Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GARDNERELLA ENTIZOL NEZABÍRÁ

OBSAH

Gardnerella vaginalis foto

Zde můžete vidět, jak vypadá Gardnerella vaginalis.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Diskuze

V diskuzi GYNEKOLOGICKÉ POTÍŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý,den.Mám problém ,který jsem mněla před 2lety v řecku.Už to trvá měsíc.Pálení a svědění .Pan doktor mi našel gardnerella vaginalis.uživala jsem entizol 5 dní 2tabl.a nic.Ale já vubec nemám výtoky ani jiné potíže.Ale v noci nemám potíže.Začnou kyž se pohybuji,nebo se utřu tak je to jak dyž šahnu do vosího hnízda.Když si lehnu zase se to zklidní.Ale to pálení je okolo končníku a celého spodku.Urolog.vyš normální.Jsem neštastná.Na urologii mi dali ještě entizol a lék na zavádění.užívám vše 4 den ani trochu zlepšení.Mám to na 10dní.Musela jsem na neschopenku nedá se to vydržet.Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Gynekologické potíže

Gardnerella u mužů

Muži nakažení Gardnerellou mohou trpět zánětem prostaty či močových cest. Je důležité vyšetření moči, které prokáže přítomnost baktérií.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Poradna

V naší poradně s názvem ENTIZOL 250 NEŽÁDOUCÍ UČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sylva.

Dobrý den beru warfarin a paní doktorka mi předepsala Entizol 250 je možné brát. Děkuji Lobová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Entizol obsahuje účinnou látku metronidazol, který nijak neovlivňuje účinky Warfarinu. Bez problémů je tak možné oba léky užívat. Příště nezapomeňte lékaři sdělit, seznam všech léků, které aktuálně užíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Entizol 250 nežádoucí učinky

Entizol čípky

Při léčbě u žen se používají vaginálně Entizol tablety.

Zdroj: Entizol

Poradna

V naší poradně s názvem GARDNERELLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den,
přítelkyni zjistili infekci gardnerella. Jak zjistím, jestli jí mám taky a jak jí vyléčit? K jakému doktorovi si zajít.
Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nákaza bakterií gardnerella se u mužů dá poznat z vyšetření moče. Moč můžete k vyšetření předat u svého praktického lékaře, kde rovněž dostanete vhodnou nádobku na naplnění. Výsledky vyšetření moči na přítomnost bakterií bývají obvykle do týdne. V laboratoři rovnou vyzkouší i účinné antibiotikum, které vám pak lékař předepíše a vy ho bezezbytku využíváte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Gardnerella

Entizol 500 mg cena

Tento produkt je dostupný pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu.

Entizol 10 x 500 mg běžná cena je 376,00 Kč.

Zdroj: Entizol

Gardnerella antibiotika

Gardnerella se léčí antibiotiky, používá se především metronidazol. Tento postup ale řeší pouze vnější příznaky, nikoliv samotnou podstatu nemoci. K úplnému doléčení je třeba vyřešit i tento zdravotní problém, jinak hrozí recidivy.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Gardnerella vaginalis v těhotenství

U onemocnění Gardnerella vaginalis v těhotenství byla prokázána spojitost mezi infekcí a předčasným porodem či potratem. V ojedinělých případech může dojít i k nákaze novorozence během porodu.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Diskuze

V diskuzi ZPŮSOB NAKAZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ája.

Dobrý den,
Gynekolog mi na základě kultivačního vyšetření diagnostikoval trichomoniazu. Dostala jsem čípky a prášky entizol. Dočetla jsem se, že jde o onemocnění, které je přenosné pouze pohlavně. S partnerem máme pouze chráněný pohlavní styk, jsou tedy i jiné cesty, jak se tímto prvokem nakazit?
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Způsob nakazy

Patří Entizol mezi antibiotika?

Entizol je chemoterapeutikum, imidazolový derivát. Antibiotika nehubí vše, ale pouze mikroorganismy (bakterie, kvasinky), které jsou citlivé na účinnou složku přípravku. Entizol je chemoterapeutikum, je to (podobně jako antibiotika) přípravek účinný na určitou skupinu bakterií a také na prvoky (například Trichomonas). Entizol je tedy účinný lék při přemnožení a infekci mikroorganismy citlivými na tento přípravek.

Zdroj: Entizol

Diskuze

V diskuzi STAFYLOKOK U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Oksana.

Dobry den.
Antibiotika nezabiraji…
Existuje jiná léčba?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Oksana.

Pokud žádné ATB nezabírá na stafilokok zlatý, existuje ještě nějaká léčba?

Zdroj: diskuze Stafylokok u psa

Entizol a antikoncepce

Lokálně užívaný Entizol zcela určitě nesníží účinek užívané kombinované hormonální antikoncepce. Perorálně užívaný Entizol může snížit účinnost antikoncepce a je namístě použít ještě jinou metodu ochrany, i když riziko je poměrně malé. Jestli máte obavy, kupte si kupříkladu lubrikační gel s antikoncepční přísadou nebo antikoncepční krém Pharmatex.

Zdroj: Entizol

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LibušeDušková.

dnes jsem dostala Furolin na močové cesty,nezabírá pocituji bolest v ledvinách.bojím se ho dál brát je mi hůř L. Dušková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když berete antibiotika, tak to na zdravotním stavu poznáte nejdříve až po třetí dávce, dříve ne a vy jste teprve na začátku léčby. V této chvíli určitě léčbu nepřerušujte. Dobré je Furolin užívat vždy s jídlem a 4 hodiny po užití spolknout kapsli s probiotiky (laktobacily). Když tu léčbu nebudete moci vydržet, tak zavolejte svému lékaři a dohodněte se s ním na výměně, ale stále Furolin užívejte, než dostanete nové prášky. To je velmi důležité, protože předčasné ukončení léčby povede k tomu, že se ve vás znovu namnoží agresivní bakterie, ale tentokrát již vycvičené na antibiotika a hůře je půjde přemoci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Gardnerella příznaky

Charakteristickým příznakem Gardnerelly je vodnatý výtok z pochvy zapáchající po rybách, který se zesiluje po pohlavním styku.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Diskuze

V diskuzi KOSMETIKA Z KONOPÍ A JEJÍ LÉČIVÉ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LussyB.

Já všem konopnou kosmetiku chválím do nebes, protože jsem silný atopik a ni jiného mi nezabírá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kosmetika z konopí a její léčivé účinky

Gardnerella baktérie

Na možnou přítomnost Gardnerelly vaginalis se dá usuzovat z mikroskopického obrazu, pokud jsou přítomny baktérie, které mají tvar ohnuté tyčinky – rohlíku. Konkrétní důkaz však dá pouze kultivační vyšetření pochvy.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Beru Furolin týden a nic se neděje ani hlava ani nevolnosti jen doufám že mi zabere na ty močové cesty nic totiž nezabírá toto jsou třetí ATB plus čaje

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Co je to gardnerella vaginalis

Gardnerella vaginalis patří mezi poměrně časté vaginální infekce s dominantně (nikoliv výhradně) sexuálním transferem. Gardnerella není vyloženě infekce, spíše jde o takzvanou dysmikrobii, často při současném nedostatku laktobacilů. Tato dysmikrobie se projevuje spíše zapáchajícím výtokem připomínajícím zápach rybiny. U problému je důležité upravit pH poševního prostředí a obnovit laktobacilovou populaci. Také je vhodné mít pohlavní styk s kondomem či přerušovaný styk, protože sperma má zásaditou povahu a negativně narušuje přirozené kyselé prostředí v pochvě.

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Gardnerella přenos

  1. Sexuální transfer
  2. Přetrvávání infekce z dřívějška – snížená imunita kojících žen zde může hrát roli
  3. Nesexuální transfer – možný přes prostředí, kde je vlhko a teplo, ke kontaktu musí dojít velmi rychle, protože mimo genitál baktérie Gardnerelly rychle hynou i v pro ně optimálním prostředí

Zdroj: Gardnerella vaginalis

Entizol a menstruace

Při léčbě Entizolem současně s menstruací používejte raději vložky než tampony. Naopak když jdete do bazénu, zaveďte si tampon. A to i v případě, že zrovna menstruaci nemáte. Ve vaně se zbytečně často nekoupejte, dejte přednost sprchování. A opravdu poslední rada: Posílejte partnera, aby se před stykem umyl.

Zdroj: Entizol

Metronidazol

Metronidazol je obsažen v přípravku Entizol. Jde o nitroimidazolové antibiotikum a antiprotozoální lék na předpis používaný k léčbě široké škály bakteriálních a protozoálních infekcí u psů. Metronidazol působí pouze proti anaerobním organismům, protože je aktivní výhradně v anaerobních buňkách. Metronidazol pro psy má také imunomodulační a protizánětlivé vlastnosti. Metronidazol účinně cirkuluje celým tělem a je vylučován játry.

Zdroj: Entizol tablety pro psa

Na co je lék Entizol

Entizol se užívá při léčbě infekcí vyvolaných některými prvoky, jako jsou trichomoniáza, amébiáza, lambliáza. Dále se užívá při léčbě anaerobních nebo závažných smíšených anaerobních a aerobních infekcí, a to většinou v kombinaci s dalšími léčivými přípravky, a při léčbě infekce Helicobacter pylori provázející onemocnění peptickými vředy žaludku nebo dvanáctníku (kombinovaná léčba se solemi bizmutu a antibiotikem, například amoxicilinem) a při profylaxi (předcházení) anaerobních infekcí před břišními, gynekologickými a porodnickými operacemi. Přípravek mohou užívat dospělí a mladiství a ve většině indikací ho lze podávat i dětem od 3 let věku.

Zdroj: Entizol

Entizol pro psy

Entizol obsahuje metronidazol, který se používá k léčbě parazitárních infekcí anaerobními bičíkatými prvoky z kmene Metamonada, kteří kolonizují a rozmnožují se v tenkém střevě u psů, koček a jiných společenských zvířat. Někdy ale infekci tímto parazitem spolehlivě neodstraní a je pro tento účel u psů a koček nahrazen fenbendazolem. Používá se také k léčbě chronického zánětlivého onemocnění střev u koček a psů. Obecně může veterinární komunita používat metronidazol pro jakoukoli potenciálně citlivou anaerobní infekci. Metronidazol by se měl používat pouze v případě potřeby, protože bylo prokázáno, že je karcinogenní u myší a potkanů.

Zdroj: Entizol tablety pro psa


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP