Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HNĚDÁ BARVA

OBSAH

Jde o 28denní detoxikační program slovenské odbornice na výživu Antónie Mačingové. Tělo se díky němu zbaví překyselení, škodlivin, únavy i zbytečných kil a velikost oblečení se vám může o jednu zmenšit. Nejedná se o krátkodobou záležitost, vyžaduje uspořádání si myšlenek, nejedná se totiž jen o detoxikaci a dietu, ale o transformaci stravování.

Zdroj: Hubnutí s Mačingovou

Poradna

V naší poradně s názvem RE: DODATEK K DOTAZU BAZÉN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Dobrý den Kamčo,

Děkuji za rady. Díky též za odkaz na ceny, pomohlo mi to a vybral jsem.

Dnes jsem vážil, kolik tam odhadem bylo prve nasypáno a asi něco okolo 15g manganistanu na 30m3 vody. Dnes už voda není růžová, ale hnědá. To manganistam asi postupem času dělá, barví mi stěny, je to později odstranitelné?

Peroxid jsem koupil a nalil tam 2 litry. Barva vody se vůbec nezměnila, stav je stále stejný. Zítra koupím další 2 litry, ale má to ještě cenu tam lít? Pokud by mi to přestalo barvit stěny, voda je v podstatě desinfikovaná a koupal bych se klidně v ní.
Děkuji.
m

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Tahle reakce vypovídá o tom, že barva bazénové vody není změněna hypermanganem. Její hnědá barva bude spíše organického původu a jistota o 100% nezávadnosti této vody bude vyžadovat laboratorní rozbor. Můžete provést vlastní test pomocí lakmusového papírku, podle kterého by pH nemělo přesáhnout meze nad 7 a pod 6. Také dejte do vody kus nemastné rezivějící oceli a po hodině zkontrolujte, zda se z ní neuvolňují bublinky. Bublinky by znamenaly přemíru peroxidu. Zkuste příště použít tablety určené přímo k čištění bazénové vody. Tyto výrobky mají atest nezávadnosti a určené dávkování. Budete bez starostí a bez obav z ekzémů a poleptání.

Zdroj: diskuze RE: dodatek k dotazu Bazén

Trávicí problémy způsobující oranžovou stolici

Trávicí problémy, které jsou lehké i závažné, mohou vést ke změnám barvy stolice. Normální hnědá barva stolice je způsobena tím, jak žluč působí svými enzymy na stolici. Žluč je kyselá tekutina, která se tvoří v játrech, aby pomohla při trávení. Pokud stolice neabsorbuje dostatek žluči, může být její barva světle šedá nebo v barvě lidské kůže. K tomu může dojít, pokud probíhá krátkodobý průjem nebo při závažnějším jaterním onemocnění. U dětí se někdy zablokují žlučové cesty, což vede k oranžové nebo šedavé stolici.

Zdroj: Oranžová stolice u dospělého

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BEN.

Dobrý den, v neděli dopoledne mi přivezla dcera na týdenní hlídání svého psa bolonaka 8 letého, dostal jako pamlsek tyčinku pro psa. Již večer zvracel a měl průjem. Krmím granulemi i kapsičkami Pedigriee, kterými krmí běžně.včera tj v pondělí jsem mu uvařila kuřecí maso s rýži, ale i tak se průjem nezastavil a trvá dá. Ben je na mne zvyklý, dcera ho ke mně bere často na návštěvu, ale jen na pár hodin. Dnes ještě nežral,v noci mi podělal koberec. jak má dále postupovat, barva stolice je hnědá ,včerá dožluta. Děkuji Roušarová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na tyto průjmy dobře zabírají psí probiotika. Za 300 Kč je možné koupit Aptus Aptobalance Dog pastu 15ml.
Jde o veterinární probiotický přípravek pro psy ve formě chutné pasty, ideální zejména pro menší psy, vhodný při akutním průjmu jakékoli etiologie (obsahuje attapulgit, kaolin, mořskou řasu, pektin, E. Faecium) – zastavuje průjem, osazuje střevo prospěšnou mikroflórou, vyživuje enterocyty, okyseluje střevní obsah. Přípravek seženete v lékárně nebo v internetovém obchodě. Přikládám fotografii, abyste viděla jak to vypadá.

Zdraví Cempírek!

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Průjem u psa

Purpurová barva online

Zde můžete vidět, jak vypadá purpurová barva, která je opravdu impozantní.

Zdroj: Nachová barva

Fuchsiová látka

Fuchsiová barva se někdy zaměňuje s jinými barvami. Fuchsiová barva je velmi jasná, spíše studená růžová barva. Purpurová je vlastně takovým přechodem z fialové do červené. Provedení látek ve fuchsiových odstínech naleznete v metráži od bavlny, organzy, hedvábí až po pleteniny. Záleží jen na vaší volbě. Výborná kombinace fuchsiové barvy je s barvou šedi, tmavě modré, černé a pro odvážné i jasně zelené.

Zde můžete vidět fuchsiové odstíny látek.

Zdroj: Fuchsiová barva

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUTÁ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Ano, to je možné, banány a mandarinky můžou stolici zbarvit do žluta. Žlutá stolice bývá také po bramborách a po arašídech nebo kešu oříškách. Naopak červená řepa stolici úplně ztmaví.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiřina.

Bezinkový květ v těstíčku, smažený, snědla jsem větší množství - jednorázový průjem, barva ostře žlutá, jako kanár.
Nejsem alergická ani nemívám zažívací potíže, ale na tuto příhodu nezapomenu,
ta barva byla opravdu velmi výrazná.

Zdroj: diskuze Žlutá stolice

Srovnání tyrkysová versus petrolejová

Petrolejová barva je tmavší odstín modrozelené barvy. Je podobná tyrkysové nebo barvě teal. Na rozdíl od nich v petrolejové barvě jednoznačně převažuje tón námořnické modré. Samotná modrá barva je ovšem čistý a studený odstín. Petrolejová barva je taková o něco teplejší modrá. Každý vnímáme barvy jinak, pro někoho jsou všechny odstíny prostě modré.

Ukázka petrolejové barvy

Ukázka tyrkysové barvy

Zdroj: Petrolejová barva

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANOVÁ MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drah. přichystalova.

Chtěla bych se zeptat, zda se má hnědá slupka z kaštanů oloupat,a potom použít na mast děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kaštany se použijí nejdříve na výrobu kaštanové tinktury. Kaštanová tinktura se dělá z nasekaných hnědých kaštanů i s hnědou slupkou. Tato kaštanová drť se pak zalije alkoholem a nechá se macerovat. K finální výrobě kaštanové masti se dále postupuje podle níže uvedeného receptu. Kaštany se tedy neloupají.

Zdroj: diskuze Kaštanová mast

Jakýkoliv odstín hnědé

Odstíny hnědé, šedé cihlové či žluté odstíny jsou způsobené potravou, nápoji, které konzumujeme. Barva stolice v těchto odstínech může být způsobena rovněž stresem.

Zdroj: Barva stolice a rakovina střeva

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÁ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den, prosím Vás, co si mám dát na spálenou kůži? tak aby mi to co nejdříve zhnědlo, nejlépe zítra? :-) Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Čau Nikolo, spálená kůže od sluníčka do zítra hnědá - to nepůjde s ničím, ale do týdne ano. Teď si co nejdříve na to nastříkej Panthenol spray - koupíš ho v lekárně. Dělej to vždy, když můžeš! Kup si také tablety betakaroten a užívej je podle návodu a chraň si spálenou kůži před dalším sluněním. Tak nejrychleji zmírníš následky spálené kůže od sluníčka a do týdne se to spraví. Příště si na kůži namaž krém DayLong 16 a budeš bez spálení postupně pěkně hnědá od začátku slunění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Spálená kůže

Původ petrolejové barvy

Původ petrolejové modré není jasný, jedna teorie říká, že je pojmenována po modrozeleném odstínu nezpracovaného petroleje. Petrolej je produkt získaný frakční destilací ropy, s teplotou varu 150 až 275 °C (uhlíkové řetězce od C12 do C15). Petrolej byl poprvé připraven roku 1846 Abrahamem Gesnerem. Jindy je petrolejová modrá barva popisována jako šedší modrá s kapkou zelené. Anglicky se petrolejová barva řekne petrol color. Petrolejová barva je modřejší, blíží se tmavé námořnické modré, ale je v ní trocha zelené a může být i trochu „špinavá“.

Zdroj: Petrolejová barva

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nasta.

po vybraní necelého platíčka hnědá moč?
nechápu, musím k lékaři nelíbise mi to,i když jsem se na netu dočetla, že to může být při ATB.žádné velké bolesti nemám tochu tlak v břiše??

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Jak vypadá nachová barva

Purpurová barva má několik synonym, nejčastěji se označuje jako purpurová. Jedná se o červenofialovou barvu. Červenofialová byla barvou plášťů římských císařů a šatů bohatých (nach či purpur) a získávala se z výměšků mořského plže ostranky. Bylo to velice drahé barvivo, a proto se purpurové pláště staly symbolem urozeného stavu. Ve starověku a středověku se toto barvivo získávalo také z lišejníku Rocella tinctoria, který se sklízel především na pobřeží Kanárských ostrovů.

Nachová barva je symbolem elegance, důležitosti a citlivosti. Ve své nejčistší formě je vyhrazena vladařským a duchovním účelům.

Zdroj: Nachová barva

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TEST NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skomro czeslaw.

mam testovaci prožki ale ne mam navot jako barva je vpožodku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí test na cukrovku

Žlutá stolice

Žlutá barva je způsobena obsahem tuku ve stolici a střevní peristaltikou. Světle žlutá až bílá barva stolice je zapříčiněna nedostatkem žluči při trávení potravy, což může být způsobeno obstrukcí žlučových cest. Žlutý odstín stolice však mohou zavinit i drogy nebo průjem. Dlouhodobější žluté zabarvení stolice byste neměli podceňovat, jelikož obstrukce žlučových cest může být varovným signálem u zákeřné rakoviny.

Zdroj: Barva stolice a rakovina střeva

Diskuze

V diskuzi DÝNĚ HOKAIDO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Divišová Vladimíra.

ahoj mám přerostlé hokaido dýně a jsou ještě pořád žluté, semínka jsem měla z lonské dýně usušené.Zkusila jsem je zasadit vyrostly krásně máme plantáž,ale nevím kdy je sklidit a hlavně jjestli mi nezmutovali s okurkama ,které mám hned vedle.Jsou pořád žluté a hlavně jsou velké poradte děkuji Vladka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Toto jsou žluté dýně, je to jejich konečná barva, mám je také. Oranžové ani dalším zráním nebudou.

Zdroj: diskuze Dýně hokaido

Petrolejová barva na zeď

Pod pojmem petrolejová barva v interiéru narazíte i na odstíny například mnohem modřejší. Tato barva pronikla prostě všude. Pokud nemáte dostatečnou odvahu na to, pustit se do petrolejové přímo na nábytku nebo barvě stěny, můžete začít drobnými doplňky. Třeba takovými polštáři. Pokud se vám to nebude líbit, velice snadno se jich zbavíte. Pokud jste trochu odvážnější, můžete zvolit nábytek všeho druhu. Což takhle křesílko nebo stolek, či dokonce skříň. Tyto prvky obzvláštní váš okoukaný interiér. Nabídka je široká, jen si vybrat.

Petrolejová je poměrně tmavá barva. Její umístění na zdi tedy rozhodně není pro každého. Ale pokud jste odvážní, i na zdi to jde. Jen musíte použít vhodné doplňky, které tento odstín projasní. Zde vidíte interiér s touto barvou.

Zdroj: Petrolejová barva

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Dobrý den, minimálně 3-4 měsíce mám tuto skvrnku v nehtu prsteníčku na noze. Předpokládala jsem, že je to modřinka a odroste, ale ani se nehne a nemizí. Je hnědá. Rády se mi dělají pigmentové skvrny, může to být ono?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše skvrnka na nehtu u třetího prstu není pigmentová skvrna a sama spontánně zmizí, jakmile skončí nadměrné namáhání prstu. Váš třetí prst je utlačován v příliš úzké obuvi. Díky tomu je doslova nalepený na vedlejší druhý prst a kvůli delší hraně nehtu, kterou si něm opečováváte, se tento tlak přenáší do nehtového lůžka, kde jemné tkáně reagují malinkatým krvácením, což zbarvuje tuto oblast dohněda. Udržujte nehet na třetím prstu kratší, alespoň u jeho pravého okraje a při výběru obuvi myslete na dostatečný prostor pro prsty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Ombre

Ombre je speciální metoda barvení vlasů, která pochází z Francie. Tam vznikla v 70. letech 20. století a populární je zejména ve Spojených státech. V posledních měsících se však hit „ombre hair“ přesunul také do Evropy, kde jej zkoušejí ženy každého věku.

Ombre hair se vyznačuje tmavou barvou u kořínků vlasů, která postupně přechází ve světlejší tón až téměř k blond barvě konečků vlasů. Nikdy ne obráceně! Výsledkem musí být přirozeně odstupňovaná barva vlasů, konečky téměř úplně blonďaté. Přechod by neměl být vysoce kontrastní, ale opravdu postupný. Tedy ne tak, že budete mít půlku hlavy tmavě hnědou a půlku blonďatou. Pravé ombre má nádherný, plynulý a nenásilný přechod.

Barevné kombinace ombre hair mohou být různé. Klasickou barevnou kombinací však zůstává tmavá, tedy hnědá nebo černá, a blond barva vlasů. Záleží však na každém z vás, co si vyberete, konečky mohou být například růžové, fialové nebo zrzavé, podle toho, do jak velkého extrému chcete jít. Ombre hair je také velmi praktické. Zmizí starosti dobarvovat si vlasy každý měsíc a budete vypadat pořád krásně.

Ombre hair vám vytvoří každá šikovná kadeřnice, ale není problém si jej zkusit také doma. Na trhu je celkem velký výběr ombre barev, zpravidla ve 3 různých odstínech. Na blond vlasy, na hnědé vlasy a na tmavě hnědé a černé vlasy. Součástí balení je také kartáček, kterým barvu snadno nanesete, barva nikde nestéká a použití je velice snadné. Pokud však máte strach vytvořit si ombre sama doma, neváhejte a vyberte si kvalitní kadeřnictví. Pokud si dá kadeřnice opravdu záležet a přechody jsou plynulé a přirozené, výsledek je opravdu skvělý a vy odejdete zajisté velice spokojená.

Zdroj: Barvení vlasů

Zápis nachové barvy

  • HEX #800080
  • RGB rgb(128, 0, 128)
  • HSV hsv(300°, 100%, 50%)
  • HSL hsl(300°, 100%, 25%)
  • CMYK cmyk(0%, 100%, 0%, 50%)

Zdroj: Nachová barva

Fuchsiová kabelka

Fuchsiová barva je spojena s komunikací srdcem. Vyzvedává činy na spirituální úroveň a přivádí je na vyšší frekvenci, do oné vibrační oblasti nepodmíněné, všeobjímající jednoty. Tak proč nemít třeba fuchsiovou barvu kabelky, která ozvláštní váš outfit. Vždyť v této barvě i světové značky, jako je Guess, Tamaris, Lydc, Gessy, Gola, Moriow a další, mají tyto kabelky v nabídce.

Zde můžete vidět kabelky ve fuchsiové barvě.

Zdroj: Fuchsiová barva

Okrová stolice

Okrová barva stolice, takzvaná jílová, může být způsobena krvácivými stavy v zažívacím traktu. Taktéž může být signálem u rakoviny.

Touto stručnou charakteristikou barevného spektra stolice můžete rozlišit závažné stavy od banální konzumace potravin. Pokud si nebudete jistí, tak tím nejjednodušším způsobem, jak zjistit, zda se jedná o krvácení, či dokonce o rakovinu, je test na rakovinu tlustého střeva.

Zdroj: Barva stolice a rakovina střeva

Zelená stolice

Pro normální peristaltiku střeva je charakteristická zelená barva. Pohyby střevního ústrojí začínají zbarvovat stolici do zeleného odstínu, čímž vzniká takzvaný zelený chvost na vaší stolici. Zelené potraviny a zelená zelenina taktéž zbarvují stolici do tohoto odstínu. Patří sem například listový salát, okurky, papriky a další. Rovněž potravinové doplňky a doplňky stravy se železem mohou při rychlé distribuci stolice způsobit zelený odstín. Rychlá peristaltika střeva navíc neposkytuje dostatek času k rozkladu žluči, čímž zůstává charakteristická zelená barva stolice. Toto jsou tedy hlavní příčiny zeleného zbarvení stolice.

Zdroj: Barva stolice a rakovina střeva


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP