Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HOLENÍ INTIMNÍCH PARTIÍ VIDEO NÁVOD

OBSAH

Historie holení dámského pohlaví

Pokud se přeneseme do historie, zastavme se již v pravěku, ženy prý v této době k odstranění nepříjemného ochlupení používali depilační krémy. Nejčastěji se používal arzen, který vedl k celkovému odstranění ochlupení na intimních místech. Později, konkrétně ve starém Egyptě, vznikly první břitvy. Ve starém Egyptě oholené intimní partie znamenali krásu, jemnost. Nejčastěji se jako depilační krém používal med s olejem. Tento styl odstraňování ochlupení byl posléze přenesen i do jiných zemí, v té době rozvinutých, jako bylo Řecko, Řím. Holení těchto partií se provádělo kvůli čistotě, zároveň se jednalo o známku lepšího postavení ve společnosti.

V období, kdy vládla francouzská móda, měly ženy zakázáno holení intimních partií. Dalo by se říci, že holení intimních partií je hitem nebo fenoménem dnešní doby, tedy dvacátého a jednadvacátého století. V dnešní době si již ženy na intimních partiích vytvářejí různé tvary, aby tak zaujaly svůj mužský protějšek.

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukáš.

Zdravím,rád bych se zeptal,jak se správně oholit žiletkou kolem penisu.
Oholil jsem se nad penisem a docela to svědí a mám to lehce červené,co jsem udělal špatně?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Mě dělá holení intimních partií bohužel ten samý problém. Snažím se holit si to opravdu opatrně, ale stejně mě vždycky trápí podráždění a z toho potom ty chloupky zarůstají. Přemýšlím už docela o epilaci laserem epilace-laserem.cz/ Má tady prosím někdo nějakou pozitivní zkušenost? Až zkončí nouzový stav, chtěla bych se na něco takového objednat.

Zdroj: diskuze Holení

Jak správně oholit dámské pohlaví

Existuje několik různých způsobů holení intimních míst, dají se používat studené vosky, teplé vosky, depilační krémy a mléka, nebo dokonce depilační strojky. Nejčastěji holení probíhá pomocí holicího strojku a pěny na holení.

Studené vosky na holení intimních partií se nedoporučují, protože způsobují velkou bolest a mají malou účinnost. Naopak vhodné jsou teplé vosky, které mají příjemnou vůni. Nevýhodou teplého vosku je strhávání pásků. Výhodou teplého vosku je to, že chloupky se objevují až po delší době než u normálního oholení. Velmi nepříjemný a často nevhodný je depilační strojek způsobující bolestivou depilaci, dochází tak k zarudnutí, které přetrvává ještě den po depilaci. Zásadně se nedoporučuje použití strojku, pokud kůže začne krvácet. Nejčastější a nejideálnější variantou je holení pomocí žiletkového strojku a pěny na holení. Toto holení je velmi rychlé, bezbolestné a účinné. Naopak nevýhoda je v tom, že se jedná o dočasné odstranění chloupků, obvykle jen pár dní.

Holení intimních partií je trendem mužů i žen. Je důležité, aby nedošlo k podráždění pokožky. Před každým holením je důležitá příprava. Než se začnete holit, je dobré vědět, jakou délku chloupky již mají. Pokud jsou delší, je vhodné jejich zastřihnutí pomocí nůžek, díky tomu vám vydrží déle břitvy na vašem holicím strojku. Jakmile jsou chloupky zastřiženy, můžete se pustit do práce pomocí holicího strojku a pěny na holení. Nezapomeňte na tvarování podle svých představ, nebo se oholte úplně na holo. Důležité je, aby došlo ke změkčení chloupků alespoň pomocí vody, protože změkčené chloupky se lépe holí a nedochází k tak častému podráždění těchto choulostivých partií. Holení by mělo probíhat vždy ve směru růstu chloupků, podráždění tak bude menší a zamezí se tvorbě červených pupínků. Holicí strojek je nutné oplachovat po několika tazích, aby byl čistý a lépe bral neoholenou oblast.

Holení stehen je podobné jako u intimních partií. Směr holení je zde jiný, vždy se holíte směrem k mateřskému lůnu. Ale pozor, jak u intimních partií, tak i zde může dojít k zarůstání chloupků, které je velmi nepříjemné. Velkou nepříjemností jsou zejména v intimních partiích vytvořené pupínky, připomínající akné, způsobené podrážděním při holení.

Zdroj: Holení dámského přirození

Diskuze

V diskuzi HOLENÍ PÁNSKÉHO PŘIROZENÍ VIDEO NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Petrů.

Jak dokonale oholit pánské přirození i s varlaty.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

ctěl bych vědeět jak se správně oholit

Zdroj: diskuze Holení pánského přirození video návod

Dnešní holení dámského pohlaví

V dnešní době je úplně normální, že ženy mají intimní partie oholené. Vlastně jim to napomáhá k dobrému navázání sexuálního kontaktu s partnerem. Díky oholení nedochází jen ke zlepšení intimního života, ale je i určitou prevencí před řadou nepříjemných onemocnění, protože ochlupení udržuje bakterie a také zadržuje větší vlhkost. Holení intimních partií je celkem nákladné, protože chloupky dorůstají rychle a může dojít i k jejich zarůstání.

Když se podíváte na různé blogy zjistíte, že některé ženy mají raději chlupaté přirození, protože si myslí, že to muže vzrušuje. Když se nad tím zamyslíte, může tomu opravdu tak být. Ale jak se říká, nic se nesmí přehánět. Není ideální, aby slečna měla extrémně zarostlé intimní partie, je vhodné, když se o ně stará a opečovává je nějakým typem zastřihnutí.

Zdroj: Holení dámského přirození

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍBRNÝ MŮSTEK Z ALOBALU NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

PROSÍM o zobrazení stříbrného mustku, popis není moc srozumitelný.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je video návod, podle kterého lze vytvořit můstek z alobalu pro bělení zubů. youtu.be/7J_zQqNGC-w

Zdroj: diskuze Stříbrný můstek z alobalu návod

Jak oholit pánské přirození video

Tady je několik různých video návodů na holení pánského přirození.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Video, jak udělat drdol na hlavě

Zde můžete vidět návod, jak si učesat na hlavě krásný drdol.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ KŮŽE NA VARLATECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Llalalaalaal.

Dobrý den mám to cca asi půl roku a také se mi po tom uleví ´´´´ ale neskrabu si to až do krve. Prosím napište mi do e-mailu jak jste se toho zbavil a pripadne jak postupovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Svědění šourku je časté v období veder, kdy se třísla potí a vlivem vlhkosti se zde přemnoží mikroorganizmy, které způsobí svědění. Holení intimních partií v okolí třísel toto riziko extrémně zvyšují. Co s tím? Dodržovat hygienu a každý den si tyto partie umýt mýdlem a denně měnit spodní prádlo. Když začne svědění kůže na varlatech, tak je to signál k tomu, že je potřeba tyto partie umýt. K eliminaci přemnožených mikroorganismů pomůže obyčejná desinfekce na ruce (Dettol nebo Sanytol), která se aplikuje na svědivá místa. Důležité je zdržet se rozškrábání, které sice na chvilku uleví, ale otevře cestu novým infekcím, které celou situaci mohou ještě více zkomplikovat.
Když nebude tento postup účinný a svědění bude přetrvávat dále, tak bude třeba zjistit přesnou příčinu vyšetřením v ordinaci kožního lékaře, který obvykle svědění do týdne vyléčí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění kůže na varlatech

Holení dámského přirození

Zdroj: Holení dámského přirození

Poradna

V naší poradně s názvem PODVAZAT BRADAVICI NITÍ V PODPAŽDÍ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Je nebezpečné podvazovat bradavici nití v podpaždí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není to nebezpečné.
Zde je video návod, jak to provést rychle s podvázáním pomocí dentální nitě: youtu.be/Llpet-INOMQ
Zde je návod na odstřižení visací bradavice: youtu.be/O6GK40odxTc
A zde je návod na odstranění visacích bradavic pomocí zubní pasty za jeden den: youtu.be/yIaf7JVYVvM

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Odstranění bradavic na krku

Video návod na masáž prostaty

Zde se můžete podívat na videonahrávku masáže prostaty.

Zdroj: Masáž prostaty

Diskuze

V diskuzi VIDEO A NÁVOD NA LÉTO BEZ AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Mám to vyzkoušené.Opravdu to pomáhá.Postupně se začnou všechny boláky hojit a nové už se nedělají.Je to vidět už po pár dnech a za týden,dva máte po problému.Budete mít krásnou čistou pleť.
Nám moc pomohla léčivá kosmetika Larens.Můžu doporučit a ráda poradím.Podívejte se na :

biokolagenlarens.nap…
video: www.youtube.com/watc…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze VIDEO A NÁVOD NA LÉTO BEZ AKNÉ

Příčiny

Kyselé prostředí, které je ve vagině, nevyžaduje výraznou péči. Je důležité toto pH nenarušovat, k čemuž napomáhá používání prostředků určených právě k očistě intimních partií. Dále se doporučuje dodržování hygienických zásad při pohlavním styku. Nejčastější problémy vycházejí z narušení kyselého prostředí infekcí, například hnisavou bakteriální smíšenou infekcí. Tento stav vyžaduje vždy odpovídající léčbu, která ženu nejen zbaví nepříjemných projevů, jako je pálení nebo svědění, ale zabrání i postupu infekce do vnitřních rodidel.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Diskuze

V diskuzi PODĚKOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anonym2000.

Chtel bych vam moc podekovat. Je mi 14 let a tento navod mi moc pomohl k prvnimu holeni. :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jakub.

14 let? :D takový starosti bys ve svém věku ještě řešit nemusel ;)

Zdroj: diskuze Poděkování

Druhy holení

  • Depilační vosk: Dlouhodobě účinná metoda, při které dojde k vytržení chloupků i s kořínky. Dá se použít jak studený vosk, tak teplý. Na kůži se nanese vrstva vosku, na ten se přiloží proužek tkaniny a proti směru růstu chlupů se rychle trhne. Jak si ale jistě domyslíte, tato metoda je pro intimní partie dosti bolestivá a způsobuje velké podráždění pokožky. Proto se také v tomto případě nedoporučuje.
  • Depilační strojek: U této metody také dojde k vytržení chlupů i s kořínky. Holení depilačním strojkem je ale pro citlivou pokožku v intimních místech natolik drastické, že může dojít ke krvácení.
  • Depilační krém: Jemná a funkční, nicméně zdlouhavá metoda. V současné době existují i depilační krémy určené výhradně pro muže. Důležité je nanést krém v dostatečném množství. Nevýhodou může být krátká doba účinku. U mužů je běžné, že se chloupky znovu objeví už druhý den.
  • Elektrický holicí strojek: Oblíbená volba, jedna z nejlepších. Nedochází k velkému podráždění pokožky, holení je bezbolestné a jednoduché. Je ale třeba být opatrný při holení v oblasti varlat.
  • Holicí strojek, či žiletka. Pravděpodobně nejčastější řešení. Preference mezi klasickým strojkem a elektrickým vychází přímo ze zvyků daného muže. Doporučuje se využít pěny či gelu na holení, ty dokážou jinak tvrdé chloupky trochu změkčit.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Poradna

V naší poradně s názvem NÁVOD JAK OSTŘÍHAT VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Video s návody, jak si ostříhat vlasy doma, jsou zde: www.youtube.com/resu…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Návod jak ostříhat vlasy

Holení pohlaví je osobní volba

Mohou vznikat zdravotní následky spojené s jakýmkoliv typem depilace. Jedná se o holení, voskování, ořezávání, vytrhávání pomocí pinzety, řezání nebo laserové ošetření. Stydká oblast je velmi citlivá na tyto techniky odstranění ochlupení.

Zdroj: Holení pohlaví

Poradna

V naší poradně s názvem SKALNIČKY BUKSUS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nový lubomir.

Prosím o radu jak se dá rozmnožit buksus. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Buksus se množí jednoduše řízkováním. Zde je video návod: youtu.be/JaW3gt1Js-c
Důležitý je substrát, který má být v poměru 50% písku a 50% vyzrálého kompostu. Množení je vhodné provádět na konci jara a v létě.

Zdroj: diskuze Skalničky buksus

Rady k holení pohlaví

Ženský krém na holení je vhodný pro muže i ženy, protože všechny výrobky jsou mírné a jemné. Pánské holicí krémy způsobují podráždění kůže. Také se nedoporučuje holení hned po ránu. Během spánku se hromadí vaše tělní tekutiny. Doporučuje se počkat 20 až 30 minut, až se tekutiny navrátí zpět pod kůži. Dětský olej je ideální, ale některým lidem může způsobit podráždění. V nejlepším případě se doporučují hydratační krémy nebo tělové mléko. Mezi nejlepší hydratační krémy patří Eucerin.

Zdroj: Holení pohlaví

Možné následky po holení pohlaví

  • Svědění,
  • Pálení,
  • Škrábance,
  • Řezy,
  • Boule,
  • Červené pupínky,
  • Genitální infekce,
  • Zarůstání chloupků.

Co je to folikulitida?

Folikulitida, to je ta vyrážka po holení. Folikulitida je infekce ve vlasovém folikulu, která je obvykle způsobena bakterií Staphylococcus nebo plísněmi. Obvyklou příčinou folikulitidy je čerstvé oholení, kde následně vyrůstají nové chloupky, které se mohou kroutit. Díky tomu je pokožka drážděna.

Zdroj: Holení pohlaví

Jak předejít červeným pupínkům po oholení?

Pupínky se objevují na intimních partiích, a to zejména v oblasti třísel, kde je pokožka nejcitlivější. Mohou být způsobeny nesprávným použitím přípravku před nebo po oholení, přecitlivělou pokožkou, tupými břity nebo alergií na některé kosmetické přípravky používané při holení.

Pokud pokožce není dopřána hydratace, dochází k jejímu přesušení a druhý den se objeví nepříjemné svědění. Velmi účinné mohou být i dětské zásypy.

Prevence proti podráždění je velmi důležitá. Závisí na několika krocích, které je potřeba dodržovat, aby nedocházelo k nežádoucím projevům. První z nich je peeling, který je vhodný pro odstranění odumřelé kůže a vyloupnutí nevzhledných pupínků. Dalším způsobem je vysušení intimní oblasti (oholené) měkkým ručníkem. Stačí pouze ručník přiložit, ne si energicky sušit oholenou oblast, právě to může způsobit podráždění pokožky. Velmi vhodná je hydratace pomocí aloe vera nebo dětského oleje. Lze také použít kosmetické doplňky, jako jsou přípravky na uklidnění pokožky. Nedoporučuje se užívání parfémovaných tělových mlék nebo deodorantů. Ideální je nosit volnější oblečení, ve kterém nedochází k zapaření kůže. Po oholení se taktéž může objevit nepříjemné svědění. Účinné minimalizování tohoto problému je jednoduché, stačí pouze při holení dělat dlouhé tahy břitvou.

Zdroj: Holení dámského přirození

Jak na hladké pohlaví

Pokud chcete mít své pohlaví hladké a holé, budete ho muset holit pravidelně, dokonce denně. Měli byste zvážit, zda to stojí za to, co se líbí dnes, nemusí být za 5 týdnů. Kromě toho je holení pohlaví časově náročné. Může být i celkem nákladné, protože budete muset investovat do speciálních holicích strojků či nových břitev. Dokonce budete muset používat různé produkty, třeba ženy používají po holení smetanu, dětský olej anebo krém z Aloe Vera.

Zdroj: Holení pohlaví

Vyšetření varlat video

Tady je video, na kterém je vidět jak správně provést samovyšetření varlat.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Anatomie

Stydkou oblast tvoří:

  • Podbřišek,
  • Mons pubis – stydký pahorek, což je měkká hromádka masa, která je výše nad genitáliemi. Jedná se o podkladní vrstvu tuku pod kůží, která chrání stydkou kost. Je mnohem výraznější u žen než u mužů.
  • Genitálie
  • Hráz neboli perineum je proužek kůže mezi genitáliemi a konečníkem
  • Řiť
  • Hýždě
  • Plavková plocha je oblast kůže podél spodní částí břicha a mezi nohama.

Holení stydké oblasti se může lišit podle množství kůže. Holení jakéhokoli druhu může mít různé zdravotní následky.

Zdroj: Holení pohlaví


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP