Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

INJEKCE NA UVOLNĚNÍ SVALSTVA PÁTEŘE

OBSAH

K čemu se používá lék Muscoril

Muscoril se používá ke zmírnění nebo úplnému odstranění bolesti při bolestivých svalových stavech a křečových stazích kosterního svalstva vyvolaných onemocněním páteře, revmatismem nebo úrazem, při zvýšeném svalovém napětí způsobeném onemocněním CNS, při zánětu sedacího nervu (houser), při bolestivých pohybech krčních svalů, při menstruačních potížích. Muscoril lze také použít k celkovému uvolnění před pohybovou rehabilitací.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Diskuze

V diskuzi LÉK MILGAMMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babulka.

Dobrý den, mám dotaz.Dostala jsem předpis na lék Milgamma N od své neuroložky.V lékárně mi bylo řečeno,že pojišťovna tento lék nehradí a zaplatila jsem 324kč.Paní doktorka mi o platbě nic neřekla.Je to divné,neboť mi doporučila ještě další lék s tím,že ten si mám zaplatit.Na internetu jsem našla,že lék Milgamma by měl být hrazen pojišťovnami.Nevím,jestli je to ovlivněno,mám pojišťovnu 207 a bydliště v Praze.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří.

Dobrý den. I já jsem platil za Milgammu N.10injekcí 340Kč dále jsem měl 12 injekcí Muscoralu a deset injekcí Almiralu a platil jsem celkem 780Kč. a celkově to moc nepomohlo.Tyto injekce jsou na uvolnění svalstva aby záda nebolela. Nyní jsem si ještě koupil Milgammu n v tabletách je jich tam 100 tablet a cena v nynější akci je 550Kč jinak 670 Kč.Tablety jsou bez předpisu, ale injekce jsou na předpis a mě je chodili domů píchat sestřičky každý den.MIlgamma N se píchá ob den.Muscoril a Almiral se píchá každý den do svalu a injekce nebolí kdežto injekce Milgammy N trošku štípou a musí se píchat zvlášť hluboko do svalu.

Zdroj: diskuze Lék Milgamma

Na co jsou kortikoidy v injekcích

Epidurální injekce steroidů, spinální kortikosteroidy injekce i spinální injekce steroidů snižují bolesti způsobené otokem nebo zánětem kolem páteře. Zlepšují fyzické funkce pacientů s nikdy nekončící bolestí v dolní části zad nebo s ischiasem. Komplikace u této aplikace kortikoidů jsou vzácné, ale i zde existují možná rizika.

Injekční forma kortikoidů se aplikuje také u endokrinních poruch, u revmatického onemocnění, poruch tvorby kolagenu, dermatologických onemocnění, u těžkých nebo život ohrožujících alergických stavů, u očního onemocnění, například herpes zoster, dále u gastrointestinálního onemocnění, u onemocnění dýchacích cest, u hematologických poruch, u onkologických onemocnění a také u edematózních stavů.

Zdroj: Co jsou to kortikoidy

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera.

Dobry den co bys te me poradili mam cukr 17 beru kapky metamizol a gujaran nemam to s toho prosim dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky Metamizol a Guajacuran jsou léky proti bolesti a na uvolnění svalstva. Tyto léky nepůsobí na hladinu krevního cukru. Pokud máte takto vysoký obsah glukózy v krvi, musíte se poradit s lékařem diabetologem. Existuje mnoho možností, jak snížit cukr v krvi. Ke zvolení té správné je třeba znát váš zdravotní stav, a ten zná jedině váš lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jake hodnoty ma byt dlouhodoby cukr

Cviky na uvolnění krční páteře

Zde můžete vidět video s cviky na uvolnění krční páteře.

Zdroj: Cviky na ztuhlou šíji

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI KLOUBŮ A ŠLACH. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Moje kamarádka trpí cca 10 let cukrovkou. Nejen, že u ní došlo k velkému úbytku svaloviny, ale má velké potíže s klouby a šlachami horních končetin.
První příznaky se objevily po namožení při manuelní práci v zaměstnání. Lékař jí vždy předepsal nějaké mazání a případně týdenní neschopnost na odpočinek, ale stejné problémy se téměř pravidelně i několikrát za rok vracely.
Nyní je jí 62 let a problémy se stupňují. Lékař údajně diagnostikoval uvolnění svalstva a šlachy. Další léčbu, nebo případné cvičení, rehabilitaci či lázně nenavrhl.
Pravá ruka jí zčervenala, otekla a nosí ji na trojcípém šátku, aby tím zmírnila bolest. (prý se nejedná o zánět).
Nemůže se jednat třeba o odumřelou šlachu a lékař to nezjistil?
Mám o ní strach a myslím, že to chce pouze zájem odborného lékaře a jí samé, chtít problém odstranit.
Poraďte mi, prosím, kam se obrátit a jaké vyšetření požadovat?
Děkuji. S pozdravem Alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Může jít o natržený sval, který se zanítil. Pomoc hledejte u ortopeda a s posílením svalstva pak pomůže zkušený fyzioterapeut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolesti kloubů a šlach.

Problémy s krční páteří

Při dlouhodobějším přetěžování svalstva krční páteře dochází k mírným bolestem v oblasti krku či ramen, přičemž se tyto náznaky často přecházejí, ignorují či řeší rychlým protažením bolavé oblasti. Bez dlouhodobějšího funkčního řešení se však nerovnováha svalového napětí postupně stupňuje. Ke změnám napětí dochází i v okolních měkkých tkáních (kůže, podkoží, svalová povázka), které se stahují, zkracují a stávají se méně pružnými, což zpětně prohlubuje bolestivost pro jejich nedostatečnou prokrvenost a okysličenost.

Zdroj: Motání hlavy od krční páteře

Dávkování a způsob podání

Počáteční dávka jsou 2 ampule denně (8 mg/den) i.m., tj. po 1 ampuli v rozmezí 12 hodin.

U akutních bolestí lze dávku postupně zvyšovat vždy za 2 dny na dvojnásobek, výjimečně až trojnásobek počáteční dávky. Při dlouhodobém podávání 6 - 8 týdnů u chronických bolestí postačuje obvykle 1 ampule 1 - 2x týdně, popř. měsíčně.

Pro uvolnění spasmů při rehabilitaci je třeba s cvičením vyčkat 30 - 40 minut po aplikaci.

Způsob podávání: Lék se podává jako každá jiná intramusculární injekce hluboko do zevní horní části gluteálního svalu.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Šimková.

Dobry den, chtela bych se prosim zeptat boli mi krcni pater a chodim na rehabilitace, jenze mi zacali brnet prsty hlavne v noci co by to mohlo byt< dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za brnění prstů u vás můžou změny na páteři v oblasti krku a hrudníku. Může to být způsobeno nevhodně prováděnými rehabilitacemi a nebo vaší činností vykonávanou po uvolnění krční páteře. Určitě tento stav konzultujte se svým lékařem, který vám naordinoval rehabilitace. Měla byste spolupracovat zároveň se dvěma lékaři, s neurologem a zároveň i s ortopedem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Brno

Kolagenové injekce a MD GUNA v Brně

GUNA MD přípravky pomáhají odstranit bolest a zlepšit pohyblivost pohybového ústrojí včetně kloubů, a to vždy v té oblasti, pro kterou jsou určeny. Zároveň zmírňují poškození způsobená stárnutím, nesprávným držením těla, průvodními chronickými onemocněními, poraněním a úrazy. Pro určité oblasti použití jsou určeny konkrétní kolagenové injekce (například gonartróza MD-Knee, koxartróza MD Hip, syndrom zmrzlého ramene MD-Shoulder, lumbalgie MD-Lumbar, svalová bolest MD-Muscle, neuralgická/neuropatická bolest MD-Neural).

Kolagen podaný injekčně zlepšuje kloubní mobilitu, přispívá k uvolnění a fyziologické funkci svalstva v dané oblasti. Odstraňuje tak příčinu bolesti a přispívá k jejímu vymizení. Kolagen je základní stavební jednotkou pojivových tkání kloubních systémů, a proto jeho mikrosuplementace zlepšuje profil kolagenového vlákna. Kolagen tedy chrání a posiluje kloubní pouzdro, vazy a šlachy, zpevňuje ochablé a hypermobilní kloubní systémy.

Zásadním benefitem je léčba bolesti bez rizika lékových interakcí (kolagen nezasahuje do účinnosti ostatních léčiv), bez významných nežádoucích účinků (kolagen je tělu vlastní látka dodávaná v injekční mikrosuplementační dávce), bez alergických reakcí (nebyly zaznamenány žádné alergické reakce).

Mechanismus účinku: Transport kolagenu spolu s dalšími obsaženými látkami na místo určení je založen na patentem chráněném „collagen injectable delivery“ systému. Při užití tohoto systému se v tkáni, do které je přípravek aplikován, vytváří dočasný porézní kolagenový matrix, ze kterého se kolagen a další pomocné látky postupně uvolňují. Tento systém umožňuje nahradit aplikaci intraartikulární za periartikulární, respektive subkutánní, která je pro pacienta méně invazivní a většinou nebolestivá.

Kontakt

  • POHYBOVÁ MEDICÍNA BRNO
  • Vodařská 232/2
  • Brno-Komárov 61900
  • info@pohybovamedicinabrno.cz

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Poradna

V naší poradně s názvem SNÍŽENÁ CITLIVOST PRSTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Hezký den.
Tři dny mám sníženou citlivost v prstech levé ruky (jsem levák). Cítím mravenčení v malíčku a prsteníčku. Může jít také o syndrom karpálního tunelu? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Spíše bych zde viděl ortopedickou příčinu a to na celé cestě nervů těchto dvou prstů. Nejčastěji bývá ložisko problému blízko páteře (krční, hrudní), lopatky a nebo ramene. Uvolnění těchto míst cílenou reflexní masáží uleví i od pocitu necitlivosti malíčku a prsteníčku. Vyhledejte ortopeda a poraďte se s ním co dál dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Snížená citlivost prstů

Nitrosvalová injekce

Bude vám podána jedna ampulka jednou nebo dvakrát denně injekcí do svalu.

Zdroj: Injekce Ketazon

Poradna

V naší poradně s názvem MRAVENČENÍ JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elis.

Dobrý den, v poslední době se mi stává, že mám mravenceni jazyka.. Brnění.. Vůbec nevím z čeho to může být.. Byla jsem na ORL, tam sem dostala b komplex a prý že by to mělo zmizet, ale bohužel problémy trvají.. Nemáte stím nějakou zkušenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mravenčení nebo brnění jazyka nastává také v případě deformace krční páteře. Ta se v poslední době objevuje stále více a na vině je naše zírání do monitoru, když děláme takovou tu želví hlavu. Když už jste se odhodlala k lékaři na ORL, tak v tom setrvejte a zajděte ještě na oddělení ortopedie a prodiskutuje to ještě tam. Nečekejte žádné léky, ale spíš rady co dělat na uvolnění krku a celé páteře, popřípadě doporučení na rehabilitaci. Léčba totiž v těchto případech netrvá týden nebo 14 dní, ale roky a je třeba k tomu navíc změnit životní styl. Výsledkem pak bývá pevné tělo a jazyk bez brnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mravenčení jazyka

Tolperison

Mydocalm [mydokalm] je lék, který bývá předepisován při nadměrném napětí kosterních svalů. Účinnou složkou preparátu je sloučenina tolperison. Tolperison snižuje napětí kosterní svaloviny (má centrálně myorelaxační účinek) a navíc lehce rozšiřuje cévy, což zlepšuje prokrvení tkání.

Recenze uvádějí, že se Mydocalm používá u stavů, kdy je potřeba uvolnit kosterní svaly, ve většině případů na bolest zad. Poměrně oblíbený je tento lék u neurologů, kteří ho předepisují například lidem s nadměrným a bolestivým napětím svalstva po mozkových příhodách a u těžších forem roztroušené sklerózy. Uvolnění svalů působí úlevu a přispívá k usnadnění rehabilitace. Mydocalm má efekt i při bolestech zad způsobených nadměrnými stahy páteřních svalů (typicky bolest krční páteře). Pozitivní efekt Mydocalmu na cévy se využívá v léčbě takových stavů, jako je postižení drobných cév při cukrovce, u Raynaudovy nemoci a podobně.

Jak dlouho lze Mydocalm užívat?

Mydocalm by měl být užíván tak dlouho, jak je předepisován lékařem. Obvyklá doba léčby je v délce týdnů. Vyrábí se ve formě tablet a běžná dávka pro dospělého člověka je 3x denně 200 mg.

Mydocalm může vyvolat zhoršení pozornosti a bdělosti, nepříjemné sucho v ústech, zácpu, alergické reakce (svědění kůže, kopřivka) a svalovou slabost. Velmi nebezpečný může být Mydocalm pro pacienty trpící myasthenií gravis.

Tento lék nelze zakoupit online na českém trhu, není volně prodejný, je vázán na předpis.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Diskuze

V diskuzi MD GUNA INJEKCE KOUPIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava Kuldová.

Dobrý den,

prosím o radu, kde bych mohla koupit injekce Guna MD-HIP.

Moc děkuji a přeji pěkný den

M.Kuldová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlastislav Machů.

Prosím,kde se dají koupit injekce Guma MD HIP? děkuji

Zdroj: diskuze Md guna injekce koupit

Krční páteř a závratě

Příčiny závratě jsou neobyčejně různorodé, právě proto, že se často jedná o průvodní jev mnoha různých nemocí. Mnoho pacientů si stěžuje, že trpí závratí. Pokud pacienti závrať blíže popíšou, tak zmiňují pocity motání a točení hlavy. S točením hlavy souvisí i onemocnění páteře. Onemocnění provází ztuhlost šíjového a krčního svalstva až po temeno hlavy a snížená pohyblivost krční páteře. Mohou se objevit i závratě, nevolnost, bolesti hlavy, bolest za krkem, motání hlavy, točení hlavy vleže při špatné poloze spánku a podobně. Člověka s typickými příznaky bolesti krční páteře (nebo osobu jimi ohroženými) lze také snadno poznat podle vadného držení těla – typické je předsunuté držení hlavy, protrakce ramen, přitažení ramen k uším (zapadlý krk) a celkově kulatá záda.

Blokády v pohybovém aparátu pak mohou vést k akutnímu ústřelu krční páteře. Ústřel se projevuje zpravidla bolestí pouze na jedné straně, někdy vystřelující do horních končetin či temene hlavy. Bolestivý je pohyb do všech stran a vyskytují se závratě a nevolnost. Blokády krční páteře provází i náhle vzniklá ztuhlost šíjových svalů.

Zdroj: Motání hlavy od krční páteře

Diskuze

V diskuzi COLAFIT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra76.

Na uvolnění pokožky používám kostičky colafit www.prozdravi.cz/col… 60 kostiček mám na dva měsíce a pocitově i vzhledově super.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Colafit diskuze

Tizadinin

Sirdalud je lék, který bývá dle zkušenosti předepisován při nadměrném napětí kosterních svalů. Účinnou složkou preparátu je sloučenina tizanidini hydrochloridum. Wikipedia neuvádí potřebné informace o tomto léku.

Tizanidin působí na centrální nervový systém a snižuje napětí kosterní svaloviny, což se označuje jako centrálně myorelaxační účinek.

Sirdalud se používá u stavů, kdy je potřeba uvolnit kosterní svaly. Běžnou indikací jsou bolesti zad způsobené nadměrnými stahy páteřních svalů, typicky jde o bolesti krční páteře. Poměrně oblíbený je tento lék u neurologů, kteří ho předepisují například lidem s nadměrným a bolestivým napětím svalstva po mozkových příhodách a u těžších forem roztroušené sklerózy. Uvolnění svalů působí úlevu a přispívá k usnadnění rehabilitace.

Sirdalud by měl být užíván pouze dle doporučení předepisujícího lékaře. Vyrábí se ve formě tablet o síle 2 a 4 miligramy a běžná dávka pro dospělého člověka jsou 1–3 tablety denně. Celková počáteční denní dávka by neměla překročit 6 miligramů.

Sirdalud může vyvolat zhoršení pozornosti a bdělosti, nepříjemné sucho v ústech, zácpu, alergické reakce (svědění kůže, kopřivka) a svalovou slabost. Při užívání Sirdaludu může dojít ke zvýšení jaterních testů a vzácně i k selhání jater. Velmi nebezpečný může být Sirdalud pro pacienty trpící myasthenií gravis (autoimunitní onemocnění postihující nervosvalový přenos). Preparát by v žádném případě neměl být kombinován s alkoholem.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÁ PLOTÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Minaříková.

Dobrý den, již delší dobu mne trápí bolesti v zádech. Chtěla bych se zeptat na Váš názor na mou diagnozu...posílám v příloze kopii mé zdrav. dokumentace, děkuji mnohokrát, s pozdravem Lucie Minaříková.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte značně zanedbanou páteř. Celý život bez cíleného posilování kosterního svalstva si teď vybírá svou daň ve formě bolestivosti a vyhřezávání plotének. Nyní se musíte zamyslet jak dál a rozhodnout se, zdali zůstanete ve stejném stylu života jako doposud s těmito nepříjemnostmi a nebo zkusíte trochu cvičit a předejít dalším komplikacím. Sama změnu nezvládnete, proto bude lepší obrátit se na zkušeného fyzioterapeuta, který Vás naučí jak se správně starat o důležité svaly kolem páteře. Váš stav se sám od sebe nezlepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlá ploténka

GUNA kolagen

Kolagenové injekce GUNA, vyráběné v Itálii, účinně pomáhají při snížení bolesti a reparaci kolagenu v měkkých tkáních a v kloubech.

Vhodná je například léčba u artróz kolen, kyčlí, ramen, drobných kloubů na rukou a nohou. Velmi dobré jsou též výsledky u bolestí hlavy, krční páteře, hrudní i bederní páteře. Injekce dobře působí i při vyzařování bolesti například do rukou nebo nohou. Úspěšná je rovněž léčba tenisových a golfových loktů (epikondylitida). Možná je i léčba natržených svalových vláken, dále stavů po zlomeninách, kdy dochází k rychlejšímu hojení. Léčba kolagenovými injekcemi výrazně snižuje otok měkkých tkání, například po úrazech nebo při zánětu.

Fyziologická regulační medicína (FRM), jejíž součástí jsou kolagenové injekce, představuje nový terapeutický přístup založený na stavu poznání molekulární fyziologie a patofyziologie neuroendokrinoimunitního systému. Cílem fyziologické regulační medicíny je restituce pozměněných hladin látek, které se přirozeně vyskytují v organismu, na fyziologickou úroveň, jedná se například o kolagen, cytokiny, neuropeptidy. FRM zpomaluje proces stárnutí.

Přípravky GUNA jsou také určeny k léčbě bolesti, obsahují kolagen doplněný přírodními látkami rostlinného původu. Kolagen je extracelulární protein, je základní stavební jednotkou pojivových tkání. Zvýšeně je odbouráván například u osteoartrózy.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

PDF se cviky na krční páteř

Na přiloženém souboru PDF naleznete cviky nejen na krční páteř. Jedná se o srozumitelného průvodce a rádce, jak postupovat u jednotlivých cviků, jak správně provádět techniku cvičení. Jednotlivé cviky jsou popsány srozumitelně a jsou vizuálně podpořeny obrázky. Cviky jsou rozděleny do jednotlivých úseků a zaměřují se na uvolnění celé páteře, zvláště hrudní a krční části.

Zdroj: Cviky na ztuhlou šíji

Tetrazepam

Tetrazepam patří mezi benzodiazepiny, je používán jako centrálně působící myorelaxans. V České republice je registrován jediný přípravek s obsahem tetrazepamu, a to Myolastan.

Myolastan je indikován k léčbě stavů se zvýšeným svalovým napětím, stavů bolestivých a omezujících pohyblivost, například spastické stavy a kontraktury kosterního svalstva různého původu, a dále k usnadnění pohybové rehabilitace.

Myorelaxační účinek je založen na posílení inhibice GABAergního presynaptického spojení. Působí na vazebná místa pro benzodiazepiny jak v mozku (centrální účinek), tak v ostatních orgánech (periferní účinek). Způsob účinku při zvýšeném svalovém napětí spočívá v presynaptické inhibici mono- i polysynaptického reflexního oblouku a také v supraspinální inhibiční aktivitě.

Přípravky obsahující tetrazepam jsou registrovány v zemích Evropské unie od 60. let dvacátého století (Rakousko, Belgie, Bulharsko, Česká republika, Francie, Německo, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Polsko, Rumunsko, Slovensko a Španělsko).

Myolastan je preparát, který poměrně často předepisují obvodní lékaři, internisté a neurologové pacientům s nemocnou páteří. Účinnou látkou je sloučenina tetrazepam, která je odvozena od benzodiazepinů (léky na uklidnění). Tetrazepam účinkuje na svalovinu, relaxuje a uvolňuje ji, oproti jiným benzodiazepinům má však jen velmi slabé tlumivé účinky.

Myolastan se většinou předepisuje u bolestí zad od páteře, u zablokované páteře se staženými páteřními svaly a proti svalovým příznakům některých revmatických chorob. Uvolnění svaloviny způsobí úlevu a usnadní případnou rehabilitaci. Slabé tlumivé účinky pomohou snáze usnout, je potlačena úzkost, což prohloubí pozitivní relaxační účinek na páteřní svalstvo.

Dávkování závisí na doporučení předepisujícího lékaře, většinou se podává jedna 50miligramová tableta denně před spaním.

U některých lidí může působit tlumivě a snižovat pozornost, nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám. Vzácně byly pozorovány různé (a někdy i závažnější) kožní obtíže při užívání přípravku a z tohoto důvodu se v rámci EU zvažuje jeho další používání.

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad

Nežádoucí účinky

Přípravek může ve výjimečných případech ovlivnit činnost vyžadující zvýšenou pozornost (řízení vozidla, ovládání strojů).

Zdroj: Lék na uvolnění svalů zad bez předpisu

Kolagenové injekce do kolene

Kolagenové injekce se používají nejen na kolena. Níže si můžete přečíst všechny indikace.

Klouby, svaly:

  • bolesti velkých i malých kloubů, artróza a další degenerativní změny;
  • zánětlivá onemocnění (například revmatoidní artritida a postižení drobných kloubů na rukou);
  • rhizartróza palce ruky, epikondylitidy (tenisový loket);
  • po opakovaných luxacích;
  • syndrom karpálního tunelu, syndrom rotátorové manžety, syndrom zamrzlého ramene;
  • postižení menisků kloubů, po traumatickém poranění zkřížených nebo kolaterálních vazů kolene;
  • bolesti plosek nohou, halluxy, bolesti SI (sakroiliakální syndrom).
Páteř:
  • bolesti páteře a zad při kostních výrůstcích na páteři (osteofyty);
  • bolesti krční, hrudní a bederní páteře z vadného držení;
  • postižení kloubů obratlů, onemocnění a degenerace plotének, kořenové bolesti;
  • kostosternální bolest (bolest žeber při jejich napojení na hrudní kost);
  • skolióza;
  • osteoporóza (řídnutí kostí).
Obličej:
  • neuralgie lícního nervu;
  • bolesti temporomandibulárního (čelistního) kloubu.
Obecně při onemocnění:
  • dermatomyozitida;
  • nespecifická difúzní bolest;
  • podpůrná léčba po chirurgických zákrocích na kloubech;
  • sekundární bolest při autoimunitním onemocnění, při nádorovém onemocnění;
  • po operaci výhřezu ploténky, po dlouhé imobilizaci;
  • zpomalení fyziologického stárnutí tkání.

Cena kolagenových injekcí

Kolagenové injekce nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami. Ideální je absolvovat kúru 10 kolagenových injekcí, nicméně záleží na typu problému a doporučení lékaře. Standardním protokolem je použití jedné až dvou ampulek 2−3x týdně po dobu prvních dvou týdnů podle závažnosti a klinického stavu a následně jedno ošetření týdně až do úlevy od bolesti. Úleva od bolesti se obvykle dostavuje po prvním až třetím ošetření.

Cena aplikace GUNA MD je cca 300 Kč.

Zdroj: Kolagenové injekce na bolest

Účinek

Dorsiflex je lék na uvolnění svalů. Dorsiflex je určen k léčbě torticollis (jednostranné svalové strnutí šíje), bolestivého syndromu krční páteře a k léčbě svalových spasmů (včetně spazmů spojených s frakturou). Dále se Dorsiflex používá k léčbě lumbaga, myalgií, svalových poranění, herniací vertebrálních disků a jiných dorsopatií. Přípravek se používá rovněž při léčbě artróz (spondylartróza, coxartróza) spojených se svalovými spasmy a také jako doplňkový lék při fyzikální terapii. Dorsiflex mohou užívat dospělí, dospívající a děti od 8 let.

Zdroj: Dorsiflex droga


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP