Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HLAVNÍ VÝHODY

OBSAH

Hlavní výhody cibulového extraktu

Protizánětlivost

Studie o účinnosti výtažku z cibule zjistily, že při pravidelném používání cibulového extraktu na akné dochází ke snížení zánětu kůže. To se pak následně projeví nejen snížením zarudnutí, ale i potlačením tvorby jizev.

Zabraňuje produkci kolagenu

Jakmile se objevuje akné, dochází k tvorbě nadměrného množství kolagenu, což může mít za následek zvýšený počet výskytu jizev na povrchu kůže, které jsou vyvýšené a citlivé. Výtažek z cibule reguluje tuto produkci kolagenu, takže pomáhá se zmenšováním jizev.

Zdroj: Cibulový extrakt

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobrý den. Od července 2017 jsem si píchala clexane forte. Dnešním dnem jsem začala užívat eliquis 2*5mg a chci se zeptat, zda se u eliquisu měří hodnota quick, jako tomu bylo u warfarinu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis má oproti Warfarinu výhody v tom, že u něj není třeba dodržovat speciální dietu a zároveň ani není třeba pravidelně měřit INR - Quickův test.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Výhody hřebíčku

Odhlédneme-li od dochucování pokrmů, je hřebíček používán i pro své zdravotní výhody. Hřebíček je koření přinášející mnoho pozitiv:

  • chrání tělo před oxidačními procesy;
  • chrání proti nemocem, jako je rakovina, cukrovka, srdeční onemocnění, makulární degenerace, artritida a Alzheimerova choroba;
  • obsahuje protizánětlivé složky;
  • funguje jako mírné anestetikum;
  • má antibakteriální vlastnosti;
  • zlepšuje trávení a střevní zdraví;
  • posiluje imunitní systém;
  • čistí krev.

Zdroj: Léčivé výhody hřebíčku a jeho využití v každodenním životě

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE PO OPERACI PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kondor.

Ztráta erekce je většinou 100% a je to dlouhodobá záležitost, která se časem rozhodně nezlepší. Stejně tak inkontinence se mírně snižuje, ale rozhodně nezmizí. Řešení je jenom smíření se s tím a nosit vložky. Má to ale i své výhody. Nemusíte se dřít na nadržených babách a tím si prodloužit život. Proč myslíte, že muži v průměru umírají dříve než ženy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Inkontinence jde zredukovat pravidelným cvičením stahováním svěrače, dechovým cvičením a cviky na pánevní dno, pak jsou Lázně Slatinice u Olomouce, kde je přímo rehabilitační program po operaci prostaty (do jiných lázní s inkontinencí nelze jet). Rok od operace prostaty se může na inkontinenci jít na další prostatu, kde vám vloží za močový měchýř jakousi manžetku - pak by mohla inkontinence zmizet úplně ale pořád se musí alespoň trochu cvičit. Na erekci jsou buď to inplantáty do penisu, injekce nebo gely a to pak můžete píchat jako šicí stroj. Vše si musíte najít na netu a říct urologovi co vám má napsat. Někteří doktoři jsou úplně pitomí a neví ani co si dát na oběd. Držím palce.

Zdroj: diskuze Operace prostaty a erekce

Tyčový vysavač s kabelem

Tyčových vysavačů s kabelem je na našem trhu celá škála, stačí si jen vybrat.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ NA DROŽDÍ A KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Ráda peču a hlavně svůj domácí chléb. Teď jsem se dověděla, že mám přísný zákaz droždí. Mohu péct i ze žitného kvásku, který si sama zkvasím nebo by se dalo i ze zkvašené vody, třeba z ovoce, to všechno jde. Jak to prosím vypadá s puriny v těchto případech ? Chleba a rohlíky kupované jsou dovoleny a tam přece droždí je dost.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Droždí, když se používá na pečení, tak puriny moc neovlivní, protože ve zkonzumovaném finálním produktu ho je jen malé množství. Jiná situace je například drožďová pomazánka a nebo drožďové noky. U každé potraviny nebo jídla je potřeba zjistit hlavní složky a podle nich se pak orientovat v množství purinů. Droždí není hlavní složkou pečiva, tou je mouka.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dna dieta výše purinů v potravinách

Tyčový vysavač Eta

Firma Eta přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

V dTestu tyčové vysavače Eta nebyly testovány.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Diskuze

V diskuzi WURM-EX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Za sebe ti ho můžu jen doporučit. Já ho začala brát, protože mám doma psa a ti jsou hlavní přenašeči, takže když jsem se o těch červech dozvěděla, na nic jsem nečekala !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcelka.

Takže když nemám doma psi tak to brát nemusím? Chápu dobře?

Zdroj: diskuze Wurm-ex

Recepty s obsahem hřebíčku

Výhody hřebíčku jsou využívány v různých receptech, které mohou být konzumovány každý den:

  • po přidání do jídla zvyšuje jeho zdravotní přínos;
  • zvyšuje chuť polévek;
  • může být přidán k cibuli a česneku při restování;
  • může být přidán do jablečného moštu;
  • přidává se spolu s rozinkami a vlašskými ořechy do náplní moučníků;
  • dává se do koláčů a chlebů.

Zdroj: Léčivé výhody hřebíčku a jeho využití v každodenním životě

Diskuze

V diskuzi OBŘEZANÝ PENIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana.

Můj manžel je od malička obřezaný a nemá předkožku.díky své matce,která mu to zařídila.Tak nějak to dopadlo i u našich dvou synů,obřízku mají od 2 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek.

Jo a ještě. Neříkám, že má být obřízka povinná pro všechny chlapce v porodnici. Ale také to není žádný problém a nějaké výhody to nesporně nese. A holek se taky nikdo neptá, zda jim smí nevratně zohavit uši. Moje dcera je třeba rozpíchané nemá. Ale o takovou diskuzi asi paní co ji založila nestála. Ptal jsem se, o čem by chtěla diskutovat.

Zdroj: diskuze Obřezaný penis

Tyčové vysavače Miele

Firma Miele přichází na trh s nabídkou tyčových vysavačů, které můžete vidět zde.

Tyčové vysavače Miele však nebyly dTestem testovány.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Diskuze

V diskuzi DUCRAY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Doporučuju Ducray Kertyol PSO www.covybrat.cz/samp… . Vůně není pro každého a je potřeba ji překousnout. Hlavní výhodou je, že skutečně funguje a pomáhá na lupy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kopr.

Tak ono i v řadách normálních se dá najít celkem slušný přípravek s vůní a zároveň účinností na lupy. Viz. třeba: www.arecenze.cz/samp…

Zdroj: diskuze Nejúčinější šampony na mastnou a svědivou pokožku hlavy

Tyčový vysavač s rotačním kartáčem

Tyčový vysavač s rotačním kartáčem je dle výrobců určený pro účinnější vysávání podlah. Kartáč můžete jednoduše vyjmout a vyčistit. Zde je nabídka tyčových vysavačů s rotačním kartáčem.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Poradna

V naší poradně s názvem ZAŠTIPOVÁNÍ HOKAIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindra.

prosím jestli máte zkušenost s pěstováním prolezl jsem mraky článku a nikde nic dají se zaštipovat???dik za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Dýně se dají normálně zkrátit, aby nepřerostly do míst, kde je už nechcete. Stačí ustřihnout hlavní šlahoun. Dýně pak již neporoste do délky, ale do šířky. Zde je k tomu video, sice v angličtině, ale je názorné: www.youtube.com/watc…

Zdroj: diskuze Zaštipování hokaida

Úleva od bolesti

Hořčík uvolňuje svaly, čímž zmírňuje bolest a omezuje způsobené nepohodlí. Nedostatek hořčíku se projevuje únavou a častými křečemi.

Zdroj: Výhody vápníku a hořčíku

Diskuze

V diskuzi RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarča.

Dobrý den, mám rakytník třetím rokem a mám obavu větvičky s plody ostříhat a dát do mrazáku, že by na keříku zůstal pouze prostřední (hlavní) kmen. Nevím jak by další rok obrostl. Máte zkušenosti?
Děkuji za odpověď.
Jarča

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Halova Miloslava.

Letos poprve nam rakytnik plodi. Na jare jsme ostrihali ostny, takze je jich tam minimum a v pristim tydnu budeme poprve trhat a zpracovavat.Nyni hledam moznosti nejlepsiho vyuziti.Uz ted trochu ozobavama a cekame na nejlepsi cas, vyzrani , hlavne aby nezmekl, protoze pak je na vyhozeni. Takze ostny ostrihejte.mh

Zdroj: diskuze Rakytník řešetlákový

Zdraví srdce

Zvýšený příjem vápníku je důležitý pro lidi, kteří mají problémy se srdeční činností. Napomáhá zejména ke snižování krevního tlaku. Podílí se rovněž na srážlivosti krve a reguluje srdeční rytmus.

Zdroj: Výhody vápníku a hořčíku

Diskuze

V diskuzi ZAROSTLÉ NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Kaclová.

Ať dělám co dělám, nemohu sehnat kontakt na společnost, která pořádá kurzy na ošetření zar. nehtů. Stále nacházím jen odkazy na něco, ale to hlavní co potřebuji vědět se nedozvím.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hana Jiráková.

Dobrý den paní Kaclová, kdysi jste dělala pedikuru na Spořilově a odešla jste a nemohu na Vás sehnat kontakt, kde nyní pracujete. Prosím ozvete se na mail hjirakova@atlas.cz
Nebo pokud máte na p. Kaclovou nějaký kontakt, prosím o zaslání.
Přčedem děkuji Hana

Zdroj: diskuze Zarostlé nehty

Tyčové vysavače 2 v 1 

To, co platí o tyčových vysavačích s kabelem, platí i u tyčových vysavačů 2 v 1, které můžete použít nejen jako klasické vysavače, ale i jako ruční vysavače pro údržbu kuchyně, auta a jiných prostor. Zde si můžete prohlédnout nabídku na našem trhu.

Zdroj: Výhody tyčového vysavače

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS 5MG DÉLKA LÉČBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miláčková Miluše.

Lékařka mě vysvětlila, že tento lék pravděpodobně budu muset užívat doživotně. VZP ale proplácí jen rok. Později bych měla lék na předpis platit plnou cenou? Momentálně mi v lékárně řekli 3600,- Kč ‍ každý 3 měsíce? Jsem v důchodu, děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis je velmi drahý lék. Cena za 168 tablet Eliquisu 5 mg je bez přispění pojišťovny 5500 Kč. S přispěním od pojišťovny se doplácí 1800 Kč. Navíc se u tohoto léku často mění podmínky, za kterých pojišťovna přispívá. V současnosti existuje jedna z podmínek, která umožňuje roční příspěvek od pojišťovny pro pacienty s významnou trombofilií. Využijte zatím výhody, kdy vám pojišťovna na tento lék přispívá a za rok uvidíte jaké budou podmínky. Existují ještě další léky s podobnými účinky, jako má Eliquis, které nejsou tak drahé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Už bez xarelta

Konkurenční výhody Obezinu

Konkurenční přípravky fungují na podobné bázi, ale přípravek Obezin rychleji zvětšuje objem a dříve zahání hlad. Obezin nezpůsobuje problémy s vyprazdňováním, které se objevily u jiných přípravků. Předností Obezinu je vyšší obsah aktivních látek. Výhodou je i nižší cena oproti konkurenčním přípravkům.

Zdroj: Obezin na hubnutí

Respirační zdraví

Hořčík ovlivňuje správnou funkci plicních stěn, rozšiřuje dolní cesty dýchací, což pomáhá zejména astmatikům (usnadňuje dýchání), dokonce může zabránit astmatickému záchvatu tím, že znemožní stahy průduškových svalů. Pomocí hořčíku může být snížena dušnost a sípání.

Zdroj: Výhody vápníku a hořčíku

Orální zdraví

Vápník je nepostradatelný pro zdravý stav zubů. Brání poškození skloviny, což je velmi důležité, protože pokud je sklovina ze zubů odstraněna, nemůže již být obnovena. Vápník rovněž zamezuje škodlivým účinkům bakterií, které ničí zuby, příznivě působí na drobná poškození v dutině ústní, minimalizuje množství případných infekcí.

Zdroj: Výhody vápníku a hořčíku

Výhody EFT

EFT terapie je zaměřena na problémy v následujících oblastech:

  • strach a fobie;
  • práce, finance, sportovní a profesní výkonnost;
  • vztahové problémy;
  • alergie a kožní problémy;
  • sebevědomí a sebeúcta;
  • závislosti;
  • trauma, posttraumatická stresová porucha;
  • stres, deprese, úzkost a zlost;
  • fyzické problémy, bolesti a nemoci.

Zdroj: Terapie EFT

Hořčík a vápník

Hořčík pomáhá při vstřebávání vápníku v těle, dodávka vápníku do systému je rychlejší, což má za následek i rychlejší reakci na kostní nebo tkáňová onemocnění. Hořčík a vápník pracují v „harmonii“, která následně vede nejen ke zdraví kostí a zubů, ale přináší vašemu organismu i celou řadu dalších pozitiv, jak jsme ostatně uvedli na předchozích řádcích.

Zdroj: Výhody vápníku a hořčíku

Hlavní přednosti EFT

  • Účinek je trvalý, jakmile se odstraní všechny aspekty problému.
  • Nepoužívá žádné nástroje a léky.
  • Metoda je zcela bezpečná.
  • Každý se může naučit tuto metodu a pomáhat si u jednodušších případů sám.
  • Řeší pravou příčinu problému.

Zdroj: Terapie EFT


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP