Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PENICILÍNOVÝ PRÁŠEK

OBSAH

Dřevěné uhlí s úspěchem používali už staří indiáni, dávno předtím než připluli do Ameriky Evropané. O jeho adsorpčních schopnostech, stejně jako o vynikajícím prostředku při střevních potížích, se ví už řadu let. V naší zemi se jedná spíše o novinku, i když je u nás poměrně dobře známé živočišné uhlí, které se hojně užívalo při průjmech a plynatosti. Nikdy se však nepoužívalo na pročištění organismu. Aktivované dřevěné uhlí je až o 80 % účinnější než uhlí živočišné, a navíc neobsahuje rakovinotvorné příměsi.

Zdroj: Carbofit a jeho účinky

Diskuze

V diskuzi LÉK NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Zeman.

Jaký výsledek je po léčbě XARELTO?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, beru Xarelto 20mg každý den v 11:00. Dnes jsme si zapomněla vzít prášek a vzpomněla jsem si pozdě večer/ brzy ráno (2:00h). V příbalové informaci píšou, že si prášek mám vzit co nejdříve si vzpomenu, ale neužívat ho vícekrát za den. Prosím kdy si mám vzít další prášek? Normálně v 11:00 následující den (což je 9 hodin od posledního prasku)? Nebo déle?

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Formil detergent prášek

  • aktivně chrání barvu proti šedivění a snižuje přilnavost znečištění;
  • vysoká čisticí síla i při nízkých teplotách pro dokonalou čistotu a péči světlého oblečení;
  • v uzavíratelném balení;
  • prášek vhodný pro 80 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Diskuze

V diskuzi ALERGIE?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana H..

Dobrý den, již od srpna mě pravidelně např. jednou za týden oteče nějáká část těla.. paže, stehno pod zadkem, břicho, prso.. vždy se jedná o malý červený flíček, který se za pár hodin rozlije do gigantických rozměrů třeba 10-15cm jakoby oteklá mapa, je to většinou dost teplé a svědí to. 2x se mi již stalo že mi otekla i pulka obličeje se rtem a to většinou přes noc.
Na Alergologii jsem objednaná až na leden..ale ta nejistota je šílená.. z čeho to je? proč to je? Na jídlo na které jsem měla podezření jsem si dávala pozor,ale zrovna dneska jsem zase otekla na vnitřní straně paže.
posílám i foto, kdybyste náhodou věděli z čeho takový otoky můžou být.. děkuji s pozdravem
Hana H.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miloš.

Dobrý den,

mockrát Vám děkuji za sdělení zjištěných příčin této zákeřné alergie. Jako chlap nevěnuji způsobu praní moc pozornosti, tak nám tato možná souvislost trochu unikla. Po více jak roční dietě se vzhledem k přetrvávajícím potížím také přikláním k možné kontaktní alergii, proto jsem zmínil i těžké kovy obsahující zejména nikl.

Prací prášek ukrytý v oblečení, lůžkovinách, nebo ručníku, tedy v neustálém přímém kontaktu s pokožkou, může být obzvláště při zvýšeném pocení zdrojem veškerých uvedených alergických projevů. Používáme sice jiný prášek z DM, ale předpokládám, že složení většiny prášků bude obdobné jako u PERSILU. Otázkou zůstává která složka tyto problémy způsobuje a jaký prášek je tedy vhodný a zároveň dost účinný. Můžete poradit co používáte?

Děkuji, Miloš

Zdroj: diskuze Alergie??

Fixační prášek představuje ideální řešení pro osoby s mírnými obtížemi a řídkými slinami. Použití je velmi jednoduché: fixační prášek se nasype na mokrou protézu a okamžitě po nanesení a nasazení protézy bezpečně a dlouhodobě přilne. Pokud se zubní náhrada začne uvolňovat dříve, než očekáváte, můžete provést rychlé a okamžité opravy, a to tak, že jednoduše nasypete fixační prášek na mokrou zubní náhradu a pevně ji přitlačíte zpět, přičemž náhrada zůstane na svém místě po několik dalších hodin.

Použití

Nasypte fixační prášek v tenké vrstvě stejnoměrně na mokrou zubní náhradu. Zubní náhrada se pevně usadí na svém místě okamžitě po nasazení a zůstane v ústech pevně a bezpečně usazena po mnoho hodin. Pokud se protéza předčasně uvolní, jednoduše nasypte na zubní protézu v tenké vrstvě ještě trochu fixačního prášku. Zbytky fixačního prášku lze snadno ze zubní náhrady odstranit pod tekoucí vodou pomocí zubního kartáčku.

Zdroj: Kukident - prášek

Diskuze

V diskuzi AULIN V PRÁŠKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiři mentuz.

Dobry den,
prosim Vás ,mohu si dat 1-2 piva když použivam tento prášek ?
Děkuji za odpověd.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Aulin v prášku

Je lepší prášek, nebo krém?

Fixační krém Kukident – Nejsilnější fixace (40 g) je pružný a zároveň poskytuje vynikající těsnicí účinek proti nežádoucímu vniknutí jídel pod náhradu a také pro pohodlné nošení. Zároveň je bez přidaných barviv a příchutí, a proto má neutrální chuť. Působí rychle a dlouhodobě, nabízí až o 45 % dlouhodobější fixaci. Aplikace je jednoduchá a přesná díky extra tenké špičce.

Zdroj: Kukident - prášek

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David Řehoř.

Dobrý den doktor má dovolenou aby mi napsal xarekto 20 neměl sem prášek 5 dní může se mi něco stat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Náhlé vysazení jakéhokoli perorálního antikoagulancia, včetně léku XARELTO ®, zvyšuje riziko trombotických příhod.

Každý lékař, který má dovolenou, je povinen informovat pacienty o náhradní zdravotní péči v době jeho nepřítomnosti. Zjistěte, který lékař ho zastupuje a neprodleně ho kontaktujte. Stačí jen zavolat a zastupující lékař vám pošle elektronický předpis do vašeho telefonu. V lékárně ho pak ukážete a dostanete potřebný lék.

Tato situace je pro vás ponaučení pro příště, abyste předpis na nové léky nenechával na poslední chvíli, ale vždy v předstihu alespoň dvou týdnů kontaktoval lékaře pro předpis na další období.

Xarelto je pro vás lék, který vám prodlužuje život, je tedy velmi důležité, abyste měl vždy jeho dostatečnou zásobu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Xarelto

Dávkovač na prací gel

Na trhu jsou dostupné i praktické nádoby pro dávkování pracích prostředků přímo do bubnu pračky. Odměrka na prací gel se vyrábí v několika variantách a tvarech.

Klasická odměrka na tekuté prací prostředky i prací prášek má objem 150 mililitrů. Díky kulovitému tvaru do odměrky pohodlně nalijete tekutý prací prostředek a rovnou ho vložíte do bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ KONTAKT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Náplavová.

Vážený otče
mám na Vás prosbu o pomoc při odstranění vody v těle která se tvoří
mému 94 letému tatínkovi. Dle lékařů je to důsledkem srdce ,které již v jeho
věku tak dobře nepracuje. Na odvodnění mu předepsal pan doktor furon a
na ředění trombex . Tento lék dostal po lehké mozkové příhodě. Jinak je tatínek
zdráv a ráda bych mu nějak pomohla. Vařím mu čaj z kopřiva a přesličky ale
moc to nezabírá.
Moc Vám děkuji za radu .
Pán Bůh ať Vám žehná.
Marie

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindřiška Zigáčková.

Dobrý den, otče.
Ve Vaší poradně v březnu t.r. zazněla rada na léčbu rozemletými sušenými žampiony. Prosím o radu jak prášek užívat a na co všechno. Moc děkuji

Zdroj: diskuze Otec pleskač kontakt

Prodej a cena

Zde můžete vidět cenu fixačního prášku.

Zdroj: Kukident - prášek

Poradna

V naší poradně s názvem DOMÁCÍ RECEPT NA NALOŽENÉ PLODY SCHIZANDRY V MEDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.

Máte,prosím někdo recept s dávkou medu a plodů schizandry,jak dlouho nechat naložené a jak užívat ?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Domácí pastilky ze schisandry
Ingredience:
- 29 gramů prášku ze schisandry
- 1 lžíce medu
- okvětní lístky z růže nebo jiný rostlinný prášek na stužení pastilky - volitelně
Postup:
V případě že med je příliš tuhý, jemně ho nahřejeme ve vodní lázni, aby se roztekl. Do malé misky dáme prášek ze schisandry a zvolna přidáváme med dokud se nevytvoří těstovitá konzistence. Z těsta vytvarujte kuličky velikosti hrášku a obalíme je v prášku z okvětních lístků, aby se kuličky neslepovaly. Kuličky se uloží do těsného obalu na tmavé místo nebo v chladničce.
Doporučené použití: 3 až 6 g denně.

Zdroj: diskuze Domácí recept na naložené plody schizandry v medu

Kam se leje tekutý prací prášek

Doma byste měli mít tři základní typy pracích gelů: na bílé, tmavé a barevné prádlo. Poslední dva jsou šetrnější k barvám. Prací gely jsou obecně šetrnější k prádlu na rozdíl od sypkých prášků. Prací gel je navíc vhodný i pro ruční praní.

Kam se dává tekutý prací prostředek? Gel se lije do dávkovací nádržky u automatické pračky pomocí nádobky na tekutý přípravek. Gel se pomocí proudu vody dopraví k znečištěnému prádlu, které se nachází v bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Diskuze

V diskuzi OBČASNÝ PRŮJEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Na průjem se mi osvědčili probiotika Probiolact. Dal jsem si prášek ráno a večer a bylo po průjmu. Teď si ho dávám, když mi začne hučet ve střevech. Pomáhá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Občasný průjem

Prodej

Na našem trhu jsou dostupné kapsle i prášek.

Zdroj: Moringa olejodárná

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU DAROVAT KREV S PRÁŠKEM XARELTO 20 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pelesny Karel.

Mohu darovat krev když beru prášek Xarelto20? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Darování krve s léky na ředění krve? Nejlepšími příklady jsou Warfarin a rivaroxaban (Xarelto). I když jsou to často prospěšné léky, způsob, jakým mění vaši krev, znamená, že nemůžete darovat svou krev. Než budete moci darovat krev nebo krevní produkty, budete muset počkat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék xarelto 20

Způsob použití

Běžný prášek do pečiva obsahuje tzv. difosforečnany, které dnes najdete nejen v běžném pečivu, ale i v tavených sýrech, v uzeninách i v různých práškových směsích pro výrobu nápojů. Tyto látky jsou zdrojem fosforu, jehož nadbytek může narušit rovnováhu mezi vápníkem a fosforem a zapříčinit tak nedostatek vápníku v těle a úbytek kostní hmoty.

Bezlepkový a bezfosfátový kypřicí prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používá se stejně jako běžný kypřicí prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin se používají 3 lžičky (17 g) prášku. Kypřicí prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Doporučuje se proto těsto vkládat do trouby a péct co nejdříve po zapracování tohoto kypřicího prášku. To se týká hlavně řidších třených těst.

V cukrářství se vinný kámen používá při šlehání bílků, které díky němu hodně nabydou a zůstanou tuhé. Používá se tedy zejména při pečení pěnového pečiva, pusinek a andělských dortů.

Zdroj: Vinný kámen

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ K PRÁŠKU ROSUMOP 20. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Pelesny.

Prosím o radu zda mohu prášek Rosumop 20 užívat vždy ráno každý den s ostatními léky? Děkuji moc.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rosumop se používá na snížení vysokého cholesterolu. Při používání léku Rosumop je nutné vždy informovat předepisujícího lékaře o všech lécích, které užíváte, protože může mít závažné interakce s některými léky.
Jedná se o tyto léčivé látky:
- cyklosporin (užívaný např. po transplantaci orgánů);
- warfarin nebo klopidogrel (TROMBEX, ZYLLT) nebo jiná léčiva používaná ke snížení srážlivosti krve;
- fibráty nebo jiné léky ke snížení hladiny lipidů v krvi (např. gemfibrozil, fenofibrát);
- jiné léky ke snížení hladiny cholesterolu v krvi (např. ezetimib);
- léky k léčbě poruch trávení (antacida k neutralizaci kyselin v žaludku);
- erytromycin (antibiotikum);
- kyselina fusidová (antibiotikum);
- perorální antikoncepce nebo hormonální substituční léčby;
- regorafenib (užívá se k léčbě nádorů);
- kterýkoli z následujících léčivých přípravků k léčbě virových infekcí, včetně HIV infekce nebo infekčního zánětu jater typu C, samotný nebo v kombinaci: ritonavir, lopinavir, atazanavir, simeprevir, ombitasvir, paritaprevir, dasabuvir, velpatasvir, grazoprevir, elbasvir, glekaprevir, pibrentasvir.
Ve vašem dotazu neuvádíte léky, které užíváte, ale píšete, že máte nejasnosti v tom, kdy užívat lék Rosumop. Proto bude nejlepší, když si sepíšete seznam všech léků a doplňků stravy a bylin, které užíváte a obrátíte se na svého lékaře, který vede léčbu lékem Rosumop. Lékař vám pak jasně sdělí postup v užívání vašich léků, aby pro vás byla léčba bezpečná.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék xarelto 20

MSM prášek a tablety – cena

Zde je uveden seznam nejlevnějších cen MSM v prášku.

Tady je možné nejlevněji zakoupit MSM v tabletách.

Zdroj: MSM na vlasy

Diskuze

V diskuzi PROBLÉM S EREKCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heřmanová.

chtěla bych se zeptat přítel má cukrovku bere léky, jedny které mu lékař předepsal mu způsobily problém s erekcí trvá to zhruba rok ale při jiném způsobu dráždění nějakou erekci má na penisu je vidět zvětšení ale nemůže dosáhnout takové tvrdosti aby jsme mohli souložit já mu našla informace o přírodních doplncích stravy přemýšlel o viagře já našla tablety Levitra prý jsou účinné nerada bych aby se příteli něco stalo jen aby mohl souložit jeho doktor mu řekl,že neví jestli to bude fungovat děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libor.

mám problémy s erekcí a mám čtyřicet pět let, můžete mi prosím někdo poradit nějaký prášek nebo něco co tomu napomůže? budu moc rád, díky!!!!

Zdroj: diskuze Problém s erekcí

Formil Ultra Plus Color

  • nejvyšší čistota a péče;
  • ochrana a zářivě barevné prádlo;
  • prášek vhodný pro 30 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Formil Ultra Plus čisticí prostředek

  • brilantně bílé prádlo;
  • s bělícím efektem;
  • účinný již při 20°C;
  • prášek vhodný pro 30 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Prášek

Pokud preferujete čaj, tak dbejte na kvalitní balení, které zachovává charakter čaje. Čaj by měl být hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům. Na tyto tři věci je čaj mimořádně náchylný a mají velký vliv na výslednou kvalitu nápoje.

Návod na přípravu

Čaj zalijte horkou vodou (80 °C) v poměru 1–2 čajové lžičky na 1,5–2 dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc. Doba vyluhování je 3–5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Čaj mohou konzumovat i děti od 3 let.

Použití

Čaj se doporučuje tam, kde je potřeba povzbudit imunitu, probudit zažívání nebo podpořit těhotenství. Protože moringa obsahuje značné množství vápníku, železa, vitamínu C a draslíku, je výbornou prevencí neduhů postihujících kardiovaskulární systém. Díky své popularitě se moringa přidává k zeleným, bylinným a ovocným čajům.

Cena 1 kg je cca 980 Kč, je možné koupit i menší balení čaje.

Pokud preferujete spíše prášek, zde jsou informace k produktu:

Moringa prášek

Složení: 100% prášek z listů rostliny Moringa oleifera bez jakýchkoli příměsí nebo přísad. Jde o potravinový doplněk, který zvyšuje energii a odolnost organismu a má příznivý vliv na celkové zdraví. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů, bílkovin a silných antioxidantů.

Doporučené dávkování: 1–2 lžičky prášku Moringa přidejte do libovolného pokrmu nebo nápoje.

Cena za 100 g prášku se pohybuje kolem 119 Kč.

Zdroj: Moringa olejodárná

Recept na perník z hladké mouky

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, 2–3 lžíce kakaa, 1 kypřicí prášek do perníku, 1/2 hrnku rozinek, 1 hrnek oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2 jablka, 1 lžička perníkového koření

Postup: Do mísy nasypeme mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku, 1 lžičku perníkového koření a rozinky. Vše lehce zamícháme a přimícháme mléko, olej, vejce a nastrouhaná jablka. Vše smícháme a nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 170 °C asi 30–40 minut v elektrické troubě. Po upečení na perník můžete ještě nalít citronovou polevu, ale to je na chuti každého z vás. Tento litý perník s perníkovým kořením je opravdovou delikatesou.

Zdroj: Čím nahradit perníkové koření

Nádobka na tekutý prací prostředek

Nádobka na tekutý prací prostředek je ve většině případů vrchní víčko, které slouží k dávkování přípravku.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP