Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HEXAVAKCÍNA SLOŽENÍ

OBSAH

Kdy očkovat

Hexavakcína se podává intramuskulárně (do svalu) a první dávka ze tří se aplikuje mezi 9. a 12. týdnem. Hexavakcína pomáhá chránit proti 6 nemocem a aplikuje se ve 4 dávkách. Důležité je, aby dítě bylo při aplikaci zcela zdrávo. Pokud není, tak se očkování odkládá. Také je možné se domluvit s pediatrem na odkladu očkování o několik týdnů či měsíců, někdy je ale nutné na tom dost razantně trvat. Mnoho maminek se domnívá, že je pak zátěž pro tělo menší.

Zdroj: Hexavakcína

Diskuze

V diskuzi HEXAVAKCÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Beran.

Dva dny po naočkování syn začal nepřetržitě křičet a dnes je mu 12 roků a je plně invalidní autista!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hexavakcína

Co znamená hexavakcína 2+1 

Zpočátku bylo doporučené očkovací schéma 3+1, zjistilo se však, že dobře funguje i 2+1. To znamená, že se první rok aplikují 3 nebo 2 vakcíny a v druhém pak další. Pokud chcete očkovat druhým způsobem, je nutné se domluvit s pediatrem.

Schéma 2+1 není sice legislativní, ale je doporučené výrobcem této vakcíny, proto má pediatr možnost toto schéma použít, ale zase závisí na dohodě s rodiči. Takže je na rodičích, jak se domluví s pediatrem, zda je ochotný akceptovat 2+1, a to i s razítkem pro přijetí do školky.

Jak se očkuje? Nejdřív po ukončeném třetím měsíci (lépe až po půl roce) první dávka, poté po 2 měsících další, booster klasicky po dalším půlroce. Rozestupy mezi prvními dvěma dávkami musí být 2 měsíce a déle.

Zdroj: Hexavakcína

Poradna

V naší poradně s názvem SLOŽENÍ INFUZE NA BOLEST ZAD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Ječmenová.

prosím o vypsání složení infuze při chronických bolestech od krční páteře, přes bederní až bolest a slabost nohou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Infuzní terapie:

Intravenózně jednou krát denně
- fyziologický roztok 500 ml
- Novalgin 1 Amp.
- Tramal 100 mg 1 Amp.

Akutní lumbago
Intravenózně jednou denně
- fyziologický roztok 250 ml
- Mesocain 1% 1 Amp.
- Guajacuran
- Ev. Novalgin 5 ml
- Ev. Natrium acetylsalicylicum 1 Amp.
- Ev. Dexamed 1 Amp.
- Dolmina i.m.
- Apaurin 10 mg i.m.
- Muscuril 1 Amp. i.m.
K tomu intravenózně
- Mesocain 5 ml
- Ketonal 5 mg
- Guajacuran 10 ml
- Ev. Dexamed
- doplnit fyziologickým roztokem do celkem 250ml

Pacienti nereagující na standardní analgetickou intravenózní terapii u bolestivých stenóz se používá Šebkova směs na 4 dny.
Šebkova směs:
- Natrium acetylsalicylicum 1 Amp.
- Mesocain 1% 5 ml
- fyziologický roztok 100-250 ml

Zdroj: diskuze Složení infuze na bolest zad

Co obsahuje

Hexavakcína je určena pro ty nejmenší. Podává se ve třech dávkách a chrání proti šesti nemocem (záškrt, tetanus, dávivý kašel, hepatitida B, haemophilus influenzae, dětská obrna). Vzhledem k tomu, že se jedná o očkování proti šesti onemocněním, není účinných látek zrovna málo. Podívejte se na složení:

  • Diphtheriae anatoxinum
  • Tetani anatoxinum
  • Antigeny Bordetelly pertussis: Pertussis anatoxinum, Haemagglutininum filamentosum, Pertactinum
  • Antigenum tegiminis hepatitidis B
  • Virus poliomyelitis (inaktivovaný) – typus 1 (kmen Mahoney), typus 2 (kmen MEF-1), typus 3 (kmen Saukett)
  • Haemophilus influenzae typus b polysaccharidum (polyribosylribitoli phosphas)
  • Conjugata cum tetani anatoxinum (nosný protein)

Pomocné látky:

Prášek Hib: bezvodá laktóza

Suspenze DTPa-HBV-IPV: chlorid sodný (NaCl), kultivační médium 199 obsahující hlavně aminokyseliny, minerální soli, vitamíny; voda na injekci.

Obsah hliníku (celkem 0,82 miligramů Al3+, vyrobeno pomocí rekombinantní DNA technologie na kultuře kvasinkových buněk, pomnoženo na VERO buňkách – buňky ledvin kočkodana afrického) je ve vakcíně proto, aby vakcína vůbec fungovala. Jeho účelem je nabudit imunitní reakci.

Hexavakcína je plně hrazena ze zdravotního pojištění. Pokud ji kupujete jako samoplátce, tak se jedná o cenu 1 500 Kč za jednu dávku.

Zdroj: Hexavakcína

Diskuze

V diskuzi ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Blázníte, přípravek pro dostihový koně? Takovou výkonnost určitě
nemám, navíc bych se bál, že tam mají přimícháno něco navíc, aby to koně
žrali, fuj... :) . Mě v lékárně doporučili GelActiv Proteo-Enzyme v
tabletách. Lékárnice říkala, že je to spojení Proenzi a Wobenzymu, teda
výživa pro klouby a k tomu enzymy na záněty. Asi se mi přesně trefila,
protože mi to funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna Rybenská.

Dobrý den, užívala jsem tento přípravek více než rok - byl super (složení je světle hnědé a max . do 1 min se mění na gel).
Minulý týden jsem si ho opět koupila, ale už je v názvu změna -Extra silný a můžu říct , že nestojí za nic....v jeho složení je přidán bílý prášek , tak že je mnohem světlejší a co je hlavní -vůbec nevytváří gel. I když složení je stejné.
Ted´ s tím nejsem vůbec spokojená, a mrzí mě , že jsem ho doporučila dál - kteří si ho zakoupily a nepomáhá ani mě ani ostatním.Mají mě za blázna.
děkuji

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Hexavakcína a Prevenar

Prevenar 13 je pneumokoková polysacharidová konjugovaná vakcína určená k očkování proti invazivním pneumokokovým infekcím u dětí ve věku od 6 týdnů do 17 let a dospělých osob starších 18 let. Prevenar pomáhá chránit proti takovým onemocněním, jako jsou meningitida (zánět mozkových blan), sepse nebo bakterie (bakterie v krevním oběhu), u dětí pak i pneumonie (zánět plic) a infekce ucha, způsobené 13 typy bakterie Streptococcus pneumoniae.

Vakcína obsahuje části z 13 různých typů (polysacharidových obalů) bakterií pneumokoka Streptococcus pneumoniae: 7 typů, které obsahoval původní Prevenar, a navíc šest dalších typů bakterie. Význam Prevenaru 13 tkví tedy v tom, že oproti původnímu Prevenaru sedmivalentnímu chrání proti dalším šesti typům pneumokoků. Prevenar 13 byl vyvinut na vědeckém základě vakcíny Prevenar. I proto mohou děti, které byly očkovány původním Prevenarem, být přeočkovány Prevenarem 13.

Podle výzkumů provedených v Evropě před zahájením očkování Prevenarem se ukazuje, že 13 různých typů bakterie obsažených v Prevenaru 13 (tedy typy 1, 3, 4, 5, 6A, 6B, 7F, 9V, 14, 18C, 19A, 23F) vyvolává v závislosti na konkrétní zemi 73–100 % případů závažných onemocnění u dětí mladších 5 let. I když se díky očkování výskyt pneumokokových infekcí v mnoha zemích snížil, objevily se závažné infekce způsobené novými typy pneumokoků. Jde především o typ 19A, který je oproti původnímu Prevenaru v Prevenaru 13 novinkou.

Prevenar 13 se doporučuje očkovat společně hexavakcínou podle následujícího schématu, někdo preferuje každé zvlášť:

Očkovací schéma

  • 2 měsíce (od 9. týdne) věku dítěte: hexavakcína 1. dávka a Prevenar 13 1. dávka
  • 3 měsíce věku dítěte: hexavakcína 2. dávka a Prevenar 13 2. dávka
  • 4 měsíce věku dítěte: hexavakcína 3. dávka a Prevenar 13 3. dávka
  • 11 až 15 měsíců věku dítěte: Prevenar 13 4. dávka

Zdroj: Hexavakcína

Poradna

V naší poradně s názvem SLOŽENÍ REPAREXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lada.

Zajímala by mě koncentrace dusičnanu v přípravku a jestli byly provedeny testy na vstřebatelnost této látky kůží a její toxicitu. Je prima nemít šedivé vlasy, ale je takto častá aplikace takovéto látky opravdu zdraví neškodlivá?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Reparex obsahuje dvě látky zodpovědné za obnovu barvy vlasů, a to octan stříbrný a octan měďnatý.
Octan stříbrný je žíravina a při vyšších koncentracích způsobuje při styku s pokožkou podráždění kůže. Při zasažení očí způsobí jejich vážné poškození nebo podráždění. Při vdechnutí může způsobit podráždění dýchacích cest.
Octan měďnatý je toxický při požití a hrozí nebezpečí akutní otravy. Při styku s pokožkou je rovněž toxický a hrozí akutní dermální toxicita. Octan měďnatý způsobuje těžké poleptání kůže a vážné poškození očí.
Z výše uvedeného se dá dovodit, že Reparex rozhodně nebude bez vedlejších nežádoucích účinků a jeho dlouhodobé používání sebou ponese nebezpečí, která jsou zde zmíněná. Jak hodně bude Reparex škodlivý záleží na koncentraci těchto dvou látek. Výrobce však údaje o koncentraci neuvádí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Složení Reparexu

Očkovací schéma

  • 2 měsíce věku dítěte: 1. dávka od 9. týdne
  • 3 měsíce věku dítěte: 2. dávka – odstup 1 měsíc
  • 4 měsíce věku dítěte: 3. dávka – odstup 1 měsíc
  • 10 měsíců věku dítěte: 4. dávka – odstup 6 měsíců

Kdy nejpozději očkovat? Zde je základní očkovací schéma dle vyhlášky č. 299/2010 Sb. u hexavakcín spočívá v podání čtyř dávek:

  • 1. dávka se očkuje v době od započatého 9. týdne. U dětí očkovaných proti tuberkulóze se základní očkování hexavalentní očkovací látkou provede od započatého třináctého týdne po narození dítěte, vždy však po zhojení postvakcinační reakce po očkování proti tuberkulóze.
  • Druhá a třetí dávka se podává v průběhu prvního roku života dítěte, přičemž interval mezi dávkami je nejméně jeden měsíc.
  • Čtvrtá dávka se podává nejméně 6 měsíců po 3. dávce, nejpozději však před dovršením osmnáctého měsíce věku dítěte.

Povinnost očkovat u nás stanovuje zákon o ochraně veřejného zdraví 258/2000 Sb., konkrétně § 46, který odkazuje na prováděcí vyhlášku (537/2006 Sb.). Ta určuje, co se má očkovat. O hexavakcíně se dočteme v § 4. Očkování má proběhnout hexavalentní látkou – konkrétně o Infanrixu hexa zde není ani zmínky. Dle § 47 zákona o ochraně veřejného zdraví má pacient právo na volbu vakcíny. Hexavalentní látka má být naočkována od 9. týdne do 18. měsíce. Není tu přesná specifikace, kdy máte očkovat, jen odkdy dokdy má očkování proběhnout. Tudíž abyste stihli naplnit vyhlášku, můžete klidně odložit očkování do pozdějšího věku. Pokud vám na naplnění vyhlášky opravdu záleží, a chcete očkovat v normě, můžete začít „až“ mezi 6–10. měsícem věku dítěte (starší děti vakcínu lépe snášejí). Pediatr vás musí poslechnout, spíše vás bude ale zastrašovat tak dlouho, až vás zastraší. Už při hledání pediatra je dobré si s ním popovídat o jeho postoji k očkování, zda nemá problémy s vámi na toto téma komunikovat bez vyhrožování.

Zdroj: Hexavakcína

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A SUPERYIN (SEVAC) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše.

Prosím o informaci,zda je možno současně užívat Warfarin a Superyin (doplněk stravy s bylinami ) a Warfarin a Awith K.
Složení: Ganoderma lucidum, radix Rehmania glutinosa, Paeonia laktiflora, Poria cocos.
Složení: Withania somnifera (Witánie snodárná - drcený kořen ).
Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Některé složky mohou ovlivňovat účinky warfarinu, například Rehmannia glutinosa zvyšuje riziko krvácení. Při užívání warfarinu se výrazně snižuje množství neškodných potravních doplňků. Abyste měla opravdu jistotu, že si neubližujete, tak budete muset požádat svého lékaře o provedení pravidelných testů na srážlivost krve po celou dobu užívání doplňků.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a Superyin (Sevac)

Nežádoucí účinky

Dříve se očkovalo dítě postupně (stačí se jen podívat do vašeho očkovacího průkazu) a nyní se malému děťátku aplikují očkovací látky najednou proti 6 nemocem, což malý organismus moc nepotěší.

Vakcíny mají nežádoucí účinky, které jsou uvedeny v příbalovém letáku. V případě reakcí vyhledejte neprodleně lékaře a nahlaste reakci pediatrovi.

Alergické reakce jsou po podání injekce časté (vyrážky, otok obličeje a kolem očí, problémy s dýcháním a polykáním, pokles krevního tlaku, ztráta vědomí).

Po 2–3 dnech po očkování může nastat kolaps, stav bezvědomí, ztráta vědomí, záchvaty (s možnou horečkou).

Další nežádoucí účinky

Velmi časté (více než 1 z 10): pocit únavy, ztráta chuti k jídlu, teplota 38 °C a vyšší, plačtivost, pocit podráždění, neklid, otoky, bolest a zarudnutí v místě vpichu

Časté (méně než 1 z 10: průjem, nevolnost – zvracení, horečka nad 39,5 °C, nervozita, otok v místě vpichu (větší než 5 cm), zatvrdnutí v místě vpichu

Méně časté (méně než 1 ze 100): kašel, ospalost, rozsáhlý otok končetiny, kde se aplikovala vakcína

Vzácné (méně než 1 ze 1 000): vyrážka

Velmi vzácné (méně než 1 z 10 000): zduření uzlin (krk, podpaží, slabiny), delší pauzy během dýchání u předčasně narozených, apnoe, otoky obličeje a s tím spojené obtíže při polykání a dýchání, svědění kůže, puchýřky v místě vpichu

Za jak dlouho se objeví reakce? Tak to je individuální. Výrobce uvádí, že zvláštní opatrnosti při použití hexavakcíny je zapotřebí, pokud vaše dítě mělo již dříve zdravotní problémy po předchozím očkování vakcínou Infanrix hexa nebo jinou vakcínou proti černému (dávivému) kašli, jako jsou zejména:

  • vysoká teplota (přes 40 °C) během 48 hodin po očkování;
  • kolaps nebo šokový stav během 48 hodin po očkování;
  • neustupující pláč trvající déle než 3 hodiny během 48 hodin po očkování;
  • záchvaty s vysokou teplotou nebo bez teploty během 3 dnů po očkování.

Zdroj: Hexavakcína

Diskuze

V diskuzi ALAVIS PRO LIDI. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Prosím je možné použít Alavis pro lidi ,u Bechtěrevovy choroby?Nebo doporučíte něco jiného?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

A co konkrétně je v alavisu tak zázračného??

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi.

Složení Obenzinu

Výživový doplněk má čistě přírodní složení, které není škodlivé lidskému zdraví. Na sestavení Obezinu se podílel tým specialistů. Obezin se skládá z patentovaného rostlinného komplexu přírodních viskózních polysacharidů. Významnou složkou je látka Spirulina (řasa), která obsahuje fenylalanin. Tato aminokyselina působí na chuťové centrum v mozku a tím snižuje chuť k jídlu. Produkt neobsahuje žádné alergeny a díky obsahu přírodních látek udržuje přirozenou hladinu cholesterolu v krvi.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Diskuze

V diskuzi PANGAMIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Poláková.

Zdravím,

prosím Vás,
je bezpečné užití člověkem 3 tbl. Pangaminu,
kr. je ale
pro zvířata od DromyVet s.r.o ?

Je tento Pangamin pro zvířata obdobného složení jako je pro lidi?


tj. doplňkové krmivo pro koně, psy + kočky


SLOŽENÍ :

12.1.5 SPREJOVĚ SUŠENÉ PIVOVARSKÉ KVASNICE KMENE SACCHAROMYCES CEREVISIAE, STERAN HOŘEČNATÝ, OXID KŘEMIČITÝ.


S pozdravem děkuje za Vaší pronto odpověď
+ přeje Vám všem pevná zdravíčka v tomto stále obtížném Corona pandemickém čase.

Mon.P.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pangamin

Složení medu

Složení medu je dáno jeho původem; základní složky medu jsou: cukry (monosacharidy, oligosacharidy, trisacharidy), voda, organické kyseliny, bílkovinné látky (aminokyseliny, enzymy, hormony), tukové látky (mastné kyseliny, triglyceridy, steroly), vitamíny, antioxidanty (flavonoidy, flavanony), minerální látky (draslík, sodík, vápník, hořčík, fosfor, chlor, jod, měď, zinek, železo), vonné látky (alifatické alkoholy, aldehydy, ketony, kyseliny, estery organických kyselin) a barviva (kvercetin).

Zdroj: Med

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Pokud chceš složení Colonixu, tak mi napiš na e-mail, mám ho a pošlu Ti ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

dobrý den,také bych ráda věděla složení Colonixu,nikde není podrobnější popis,vypadá to,jak když ho výrobce tají.



díky

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Složení Proenzi

  • Glukosamin sulfát: 1500 mg
  • Chondroitin sulfát: 600 mg
  • Unique MSM: 900 mg

Zdroj: Proenzi

Diskuze

V diskuzi SMUTEČNÍ ŘEČ NA POHŘEB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Smteční řeč - důstojné poslední rozloučení.

Dobrý den, ráda bych vás všechny informovala o tom, že pomáhám lidem s psaním smuteční řeči podle jejich představ. Mám založenou FB stránku Smuteční řeč - důstojné poslední rozloučení. Kdyby měl někdo o smuteční řeč zájem, neváhejte a napište mi. Těším se na případnou spolupráci.
Pawlusová Darina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Dobry den,prosim o pomoc při složeni smutečni řeči pro kamarada tenistu.
Děkuji Jiří

Zdroj: diskuze Smuteční řeč na pohřeb

Složení medu:

Glukóza (26-33 %), fruktóza (30-38 %), voda (17-20 %), sacharóza (1-10 %), vyšší cukry (1-10 %), enzymy, vitamíny, minerály, amino a organické kyseliny, aromatické látky.

Zdroj: Med v boji proti stárnutí

Diskuze

V diskuzi FEMIBION se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

je to teda dobrý? Já sjem se koukala jenom na pár recenzí na internetu a docela mě to překvapilo, ale vlastní zkušenost taky ještě nemám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Laura.

pokud se jedná o originál, tak jo, ale ty různé náhražky a nápodoby originální značce, složení a výzkumů... tak na to bacha

Zdroj: diskuze Femibion

Holtova mast – složení

  • Kyselina stearová
  • Ichtamol
  • Lanolin
  • Kakost
  • Tetraboritan sodný (borax)
  • Mentol

Zdroj: Holtova mast

Složení březové vody

Obsahuje flavonové glykosidy (cca 2 %), silice (cca 0,05 až 0,5 %), pryskyřice, třísloviny (5 až 9 %), vitamín C, karoteny, organické kyseliny, saponiny, minerální látky, betulalbin, olej, cukr a fytoncidy, hořčík, měď, draslík, železo, kyselinu jablečnou, éterické oleje, aromatické látky a další důležité živiny.

Zdroj: Březová voda

Cererit pro pokojové rostliny

Pro pokojové rostliny je vhodný Cererit Hobby, což je univerzální kapalné hnojivo:

  • složení: dusík-fosfor-draslík (5-5-5)
  • bezchloridové hnojivo
  • pro výživu ovoce, zeleniny, pokojových, balkónových a ostatních okrasných rostlin a chmelu
  • používá se k přihnojování v období vegetace
  • dávkování: 15 ml (víčko od lahve) nalijte do 4 litrů vody a promíchejte

Zdroj: Cererit

Složení žvýkačky

Žvýkačky obsahují ve vodě nerozpustnou gumovou bázi, jež je obohacena ve vodě rozpustnými sladidly, příchutí a barvivy. Dále se přidává kukuřičný sirup či glukóza, která zajišťuje vlhkost žvýkačky a její elasticitu. Cílem výrobců je, aby se žvýkací hmota nerozpustila a aby se žvýkáním postupně uvolňovala daná příchuť, jež doplní žvýkací požitek.

Zdroj: Žvýkačka

Složení

1 kapsle obsahuje 5 mg lyofilizátu inaktivovaných mikroorganismů:

  • Propionibacterium acnes lysatum cryodessicatum (CCM 7083) 2,50 mg
  • Candida albicans lysatum cryodessicatum (CCM 8355) 0,83 mg
  • Candida krusei lysatum cryodessicatum (CCM 8357) 0,83 mg
  • Candida glabrata lysatum cryodessicatum (CCM 8356) 0,83 mg

Zdroj: Candivac


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP