Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HLÍVA ÚSTŘIČNÁ NA POSÍLENÍ IMUNITY

OBSAH

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná má jako potravinový doplněk blahodárné účinky na léčbu kondylomat, a to jako podpůrný prostředek na posílení imunity.

Zdroj: Léčba kondylomat

Poradna

V naší poradně s názvem HLÍVA USTRICNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zappeova.

Prosím, mohu konzumovat hlivu ústřičnou,když užívám lék Warfarin? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

POZOR DŮLEŽITÉ UPŘESNĚNÍ
Hlíva ústřičná je skvělá a zdraví prospěšná houba, ale ne když užíváte Warfarin. Hlíva sice neobsahuje žádný vitamín K, ale obsahuje přírodní lovastatin, který může společně s Warfarinem zvýšit riziko krvácení. Proto je lepší při léčbě Warfarinem se jí úplně vyhnout, jako pokrmu i jako doplňku stravy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hlíva ustricna

Hlíva ústřičná – cena

Zde je seznam, kde se dá sehnat hlíva ústřičná nejlevněji.

Zdroj: Účinky hlívy ústřičné

Poradna

V naší poradně s názvem HLÍVA ÚSTŘIČNÁ PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Otík.

Ahoj,
zajímalo by mě, jestli je možné jíst při dně hlívu ústřičnou. Nikde nepíšu kolik má purinů.
Máte někdo zkušenosti? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hlíva ústřičná není při dně dobrá. Obsahuje velké množství purinů. 10 gramů sušené hlívy obsahuje 147 mg purinů. U čerstvé hlívy to bude při 100 gramech obsah 147 mg purinů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puriny

Hlíva ústřičná na kondylomata

Hlíva ústřičná je nenápadná dřevokazná houba, která parazituje na živinách některých dřevin. Hlíva ústřičná má jako potravinový doplněk blahodárné účinky na léčbu kondylomat, a to jako podpůrný prostředek na posílení imunity.

Zdroj: Kondylomata

Diskuze

V diskuzi POSÍLENÍ IMUNITY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

Mně teda osobně hodně na posílení imunity pomohla sibiřská houba čaga od chaganela. Fakkt pecka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Evík.

Mě na imunitu pomáhá wobenzym. Beru ho v malých dávkách 3x2 tbl denně na podzim a v zimě a prakticky nejsem nemocná. A koukám, že i jiní s ním tady mají dobrou zkušenost :-).

Zdroj: diskuze Posílení imunity

Hlíva ústřičná – foto

Zde jsou fotografie zobrazující hlívu ústřičnou.

Zdroj: Účinky hlívy ústřičné

Poradna

V naší poradně s názvem HLÍVA ÚSTŘIČNÁ PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Hlíva ústřičná není při dně dobrá. Obsahuje velké množství purinů. 10 gramů sušené hlívy obsahuje 147 mg purinů. U čerstvé hlívy to bude při 100 gramech obsah 147 mg purinů.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Otík.

Děkuji.

Zdroj: diskuze Puriny

Domácí pěstování hlívy ústřičné

Tento videozáznam ukazuje, jak se pěstuje hlíva ústřičná.

Zdroj: Účinky hlívy ústřičné

Poradna

V naší poradně s názvem IMUNITA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maruš.

Co by ste mi doporučili jako přírodní na posílení střevní mikroflory a tím i imunity? Existuje něco přírodního? Probiotika ale nechci.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jako náhrada probiotik v tabletách mohou dobře pomoci jogurty, kefír, tvaroh a nepečené obilí ve formě vloček, ovoce a jen občas maso. K tomu zdravý pohyb a dobrou náladu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Imunita

Co je hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná je houba, která díky svým vlastnostem nachází všestranné využití. Není jen zdravou pochoutkou, ale také prostředkem alternativních léčebných metod. Je často popisována jako zázračná, a to díky blahodárným látkám, které obsahuje. Přisuzují se jí především protizánětlivé, protivirové a protirakovinné účinky.

Čerstvé hlívy lze v dnešní době nalézt v supermarketech a na farmářských trzích. Hlívy mají nasládlou chuť, přesto se jedná o univerzální houbu, která může být použita jako jemné aromatické činidlo do mnoha pokrmů. Na trhu ji můžeme vidět v různých barvách.

Zdroj: Účinky hlívy ústřičné

Posílení imunity

Posílení imunity patří mezi často diskutovaná témata dneška. Obzvláště v zimních a časně jarních obdobích, kdy je vyšší frekvence výskytu nejrůznějších infekčních onemocnění dýchacích cest. Ke zvýšené nemocnosti přispívá hlavně počasí, teploty kolem nuly a jistě též snížená konzumace čerstvých potravin (zejména ovoce a zeleniny). Ve snaze předcházet infekcím hledají lidé různé způsoby, jak svoji imunitu posílit. Co je to vlastně imunitní system a jak funguje?

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi IMUNITA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Mně pomáhá na posílení imunity curenzym, možná právě proto ,že je to čistě přírodní preparát.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Imunita

Vilcacora a Warfarin

Vilcacora nemá vliv na léčbu Warfarinem.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi IMUNITA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Mně pomáhá na posílení imunity curenzym, možná právě proto ,že je to čistě přírodní preparát.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Imunita

Shrnutí

Hlavní metodou posílení imunity u dětí, dospělých a starších osob je jednoznačně zdravá životospráva s dostatkem živin, vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních mastných kyselin. Nejrůznější doplňky stravy jsou až podpůrným opatřením a je vždy nutné je aplikovat s rozvahou a ideálně po poradě s lékařem. Je třeba mít na paměti, že zdravý člověk posilovat imunitu nepotřebuje a pokud člověk zdravý není, je předně nutné najít příčinu potíží a ne jen bezhlavě podávat nejrůznější produkty.

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA IMUNITU PRO DĚTI DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Ja jako matka se taky hodne ohlizim na stav i sve imunity, aby jsme si to porad nepredavali navzajem s detmi, muzu doporucit napriklad bion3.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Mě osobně se vyplatila používat kozí kolostrum.

Zdroj: diskuze Léky na imunitu pro děti diskuze

Zdravotní účinky hlívy ústřičné

Blahodárné účinky způsobují cenné látky, které hlíva ústřičná obsahuje. Dokážou zabraňovat různým infekcím v jejich rozvoji a mají regenerační schopnosti. Hlíva ústřičná se tak nejvíce zasazuje o posílení imunity a celkové kondice, mimo to však chrání před nejrozšířenějšími civilizačními chorobami, protože příznivě ovlivňuje stav cévního systému a hladinu cholesterolu v krvi. Doporučuje se tedy, aby měl tuto zázračnou houbu ve svém jídelníčku každý (na webu „Hlíva ústřičná recepty“ najdete i různé varianty úprav). Nejvýznamnější složku představují beta-glukany, mimo nich je však hlíva ústřičná zásobárnou vitamínů ze skupiny B, vitamínu K, D a C, nenasycených mastných aminokyselin a také stopových prvků (selen, železo, chróm, jód, měď, sodík, zinek), v neposlední řadě také sterolů, proteinů a vlákniny.

Léčivé účinky hlívy ústřičné jsou už po tisíce let dobře známy asijským lékařům, díky nimž si postupně dobývá i naši západní medicínu. V Asii je hlíva považována za houbu pevného zdraví, energie a dlouhověkosti. Působí proti rakovině, snižuje cholesterol v krvi, silně povzbuzuje imunitní systém.

Hlíva – prevence a lék proti rakovině

Účinky látek obsažených v hlívě mají prokazatelně protirakovinný účinek. Celá řada odborných studií se i nadále zabývá jejich výzkumem, ale už dnes najdeme hlívu jako součást mnoha preparátů předepisovaných lékaři, nejen léčiteli a bylinkáři. Funguje nejen jako prevence, ale i jako lék, může zpomalovat rozvoj rakoviny, redukovat některé nádory a pomáhat při doléčení.

Onou úžasnou látkou, stojící za tak významnými účinky, je beta 1,3 d-glukan, který je vysoce zastoupen i v další asijské léčivé a výborné houbě – Shii Take. Výtažky z těchto dvou hub s obsahem beta 1,3 d-glukanu se v různých formách úspěšně terapeuticky využívají k léčbě rakoviny. O konzumaci samotné hlívy a pokrmy z ní najdete na konci článku.

Hlíva ústřičná efektivně posiluje naši imunitu

Stimulační vliv na naši obranyschopnost je u hlívy dán nejen výše zmíněnou látkou, ale i zastoupením důležitých vitamínů a minerálů. Najdeme v ní řadu vitamínů skupiny B, vitamín C, draslík, fosfor, zinek, jód, selen, chróm a tak dále. Dále obsahuje například bílkoviny, mastné kyseliny a vlákninu, která významně přispívá k detoxikaci střev.

Konzumací hlívy nebo výrobků s jejím extraktem pomáháme našemu tělu ve vybudování silného ochranného štítu, který nás obrňuje jak před vnějšími vetřelci ve formě virů, baktérií, plísní a toxických látek, tak před degenerativními procesy uvnitř našeho těla, ať jde o „banální“ nachlazení, chřipku, či angínu. Dále je účinná při léčbě chronických nemocí a potíží, jako je například astma, alergie, ekzémy, úporná mykotická onemocnění, opakující se záněty, revma, cukrovka, až po velice závažné nemoci kardiovaskulárního systému a zmíněné rakoviny, dokonce se s hlívou počítá jako s nadějí na zpomalení rozvoje AIDS.

Hlíva snižuje krevní cukr a cholesterol v krvi

S touto lahodnou houbou by se měli spřátelit také diabetici. U hlívy byl objeven účinek snižování hladiny krevního cukru a potíží spojených s cukrovkou (vysoký oční tlak). Snižuje také hladinu cholesterolu v krvi, reguluje krevní tlak a působí jako prevence a lék arteriosklerózy. Celkově prospívá zdraví, průchodnosti a elasticitě cév a tepen a chrání naše srdce.

Zdroj: Účinky hlívy ústřičné

Diskuze

V diskuzi HLÍVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Afty mě provázely celý život, prý moje imunita byla hodně slabá a musela jsem si ji podporovat. Nejlepší na to je podle mé zkušenosti Hlíva ústřičná 800mg, na tu nedám dopustit, taky díky rakytníku který obsahuje. Velmi dobře působí na mou imunitu a jsem na tom zdravotně dobře.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hlíva

Vilcacora kapky

Látky obsažené v kapkách Vilcacora mají na náš organismus příznivé účinky, napomáhají jeho správné činnosti, zmírňují následky špatné skladby stravy, nezdravého životního stylu a prostředí.

Použití: Snížená imunita, nádorová onemocnění.

Dávkování: 3x denně 15 kapek před jídlem.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Jak se zbavit kondylomat

Léčba kondylomat se provádí na dermatologiích, a to zmražením (kryalizací) nebo laserem. Při léčbě laserem se jedná o snesení/odpaření pohlavně přenosných virových bradavic. Většinou stačí místní znecitlivění hodinu před zákrokem pomocí anestetického krému (200 Kč) bez nutnosti injekční anestezie. Zákrok je tak většinou nebolestivý. Do tří dnů se vytvoří v místě ošetření stroupky, které se do dvou týdnů od zákroku odloučí. Poté je vhodná kontrola, kdy lze na případné zbytky bradavic aplikovat mast Veregen k doléčení. Při ošetřování větších bradavic nelze vyloučit nutnost dalšího ošetření laserem, přičemž je cena ošetření úměrná velikosti projevů a rozsahu postižení. Další možností je použití cytostatika podofylinu. Podofylin je cytostatikum a při překročení doporučené koncentrace se stává velmi toxickým. Léčba je možná též spálením elektrokauterem nebo se provádí přímo chirurgické odstranění. V některých místech, kde jsou kondylomata malých rozměrů, lze použít rychlé vyškrábnutí ostrou chirurgickou lžičkou. Samoléčba není možná, není možné si zakoupit žádný volně prodejný lék na toto onemocnění. Po odstranění rozsáhlejších kondylomat zůstávají jizvy. Genitální bradavice se po odstranění mohou objevit znovu. Přírodní prostředky lze užívat jako prevenci k posílení imunity, například se doporučuje hlíva ústřičná.

U homeopatických přípravků není dokazována účinnost. Je nutná konzultace s lékařem-homeopatem. Při homeopatické léčbě jsou na virová kondylomata doporučovány následující přípravky: Nitricum acidum 9 CH, Cinnabaris 9 CH, Causticum 9 CH, Sabina 9 CH, Staphysagria 9 CH. Kromě nich se doporučuje ještě Thuya. Každé homeopatikum je vhodné na určitý typ kondylomat. Dávkování u všech je 1–2x denně 5 granulí. Granule se nepolykají, ale nechají se rozpustit čtvrt hodiny před jídlem nebo půl hodiny po jídle pod jazykem. Léčba je zdlouhavá. Cena jednoho balení (100 granulí) u těchto přípravků je kolem 60 Kč.

Zdroj: Kondylomata

Deset rad na posílení imunity

Jako prevence chřipky funguje jednak očkování proti chřipce, ale také silný přirozený imunitní systém. Recept, jak dosáhnout dobrou imunitu je zde v deseti radách:

  1. Snížit příjem cukrů a uhlohydrátů ze stravy a posílit bílkoviny a zdravé tuky.
  2. Dvakrát do roka provést detoxikaci vodovou dietou.
  3. Zařadit pravidelný pohyb, který vás baví, alespoň hodinu denně je nutné se zapotit rovnoměrnou fyzickou námahou.
  4. alespoň jednou týdně zařadit saunu, což znamená přijít tam, a třikrát po sobě se na 15 minut ohřát a důkladně zchladit. Mezi jednotlivými saunovacími cykly je nutný odpočinek 15 až 30 minut vleže a také je nezbytné pití čisté pramenité vody 250 ml po každém zchlazení.
  5. Pravidelně každý večer doplnit (ženy/muži) 30/50 gramů zinku.
  6. Pravidelně doplňovat každé ráno měď v dávce 1 mg.
  7. Každý den doplňovat vitamín C s postupným uvolňováním v dávce 500 mg 4 denně.
  8. Každé ráno doplnit selen v dávce 200 μg.
  9. Během některého z jídel pravidelně každý den doplňujte probiotika v dávce 10 miliard bakterií denně.
  10. Na posílení imunity je také nezbytná tinktura z echinacei. Echinacea se užívá každý den v dávce 300 mg denně.

Zdroj: Osvědčený recept na rýmu a prochlazení

Imunitní systém

Zjednodušeně lze imunitní systém popsat jako soubor buněčných, látkových a hormonálních procesů, které zodpovídají za hlídání organismu před vnější invazí choroboplodných organismů (jsou to zejména viry, bakterie a plísně, ale take paraziti). Dále se imunitní systém stará o dohled nad tělu vlastními buňkami a v případě jakékoliv známky poškození (např. nádorová transformace, infekce virem) buňku nemilosrdně odstraní. Původní představa imunitního systému, jako nezávislé jednotky, je nyní již opuštěna, protože se prokázalo, že mnohé signální látky používané buňkami imunity jsou totožné s látkami sloužící k přenosu informace v nervovém a hormonálním systému. Společně s nervovým a hormonálním systémem je tak imunitní systém klíčovou složkou v regulaci vnitřního prostředí organismu a je zároveň ovlivňován všemi změnami, které v organismu probíhají. Jednoduše řečeno organismus tvoří nerozdělitelný celek a ke všem otázkám je potřeba přistupovat celostně.

Zdroj: Názor lékaře na posílení imunity

Negativní účinky

Přestože při klinických studiích nebyly dosud prokázány žádné nežádoucí vedlejší účinky Vilcacory, nedoporučuje se podávat dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám, osobám po transplantaci nebo před plánovanou transplantací orgánů. Obsahové látky v produktu Vilcacora mohou snižovat krevní tlak. Tento fakt je třeba brát v úvahu při současné kombinaci s antihypertenzivy. Teoreticky mohou obsažené látky interferovat s imunosupresivní terapií, protože mají imunostimulační aktivitu. Mohou být kontraindikovány v případě podávání azathioprinu, basiliximabu, cyklosporinu, daklizumabu, muronabu-CD3, orthoklonu, mykofenolatu, takrolimu, sirolimu, prednisonu a dalších glukokortikoidů.

Zdroj: Vilcacora na posílení imunity

Obrana imunity

Imunita je obzvláště zranitelná při nízkých teplotách, při podchlazení (hypotermii) imunitní obrany jsou ovlivněny všechny metabolické procesy v těle. Účinnou ochranou proti infekcím je stále ještě teplé oblečení. Preferovanými vstupními body pro viry a bakterie jsou výstelky dýchacích cest. Suchá nosní sliznice poskytuje pouze omezenou ochranu proti bakteriím. Sliznice průdušek trpí špatným dýcháním, které je ovlivněno zejména nečistotami ze vzduchu (prach, saze) nebo kouřem z cigaret. Malé řasy v průduškách vystavované znečištěnému ovzduší se poškozují, a tak nezvládají svůj úkol absorbovat znečišťující látky a patogeny. Rovněž stres, nervové napětí, špatný psychický stav a také fyzické vyčerpání zhoršují funkci imunitního systému a nutí tělo přeřadit na nižší „převodový stupeň“. Měli byste včas rozpoznat varovné příznaky a pomocí protiopatření reagovat na přílišnou zátěž organismu.

Zdroj: Vitamíny na posílení imunity


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

MUDr. Martin Beránek

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP