Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

HPV VIRY

OBSAH

Jak zničit viry na potravinách

Nejbezpečnější ovoce a zeleniny jsou ty, které se musí před konzumací oloupat. Ale i tak je potřeba, z důvodu bezpečnosti, před oloupáním omýt jejich povrch v mýdlové vodě, aby se ze slupky nedostaly viry na povrch dužiny.

Další způsob, který zničí viry na povrchu potravin, je nechat tyto potraviny po nákupu izolovaně odležet po dobu tří dnů. Vědecká studie [2] naznačuje, že virus Sars-CoV-2 může žít až jeden den na kartonu a až tři dny na plastu a nerezové oceli.

Nejjednodušší způsob jak rychle desinfikovat ovoce a zeleninu, je použít lázeň v ethanolu 70% po dobu 30 sekund a poté nechat ho nechat přirozeně odpařit. Tento alkoholový desinfekční roztok je možné použít k oplachu i opakovaně, viry v něm nepřežijí. Pokud to charakter potraviny nedovoluje, tak v domácích podmínkách zbývá již jen tepelná úprava, kdy kompletní prohřátí potraviny na teplotu 70 °C spolehlivě zničí všechny viry.

Zdroj: Co ničí viry

Diskuze

V diskuzi CHLAMYDIE, MYKOPLASMATICKÉ VIRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Čiháková.

Mohu synovi 17 let-- při opakujícím se nakažení Chlamydiemi a myko-plasmatickými viry k léčbě antibiotik nasadit Wobenzim ? Kolik tablet a jak časový odstup k braní antibiotik.
děkuji Čiháková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata Allohová.

Wobenzim je velice dobrý na podporu iminity a můžete brát i k jiným lékům tady i antibiotikum.Je velice přínosný k uvedené nákaze. Někdy jde jen o vysokou cenu kdy si ho lidé nedopřejí. Renata Allohová

Zdroj: diskuze Chlamydie, Mykoplasmatické viry

Kopřivka

Kopřivka se projevuje otoky na kůži, které mohou pálit nebo způsobovat bodavou bolest. Dochází k tomu tehdy, když kožní tkáň reaguje na určité chemické látky obsažené v krvi a následně „vypouští“ do krevního oběhu histamin. Spouštěčem mohou být některé potraviny, léky, environmentální faktory a alergeny (pyly a latex). Rovněž některé bakteriální infekce a viry mohou vyvolat kopřivku (například viry hepatitidy typu B).

Zdroj: Byliny na kopřivku

Poradna

V naší poradně s názvem HPV U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,zda existuje očkování proti viru HPV i pro muže a zda se nějak u mužů dá diagnostikovat,třeba podobným stěrem jako u žen.Je mi 32 let a můj gynekolog mi již v červnu 2016 řekl o zmnožených buňkách na děložním čípku,nyní na listopadové prohlídce udělal odběry na HPV viry,vyšly mi bohužel pozitivní typy 16,18,45.Nyní mám již 4 měsíce nového partnera a obávám se,že i on mnou bude nakažen těmito viry..Děkuji za odpověď P.Johnová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V současnosti používané očkování je účinné jak pro ženy, tak i pro muže. U obou pohlaví působí stejně a ochraňuje organizmus především proti typům 16 a 18. Nejlepší je aplikovat vakcínu ještě před započetím sexuálního života, to znamená ještě v dětském věku. To se dosahuje obranné účinnosti až 90%. Postupem času se účinnost vakcíny mění a je doporučována až do věku 45 let. Blíže by vám k tomu pověděl váš gynekolog, který by rovněž mohl doporučit očkování pro vašeho nového přítele. Očkování by mu pak provedl jeho praktický lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv u mužů

Laryngitida nakažlivost

Laryngitida je způsobena respiračními viry nejčastěji v zimě.

Zdroj: Zkušenosti s laryngitidou

Diskuze

V diskuzi REPORTERI NICI POVEST VIRY JAKO LEKU, SULA JE JEDEN Z NEJLEPSICH DOKTORU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matej vesely.

v jeho prednskach volne dopstupnych jasne receno ze to jde i zadarmo pomoci viry za coz panu Sulo pratri obrovske diky kdyby tuto lezbu hradila pojistovna rozhodne by za tuto nejefektivnejsi lecbu na svete nikdo nemusel platit. podivejte se kolik inkasuji doktorui od zdravotnich pojistoven jsou to v nektery pripadech miliony. on to aspon verejne siri. drzim palce pane sulo diky vam je cela ma rodina naprosto zdrava a zadarmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! drzim palce a vy ostatni se stydte nikdo vas nenuti k nemu chodit

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel David.

Ahoj Matěji.

Prosím jak to praktikuješ, že máš takový úspěch se zdravím u sebe a i u své rodiny. Co pro to tedy konkrétně děláte? Dík David

Zdroj: diskuze Mudr jan šula kontakt

Akce proti virům

Některé viry fungují jako nosiče informací. Infekce se informuje v DNA a pak integruje do lidského genomu. Proces přepisování se provádí pomocí enzymu RNA – dependentní DNA polymerázy. Látky získané z lapacha mohou viry inhibovat a snížit produkci virových částic. Nejčastěji jsou postiženy takzvané retroviry. Lapacho působí proti herpes virům typu II a různým živočišným virům (virus vezikulární stomatitidy, virus ptačí myeloblastózy a podobně).

Zdroj: Účinky lapacha

Inkubační doba laryngitidy

Laryngitida není nemoc, která by byla přenosná, lépe řečeno, způsobují ji viry, které u jednoho vyvolají rýmu a u druhého třeba laryngitidu, takže riziko je minimální. Inkubační doba je jako u všech virových infekcí několik hodin až několik dní.

Zdroj: Zkušenosti s laryngitidou

Akutní bronchitida léčba

Je nutné dodržovat klidový režim, dostatečně pít, nepobývat v zakouřeném prostředí a také nekouřit. V začátku nemoci, při suchém kašli, se podávají antitusika, která tlumí suchý neproduktivní kašel a dráždění ke kašli. Později, kdy kašel přechází ve vlhký, se podávají mukolytika, která uvolňují hleny. V případě těžších stavů se inhalují broncholytika, která uvolňují stažené průdušky. Léčbu pak doplňují léky na snížení horečky. Na zánět průdušek, který je způsoben viry a jehož hlavním znakem je suchý kašel, se nepodávají antibiotika, protože na viry nezabírají. Prokáže-li se ale zánět průdušek jako bakteriální nákaza, což se ujistí ze zvýšené hodnoty testu CRP, tak je pak vedena léčba antibiotiky. Taktéž jsou antibiotika podávána, když se zjistí, že bronchitida již přešla v zánět plic neboli pneumonii.
 

Zdroj: Akutní bronchitida

Poradna

V naší poradně s názvem KYSELINA CITRONOVA JAKO DEZINFEKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vacek.

Dobrý den,

V jakém poměru naředit kyselinu citronovou, aby z ní byla dezinfekce? Nechci dát málo ani plýtvat, v době možného nedostatku. Jakým zp. dezinfikovat - postříkáním, ponořením..? Jak dlouho to tam nechat? Záleží na teplotě?
Jak to je u sody, octa, soli … ¨Zdraví Vacek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina citrónová se dá použít jako desinfekce všude tam, kde je potřeba likvidovat bakterie a plísně. Bohužel kyselina citrónová neúčinkuje na viry - vůbec. Dezinfekční roztok proti bakteriím a plísním se připraví v poměru 1 sáček kyseliny citrónové a 1 litr vody ohřáté na 20°C, přičemž dezinfekční účinky se projeví při úplném ponoření desinfikovaného předmětu na dobu 30 minut a více. Pro lepší smáčivost dezinfekčního roztoku je možné přidat lžičku Jaru.
Sůl, jedlá soda, ocet mají jen omezené dezinfekční účinky proti malému počtu bakterií, na viry neúčinkují vůbec.
Nejspolehlivější způsob desinfekce povrchů proti virům je mýdlová voda, líh a chlór - to vše zabíjí viry a je to snadno dosažitelné. Nejúčinnější desinfekce, která bezpečně zabije viry, se provádí omýváním povrchu ovoce, zeleniny, ale i obalů balených potravin mýdlovou vodou po dobu 40 sekund. Další způsob je využití lihu 60% a více, do kterého se ponoří desinfikovaný předmět na dobu 20 sekund. Chlór se nehodí k desinfekci potravin. Poslední možnost desinfekce je úplně bez chemie a spočívá v izolaci desinfikovaného předmětu mimo dosah možného hostilete viru po dobu minimálně 2 dny. Po dvou dnech na povrchu nepřežije žádný vir.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kyselina citronova jako dezinfekce

Zahlenění u novorozence

Zánět dýchacích cesta a zahlenění jsou u dětí v naší republice běžné zejména v období podzim-jaro.

Příčiny

Nejčastějšími vyvolavateli zánětů dýchacích cest u dětí jsou viry.

Co s tím dělat

Zahlenění a vlhký kašel je nejlépe léčit proplachováním nosu slaným roztokem a odsáváním hlenů. Pokud má dítě teploty a špatně se mu dýchá, je nutné vyšetření lékařem.

Zdroj: Zahlenění organismu

Poradna

V naší poradně s názvem HPV VIRUS U MUŽŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Hyneček.

Dobrý den,mám prosím dotaz,jak se může nakazit muž virem HPV aniž by měl jiný sexuální vztah s jinou ženou?? Je možné se nakazit třeba v sauně nebo někde na záchodě?? U manželky byl diagnostikován HPV 16 a ošetřující lékař ji řekl, že je možné se nakazit jen pohlavním stykem,ale já jsem si jist, že za celou dobu manželství jsem žádný jiný styk s jinou ženou neměl.Bohužel se k vůli tomu dostalo naše manželství do velmi kritického stavu.děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Viry HPV včetně typu 16 jsou hojně rozšířeny v celé dospělé populaci. Přenos začíná s prvními pohlavními styky v raném mládí. Pro přenos není důležitý úplný pohlavní styk, ale stačí jen dotyk pokožky genitálií. Přenos z WC nebo v sauně bez těsného kontaktu s nakaženým není možný. HPV nosíme v sobě bez zjevných příznaků. Mohl jste ho mít vy i vaše manželka již z doby prvních lásek.
HPV 16 u žen může způsobit rakovinu děložního čípku a u mužů zase rakovinu penisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hpv virus u mužů

Co jsou to rotaviry

Rotavir je aktivní patogen, který se nalézá v prvních dvou třetinách tenkého střeva, napadá buňky potřebné pro jejich normální fungování. Jedná se o virus, jenž způsobuje průjmy, a patří k velice nebezpečným infekcím u dětí. U dospělých není tak nebezpečný, pro starší lidi však znamená podobné riziko jako pro děti. Tento typ viru se stal velice odolným, na pevném povrchu se drží i několik týdnů, na umytých rukou čtyři dny. Přenáší se fekální a orální cestou, podle nových zjištění i vzduchem. Rotaviry vypadají pod mikroskopem jako kolečka (proto má slovo předponu „rota“, latinsky kolo) s malinkými výběžky. Viry jsou velmi stabilní a v ideálních podmínkách mají schopnost se rychle množit. Jedná se o sezonní viry, v Evropě se nejčastěji vyskytují v zimním a jarním období.

Zdroj: Rotaviry

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Prosím odpoví mě nějaká dobrá duše proč mám polyneuropatii dolních končetin? Nemám cukrovku,nikdy jsem nekouřila ani nepila alkohol.Ten alkohol jen na malý přípitek např.narozeniny.Mám srážení krve laidenskou mutaci.Moc díků za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ja.

Mezi"parazity"můžeme také přidat viry a bakterie, které mají nemalý vliv na kvalitu našeho života. Naše tělo není jen chemická továrna, ale biochemická! To si zřejmě málokdo uvědomuje. V podstatě se dá říct, že naše tělo je řízeno bakteriemi a když nastane někde v těle nepoměr, tak je průšvih. Lékaři mají dnes svoji profesi jako business, ale hlavně léčí podle zažitých standardů, které zde platí desetiletí a nikdo nemá zájem je změnit. Proč taky. Zdravotnictví je největší business na světě, předčí dokonce i drogy. Představte si kdyby byla polovina pacientů vyléčena, to by bylo lidí bez práce

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Rýma a její infekčnost

Rýma bývá nejprve způsobená viry – rhinoviry, coronaviry, virem Haemophilus influenzae A a B, parainfluenzae či RSV (respiratory syncytial virus), u kojenců a batolat pak adenoviry. Sliznici oslabenou virovou infekcí snáze napadnou bakterie, nejčastěji Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes a Branhamella catharalis. Podle průběhu se rozlišuje rýma akutní a chronická.

Zdroj: Inkubační doba rýmy

Diskuze

V diskuzi JAK ÚČINNĚ NA KONDYLOMATA/KONDYLOMATA ANEB GENITÁLNÍ BRADAVIČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Dobrý den, kondylomat se snažím zatím neúspěšně zbavit už 2. rokem, je to vyčerpávající a velmi mě to trápí, neboť už bych také ráda měla děti a nenakazila při tom přítele, se kterým se po celou dobu našeho vztahu chráníme. Vyzkoušela jsem snad úplně vše od Waltrecu, přes podofylin, aldaru, homeopatika, operaci seškrabáváním, až jsem se právě dnes na radu kožařky rozhodla pro očkování Silgardem, který by měl na HPV viry působit, ač nikoliv na ty, co jsou rakovinotvorné, tedy myslím hlavně 16, 18 ad. Jaký je tedy váš názor na dotaz od J.P. z 12.9.2013. Je škoda, že nikdo neopověděl, vzhledem k tomu, že tím trpí až 70 - 80% lidí, je to velmi aktuální! Prosím o názor. Díky L.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda .

Ahoj Lucko, mam naprosto identicky problem a chtela bych se te zeptat, zdali jsi uz nejak pokrocila ve sve lecbe... Dekuji:)))

Zdroj: diskuze Jak účinně na kondylomata/Kondylomata aneb genitální bradavičky

Jak zničit virus na povrchu v domácnosti

Pokud je to možné, tak účinné zničení viru je možné namočením povrchu pomocí ethanolu po dobu 30 sekund. Ethanol není potřeba omývat, protože se spontánně beze stopy vypaří.

Na rozlehlé povrchy, jako je podlaha a nábytek je vhodné použít k desinfekci ředěné bělidlo (chlornan sodný). Bělidlo je silný a účinný dezinfekční prostředek - jeho aktivní složka je chlornan sodný, který je prokazatelně účinný při ničení bakterií, hub a virů, včetně viru chřipky. Tato účinnost je zajištěna jen při správném zředění a době působení 10 - 60 minut.

Zdroj: Co ničí viry

Poradna

V naší poradně s názvem NATEKLÉ UZLINY NA JEDNÉ STRANĚ KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Prosim ,uzlina o velikosti 1cm krat 2 mm je moc zvetsená?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zduřené lymfatické uzliny jsou známkou toho, že někde ve vašem těle není něco v pořádku. Zduření lymfatických uzlin se obvykle vyskytuje v důsledku infekce bakteriemi nebo viry. Vzácně jsou zduřené lymfatické uzliny způsobeny rakovinou. Některé zduřené lymfatické uzliny se vrátí do normálu, když se základní stav, jako je malá infekce, zlepší. Návštěva lékaře je na místě, pokud máte obavy nebo pokud máte oteklé lymfatické uzliny:
- bez zjevného důvodu;
- pokud pokračují ve zvětšování nebo jsou přítomny dva až čtyři týdny;
- při pohmatu cítíte uzliny tvrdé nebo gumové, nebo se nehýbou, když na ně tlačíte;
- jsou doprovázeny přetrvávající horečkou, nočním pocením nebo nevysvětlitelným úbytkem hmotnosti.
Také je vhodné ode dneška za tři měsíce absolvovat test na HIV.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nateklé uzliny na jedné straně krku

Desinfekční gely na ruce

Patří sem všechny výrobky, které obsahují roztok alkoholu s vysokým procentem (obvykle 60-80% ethanolu). Výzkum prokázal, že alkohol je účinný proti viru chřipky [1]. Pro úplné zničení viru lihem musíte virus doslova namočit v ethanolu na krátkou chvíli (30 sekund), přičemž roztírání nebo tření gelu na rukou nezaručuje, že každý kout pokožky se namočí dostatečně účinně, protože se ethanol rychle vypařuje. Proto je mýdlo pro zničení virů na pokožce lepší, protože je zapotřebí jen velmi malé množství mýdlové vody, která se snadno rozetře po celé ruce a dostane se jednodušeji na všechna místa.

Zdroj: Co ničí viry

Jak zničit virus na pokožce

Budete se divit, ale nejlepším a jednoduchým způsobem, který bezpečně zničí virus Sars-CoV-2, který způsobuje onemocnění CoVid-19, je obyčejné mýdlo. Proč? Virus je závislý na mastném prostředí kolem sebe a mýdlo rozpouští tuto mastnotu. Když se virus dostane do styku s mýdlovou vodou, tak se rozloží jeho struktura, která drží pohromadě díky tukům a virus následkem toho umírá. Aby se stačily rozložit veškeré tuky kolem tohoto viru, tak je zapotřebí, aby mýdlová voda na virus působila alespoň 40 sekund. V případě, že nemáte k dispozici mýdlo a vodu, tak můžete virus z pokožky odstranit pomocí lihu a nebo dalších desinfekcí, na které se podíváme dále.

Zdroj: Co ničí viry

Virové choroby

Virus mozaiky rajčete (Tobacco mosaic virus, TMV; Tomato mosaic virus, ToMV) zpomaluje růst, objevuje se žlutozelená mozaika na listech, podvinutí okrajů listů, květy a listy jsou menší, květy mohou být skvrnité. Přenáší se mšicemi, šťávou z poraněných rostlin, napadení virem lze odhadovat podle typických skvrn a růstových změn.

Fotky: Zde můžete vidět, jak vypadá onemocnění rajčete virem mozaiky rajčete.

Opatření pro záchranu sazenic: V současné době nelze dostupnými prostředky napadené rostliny vyléčit. Mnohé viry jsou přenosné šťávou, která ulpí na používaném nářadí. Při používání nožů je při přechodu mezi jednotlivými rostlinami nezbytná dezinfekce nástrojů.

Zdroj: Choroby sazenic rajčat

Tinktura z propolisu – cena

Propolisová tinktura je v lékárnách volně prodejná. Jedná se o směs pryskyřic, vosku, éterických olejů a dalších biologicky aktivních přírodních látek. Propolis je účinný v kombinaci s lihem, který zesiluje jeho přírodní antiseptické a antivirové vlastnosti. Propolis zvyšuje odolnost organismu a urychluje jeho rekonvalescenci, užívá se v „chřipkovém období“ a je vhodným pomocníkem pro ženy v přechodu.

  • Účinky: přírodní antibiotikum, zlepšuje imunitu, odstraňuje bakterie a viry.
  • Užívání: 8–20 kapek 2–3x denně. Vzhledem k vysokému procentu alkoholu doporučujeme dětem ředit vodou v poměru 1 : 1.
  • Upozornění: Nevhodné pro osoby alergické na včelí produkty, pro těhotné a kojící ženy. Není určeno malým dětem.
  • Obsah: 25 ml, případný zákal není na závadu
  • Složení: 2,5 g propolisu na 25 ml v 65% lihu
  • Cena: cca 70 Kč

Zde je uveden seznam nejlevnějších cen, za které se dá tinktura z prolisu koupit.

Zdroj: Tinktura z propolisu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP