Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLESTI VELKÉHO TROCHANTERU

OBSAH

Domácí léčba bolesti zubů

Pro bolest zubů

  • Mohou se používat léky na bolest, jako je Paracetamol nebo Ibuprofen. Tyto léky užívejte dle příbalového letáku.
  • Vyhněte se studeným nebo teplým potravinám, jelikož mohou zhoršit vaši bolest.
  • Doporučuje se kousání vatových tamponů namočených v hřebíčkovém oleji.

Pro bolest čelisti

  • U dospělých je vhodné užití aspirinu.
  • U dětí a mládeže může být použit Acetaminophen (ne aspirin!).
  • Pokud se bolest objevuje již při otevření úst, zívání nebo jedení velkého sousta, kontaktujte svého zubního lékaře.

Zdroj: Bolest zubů

Diskuze

V diskuzi JÍDELNÍČEK PŘI OČISTĚ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

bolí mě stále loket a u kyčle trochanter
chtěla bych se očistit ,abymě to nebolelo,když
mi řekla lékařka, že mám zánětto je v tom trochanteru,
Nechci tablety a tvrdé diety.Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Thea.

Nemusíš žádnou tvrdou dietu. Stačí několikahodinový postup, vyplatí se najít si na něj jednou-dvakrát do roka čas. Buď kávový klystýr nebo očistu jater olivovým olejem a citronovou šťávou (www.detoxikuj.netstr…). Je i lepší zábava, ale stojí to za to. Určitě lepší, než pilulky nebo procedury ve špitále.

Zdroj: diskuze Jídelníček při očistě organismu

Léčba bolesti nohou u karcinomu prostaty

Léčba bolesti nohou, bude záviset na její příčině. Pokud je bolest nohou signálem začínající rakoviny prostaty, tak léčením rakoviny by měly bolesti nohou ustat. Na druhou stranu, pokud je bolest nohou způsobena metastázami rakoviny prostaty, tak může být pouze tlumena léky proti bolesti, nejčastěji opiáty.
 

Zdroj: Bolest nohou a rakovina prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI V POCHVE ANTIKONCEPCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva 27 let.

Dobry den,

jiz dva roky citim bolest v pochve pro pohlavnim styku. Byla jsem nekolikrat u sveho gynekologa a ten mi rekl ze jsem po fyzicke strance v poradku naposledy mi delal i serii steru a vse bylo negativni. V minulem roce jsem zacala chodit k fyzioterapeutce nicmene bez velkeho efektu. Pani doktorka mi proto nasadila na zkousku antikoncepci { rikala ze by se mozna mohlo jednat o endimetriozu], uprimne receno zacinam si spis myslet ze je problem v me hlave tim ze me styk tak dlouho bolel i pri zlepsini po rehabilitaci jsem do toho vzdy sla s tim ze nic prijemneho to nebude.
Nicmene k memu dotazu: po tom co jsem zacala uzivat antikoncepci (prave jsem zacala 3 mesic) jsem zacala mit svirave bolesti v pochve az krece smerem nahoru . Je to normalni nebo by to mohlo byt neco zavazneho?
Moc dekuji za odpoved
Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto bývá častý problém žen, u kterých nefunguje správně zvlhčování pochvy při pohlavním styku. Toto zvlhčování ovládá výlučně mozek na základě vzrušení a chuti k sexu s dotyčným partnerem, takže skutečně jde o problém v hlavě. Ve Vašem případě doporučuji použít před pohlavním stykem do pochvy lubrikační gel, který by měl tuto nepřijemnost odstranit. Přirozené zvlhčování pochvy se obvykle u žen s tímto problémem napraví výměnou partnera. Za zkoušku by tedy stálo zkusit sex s mužem - idolem svých snů, třeba jen jednou, abyste mohla pozorovat, jestli to u vás zafunguje.
K té antikoncepci, pokud Vás bolí pochva po užívání antikoncepce, tak požádejte svého gynekologa o její změnu za jiný druh. V nabídce máme mnoho různých antikoncepčních pilulek s různými odlišnými vedlejšími účinky.
Hlavně nezůstávejte na místě, zkoušejte a experimentujte a především jděte do sexu pro své pobavení nikoliv kvůli utrpení. Nechte se unést vlastním nadržením - sexuální touhou, ať už vzplane ke komukoliv.
Pokud by problémy s bolestí v pochvě při sexu neodešly ani po několika jinak vzrušujících expiremntech, tak zkuste upřednostnit jiný typ sexuálního ukojení, například pomocí orálního sexu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti v pochve antikoncepce

Příčiny bolesti zad

Příčin, proč máme bolavá záda, může být celá řada.

  • Mnoho příčin bolestí plyne například z typu zaměstnání. Jak moc při zaměstnání sedíme a jak namáhavé činnosti musíme vykonávat.
  • Dalším důvodem bolestí je situace, kdy někteří lidé kompenzují svou statickou (pasivní) část v nárazových sportech. Z čehož právě vzniká další zdroj bolesti, jelikož každý chce dohnat to, co přes den zameškal. Bohužel se většinou jedná o sporty tvrdé, u kterých se musí dbát na předchozí přípravu, která je v těchto případech často zanedbána.
  • Další příčiny bolesti jsou případy, které souvisí s úrazy mimo sport, například autonehody, nehody při chůzi na nerovných terénech. 

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Diskuze

V diskuzi VYPADAVANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Chtěla bych se zeptat. Vypadávají mi vlasy vůbec je jinak nenamáhám nežehlím je ani nestahuju do gumyčky a ani nedržím žádne diety ani nebarvím ale před rokem a půl jsem měl velký stres ale mslím si že od toho je to už dlouhá doba může to být stále od too ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Ahoj. Měla jsem s vypadáváním také velké problémy. Spustilo se mi v době velkého stresu kolem státnic, jenže po nich se nezastavilo, naopak mi vlasy padaly čím dál více....

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu

Bolesti zad

Problémy se zády souvisejí s tím, že páteř je nosná část pohybového aparátu. Právě tím, že část pohybového aparátu je pevná a část je volně pohyblivá, tak dochází k celé řadě pohybů, které jsou nekontrolované a ještě navíc spojené v několika rovinách s rotací. Může zde dojít k různým drobným poškozením a na to následně reaguje zbytek pohybového aparátu, což se projevuje právě bolestí.


Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Poradna

V naší poradně s názvem BULKA NA VARLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza.

Dobrý den!Z ničeho nic se mi udělala bulka velikosti velkého podkožního uhru,s bílou hlavičkou.Vymacknout nejde,pri zmáčknutí bolí,jinak neboli,ani jinak neobtezuje.Prosim poraďte mi co s tím.Vstreba se,nebo mám navštívit lékaře?Děkuji Honza!Přikládám foto....
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

To je folikulitidní absces. Většinou se dělá v období horka, kdy se pokožka na šourku převlhčí a do cibulky, odkud vyrůstá chlup se dostanou bakterie, které se přemnožily na povrchu. Obvykle se to samo vyléčí do jednoho měsíce. Můžete místo potírat dvakrát denně 70% ethanolem (lékařský líh). Případný výpotek nemačkejte, ale nechte přirozeně bez mačkání vyhojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bulka na varleti

Prevence bolestí kloubů

Mezi prevenci patří dostatečná míra zdravého pohybu, starat se o klouby, hlídat si nadváhu, pravidelně rekreačně sportovat a snažit se o to, aby byl pohybový aparát svěží a v rovnováze. Všechny části pohybového aparátu by měly být zatěžovány co nejvíce symetricky.

Zdroj: Bolesti pohybového aparátu

Diskuze

V diskuzi LEDVINA PROPOUSTI KREV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den,mám dotaz ohledně mé ledviny která propouští krev,mmikrohematurie,byla jsem na cystoskopii,v pořádku,CT nativně taky v pořádku.Paní doktorka mi řekla no tak propouští krev.Ještě jsem chtěla napsat že v roce 2015 u mě proběhla levostranná nefrektomie z duvodu velkého nálezu,prý nádor,ale po histologii bylo zjištěno po 6 týdnech čekání na výsledky že je to prý pseudocysta a zhoubné to nebylo,ale vyndat se to muselo,protože muj otec zemřel v 51 letech na zhoubný nádor levé ledviny.Jsem 4 roky po nefrektomii,která mi byla provedena v 51 letech.Jsem hodně unavená,pracuji jako kuchařka 12hodinové směny a nevím jedtli ta velká unava není od ledvin.bolesti mám hodně v kříži i do podbřišku,ale žádné ibalginy na bolest neberu.vydržím to .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ledvina propousti krev

Léčba bolesti zubů

Způsob ošetření bolesti zubů závisí na vašem zubním lékaři. Rutinní a rychlá kontrola by měla ulevit od bolesti zubů. Když se dostavíte na pohotovostní oddělení, sloužící lékař vám samozřejmě předepíše léky, ale pokud budou problémy přetrvávat a objeví se nějaké komplikace, kontaktujte svého zubního lékaře. Rizikovým faktorem je v každém případě kouření, pokud máte problém s odvykáním, poraďte se svým lékařem, jaký postup by vám doporučil.

Zdroj: Bolest zubů

Poradna

V naší poradně s názvem LIPOM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek.

Dobrý den,píše se tu,že odstranění lipomu je ambulantní zákrok,jaký důvod tedy má chirurg,který mě objednal na odstranění lipomu ze zadní části stehna do nemocnice s pobytem na 3dny.Mám tam 2 větší-(cca8x5,5x4cm) a 2 menší lipomy-(2x2cm)Prý mi dají celkovou narkozu,je to nutné?Mohli by mě to vyndat někde ambulantně?Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U takto velkého počtu excizí je hospitalizace normální. Obvykle se nepoužívá celková narkóza, ale jen umrtvení dolní části těla pomocí lumbální punkce. Ambulantně by to šlo udělat postupně po jednom, ale to by bylo tak na měsíc. Tahle rychlejší varianta je pro vás lepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lipom

Může se tak projevovat rakovina

Příznaky rakoviny tlustého střeva: našedlý hlen ve stolici, nepatrná příměs krve ve stolici, poruchy vyprazdňování, kolikovité bolesti, bolesti v okolí páteře, plynatost, zácpa, průjmy nebo stužkovitá stolice, nechutenství, hubnutí, bledost pokožky, mírně zvýšené teploty, stálá únava. Právě bolest v okolí páteře může být prvním příznakem onemocnění.

Zdroj: Bolesti zad a rakovina tlustého střeva

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PODLE NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Dobrý den ještě bych se ráda zeptala co znamená když nemám Lunulu pulmesice na všech nehtech dekuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše nehty jsou krásné a zcel zdravé. Bílé tečky nebo skvrnky na nehtech vznikají při nějaké nerovnováze v organismu, například z velkého stresu, z výkyvů ve výživě nebo hormonálních výkyvů. Nejsou nebezpečné a samovolně odrostrou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červené proužky u konce nehtů

Menstruační křeče

Menstruační křeče jsou ostré bolesti v podbřišku a v zádech, vystřelující někdy do nohou, mohou být provázené i nevolností, průjmem a únavou. Ve spojitosti s menstruačními křečemi se může vyskytovat velmi silné menstruační krvácení, vynechávání nebo nepravidelnost menstruace.

Zdroj: Babské rady na menstruační bolesti

Poradna

V naší poradně s názvem VLIV ALKOHOLU NA TĚLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, co může znamenat opakovaná silná bolest nohy, spíš lýtko a kotník, velmi často po požití velkého množství alkoholu? Mohou to být ledviny? Jedná se o 45 letého muže, který má s alkoholem problém....
S pozdravem a díky Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kdyby to bylo od ledvin, tak bude bolest lýtka doprovázena ještě otoky DK. Pokud otoky nejsou, tak to může být cévní onemocnění, například varixy. Doporučuji omezit pití alkoholu a na bolest nohou zkusit lék Mobivenal micro nebo Diohes a masáže koňskou mastí. Určitě by bylo vhodné provést celkové vyšetření na magnetické rezonanci popřípadě CT, aby se rychle našla příčina bolesti a mohla se včas léčit. Takže neodkládat návštěvu lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vliv alkoholu na tělo


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP