Z pampelišky dnes ještě využíváme listy, které se používají jako diuretikum. Diuretika jsou prostředky, které pomáhají tělu zbavit se přebytečné tekutiny.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Poradna

V naší poradně s názvem WWW.HOVĚZÍ POLEVKA-ČISTIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Trvalová Dagmar.

Jak vyčistit hovězí polévku.Mám vývar z hov. kostí a je bílý,Jak ho vyčistit i když jsem pěnu odebrala. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Hovězí vývar vyčistíte tak, že do horkého vývaru rozmícháte vaječný bílek bez žloutku. Bílek na sebe naváže všechny drobné nečistoty a jde pak dobře vychytat přes cedník. Výsledkem je průzračný vývar.

Zdroj: diskuze Www.hovězí polevka-čistit

Účinky na rakovinu

Kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky, aniž by nějak poškodil ty zdravé. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou. V jedné misce s 55 gramy pampeliškových listů najdete až 535 % potřebné denní dávky vitamínu K a 112 % vitamínu A.

Kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky. Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po požití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk. Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra kořenem pampelišky může odstranit většinu nádorů.

Pampeliškový čaj se připravuje obvykle ze sušeného mletého kořene. Použít ale můžete i najemno nakrájený čerstvý kořen. Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořene (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut. Čaj pijte 2–3krát denně, nejlépe před jídlem. Užívejte několik měsíců. Některé zdroje uvádějí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete zvážit použití směsi kořene a listů.

Kromě protinádorových účinků má pampeliška i vlastnosti močopudné, pomáhá při vylučování žluči, detoxikaci jater, alergiích, snižuje krevní cholesterol.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině

Domácí vývar do zásoby

Pokud vám zbyl vývar, můžete jej uchovat do zásoby. Vývar nechte vystydnout, poté jej nalijte do čistých sklenic a zavíčkujte. Sklenice v hrnci s vodou pomalu uveďte k varu, chvíli vařte na 90 stupňů, pak nechte vychladit. Pokud vývar obsahuje maso, tak zavařování po 24 až 36 hodinách opakujte. Po vychladnutí narovnejte do spíže, hlavně ne na světlo.

Zdroj: Zavařování vývaru

Poradna

V naší poradně s názvem POLÉVKY. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva..

Můžu polévku kuřecí vývar z ní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli myslíte kuřecí polévku při léčbě Warfarinem, tak samozřejmě můžete. Kuřecí maso obsahuje jen zanedbatelné množství vitamínu K, který ovlivňuje účinky Warfarinu. Ani vývar z kuřecího masa nebude obsahovat vitamín K.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Skutečné léčivé účinky pampelišky

Pampeliška odvodňuje

Tradičně se pampeliška používá jako diuretikum na zvýšení množství moči, které tělo produkuje, aby se zbavilo přebytečné tekutiny. Těchto účinků pampelišky bylo několikrát s úspěchem využito v případech, kdy to pomáhá, jako například při problémy s játry anebo na vysoký krevní tlak. Nicméně není k dispozici žádný oficiální výzkum k použití pampelišky jako diuretika u lidí.

Pampeliška podporuje chuť k jídlu a uzdravuje játra a žlučník

Čerstvá nebo sušená bylina pampelišky se používá jako mírný chuťový stimulant a také na úpravu žaludku. Kořeny pampelišky mohou působit jako mírné projímadlo a byly již použity ke zlepšení trávení. O použití kořene pampelišky jsou již nějaké velmi předběžné výsledky z výzkumu, který naznačuje, že pampeliška může pomoci zlepšit funkci jater a žlučníku.

Pampeliška, cukrovka a cholesterol

Některé předběžné studie na zvířatech naznačují, že pampeliška může pomoci normalizovat hladinu cukru v krvi a dokáže snížit hladiny celkového cholesterolu a triglyceridů a zároveň zvyšuje HDL, "dobrý" cholesterol v krvi diabetických myší. Ale ne všechny studie na zvířatech zjistily pozitivní vliv pampelišky na hladinu cukru v krvi. Teprve výzkum na lidech zjistí, jestli pampeliška bude podobně fungovat i u lidí.

Pampeliška na záněty

Několik studií na zvířatech naznačují, že pampeliška by mohla pomoci v boji proti zánětu.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Nebezpečí

Léčba nemá žádné vedlejší účinky, s výjimkou pálení žáhy. U některých lidí se mohou objevit bolesti žaludku. Tyto problémy pominou, pokud snížíte dávku kořene. Největším nepřítelem této léčby je chemoterapie. Čím silnější chemoterapie je, tím menší je šance, že by vám tato léčba pomohla. Zde je pouze 10% šance na úspěch. Úspěšnost této léčby se ukázala i u pacientů s rakovinou slinivky.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině

Diskuze

V diskuzi KOŘEN PAMPELIŠKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Holubec.

Dobrý den.
Manželce našli v oku nádor.(linfom,neagresivní,zapouzdřený).
Byl úspěšně odoperován ,vyšetření CT,odběr kostní dřeně,krev,kontrola střev,vše již v pořátku.Oko také v pořátku.
Již dva měsíce děláme čaj z kořene pampelišky,2 lžičky zaleju horkou vodou,louhuji 15.minut.(je to tak v pořátku?)V nemocnici uvažují preventivně chemoterapiji a nebo ozařování.Má ji podstoupit,není to zbytečné likvidovat imunitu.
Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kořen pampelišky

Hovězí vývar se zeleninou

Ingredience: 500 g hovězích žeber, 1 kus mrkve, 1 kus petržele, 1 kus květáku, 1 kus pórku, 1 cibule, 10 kuliček pepře, 1 kus masoxu, 1 lžička vegety, maggi, špetka šafránu, sůl, petrželová nať, libeček.

Technologický postup: Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější) a vaříme. Chceme-li maso do omáčky, vložíme ho do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost). Když začne maso měknout, přidáme pepř, sůl, nasekanou cibuli, nakrájenou mrkev, celer, petržel, květák, pórek a masox a vaříme do měkka. Ke konci přidáme špetku šafránu, maggi, sůl a nasekanou petrželku s libečkem. Na závěr zavaříme do polévky malou zavářku.

Zdroj: Recepty na hovězí vývar

Květy pampelišky

Z květů pampelišky se vyrábí pampeliškový med nebo sirup. Květ pomáhá léčit nemoci dýchacích cest a podporuje odkašlávání, takže je to velký pomocník při chřipce či angíně. Funguje nejen jako lék, ale i jako prevence. Květy můžeme trhat kdykoliv, neboť pampeliška kvete zpravidla po celé léto (v období od května až do října). Květy pampelišky se nedají sušit. Pokud se o to pokusíte, bude místnost za pár dní plná jemných bílých padáčků. Za nejvhodnější způsob zpracování květů lze tedy považovat med nebo sirup. Můžeme je přidávat do čaje, rozmíchat do šťávy, mazat na chleba nebo užívat jako každý jiný sirup, to jest lžičku několikrát denně.

Zdroj: Pampeliška lékařská

Postup léčby

Každý týden kolem 10 000 lidí umírá na rakovinu. Úmrtnost na rakovinu se nezměnila za posledních 10 let. Chemoterapie a radiační terapie jsou účinné pouze u 10 % léčených pacientů. Uvědomte si, že kořen pampelišky není všelék. Není lékem na rakovinu kůže a na mozkové nádory. Kořen pampelišky je však účinný na rakovinu prostaty, tlustého střeva, prsu, jater a nejlépe ze všeho zabírá na rakovinu plic.

Imunitní systém má rakovinné buňky v těle pod kontrolou. Pokud je imunitní systém zdravý, tak obvykle nejsou problémy s rakovinou. Jestliže je však imunitní systém oslabený, může dojít ke vzniku rakovinového bujení. Pampelišková kúra nebude fungovat u lidí, kteří podstupují chemoterapii, jelikož je jejich imunitní systém zničený a ani nemají chuť k jídlu. To jsou nejdůležitější věci, které tělo potřebuje, aby porazilo rakovinu.

Na léčbu pomocí kořene pampelišky vždy používejte čerstvé byliny, které si sami natrháte a připravíte. Nikdy totiž nevíte, co si kupujete. Kořen pampelišky můžete sbírat celoročně. Nemyjte ho vodou, pouze ho důkladně očistěte rukama. Poté kořeny pampelišky usušte. Kořen musí být důkladně suchý, abyste ho pomocí kladiva mohli rozmělnit na prášek. Prášek se pak dávkuje tak, že užíváte ¾ kávové lžičky jednou denně. Prášek lze smíchat s vodou nebo pomerančovým džusem. Nepoužívejte alkoholické nápoje nebo horkou tekutinu. Pokud se obáváte nečistoty, která zůstane na kořenech, nemusíte, i toto posílí váš imunitní systém. Připravený prášek uchovávejte v temnu a suchu. Léčebná kúra by měla trvat cca 8 měsíců.

Bohužel v našich končinách roste pampeliška pouze sezónně. Pokud chcete mít čerstvou rostlinu celoročně k dispozici, sesbírejte si po odkvětu rostliny semínka a ta si zamrazte. Poté stačí semínka zasadit do hlíny v domácím prostředí a ony vám vyrostou.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině

Výživové hodnoty hovězího vývaru

Hovězí vývar představuje zdroj kvalitních bílkovin (zejména přidáte-li i pokrájené maso), vitamínů a minerálů (ze zeleniny). Kromě toho obsahuje i sacharidy a tuky, tudíž se jedná o kompletní výživu. Hovězí vývar podporuje trávení a je vhodný nejen při nechutenství.

Jestliže upřednostňujete opravdu silný vývar, vkládejte maso do studené vody. Pokud dáváte přednost šťavnatému masu, dávejte ho až do vody vroucí (maso se zatáhne a nepustí tolik chuti a šťávy do tekutiny).

Držíte-li redukční dietu, před podáváním seberte z povrchu polévky přebytečný tuk. Místo klasických nudlí můžete použít nudle celozrnné a přidat i více zeleniny. Taková polévka pak může být i dobrou, lehkou a kompletní večeří.

Jedna porce hovězího vývaru (0,33 l) obsahuje 12,9 g bílkovin, 14,6 g sacharidů a 5,4 g tuků. Energetická hodnota jedné porce vývaru je 160,35 kcal.

Zdroj: Recepty na hovězí vývar

Hovězí vývar z kostí

Tento vývar se hodí především jako základ do omáček.

Ingredience: 1 cibule, sůl, vegeta, 3 kusy morkové kosti, voda, 1 kus mrkve, 1 kus petržele, 1/4 celeru, 10 kuliček pepře, bobkový list, máslo.

Technologický postup: Morkové kosti omyjeme, vložíme do nepřilnavého pekáčku a dáme je zezlátnout do trouby (cca 20 minut při teplotě 220 °C). Pekáček můžeme lehce vymazat olejem. Mezitím si oloupeme zeleninu, pokrájíme ji na kusy a orestujeme na troše másla do zlatova. Do hrnce vložíme zeleninu, koření, lehce vychladlé kosti a vše zalijeme studenou vodou (asi 1,8 litru – něco se během vaření odpaří). Táhneme na mírném ohni, dokud nás to bude bavit. Čím déle tím lépe (minimálně 3 hodiny). Pak přecedíme.

Zdroj: Recepty na hovězí vývar

Úspěšnost

Při pravidelném užívání se za tři dny budete cítit lépe. Po třech týdnech ve většině případů zmizí doprovodné bolesti. Pokud máte rakovinu kostí v oblasti páteře, bude léčba kořenem pampelišky trvat asi 3 měsíce, než uvidíte výsledky. Čím dříve začnete, tím rychleji zvítězíte nad rakovinou. U mladých lidí léčba probíhá rychleji než u starších jedinců, ovšem tato léčba pomůže každému. Není od věci provést si tuto léčebnou kúru i preventivně.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP