Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

IMPETIGO VE VLASECH

OBSAH

Impetigo – obrázky

Zde můžete vidět, jak vypadá impetigo.

Zdroj: Impetigo – inkubační doba

Poradna

V naší poradně s názvem VYRÁŽKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Davidova.

Dobry den dceři se před 10 ti dny objevil pupinek na stehně ktery si strhla a ted tam ma velky bolak ktery ma kolem sebe spoustu mensich bolacku ktery se zvětšuji.Nevime si s tim rady jsme na dovolene a potřebovaly bychom aspon vědět co to je a jak ji lečit děkuji Davidová
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě to bude impetigo. Impetigo je bakteriální infekce a léčí se antibiotickou mastí Bactroban nebo Framykoin. Určitě bude vhodné vyhledat nejbližšího lékaře, který to bude moci prohlédnout a upřesnit diagnózu. Zároveň od lékaře získáte i recept na mast.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

Příčiny

Impetigo je způsobeno jednou ze dvou bakterií druhu streptococcus nebo stafylokoky. Tyto bakterie se dostávají do těla, pokud je pokožka podrážděná nebo poškozená v důsledku jiných kožních problémů, jako jsou ekzémy, bodnutí hmyzem, plané neštovice, popálení nebo řezné rány. U dětí bývá impetigo způsobeno rýmou nebo alergií v důsledku poškození kůže pod nosem. Impetigo se objevuje i na zcela zdravé kůži.

Zdroj: Impetigo

Poradna

V naší poradně s názvem IMPETIGO U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Z.preissova@seznam.cz.

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat jestli je nutne lecbu impetiga lecit antibiotiky v tabletach pokud pacient nema teplotu.Da se impetigo v obliceji vylecit jen mastmi urcene k lecbe impetiga?Dekuji Zdenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zevní léčba by měla být první volbou a až když selže, tak by se měly použít tablety, které jsou účinnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Impetigo u dětí

Fotografie

Fotografie, na kterých je vidět bakteriální impetigo, jsou vidět zde: impetigo foto.

Zdroj: Impetigo

Diskuze

V diskuzi KOŽNÍ VYRÁŽKY INFEKČNÍ IMPETIGO - RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Jak dlouho je růže infekční od nasazení antibiotik? Děkuji. Renata

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kožní vyrážky infekční impetigo - Růže

Diagnostika

Lékař obvykle diagnostikuje impetigo pouhým pohledem na kůži. Někdy odebere malý vzorek, který následně odešle do laboratoře na identifikaci bakterie. Pokud vy nebo vaše dítě máte jiné příznaky nemoci, doporučí vám lékař odběr krve nebo moči.

Zdroj: Impetigo

Fotogalerie svrabu ve vlasech

Ve fotogalerii se můžete podívat, jak vypadá svrab ve vlasech.

Zdroj: Může být svrab ve vlasech

Diskuze

V diskuzi PÁSOVÝ OPAR VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena Maršíková.

Mám pásový opar na obličeji, v oku a ve vlasech. Po 9 dnech na kapačkách v nemocnici jsem byla propuštěna domů a zajímalo by mě, kdy bych si mohla umýt vlasy. Puchýřky ve vlasech i na obličeji mám již zaschlé, ale ještě ne všechny vyloupané. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Umej to hned. Když je to zaschlý, tak nehrozí žádnej problém. Nedrbej to, jen lehce konečky prstů zavrť ve vlasech a spláchni to.

Zdroj: diskuze Pásový opar ve vlasech

Jak pečovat o lupénku ve vlasech – video

Zde je video, na kterém je vidět péče o lupénku ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA SEBOROICKÉ DERMATIDY VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dělají se mi ve vlasech bílé strupy které svědí.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Seboroická dermatitida není jediná možná příčina těchto obtíží. Ještě to může být mimo jiné i psoriáza. Oboje spouští stres, což je v této hysterické době kolem šíření koronaviru velmi pravděpodobný viník. Zvládnutí stresu přinese i úlevu v těchto obtížích. Další léčba je závislá na určení přesné příčiny a to teď nevíme jistě, co to vlastně je. Může vám pomoci dehtový šampon www.zbozi.cz/hledani… a masáž pokožky lékařskou vazelínou www.zbozi.cz/kosmeti…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba seboroické dermatidy ve vlasech

Psoriáza ve vlasech – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět psoriázu ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ KŮŽE VE VLASECH PROSIM POMOZTE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Eliášová.

Mám to ASI TAKY - zkouším šampon s konopím, je to na ekzemy ve vlasech, což fohle asi je. Nebo plíseň. Chce to návštěvu kožaře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aladerma.

Terapeutický šampon Energy Cytosan, který patří do řady tzv. humátových přípravků. Tento šampon je určený k aplikaci při kožních problémech ve vlasové pokožce, tedy například lupy, ekzémy, lupénka či jiné druhy dermatitidy. Při použití šamponu Cytosan dochází k hlubší očistě vlasové pokožky a její detoxikaci.
Šampon Cytosan je velmi vhodný u jemných a mastnějších vlasů, které dobře očistí a zpevní. Pokud máte vlasy spíše suché a lámavé, počítejte s nutností aplikace balzámu Nutritive pro lepší hydrataci. Jsou-li vlasy i tak přesušené a nepoddajné a máte potíže s jejich úpravou, použijte některý z vlasových olejíčků (doporučujeme třeba Weleda Rozmarýnový olej).
Cytosan šampon byl vyvinut pro terapeutické použití, a proto se nedoporučuje k dlouhodobé aplikaci. Střídejte je proto s některým šamponem pentagramu, například Protektinem nebo Artrinem. Dále byste měli vědět, že vzhledem k vysokému obsahu humátů v tomto šamponu, je třeba u světlých vlasů počítat s jejich mírným zabarvením do zrzava. Tento jemný nádech snadno vymyjete 2-3 aplikací jakéhokoli jiného, nejlépe přírodního, šamponu.

Zdroj: diskuze Suchá kůže ve vlasech PROSIM POMOZTE!!!

Ekzém ve vlasech – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět ekzém ve vlasech.

Zdroj: Ekzém ve vlasech

Příznaky

  • zarudlé plochy na kůži nebo ve vlasech pokryté šupinkami
  • popraskaná kůže, puchýřky, bolestivá poranění
  • svědění postižených míst

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem KOLEČKO VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

pěkný den přeji... začalo se mi dělat prvně kolečko ve vlasech a teď i kouty... zkouším různé šampony bylinky a podobné blbosti ale nic nezabírá... co transplantace víte o tom něco?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Transplantace vlastních vlasů je zatím jediná možnost jak se dají vrátit vlasy tam, kde vypadaly. Druhým nejlepším řešením, jak zastavit vypadávání vlasů, je každodenní aplikace přípravku s obsahem Minoxidilu. To vlasy neobnoví, ale zbrzdí jejich vypadávání. Pro silné vlasy je potřeba upravit jídelníček a přijímat více bílkovin, zejména kolagenu, ze kterého vznikají vlasy. Tuto zmenu ve stravování vám pomůže dosáhnout, když budete používat proteinové nápoje pro kulturisty. Stačí jedna až dvě dávky během dne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolečko ve vlasech

Obrázky rakoviny kůže ve vlasech

Zde můžete vidět, jak vypadá rakovina kůže ve vlasech.

Zdroj: Rakovina kůže ve vlasech

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITI VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Prosím, dcerka má ve vlasech, co je to?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše je to veš. Na vši koupíte v lékárně přípravek vyrobený ze speciálního oleje, kterým pak vši udusíte. Tady je vidět jak to vypadá a kolik to stojí: www.zbozi.cz/hledani…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paraziti ve vlasech

Strupy ve vlasech u dospělých

Příčiny

Strupy ve vlasech mohou signalizovat onemocnění seboreickou dermatitidou či lupénkou, bohužel obě nemoci jsou chronické a mohou se vracet.

Léčba

Doporučuje se používat dlouhodobě řadu Blue cap (sprej, šampon, eventuálně i tablety).

Zdroj: Boláky ve vlasech

Strupy ve vlasech u dětí

Nejčastější příčinou strupů ve vlasech u dětí je seborrhoická dermatitida. U malých dětí se často šupinky dělají právě na hlavičce.

Zde můžete vidět, jak vypadají strupy ve vlasech u dětí.

Strupy ve vlasech se u malých dětí manuálně odstraňují kartáčkem na vlasy nebo jemným hřebínkem, případně i houbou či žínkou. Nadměrné maštění bez následného umytí může problém paradoxně zhoršit, protože šupinky nabydou, ale neodloučí se, a nadto se kůže může pod vrstvou oleje zapařit.

Zdroj: Jak odstranit strupy ve vlasech

Hnisavé boláky ve vlasech

Příčiny

Hnisavými boláky ve vlasech mohou být nežity (furunkly), ty jsou bakteriálního původu. Opět se jedná o různé bulky různé velikosti a hnisavé boláky jak ve vlasech, tak i jinde na těle.

Léčba

Léčba probíhá jednoduše odstraněním hnisu, poté následuje dezinfikování a překrytí sterilními obvazy.

Zdroj: Boláky ve vlasech

Fotografie lupénky ve vlasech

Zde je několik fotografií, na kterých je vidět lupénka ve vlasech.

Zdroj: Lupénka ve vlasech

Jaké jsou příznaky impetiga

Impetigo se u vás nebo vašeho dítěte projeví vředy na kůži kolem nosu či úst. Rány vypadají jako malé červené skvrny, které se změní na puchýře či otevřenou ránu. Rány nejsou bolestivé, ale mohou způsobovat svědění. Vředy obsahují tekutinu a vytvářejí strupy. Vřed často vypadá, jako kdyby byl potažen medem nebo hnědým cukrem. Velikost i počet vředů může být různý. Rány mohou být malé jako pupínek, nebo velké jako mince.

Zdroj: Impetigo

Léčba

Léčba impetiga spočívá v zastavení šíření tohoto onemocnění, zmírnění jeho příznaků a nakonec urychlení hojení kůže. Doporučuje se dbát o hygienu a dezinfikovat všechny rány a oděrky. Stejně jako jiné infekční choroby se i impetigo léčí antibiotiky. Při málo závažném průběhu impetiga postačují antibiotické masti a omezení fyzické aktivity. Pokud se však impetigo rozšíří na větší plochu těla nebo je doprovázeno vysokou horečkou, je třeba nasadit antibiotika celková, která se užívají v tabletách. Dnešní péče o děti je však ve většině případů natolik důsledná, že výskyt této nemoci je zjištěn již v raném stadiu. Léčba impetiga pak tedy není náročná a většinou ani není nutné, aby probíhala dlouhodobě.

Zdroj: Impetigo u dětí


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP