Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

IMUNITNÍ SYSTÉM

OBSAH

Imunitní zdraví

Šťáva z Aloe vera posiluje váš celkový imunitní systém, pomáhá vašemu tělu odrážet infekce, rovněž posiluje reakce na imunitně příbuzné nemoci. Sloučeniny obsažené ve šťávě z Aloe vera podporují funkci bílých krvinek. Což se projevuje tím, že antivirová aktivita zvyšuje schopnosti imunitního systému v boji proti autoimunitním onemocněním (HIV-1), spalničkám a virům chřipky.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAZKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Nie som si isty ci to je po holeni. Ale preslo to od brady az na lice a na ucho.prosim o radu
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše se jedná o systémový lupus erythematosus. To je autoimunitní onemocnění, při kterém se zblázní váš imunitní systém a začne napadat vlastní buňky. Léčba probíhá pomocí imunosupresiv, nejčastěji kortikoidy. Jestli je to skutečně lupus může zjistit váš lékař laboratorním vyšetřením krve. Lupus je potřeba léčit, protože stejně jako se projevuje na vašem krku, tak může napadat i všechny vnitřní orgány a tkáně. Nejde o jen tak nějakou vyrážku, musíte k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kožní vyrážka foto

Léčivé účinky

Citron posiluje imunitní systém a obranyschopnost, pomáhá při zažívání, zabraňuje krvácení z dásní, posiluje tepny, posiluje vlasy, nehty a pokožku, zvyšuje výkonnost, působí preventivně proti křečovým žilám.

Zdroj: Léčivé účinky citronu

Poradna

V naší poradně s názvem PLISEN POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

dobrý den,před rokem mě začal bolet prst na ruce ale moc jsem tomu něvěnovala pozornost, myslala jsem ža mám jen záděr, nebo jsem zajela pilníkem. Po nějaké době mi mězi kůžičkou a nehtem vznikla malá bílá tečka- a z té začal vatékat hnis,Nebralo to konce a trvalo to několik dnů.Byla jsem dost zničená, protože o nehty jsem se vždy vzorně starala a nikdy neměla zapotřebí umělé. Asii po dvou měsících jsem zašla k lékaři-chirurgovi. ten doporučil višnové zábaly. To trvalo ěkolik týdnů, pomohly od bolesti a vzhled nehtu nebyl až tak hrozný, přesto se nemoc po pár týdnech opšt vrátila.Poté doporučil strhnutí něhtu. Což jsem odmítla, sehnala jsem si mastičku z trávy a neht se ,,zahojil" ale neroste rovný, naštěstí je jen n aboku a není tak viditelný. To bylo před rokem a tec se mi udělalo to samé na palci stejné ruky. Jsem v nocé práci a nemůžu chodit s višnákem palec bolí a já jsem na dně. Marijánka nezabírá....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Jitko, to co zde popisujete, ukazuje spíše na problém Vašeho imunitního systému - Imunodeficienci. Imunodeficience jsou poruchy imunitního systému, které vedou ke zvýšené náchylnosti k infekcím. Ve Vašem případě jde o opakované infekce nechtového lůžka. Těmito infekcemi je pak i ovlivněna kvalita Vašeho nehtu. U Vás bych nehledal příčinu v plísni nehtu, ale v poruše imunitního systému. Višňák léčí vzniklý puchýř, ale Vy přeci nechcete, aby vůbec takový vznikal. A toho dosáhnete vyléčením svého imunitního systému. Imunitní systém se vyšetřuje pomocí krevního rozboru, kde se sledují lymfocyty. Požádejte tedy svého obvoďáka o tento krevní rozbor.

Vlivy, které můžou ovlivňovat Váš imunitní systém:
Obecně je zřejmé, že na imunitní systém působí, často negativně, mnohé civilizační vlivy: od změn životního stylu (druhové i chemické složení stravy, stres atd.), až po nejrůznější formy znečištění prostředí.

Léčba poruchy imunitního systému není jednoduchá, podobně jako u alergií, ale léčit se dá. Pokud byste chtěla zahájit léčbu okamžitě, tak je možné začít užívat léčbu Ibuprofenu 400mg, který je volně prodejný v lékárně v dávkování 1 tabletu každé 4 hodiny po dobu jednoho týdne. Pak zhodnoťte výsledky. Před užitím Ibuprofenu je třeba prostudovat příbalovou informaci o kontraindikacích a nežádoucích účincích, jde totiž o vysoké dávky protizánětlivého léku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Plisen pod nehtem

Vlivy, které můžou ovlivňovat Váš imunitní systém:

Obecně je zřejmé, že na imunitní systém působí, často negativně, mnohé civilizační vlivy: od změn životního stylu (druhové i chemické složení stravy, stres atd.), až po nejrůznější formy znečištění prostředí. Imunitní systém také nepříznivě ovlivňuje diabetes. K úplnému utlumení imunitního systému postupně také dochází u lidí infikovaných virem HIV.

Zdroj: Plíseň pod nehtem

Poradna

V naší poradně s názvem CERVENE SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mispulina.

dobry den,
ze strany vzadu na jazyku jsem objevila cervene bublinky a uprostred jazyka takove cervene hrbolky,pritom mam trochu zluty povlak na jazyku ale kdyz si zuby vycistim i s jazykem,tak je to lepsi.taky par let uz kourim.
Nevim z ceho to muze byt.
Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vzadu na jazyku jsou takové červené hrbolky, které vystupují z šedší tkáně. Někdy se stane, že se zduří a pak vytvářejí pocit, že vám uvízlo jídlo v krku. Zduření nastává jako reakce většinou na bakteriální nákazu. Někdy si s ní poradí imunitní systém a zduření za den dva zmizí. Někdy to nezvládne a infekce propukne s typickou bolestí a škrábáním v krku. preventivně můžete zkusit kloktat Stopangin nebo kloktadlo JOX. Žlutý povlak na jazyku může být způsoben kouřením. Zkuste ho odstranit dvouminutovým výplachem úst pomocí čerstvě vymačkané neředěné citronové šťávy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cervene skvrny

Plíseň versus záděra

Popis ukazuje spíše na problém imunitního systému - Imunodeficienci. Imunodeficience jsou poruchy imunitního systému, které vedou ke zvýšené náchylnosti k infekcím. V tomto případě jde o opakované infekce nehtové ploténky. Těmito infekcemi je pak i ovlivněna kvalita nehtu. Zde nebude příčina v plísni nehtu, ale v poruše imunitního systému. Višňák léčí vzniklý puchýř a zánět nehtové ploténky. Ovšem je potřeba také posílit imunitní systém. Imunitní systém se vyšetřuje pomocí krevního rozboru, kde se sledují lymfocyty. Je třeba tedy požádat svého obvodního lékaře o tento krevní rozbor.

Zdroj: Plíseň pod nehtem

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Dobrý den,jsem velice často nemocná,hlavně proto bych chtěla vyzkoušet chlorellu.Beru pravidelně medrol 10mg a zinek,jediný ten mi pomáhá na vypadávání vlasů,ale imunita nic moc.Nebude se to s tím medrolem bít?Děkuji za odpověď Pavla

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Medrol je lék, který v těle ovlivňuje mnoho procesů včetně metabolizmu a nelze tedy vyloučit kontraindikaci s chlorellou. S velkou pravděpodobností se vám při kombinaci Medrolu a chlorelly nic nestane, ale měl by na vás dohlédnout lékař, který vám předepisuje Medrol.
Na posílení imunity bych raději doporučil vyváženou pestrou stravu, radostný pohyb a pozitivní pohled na svět kolem sebe. Je dobré najít aktivitu, kterou budete milovat tak, že nebudete moci ani dospat, jak se na ní budete těšit. To vytvoří hnací motor, který nastaví imunitní systém na podporu tělního výkonu a zlepší se tak i váš zdravotní stav.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Lymfatický a imunitní systém člověka

Imunitní a lymfatický systém jsou dva úzce související orgánové systémy, které sdílejí řadu orgánů a fyziologických funkcí. Imunitní systém je obranný systém našeho těla působící proti infekčním patogenním virům, bakteriím, houbám a parazitům. To znamená, že zabraňuje, aby tyto škodlivé látky vstoupily do organismu, a pokud se již tak stalo, tak proti nim útočí. Lymfatický systém je systém kapilár, cév, uzlin a dalších orgánů, které dopravují lymfu z tkání. Lymfatický systém slouží jako filtr, který zbavuje organismus od zbytků buněk nebo patogenů, přenáší také mastné kyseliny ze střeva do krevního oběhu. Lymfatická soustava (mízní soustava) je jednosměrná soustava lidského těla, vedoucí z mezibuněčných prostor do krve mízními cévami. Větší mízní cévy se označují jako mízovody (například hrudní mízovod, kde ústí míza do žil).

Funkcí lymfatického systému je odvod tkáňového moku z tkání ve formě lymfy, odvod tuků ve formě kapének do horní duté žíly, obranný mechanismus (mízní uzliny), rovněž odvádí z těla produkty metabolismu (škodlivé, nepotřebné látky), vede do krve živiny, lymfa se podílí i na stálosti vnitřního prostředí (takzvaná homeostáze).

Zdroj: Lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem RADA UŽÍVANI LÉKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana malotova.

Dobry den, dnes mě byl předepsan lek Thromboreductin 0,5mg 1-0-1.V poledne 0-1-0Stacyl. Mám hodnotu PLT 1065.Vlednu to bylo PLT 864.
Mela jsem jit na odběr kostni dřene,ale kvuli Covid situaci v nemocnicich je to odloženo.
Chci se zeptat v 21.4. mám termin na 1.očkováni.2.termin 12.5.2021.Mohu se nechat očkovat a nemít strach ,že budu užívat tyto léky?Nebo je začít užívat až po 1.vakcíně.

Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vakcinace proti COVID-19 neovlivňuje léčbu. Lékaři říkají, že drtivá většina léků na předpis bude fungovat stejně dobře i poté, co dostanete vakcínu COVID-19, a nesnižují účinnost imunizace proti koronaviru. Většina udržovacích léků, které se nejčastěji užívají, nepůsobí na imunitní systému, který vakcíny COVID-19 ovlivňují. Způsob, jakým v současné době dostupné vakcíny fungují, spočívá v tom, že vystavují tělo člověka malému proteinu z koronaviru, který vybudí imunitní systém, aby začal bojovat proti viru, jako by byl člověk plně infikován.
Pokud užíváte léky na ředění krve informujte svého poskytovatele vakcíny, protože léky na ředění krve zabraňují srážení, takže i malé zranění, jako je vpíchnutí jehly do kůže, může způsobit větší krvácení nebo modřiny než obvykle.
Pravděpodobně budete mít vyšší riziko modřin v místě vpichu, proto tlačte v místě vpichu po dobu nejméně pěti minut, abyste snížili riziko vzniku modřin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Seznam léků na ředění krve

Vitamín A 

Vitamin A pomáhá stimulovat imunitní systém a může chránit před infekcí. Mezi potraviny bohatých na vitamín A patří sladké brambory, brokolice, papriky a mrkev. Prebiotická vláknina v zelenině a ovoci navíc podporuje zmíněná probiotika, která žijí v zažívacím traktu, a pomáhá jim růst a rozmnožovat se.

Zdroj: Potraviny proti virům

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ NA ONEMOCNENI ZV.RUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Kratochvilova.

Prosim,mam dotaz..Vcera se babicce udelalo spatne a odvezla ji zachranka.Jde o to,ze nam lekar dnes oznamil,ze ma ruzi na noze...a ja ji vcera prevlekala a na postizenou nohu sahala.Syn si brzy privezou z porodnice miminko.Za jak dlouho by se mi nemoc mohla projevit...pokud jsem se nakazila a nebo poradte...jestli bych vubec mohla k miminku.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nemoc růže zpusobují bakterie a její vývoj má několik stádií, přičemž jen při některých je možná nákaza. Přenos infekce probíhá dotykem přes vaší porušenou pokožku. Přes různé prasklinky na vaší kůži, ekzem, plíseň nebo jinak narušenou kůži. Pokud máte kůži zdravou a nemáte narušen imunitní systém a ani nemáte cukrovku, tak je přenos nepravděpodobný. Obvyklá inkubační doba od přenosu do vzniku infekce bývá 2 až 7 dní. Do týdne na sobě určitě poznáte, jestli k nákaze došlo či ne. Pro příště je potřeba po každém takovém dotyku ihned omýt ruce vodou a mýdlem a na závěr použít dezinfekční gel s alkoholem. Tím zcela zabráníte přenosu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc růže

Je betaglukan vhodný pro děti

Betaglukan je vhodný i pro děti, ve většině případů se doporučuje věk od tří let – junior. Dávka glukanu je samozřejmě přiměřeně menší – podle váhy dítěte (minimální dávka při prevenci 2 mg na 1 kg hmotnosti). Proto pohodlnější bude konzumace glukanu ve formě kapek či sirupu. Můžete také kapsle extraktu otevřít a část rozmíchat v nápoji. Pozor na vyšší teplotu nápoje. Délka užívání je libovolná, imunitní systém si na glukany nemůže vypracovat rezistenci, takže není nutné dělat nějaké přestávky. Koneckonců, nejrůznější choroboplodné zárodky, kterých je kolem nás dost a dost, si také nevybírají přestávku.

Zdroj: Betaglukan

Poradna

V naší poradně s názvem ŽILNÍ SYSTÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Jedna tableta denně bude optimální.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maja.

Díky moc. Mottlová

Zdroj: diskuze Účinky pupálky lékařské


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP