Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

CREMOR HOLT POUŽITÍ

OBSAH

Dávkování

Černou Ichtoxylovou mast je možno používat bez porady s lékařem na trudovinu (akné) a na drobná infikovaná poranění. O vhodnosti použití masti při jiných onemocněních se poraďte s lékařem. U dospělých se mast nanáší v tenké vrstvě 2 až 3krát denně na postižená místa. Děti starší než 1 rok a těhotné nebo kojící ženy mohou používat Ichtoxyl mast pouze na doporučení lékaře. O způsobu použití Ichtoxylu u dětí se poraďte s lékařem. Mast je rovněž možno nanést na gázu, přiložit na postiženou plochu a opatřit obvazem. Délka léčby černou mastí je různá, v závislosti na druhu, rozsahu a rychlosti hojení onemocnění. Nedojde-li při léčbě Ichtoxylem k ústupu obtíží během 3 dnů nebo dojde-li naopak k jejich zhoršení, poraďte se o dalším užívání přípravku s lékařem. Přípravek nepoužívejte bez vědomí lékaře déle než 2 týdny. Při použití Ichtoxylu na rozsáhlejší plochy poškozené kůže, například při proleženinách, se o způsobu používání Ichtoxylu a délce léčby poraďte s lékařem.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Poradna

V naší poradně s názvem VODNATÉ PUCHÝŘKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Vodnaté puchýřky na nohou, ze kterých vytéká voda, se mohou vytvořit z mnoha možných příčin. Může to souviset s vámi zmíněným otékáním kotníků. Nalézt takto řešení bez znalosti vašeho zdravotního stavu je nemožné. Proto budete muset komunikovat s lékařem, který má možnost vás vyšetřit. Začněte u svého kožního lékaře, protože vidíte, že jeho léčba má pozitivní výsledky. Poraďte se, zda-li aplikovaná léčba může být použita dlouhodobě. Zároveň buďte v kontaktu se svým praktickým lékařem, který vám může pomoci zmírnit otoky kotníků a tím zmírnit tvorbu puchýřků s tekutinou. Pokud nebudete s těmito lékaři úspěšný, tak můžete kontaktovat odborníka na otoky kotníků - lékaře kardiologa, popřípadě lékaře nefrologa.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Janka.

Nekouřím, nepiji alkohol, dodržuji dia dietu, cvičím i mám pravidelný sex a pupínky mám stále, opakující se též několik let. Zdravím všechny kdo potřebují skutečnou pomoc, Janka.

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Použití zubní pasty

Čistěte zuby pastou obsahující kvalitní složky.

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Teď jsem doplácel poprvé v roce 2013 za Detralex 60 tablet 345 Kč v Praze v Holešovicích. Co mě ale překvapilo, byla rada magistry v lékárně, že existuje volně prodejný Mobivenal, který má stejné účinné látky jako detralex, ale je levnější. 60 tablet Mobivenalu stálo 189 Kč, což je poloviční cena Detralexu. Navíc se nemusí k doktorovi pro recept, platit za recept 30 korun a ani za regulační poplatky dalších 30 korun. Tak to asi příště zkusím nahradit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindriska.

takel jsem se zajimala o levnejsi variantu ,ale nahrady pry nezajistuji obsah učinné latky, takze jedině detralex je určitě učinný.takže proto musíme holt draze platit.164 kč za 30tbl-
komu zbyl, odkoupim rada.

Zdroj: diskuze Detralex doplatek

Použití

Kvalitní jojobový olej optimalizuje množství mazu. Obsahuje zejména nenasycené mastné kyseliny a vitamín E, jakož i množství výživných látek, stopových prvků či minerálů. Všechny tyto látky výborně pronikají přes kůži a vlasy až ke spodním vrstvám pokožky a regenerují ji zevnitř.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem HOLTOVA MAST (UNGUENTUM HOLT) se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Holtova mast a její použití. Jejím základem je draselné mýdlo obohacené o dehtovou tinkturu. Vše je smícháno do podoby krému, odborně do takzvané emulze. Obsah dehtů ovlivňuje její vzhled pach i barvu. Holtova mast se používá k hojení menších vyrážek. Typicky kopřivky u kojenců a úspěšná bývá i léčba různých druhů dermatitid s menším lokálním výskytem. Vzhledem k obsahu dehtu v holtově masti není vhodné používat tuto mast dlouhodobě nebo na větších plochách, protože dehty se vztřebávají kůží, tím jednak léčí, ale také zatěžují močové cesty svým usazováním při vylučování z těla.

Zdraví vás Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Holtova mast (Unguentum Holt)

Kde všude naleznou sušená rajčata použití

Jak využít sušená rajčata bylo již řečeno v úvodu - hodí se na naložení do olivového oleje, posléze pak do salátů, na chléb s máslem, jako červené pesto, do sendvičů nebo samostatně jako delikatesu.

Usušená suchá rajčata lze nejen použít do salátů přímo, ale je možné je namočit a nechat přes noc opětovně nasáknout vodou a poté použít.

Zdroj: Sušená rajčata – recepty na použití

Diskuze

V diskuzi FUROLIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Kulmanová.

Dobrý den, brala jsem Furolin 3 dny a takovou bolest hlavy jsem v životě nezažila. A to trpím na migrény. Už jsem se nedivila, že lidi bolestí mlátí hlavou o zeď. Neměla jsem k tomu daleko, dál jsem už lék nebrala, a pak bylo zase dobře. Můžete mi k tomu něco napsat? Je ten lék vůbec odzkoušený, neboť na něm byla taková zvláštní nálepka. Nebyla jsem pokusný "králík"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Furolin jsem dostala minulý týden na zánět močového měchýře. Žádné z výše psaných potíží jsem nezaznamenala, užívám je 3x denně. Navíc jsem se dočetla, že jsou šetrné ke střevní mikroflóře a není nutné brát k nim probiotika. Plyne mi z toho jeden jediný závěr:-) , holt jsme každý originál. Za mě tedy Furolin v pohodě.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Jak ho používat

Jojobový olej nanášejte nejlépe na vyčištěnou vlhkou pleť. Při smíchání s vodou se jojobový olej mění na takzvanou emulzi. Ta se rychle vsakuje a podporuje dlouhodobou hydrataci pleti. Jojobový olej navíc tvoří naprosto skvělý základ pro pleťové oleje. Můžete do něj přidat jakýkoliv esenciální olej, a získáte tak pečující olej přesně na míru potřebám své pleti.

Použití

Malé množství oleje vmasírujte do vlhké pokožky nebo naneste do vlasů a na konečky vlasů.

Skladování

Skladujte v chladu.

Zdroj: Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Diskuze

V diskuzi EKZEM NA HLAVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ajda.

mockrat dekuji za odpoved, ty leky jsem od kozni lekarky dostala, vse jen kortikoidy asi 6 druhu a ditiaden, sice se po nem dobre spi, ale z toho vseho mi zatim nepomohlo nic, docetla jsem se take ze by mohlo pomoci dehtove mydlo, tak jsem si ho koupila, zatim to svedi dal a dal, a je to k zesileni. Ale ten sampon vyzkousim, pak pry ma byt take dobry po umyti pantenol v pene. budu holt zkouset, a uvidime, mejte se hezky a diky.
Ajda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jakub.

Maste super drahe kremy a sampony. Toto su zbytočnosti čo vam každy lekar nakeca a nakecaju vam to aj ludia na internete pretože "nič ine nepoznaju".

Ja som atopik celý život mám ekzem na rukách. Udržujem si ho jedným lacnejším kremom z obchodu a ak vypukne ekzem tak kortikoidy zo par dni.... Pred trištvrte rokom mi zničoho nič začal ekzem vo vlasoch vzadu ako sa robí cop (mám dlhé vlasy mymochodom a keď som prišiel ku kožnej tak sa pýtala či nemám alebo som nemal vši, blchy Super - ODBORNICI).

Nepomáhalo 8 mesiacov nič.. ako náhle som si spravil com a trocha "natiahol" kožu vzadu hlavy tak prepukol, stale tam bol.. sice nesvrbel ked bol "pasivny" no stale som si ho musel natieraz Kortikoidnou masťou lebo ako náhlo som ho nenatrel 1 deň tak hneď hnisavý... mal som ho v hlave o velkosti CCA strednej paradajky.. povedzme 5centimetrov stvorcovych.
Používal som detsky sampon super sampon super kremy, kortikoidy (vždy sa vrátil ekzem), dokonca aj lieky Zenaro (antihistanimiká) nič nepomohlo - pomohla ale jedna super vec čo by ste neverili no fungovalo to na 100%. To ako keď máte špinavé okno a alkoholom ho jedným ťahom vyčistíte.
Verte alebo neverte - Za studena lisovaný kokosový olej, nebielený, Bio panenský - natrel som si ho do vlasov na celú pokožku hlavy až som mal mastné vlasy - nechal pôsobiť 5 hodín v Nedelu cez deň a potom jemne umýval teplou (nie veľmi) vodou a jemným mydlom asi 4x som musel prepláchnuť.
Od vtedy nemám s ekzemom ZIADNY problem. Skuste toto pani mne to pomohlo na 100% jeden krát, prírodne. Nebojte sa nemusíte kupovať žiadne super drahé oleje. Ja vám odporučim olej čo používam ja a je v tak malom balení že stojí len pár korún a ak by vám náhodou nepomohol (skúste aplikovať 2x) tak sa nemusíte bať že budete mať v skrini olej za 50€.
Mini balenie kde nemáte čo pokaziť, a ak nepomôže neľutujete 2 € :D
www.anatura.sk/produ…

Zdroj: diskuze Ekzem na hlave

Infralampa – návod k použití – video

Zde se můžete podívat na videonávod, jak se má správně používat infralampa.

Zdroj: Infralampa

Poradna

V naší poradně s názvem POLYNEUROPATIE – BOLEST NOHOU A RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý den,asi před 7-mi lety /2015/ mě začaly bolet stehenní a hýžďové svaly-boky,tak že jsem v noci řvala bolestí a nic nepomáhalo.Pak jsem se dostala k šikovné dr.neuroložce a po různých vyšetřeních jsme dospěly k tomu,že mám polyneuropatii,ale neví se z čeho.Všechno začalo tím,že jsem měla nervy z mámy,začala jsem brát Gordius a časem se vše usadilo a já byla v naprosté pohodě,protože jsem se od matky odpoutala a to definitivně.Mé zdraví se zlepšilo o 100% a už jsem to byla zase já.Přišel rok 2022,s taťkou to začalo jít z kopce,skončil v nemocnici ochrnutý a s mámou mi opět začalo peklo,protože mojí povinností bylo,postarat se o ní/89/.A co se nestalo,vrátily se mi všechny nemoci,vrátila se citelně polyneuropatie,špatná psychika,nespavost,bolesti svalů a kloubů,neklid a podrážděnost - já,celoživotní smíšek a pohodář.A tak se ptám,jak z toho ven a být zase "JÁ"?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rodiče si holt nevybíráme a někdy je soužití svízel. Jak z toho ven? Zajistěte mamince náhradní péči, ze které nebudete mít výčitky svědomí a jezděte k ní na návštěvu. Máte na výběr buď domácí péči a nebo umítění do pečovatelského domu pro seniory. Ve výsledku to bude mít pozitivní dopady na maminčin život, protože v obou případech je péče vykonávána osobami se zkušenostmi v péči o staré lidi, tak zvaná geriatrie. Takovou péči vy, jako laik, nemůžete nikdy 89leté mamince poskytnout.
Identifikovala jste jasný spouštěč vašich problémů, toto je způsob jak být zase JÁ.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Interakce s jinými léky

Účinek Ichtoxyl masti a účinky jiných současně používaných léků se mohou navzájem ovlivňovat. Jestliže vám lékař bude předepisovat nějaký jiný lék, informujte ho, že již používáte Ichtoxyl. Ichtoxyl mast se nesnáší s řadou látek, například s jódem. Účinná látka ichthamol může zvýšit účinnost některých kožních léků, například přípravků s obsahem kortikosteroidních hormonů, chloramfenikolu a heparinu. Proto není vhodné nanášet na stejné místo současně s Ichtoxylem jiné přípravky pro místní použití. Z těchto důvodů nepoužívejte bez porady s lékařem pro své onemocnění současně s touto mastí jiné léky pro místní používání.

Zdroj: Použití černé masti s ichtyolem

Poradna

V naší poradně s názvem KOFEINOVÝ ZÁBAL PROTI CELULITIDĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Jadová.

Jak velký pytlíček agar agar?? prodávají se různí gramáře.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na jedno použití stačí půlka lžičky želatiny agar agar na 250 ml vody. Takže mi pytlíček Agaru vystačí na několik dalších použití.

Zdroj: diskuze Kofeinový zábal proti celulitidě

Rozpustnost boraxu

Borax je hůře rozpustitelný, aby se dobře rozpustil, je potřeba roztok důkladně promíchat nebo protřepat.

Zdroj: Borax - použití v domácnosti

Diskuze

V diskuzi POSTŘIK ŠVESTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AnnaHonetschlagerova.

Švestka má listy děravé jako síto.Co to způsobuje? Plody jsou napíchnuté s kapičkou.Mám ji ještě stříkat

Děkuji předem za odpovědˇ.Honetschlagerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JAROSLAV.

Dobrý den u mospilanu 20SP SE NEUVÁDÍ MNOŽSTVÍ POUŽITÍ NA POSTŘIK ŠVESTKY,ani tam není uvedena v seznamu použití co stím?

Zdroj: diskuze Postřik švestek

Hypermangan – cena

Zde je seznam nejnižších cen, za které lze hypermangan koupit: cena

Zdroj: Použití hypermanganu

Diskuze

V diskuzi MALTÉZÁČEK VYPADÁVÁNÍ ZUBŮ A CHOZENÍ PO SCHODECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Jasanská.

Naše Lillinka měla včera 4 měsíce. dnes jsem objevila, že jí chybí přední zub. Nevím, jestli to není brzo. Ještě jsem se chtěla zeptat na chození po schodech. Bydlíme v prvním patře v bytovce. Někdo tvrdí, že kvůli páteři nesmí. Tak nevím, jestli ji musím stále nosit. Byla bych ráda, kdyby jste mi poradil. Děkuji moc Jasanská Marcela

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sarka.

Mam take fenku malt.psika je normalni ze se jim meni zoubky u nekoho driv,u nekoho pozdeji 4 mesic je normalni.Chozeni do schodu je pro ne nebezpecne prave kvuli pateri.Mluvim ze sve skusenosti.Konecne po 3 mesicich jsem zjistila ze muj pejsek ma nemocnou pater a musi mit klidovy rezim.Trpela bolesti 3 mesice nez jsem konecne nasla veter.ktery to poznal.Holt neni veterinar jako veterinar . Jsem rada ze zacina byt v poradku,ale nechci to zakriknout.Doufam ze jse vam alespon trochu odpovedela.Jeste k zoubkum nekdy se stava ze u spicaku se objevi novy zoubek a jsou vedle sebe dva pokud nevypadne musi ho veterinar odstranit
/myslim tim mlicnak/

Zdroj: diskuze Maltézáček vypadávání zubů a chození po schodech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP