Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

GENITÁLNÍ HERPES

OBSAH

Fotografie

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět genitální herpes.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽE TO BYT SVRAB? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anonym.

Dobrý den, posílám dotaz pro ty, jenž mají vlastni zkušenost. V oblasti pasu se mi vytvořila tato ohraničená vyrážka, jsem velký atopik a ekzematik, tak jsem tomu nevěnovala mnoho pozornosti. Nicméně kožní leze nereaguje na namazaní kortikoidu, tak, jak jsem zvyklá a několik dni je stejná. Ale nemůžu říct, ze by mě extra svěděla.
Diky za názor a rady. Samozrejme se objednávám na kožní.
Anna

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zamoření svrabem je charakteristické právě sveděnim a viditelnými chodbičkami v kůži. Píšete, že tyto příznaky nemáte, takže to svrab není.

Důležité je podívat se na ty puchýřky, jestli obsahují tekutinu. Pokud ano, tak je to herpes. Herpes simplex je infekční virus šířený kontaktem s kůží nebo pohlavním přenosem HSV-1 nebo HSV-2, což je virus, který způsobuje orální herpes nebo genitální herpes.

Projevuje se svěděním, puchýři, opary, palčivou bolestí a horečku, ačkoli někteří lidé nemusí vykazovat všechny tyto známky nebo příznaky onemocnění.

Herpes simplex se normálně léčí acyklovirem, ale jeho účinky jsou přínosné, když se začne užívat v prvním dni výskytu. Později již ztrácí smysl.

Toto onemocnění je nakažlivé a přenáší se dotykem, takže buďte opatrná pro uchránění členů domácnosti. Herpes sám odezní do tří týdnů, ale virus zůstává dále v těle a může znovu propuknout v dobách zvýšeného stresu nebo oslabeného imunitního systému vlivem jiné infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab diskuze

Babské rady na genitální herpes

Podle rad starých kořenářek působí proti viru herpesu odvar z lapacha. Lapacho působí proti herpes virus typu II a také proti různým dalším živočišným virům jako například virus vezikulární stomatitidy, viru ptačí myeloblastózy, virus Rauscher - myší leukemie.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Poradna

V naší poradně s názvem GENITALNI BRADAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

U Mudr. Lacinové jsem byl a odstraňovala mi bradavice dusíkem. Jsem k ní zase objednán, ale bohužel má čas až v dubnu. Takže tato léčba je tedy nejúčinnější?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ano je nejúčinnější.

Zdroj: diskuze Genitalni bradavice

Genitální opar

Genitální opar (herpes genitalis) je jednou z nejrozšířenějších pohlavně přenosných infekcí postihujících především dospělé osoby. Původcem onemocnění je lidský virus herpes simplex, který má 2 sérotypy – typ HSV-2, který způsobuje právě již zmíněný genitální opar, a typ HSV-1, který je obvyklou příčinou oparu na rtu (herpes labialis). V určitých případech může být typ HSV-1 také příčinou vzniku oparu na genitálu a opačně.

Zdroj: Jak na genitální opar

Diskuze

V diskuzi GENITÁLNÍ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sue.

Jsem Puteri Sue z Malajsie, jsem tu, abych vám dal skvělé zprávy. Tolik lidí věřilo, že neexistuje žádný lék na herpes virus, ale dnes mnoho lidí, kteří přicházejí do kontaktu s Dr. Dibou Sagbem, nyní věřilo, že existuje lék. Herpes Virus lze vyléčit pomocí jeho africké bylinné medicíny. Doktor Diba Sagbo našel lék na herpes virus všeho druhu, mnozí se vyléčili pomocí jeho bylinného léku. Když už byla léčba nalezena, už nemusíte být smutní nebo sdílet sdílené slzy. Mluvím ze zkušeností právě tady v Malajsii, on i můj manžel vyléčili z této smrtelné nemoci Genital Herpes. Poradím vám všem, abyste neztráceli čas tím, že se s ním dnes spojíte.

whatsapp - +2347019642881
E-mail - drsagbo6088@gmail.com

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Genitální opar

Genitální opar foto

Tady jsou fotografie, na kterých je vidět genitální herpes.

Zdroj: Jak na genitální opar

Diskuze

V diskuzi GENITÁLNÍ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Pomůže mastička Framykoin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili.

Nepomůže

Zdroj: diskuze Genitální opar

Příčiny genitálního herpesu

Genitálním herpesem se můžete nakazit prostřednictvím přímého kontaktu, obvykle pohlavním stykem s nakaženou osobou, která má již vytvořené puchýře. Velmi vzácně infekci šíří lidé, kteří vředy nemají. Pokud již máte genitální herpes, dbejte přísných hygienických pravidel, neboť herpes můžete pomocí rukou roznést i na jiné části svého těla.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Pamatujte si

Herpes je pro dospělé jedince nepříjemný, ale život ohrožující je pouze pro kojence. Jak jsme již zmínili, virus v těle zůstává a vředy se mohou vracet. Zde jsou rady, které vám mohou pomoci ubránit se jejich opětovnému výskytu:

  • Dostatečně odpočívejte a pravidelně cvičte.
  • Snažte se jíst zdravé jídlo.
  • Starejte se o své tělo a vyhýbejte se stresu.
  • Navštěvujte pravidelně svého lékaře.
  • Informujte o svém problému ty, s nimiž jste měli sex během posledních 2 let. Měli by být vyšetřeni a testováni na genitální herpes.
  • Používejte kondomy.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVIČKY NA GENITÁLIÍCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Luděk.

Dobrý den,

chci se zeptat - udělaly se mi u kořene penisu malé svědivé pupínky.
Mohly by to být bradavičky???
Jsem své nynější přítelkyni věrný takže nechápu jak a kde jsem k nim přišel....:(

Díky za odpověď.
Luděk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To co popisuješ, tak určitě nejsou genitální bradavičky. To je dobře! Na svědění pomůže tekutý pudr se zinkem. Natři to s tím a nech to zahojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavičky na genitáliích

Příznaky genitálního herpesu

Herpes způsobuje puchýře, které jsou bolestivé zejména v oblasti genitálií. Počáteční stadium infekce může být spojeno i s chřipkovými příznaky, horečkou, bolestmi kloubů, bolestí při močení, svěděním nebo brněním. Puchýře se obvykle hojí 1 až 2 týdny. Virus však zůstává v těle natrvalo, což znamená, že se vředy mohou opakovaně vracet. Pokud se vrátí, jsou naštěstí méně bolestivé a rychleji se hojí.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Diskuze

V diskuzi HERPES V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Zdravím, před více jak rokem jsem prodělala herpes v uchu a v ústech. Poležela jsem si dva měsíce doma na kortikoidech a část z toho v nemocnici na kapackach , byla mi udělaná lumbální punkce . Bohužel mi pásový opar poškodil sluchový nerv a tím pádem na něj dost špatně slyším. Už je to rok a něco a stále mě trápí obrovské bolesti postiženého ucha . Prášky už nezabírají .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Herpes v uchu

Můžete být nositelem?

Ano, můžete být nositelem. Herpes je obvykle šířen přímým kontaktem s puchýřky či vředy, ale i když nemáte žádné rány, existuje zde riziko, že předáte infekci svému sexuálnímu partnerovi. Při sexuálním styku je nutno dodržovat preventivní opatření (kondom). Pokud jste těhotná, informujte o možné infekci svého lékaře, protože může dojít k rozšíření viru na dítě, zejména v době narození. Lékař tak může podniknout konkrétní opatření již v průběhu těhotenství a následně při porodu.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Léčba

V současné době neexistuje žádný lék na genitální herpes. Pouze se doporučuje udržovat zasažené místo čisté a suché, protože se tak vředy rychleji léčí. Nepříjemné pocity může alespoň zmírnit namáčení postiženého místa ve slané vodě. Měli byste nosit bavlněné spodní prádlo, protože syntetické drží vlhkost a zpomaluje tím proces hojení. Virus se může šířit na další části těla pomocí rukou, snadno se přenáší například do očí. Proto je velmi důležité pečlivé mytí rukou po kontaktu s vředy. Lékař může léčit prvotní infekci práškovým pudrem, který rychleji odstraní puchýře. Bohužel tyto léky neumí nemoc ani zastavit, ani zabránit jejímu opakovanému výskytu. Pokud je průběh onemocnění závažný, může lékař předepsat určité léky.

Zdroj: Opruzeniny genitálií alias genitální herpes

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ÚČINNĚ NA KONDYLOMATA/KONDYLOMATA ANEB GENITÁLNÍ BRADAVIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel J.P..

Dobrý den, z článku jsem vyčetla, že proti HPV viru a Kondylomatům je účinné očkování, zajímalo by mě, zda je toto očkování účinné i v případě, že vir propukl a vyskytla se kondylomata? Děkuji za odpoveď J.P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Očkování proti HPV je účinné jen před nákazou. Proto se provádí v ranném věku před zahájením sexuálního života.

Zdroj: diskuze Jak účinně na kondylomata/Kondylomata aneb genitální bradavičky

Příčiny

Lidský papillomavirus je virus, jehož některé typy způsobují jen genitální bradavice, jiné mohou způsobit abnormální změny v buňkách a vést tak k rakovině děložního čípku. Lidské papillomaviry a genitální bradavice se šíří pohlavním stykem s někým, kdo již virus má.

Zdroj: Kondylomata aneb genitální bradavičky

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ KŮŽE PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý den,
má někdo zkušenost čím vyléčit kožní plíseň u psa ?
Předem děkuji
TH

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Clotrimazol spray. Je to volně prodejné léčivo pro lidi, ale bude fungovat i u psa, tedy pokud jde skutečně o kožní plíseň a ne třeba o herpes.

Zdroj: diskuze Plíseň kůže psa

Fotografie genitálního oparu

Zde můžete vidět, jak vypadá genitální opar.

Zdroj: Genitální opar

Genitální bradavice foto

Tady je několik fotografií, na kterých jsou vidět bradavičky na genitáliích.

Zdroj: Genitální bradavice

Peroxid vodíku na genitální bradavice

Genitální bradavice se dají léčit pomocí peroxidu vodíku. Postačí pouhé potírání bradavice kysličníkem. Poté se jen čeká, až bradavice odpadne.

Zdroj: Použití peroxidu vodíku v domácnosti

Příznaky genitálních bradavic

Genitální bradavice jsou zpočátku malá, měkká, vlhká, vyvýšená místa růžové až rudé barvy. Ložiska rychle rostou, stávají se stopkatými. Obvykle jich v jedné oblasti bývá několik a mají květákovité vzezření. U těhotných žen, pacientů užívajících léky na potlačení imunity (například po transplantaci orgánů) a při poškození kůže nadměrnou vlhkostí rostou genitální bradavice ještě rychleji.

Zdroj: Genitální bradavice

Diagnostika genitálních bradavic

Genitální bradavice můžeme obvykle identifikovat podle jejich vzhledu. Důležité je jejich odlišení od zhoubného kožního bujení (rakoviny), proto při nejisté diagnóze má být vždy odebrán vzorek tkáně k mikroskopickému vyšetření. Totéž platí pro ženy s bradavicemi na děložním hrdle.

Zdroj: Genitální bradavice

Diferenciální diagnostika

Pásový opar způsobuje puchýře na kůži, které jsou projevem atypické infekce způsobené virem herpes simplex. Klinické symptomy herpetického ekzému zahrnují herpes v uchu. Herpetickým ekzém způsobuje infekci herpes simplex, která může zapříčinit chronické onemocnění kůže nebo puchýře vyskytující se také u Haileyova onemocnění. Pásový opar může být příčinou plicní embolie, infarktu, zánětu slepého střeva nebo migréně.

Zdroj: Herpes v uchu


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP