Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HEPAROID MAST NEBO KRÉM

OBSAH

Zkušenosti s heparoidem

  • Heparoid na modřiny urychluje jejich vstřebávání; mažte postižené místo 3x denně a modřinky se v krátké době ztratí.
  • Heparoid na hemoroidy – je s podivem, že lidé s hemoroidy relativně často zkoušejí Heparoid mast. Tato mast je určena k léčbě zánětů šlach, poúrazových otoků, zhmožděnin, žilních a některých dalších obtíží, nikoliv však k léčbě hemoroidů.
  • Heparoid na žilky – na popraskané žilky v obličeji, i kdekoliv jinde na těle, stačí používat Heparoid mast, po půlroce používání ve většině případů zcela vymizí, zlepšení je až 75%.

Zdroj: Krém Heparoid proti modřinám

Poradna

V naší poradně s názvem KRÉM HEPAROID PROTI MODŘINÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobry den, nutné potřebuji, Heparoid mast, nemohu ji nikde sehnat, neporadil by mi někdo v které lékárně koupit, sehnat, dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejlépe bude, když si obvoláte lékárny ve svém okolí. Tady najdete seznam lékáren včetně výběru podle vaší polohy. search.seznam.cz/?q=…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krém Heparoid proti modřinám

Cena léčivého krému Heparoid

Zde můžete vidět cenu Heparoid krému.

Zdroj: Krém Heparoid proti modřinám

Poradna

V naší poradně s názvem KRÉM HEPAROID PROTI MODŘINÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Prosím, chci se zeptat jestli je možné natřít obličej masti heparoid. Mám velkou modřínu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krém Heparoid je možné aplikovat i na pokožku obličeje, pokud netrpíte poruchami krevní srážlivosti (jako je hemoragická diatéza, různé formy purpur, trombocytopenie, hemofilie, různé celkové stavy s tendencí ke krvácení). Aplikaci proveďte tak, že nanesete vrstvu krému na obličej a vmasírujete. Při tom dbejte, aby se krém nedostal na rty, no dosu a do očí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Heparoid mast

Srovnání heparoidu a hemodinu

Heparoid mast snižuje srážlivost krve v místě zánětu nebo pohmoždění při úrazu. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin, urychluje vstřebávání krevních výronů, snižuje tvorbu otoků a působí protizánětlivě. Následně po ústupu otoků a krevních výronů se snižuje pocit napětí a bolesti v místě zánětu nebo poranění. Na postižené místo se nanáší 2–3× denně asi 1 mm silná vrstva krému, která se lehce vetře. Heparoid mast obsahuje 60 mg Heparinoidu S ve 30 g krému.

Mast Hemodin dubová kůra má protizánětlivý a hojivý účinek při potížích s hemoroidy (svědění, bolest, otok v oblasti konečníku) a při poraněné pokožce (sluncem, popáleninami, trhlinkami). Použití: 2–3x denně aplikujte přiměřené množství gelu na postižené partie. Hemodin dubová kůra obsahuje panthenol, alantoin a hamamelis virginiana.

Rozdíl v použití Heparoidu a Hemodinu je ve složení a indikaci.

Zdroj: Krém Heparoid proti modřinám

Diskuze

V diskuzi HEPAROID MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jantarka.

Mohu jenom napsat, že jsem měla povrchové žilky. Doktor mi předepsal mast Heparoid. Hned při prvním užití masti na postižené místo mě kůže začala svědět a měla jsem potíže s dýcháním. Takže je jasné, že jsem na některé složky z přípravku alergická.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Prosím, chci se zeptat jestli je možné natřít obličej masti heparoid. Mám velkou modřínu. Děkuji

Zdroj: diskuze Heparoid mast

Použití masti heparoid

Heparoid mast se doporučuje k lokální léčbě podvrtnutí, pohmožděnin, krevních výronů a otoků po úrazech. Dále je možné jej využít při zánětech šlach, kloubů i povrchových žil. Přípravek má protisrážlivé účinky (zabraňuje tvorbě krevních sraženin a působí na vstřebávání krevních výronů). Tím zmírňuje i bolest v místě poranění nebo zánětu. Dále je možné jej využít i ke zjemnění a zmírnění jizev. Mast se běžně nanáší v silnější vrstvě dvakrát až třikrát za den na postižené místo. Heparoid mast mohou používat dospělí i děti a mladiství k léčbě zánětů šlach, poúrazových otoků, zhmožděnin a podvrtnutí, pro zlepšení tvorby jizev po zraněních nebo operacích a ke změkčení tuhých a vystupujících jizev, dále se používá na doporučení lékaře k místní léčbě zánětů povrchových žil, zánětů v okolí žil, ke změkčení ztuhlé kůže při žilní nedostatečnosti. Heparoid mast snižuje srážlivost krve v místě zánětu nebo pohmoždění při úrazu. Zabraňuje tvorbě krevních sraženin, urychluje vstřebávání krevních výronů, snižuje tvorbu otoků a působí protizánětlivě. Následně po ústupu otoků a krevních výronů se snižuje pocit napětí a bolesti v místě zánětu nebo poranění. Z nežádoucích účinků se mohou objevit: podráždění kůže, svědění, pálení či zarudnutí. Přípravek se nesmí nanášet na otevřené rány, také jej nesmí užívat pacienti, kteří trpí poruchou srážlivosti krve.

Zdroj: Krém Heparoid proti modřinám

Beloderm mast 30 g

Beloderm mast obsahuje rovněž betamethasondipropionát. Tento produkt je (stejně jako Beloderm krém) dostupný pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu.

Zdroj: Na co pomáhá Beloderm

Co je Pimafucort

Pimafucort je mast nebo krém, který se řadí do skupiny kombinovaných dermatologik ve složení:

  • krém – léčivé látky: hydrocortisonum 10 mg, natamycinum 10 mg, neomycinum 3,5 mg (jako neomycini sulfas) v 1 g krému; pomocné látky: natrium citrát, emulgátor, sorbitan-stearát, umělá vorvaňovina, decyl-oleát, makrogol-100-stearát, methylparaben, propylparaben, čištěná voda;
  • mast – léčivé látky: hydrocortisonum 10 mg, natamycinum 10 mg, neomycinum 3,5 mg (jako neomycini sulfas) v 1 g masti; pomocné látky: polyethylenová mast.

Přípravek obsahuje tři složky: hydrokortizon, který má protizánětlivé a protisvědivé účinky; neomycin, který zamezuje růstu některých baktérií; natamycin, který brání růstu hub, zvláště kvasinek.

Zdroj: Pimafucort krém na hemoroidy

Diskuze

V diskuzi VÝROBA A DISTRIBUCE FRAMYKOINU (MAST NEBO KRÉM) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Škutek.

Prosím,kdy bude v lékarnach framykoin,nebo čím ho lze nahradit(u 6letého chlapce při operaci zúžené předkožky)V záři ma jít do školy.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výroba a distribuce framykoinu (mast nebo krém)

Pimafucort mast cena

Zde můžete vidět cenu doplatku za lék Pimafucort.

Zdroj: Pimafucort krém na hemoroidy

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÉ DLANĚ RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Černá.

Červené dlaně od malíčku doku. A take to trochu páli.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Červená dlaň s pocitem pálení je nejspíš ekzém. Pro přesné stanovení diagnózy a určení účinného přípravku bude zapotřebí vyšetření kožním lékařem. Na tyto ekzémy pomáhá krém nebo mast Beloderm, která je k dostání v lékárnách na lékařský předpis. Z volně prodejných přípravků můžete zkusit aplikovat mast Hydrocortisone.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené dlaně rukou

Co je Antižilka

Antižilka je krém, který ošetřuje a pomáhá vstřebávat rozšířené a popraskané žilky, drobné jizvy, strie a jiné kožní defekty, k nimž dochází při ztrátě elasticity pokožky. Krém obsahuje účinné látky z pagaštanu a ginkga, jež zvyšují pevnost a pružnost cévních stěn a eliminují účinky volných radikálů. Výtažky z arniky, levandule a čajovníku pomáhají vstřebávat už popraskané kapiláry a zabraňují jejich dalšímu praskání. Mast Antižilka je slovenský výrobek a 150 gramů masti stojí 12 €. Objednat si ho můžete zde: krém Antižilka cena.

Zdroj: Krém Antižilka

Diskuze

V diskuzi HADI KREM NA PLET se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

dobry den ja by se chtěla zeptat na hadi krem na plet.Mam o tu mast zaujem je to mozne si u vas objednat?dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hadi krem na plet

Mast Aldara na genitální bradavičky

Imiquimod je na trhu k dostání pod názvem ALDARA. Tato mast je v České republice zaregistrovaná od roku 1999 a je dostupná pouze na lékařský předpis, ošetření provádí sám pacient. Pokud je Aldara určena k léčbě kondylomat, tak si ji pacient musí hradit celou sám, což je cca 1 800–2 000 Kč na 1 balení (dle lékárny). Léčbu lze provádět nanejvýš 16 týdnů. Průměrná doba léčení do vymizení je u žen 8 týdnů a u mužů 12 týdnů. Krém se nanáší 3x týdně na postižená místa.

Zdroj: Léčba kondylomat

Diskuze

V diskuzi TŘÍSELNÁ KÝLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JANA.

kamaradka mi řikala ze mam trislu pro to me to tam pali az doktor by me poslal na rengen ale ja jse strastne bojim operaci ja jsem jeste na zadny operaci nebyla. ja bych nechcela do nemocnice ono to na chvili prestane bolet muzu tu triselnou kylu natrit masti heparoid leciva mast.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

kamaradka me rikala ze mam asi triselnou kylu ze by me doktor poslal na rengen ale ja jse strastne boji operace protože jsem jeste na zadny nebyla mohla bych to namazat masti heparoid lečiva nebo praskem ale ružovym inbalgin ne nedela dobře dekuji

Zdroj: diskuze Tříselná kýla

Kalciová mast – cena

Kalciová mast je volně prodejná. Zde je uvedena cena, za kterou lze kalciovou mast koupit na internetu: kalciová mast cena.

Zdroj: Jak působí kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem MAST VIŠNĚVSKÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý den,vyrábí se také krém,či mast višněvský,?ten balzám je dobrý,ale moc tekoucí,děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Višněvského balzám je k dostání ve formě suspenze - ten tekutý a ve formě masti. V lékárně při koupi řeknete jakou formu potřebujete a oni vám to namíchají.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Višňová mast

Ketazon mast

Na našem trhu najdete místo Ketazonu mast Ketonal. Ketonal je volně prodejný léčivý přípravek. Bez lékařského předpisu je k dostání jako krém s 5 % účinné látky. S lékařským předpisem pak můžete obdržet Ketonal čípky, tablety, retardované tablety, tobolky i injekční roztok. Přípravek zmírňuje bolest a má protizánětlivé účinky. Používá se při krátkodobé léčbě lehčích poúrazových stavů, jako je zhmoždění, vymknutí a jiné. Pokud doporučí lékař, je možné Ketonal použít k léčbě revmatoidních onemocnění.

Krém je určen pro pacienty starší 15 let věku. Přípravek nesmí užívat děti, těhotné a kojící matky. Používání přípravku je zakázáno při přecitlivělosti na ketoprofen a ostatní složky krému, při alergii na opalovací krémy a parfémy. Během léčby a ještě 2 týdny po ní se postižená část kůže nesmí vystavovat přímému slunečnímu záření ani UV záření v soláriu. Krém nesmí být aplikován na porušenou pokožku, na pokožku v blízkosti očí, na okolí genitálu ani konečníku. Krém se vtírá na postižené místo 2x denně a po aplikaci je vždy potřeba řádné umytí rukou. Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří místní reakce – začervenání, svědění pokožky. Při vystavení pokožky slunci se objevuje ekzém. Může dojít i k celkové alergické reakci, astmatickému záchvatu až anafylaxi, zvláště u nemocných s přecitlivělostí na kyselinu salicylovou. Krém se skladuje při pokojové teplotě.

Zdroj: Mast s ketazonem

Mast Wartec Cream

Podofylotoxin je na trhu k dostání pod názvem WARTEC CREAM. Lék stojí s doplatkem cca 630–660 Kč za 1 balení, ošetření provádí sám pacient. Předepsat tento přípravek může kterýkoliv lékař (kožní lékař, gynekolog, urolog), avšak příspěvek od pojišťovny ve výši 75 Kč dostanete pouze, když je přípravek předepsán kožním lékařem. Krém se natírá dvakrát denně (ráno a večer) po 3 dny, pak následuje 4denní pauza. Takto to lze zopakovat 4x. Pokud nedošlo k vyléčení, je třeba změnit léčebnou metodu.

Zdroj: Léčba kondylomat

Tymiánová hojivá mast a balzám

Tymiánovou mast si vyrobíme několika způsoby. Naše doporučení je držet se výhradně přírodních ingrediencí a tedy lanolin, máslo, včelí vosk nebo sádlo. Naopak vyhneme se použití vazeliny, parafínu nebo minerálním olejům.

  • Postup 1: Pokud si vyrobíme tymiánový nebo jiný bylinný olej dle výše popsaného postupu a přidáme do něj ohřátý včelí vosk nebo sádlo, získáme balzám nebo mast.
  • Postup 2: Nejdříve rozpustíme v hrnku asi 200 g sádla, přidáme hrst květů tymiánu (nebo jiné bylinky), promícháme a zchladíme. Necháme odstát asi jeden den, pak opět jemně zahřejeme a přecedíme přes plátno. Uzavřeme v kelímku a uložíme do lednice.
Tymiánový balzám nebo mast je výborná především na různé virózy či chřipky. Nejčastěji se maže pod nosem, na spánky nebo na hruď, rozpouští hustý hlen a usnadňuje vykašlávání. Mast je vhodná i při potížích se spánkem, únavě či nadměrném stresu. Často se používá u dětí při rýmách a nachlazeních. A když bolí klouby či svaly, jednoduše potřeme bolavé místo.

TIP: Všechny domácí masti uskladňujeme v lednici. Mějme na paměti, že jejich trvanlivost je krátká, nanejvýš několik týdnů.

Zdroj: Vyrobte si tymiánový olej, tymiánový krém nebo koupel


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP