Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ROZDÍL MEZI VEDLEJŠÍ VĚTOU PODMĚTNOU A PŘÍSUDKOVOU

OBSAH

Dotaz: Dobrý den, prosím jaký je rozdíl mezi aloe šťávou (např. Active aloe) a aloe gelem (pro vnitřní užívání, jak uvedeno na preparátech jiných firem, třeba FLP)? Je možné ActiveAloe užívat dlouhodobě bez přerušení? Pochází zde použité rostliny aloe z ekologického zemědělství? Děkuji za informaci

Zdroj: Rozdíl přípravků vyrobených z aloe vera

Diskuze

V diskuzi KASELINA HYALURONOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Evelinaka.

Dobrý den-nedozvěděla jsem se jaký je rozdíl mezi kyselinou hyaluronovou ve formě ampulí z lékárny na aplikaci na pokožku a kyselinou hyaluronovou k aplikaci do kůže resp. pod kůži.....je v tom nějaký jiný rozdíl než v hutnosti gelu atd?-děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kaselina hyaluronová

Rozdíl mezi léky Endiaron a Imodium

Rozdíl mezi Endiaronem a Imodiem je v tom, že Endiaron patří mezi střevní antiseptika a používá se při infekčních průjmech, kdežto Imodium patří mezi opioidní obstipancia, což jsou látky snižující motilitu střev, způsobují tedy prodloužení doby styku obsahu střeva se sliznicí a ve vyšších dávkách mohou dokonce vyvolat zácpu. Imodium zahušťuje stolici, snižuje její častost a zastavuje průjem, ale neřeší jeho příčinu.

Zdroj: Endiaron nebo Imodium

Diskuze

V diskuzi UŠNÍ NASLOUCHADLA WIDEX DREAM MODEL D-MCB - ZÁVĚSNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Zbránková.

Dobrý den,
prosím mohu poprosit o udání ceny výše uvedeného naslouchadla. ?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radek.

dobrý den, u naslouchadel Widex EVOKE je rozdíl v cenách dle počtu kanálů. Jaký je konkrétně rozdíl ve kvalitě typu EVOKE 220 má 10 kanálů a EVOKE 330 má 12 kanálů. Hodnoty pro audiogram do 2000 Hz jsou stejné. Co kanály umožnují


Wagner

Zdroj: diskuze Ušní naslouchadla widex dream model D-mCB - závěsný

Jaký je rozdíl mezi ondatrou a nutrií

Někdo rozlišuje ondatru od nutrie podle ocasu, ale pro mnohé z nás to nebude to nejlepší vodítko, protože ocas těchto dvou druhů se zas tak moc neliší. Ondatra jej má v průřezu spíše oválný, po stranách mírně zploštělý a nutrie spíše kulatý. Nejmarkantnější rozdíl mezi těmito hlodavci je asi v jejich celkové velikosti. Ondatra dorůstá maximálně do 1,5 kg, takže vypadá trochu jako větší potkan, kdežto nutrie je pořádný hlodavec, který může vážit 6–12 kg.

Nutrie má vpředu dva hlodáky oranžové barvy, ocas kulatý a kratší, než je tělo samotné. Oproti tomu ondatra tyto zuby nemá barevné, ocas je lehce zploštělý a jeho délka bývá delší než tělo samotné.

Zdroj: Ondatra vs. nutrie

Diskuze

V diskuzi IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kurt.

Dobrý den,vážení.
Chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi veterinárním a lidským Ivermektinem. Hledal jsem rozdíl mezi těmito preparáty v sortimentu u nejmenovaného čínského výrobce a rozdíl jsem našel pouze v mg účinné látky a tvaru pilulek. Tbl. - pes 6mg,drůbež 2mg,kůň 10mg a člověk 6mg. Tedy v případě,že účinná látka se nazývá Ivermectine a není pro každý druh zvířete nečím specifická a nebo není do tabletek přidán ještě nějaký jiný prvek. Děkuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lorena.

Klidně si kup Ivermectin pro koně. Ze zkušenosti vím, že ty léky pro zvířata jsou čistější než ty pro lidi. Musíš si to ale dobře rozpoćítat. Kůň váží ca.600 kilo a já jen 60, tudíž jsem vzala jen jednou desetinu dávky. Docela ta pasta i chutnala. Měla příchuť jablek.

Zdroj: diskuze Ivermectin pro lidi

Použití pastináku v kuchyni

Pastinák má chuť podobnou sladší petrželi. Konkrétně má mléčně jemnou chuť s cukernatými a kořenovitými podtóny. Pastinák lze konzumovat syrový či tepelně upravený (stejně jako jinou kořenovou zeleninu). Jí se vařený, zapečený, osmažený či dušený, přidává se do polévek, omáček a představuje i ideální přílohu k masu. Hodí se také do šťouchaných brambor, ke kuřeti a na přípravu pyré. Plody mohou být použity dokonce jako koření do polévek či omáček.

Zdroj: Rozdíl mezi pastinákem a petrželí

Diskuze

V diskuzi JAKÝ JE ROZDÍL MEZI LEXAURINEM PO 28 TABLETÁCH A LEXAURINEM PO 30 TABLETÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Konečný.

Dobrý den, jaký je prosím rozdíl mezi lexaurinem 1,5 x 28 tabl. a lexaurinem 1,5x30 tablet?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Homer Simpson.

2 tablety, vole?

Zdroj: diskuze Jaký je rozdíl mezi lexaurinem po 28 tabletách a lexaurinem po 30 tabletách

Srna versus laň

Rozdíl mezi nimi je ve velikosti, ve způsobu života i v potravě. Jelení zvěř žila původně v bezlesých oblastech, srnčí naopak v hustých lesích. Jelen váží až 200 kg, laň o něco méně, zatímco srnec a srna něco přes 20 kg. Jelení zvěř u nás byla ve volné přírodě vyhubena někdy na počátku 19. století a pak opět vysazena. V její potravě převládá tráva, zatímco srnčí zvěř potřebuje listy keřů a stromů.

Titul vysoká zvěř ale patří pouze zvěři jelení.

Fotografie s rozdíly:

Zdroj: Srnka

Diskuze

V diskuzi ANTONIE MAČINGOVÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana Svobodová.

Prosím o sdělení, zda mohou být vlašské ořechy nahrazeny lískovými.
V čem je rozdíl?
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Antonie mačingová


Autoři obsahu

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP